Iron Man (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Jon Favreau
Met onder meer: Robert Downey Jr., Jeff Bridges en Gwyneth Paltrow
7,9 (1.211.659)
Gesproken taal: Engels, Perzisch, Urdu en Arabisch
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Disney+
Plot Iron Man
"Heroes aren't born. They're built."
Tony Stark (Robert Downey Jr.) is een multimiljardair, industrialist en bovenal een geniale uitvinder. Hij wordt ontvoerd en gedwongen om een verschrikkelijk wapen te bouwen. In plaats daarvan maakt hij een ingenieus ijzeren pak waarmee hij weet te ontsnappen. Als hij terugkeert in de VS, ontdekt hij een complot dat de stabiliteit van de wereld in gevaar brengt. Onder zijn alias Iron Man probeert hij het tij te keren.
- Trailer (YouTube)
Harold 'Happy' Hogan
Yinsen
Raza
iGeO
Vond Downey Jr. goed in z'n rol zitten. Eindelijk weer es een superheldenfilm die me wat meer deed dan menig andere.
Bevat hele mooie FX en goeie CGI.
Goed voor 3,5***
Colombo
Waarom heet deze film geen TONY STARK?
Zou er beter bij passen toch? iron man zie je zelden.
Min punten:
- Af en toe voorspelbaar
- Alles ging te makkelijk ( iron man maken in een grot bijvoorbeeld_
tijntrix
Helemaal mee eens..
Maar als je naar de rest van de film kijkt is het gewoon een kick ass film.
Ben benieuwd naar Iron man 2 en (the avengers) hehehehehe
Downey Jr. en Paltrow waren geweldig.... En het pak naja dat zegt genoeg en denk dat iedereeen hier wel eens is dat dat gewoon over de top gaaf was gemaakt:D
Pastichio Rocker
slechte reply. jongens waar zijn we mee bezig
88Fabian
Deze film lijkt in het begin heel tof,maar op een gegevenmoment wordt je het wel zat.de special effects zijn wel goed vandaar dus de 1,0,maar het verhaal is slap.de hoofdpersoon tony stark.wordt ontvoerd nadat ie door een aanval bewusteloos raakt en gewond.hij komt in een grot terecht waar die infeiten opmerkelijk genoeg onopgemerkt even een robot pak kan maken,en wordt daar nog mee geholpen ook,en natuurlijk ontsnapt ie en maakt ie in z'n eigen huis een beter pak wat hem ironman maakt heel voorspelbaar slaapverwekkend verhaal zoals marvel die alleen kan afleveren,er zitten nauwlijks actie scenes in alleen even een tank kapot schieten en het eind gevecht op straat tegen de andere robot.
JacoBaco
Dat laatste gevecht, is haast precies hetzelfde als het gevecht in Robocop 2.
88Fabian
Zou best kunnen maar die film heb ik niet gezien.
wimnoot
Ik vind Iron man echt een van de betere marvelcomic films. Downing jr lijkt wel gemaakt voor deze rol. De actie en de humor volgen elkaar in hoog tempo op. Ik vindt het er ook allemaal gelikt uitzien. Hoogtepunt voor mij was de scene met de twee straaljagers, ondertussen bellend met zijn vriend bij defensie. Ik kijk uit naar de volgende!
Lexcoaster
Erg vermakelijk actiefilm! Humor zit wel goed met de droogkomische Robert Downing jr. en de actie is uitstekend, mede dankzij de zeer goede special effects. Een van de betere Bockbusters dit jaar. 4.0*
wimnoot
jouw stem kan ik nauwelijks serieus nemen zoals jij met 0,5 stemmen loopt te strooien. films kijken moet echt een straf zijn voor jou. mischien moet je deze film nog eens nuchter onder de loep leggen.
medansavamhel
Ik had niet echt verwacht dat Iron Man mij erg zou interesseren aangezien ik hem als stripheld niet echt interessant vind. Wat dat betreft wacht ik nog steeds op speelfilms van Lady Death en Deadpool. Terzijde...
Iron Man is een geweldige actie film met een goede portie typische Hollywood-helden humor. Vrij cliché wat dat betreft, maar niet storend. De special effects zijn geweldig, en het verhaal is prima. Een zeer vermakelijke film!
Steve-a
Briljant vermaak. Ik weet niet helemaal waarom, maar ik heb me echt geen moment verveelt. Gwyneth en Robert spelen heel goed samen vind ik. En die laatste sene
Chainsaw
Heb over het algemeen maar weinig met Marvel en de films die bij hun superhelden worden gemaakt. X-Men en X2 waren sterk en ook Spider-Man 2 is een prima productie, maar daar is het ook wel mee gezegd. Maar sinds vanavond mag Iron Man bij dat rijtje met geslaagde films aanschuiven, want Favreau's verfilming is toch wel popcornvermaak eerste klas.
4 sterren.
Kricky
Goeie actie film. Ook hier wordt net als Batman begins het verhaal verteld van begin af aan hoe iron man ontstaan is. Het verhaal zakt ook geen enkel moment in. 1 van de coolste momenten vond ik de eerste modellen van het iron man-pak. Hilarisch. Robert Downey is geknipt voor deze rol als arrogante gentleman Tony Stark. Al had de film van mij nog wel wat langer mogen duren, gezien de actiescenes, die zager er zo gaaf uit, dat ik zoiets had van: Goh hier had ik graag nog meer van gezien, maar al met al vind ik het een strakke film. vier sterren.
centurion81
- 2068 berichten
- 1996 stemmen
Onderhoudende film met mooie actie en effecten. Ontstijgt net de middelmaat van superheldenfilms. Ben erg benieuwd naar deel twee! 3,5*
Keane1983
In een woord geweldig, mijn god wat heb ik me geamuseerd met deze film.
Het verhaal pakte me meteen en de special effects waren in mijn ogen super.
Het verhaal kakte niet in (zoals het mijn inziens wel deed bij de hulk en batman).
De film verliep vlot en de tijd die vloog om. De de andere zonet genoemde films heb ik geregeld op mijn horloge keken als hij nog was afgelopen...hier had ik de kans niet om op mijn horloge te kijken.
De actie zat er volop in en het verhaal was erg leuk in elkaar gezet.
Het enige minpuntje vond ik dat the badguy in zijn pak er net iets "te" uitzag...te overdreven, en moest het verhaal het teveel van het toeval hebben...jammer...Dat is net voor mij het 0.5 puntje anders wat het een 5.0 geweest.
trainercoach
Ik vond het een leuke en Grappige film. Het was niet al te spannend maar ook niet al te saai. Iron man is best goed gemaakt vind ik en als je vooral van Spiderman en The Hulk (Van Marvel) geniet, is dit ook wel een film voor de mensen die dat leuk vinden.
jorissimo
Zeer goede stripverfilming. De personen zijn voor een 'gewone' film allemaal net over the top. Maar dat hoort volgens mij ook bij een strip (Marvel) verfilming.
Vond het een zeer vermakelijke film en heb me geen moment verveeld.
hellspawn666
van alle strip -> film vertalingen vind ik dit de beste met the incredible hulk in de buurt van 2.
Goed verhaal.
Nog betere cast.
goed te volgen actie.
niet te overdreven.
grappig,
ja...hier moeten ze meer van maken. Ik wou dat ze "spawn" op deze manier hadden gemaakt.
Aardig filmpje. Downey zorgt ervoor dat het prettig wegkijkt. We hebben het natuurlijk allemaal al eerder gezien in Robocop en the Rocketeer. Vooral die eerste is veel beter; scherpe humor en met meer vaart.
kMal
Ik vind dit een erg spannende film! Het was leuk om naar te kijken. Af en toe een beetje oppervlakkig, maar iets doet vermoeden dat er een tweede (wellicht betere) deel komt..
.. 4,0*
finitio
Daar ben ik het helemaal mee eens (Y)
Miron
Iron Man kijkt lekker weg en zit vol met geweldige special effects maar helaas hebben de makers er niet alles uitgehaald wat erin zat waarmee ik vooral doel op het te simpele verhaal.
Toch een prima film met een sterke Robert Downey Jr.
3,5 *
komerad
Heldenfilms zijn niet mijn topfavorieten ik denk toch wel al leukere heldenfilms gezien te hebben.

Voormalig Marvel-baas werd voor gek verklaard omdat hij 'drugsverslaafde' Robert Downey Jr. castte als Iron Man

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
midden-oostenarms dealermalibusuperheldgebaseerd op stripgoed tegen kwaadiron man post-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)counterterrorismiron-man marvel comicsmarvelmarvel comicslive actionmcucomic book adaptation