Iron Man (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Jon Favreau
Met onder meer: Robert Downey Jr., Jeff Bridges en Gwyneth Paltrow
7,9 (1.211.441)
Gesproken taal: Engels, Perzisch, Urdu en Arabisch
Releasedatum: 1 mei 2008
Bekijk via Disney+
Plot Iron Man
"Heroes aren't born. They're built."
Tony Stark (Robert Downey Jr.) is een multimiljardair, industrialist en bovenal een geniale uitvinder. Hij wordt ontvoerd en gedwongen om een verschrikkelijk wapen te bouwen. In plaats daarvan maakt hij een ingenieus ijzeren pak waarmee hij weet te ontsnappen. Als hij terugkeert in de VS, ontdekt hij een complot dat de stabiliteit van de wereld in gevaar brengt. Onder zijn alias Iron Man probeert hij het tij te keren.
- Trailer (YouTube)
Yinsen
Raza
Uier
- 2006 berichten
IJzersterke comicverfilming, met een top cast. Allen zetten een sterke rol neer. Verder geweldige robotica! De assemblage-scenes zijn een lust voor het oog. De SFX over het algemeen zijn er trouwens piekfijn uit. Tel daarbij een leuk verhaal bij op en je hebt inderdaad een van de beste superhelden-films tot nu toe.
FrisoBoei
Vette film, niet zo top als de nieuwe batman films maar zeker leuk om een keer of drie te zien. Aardig verhaal.
Leuke actie, een heel cool pak dat er echt supervet uitziet, als die onderdelen bewegen, erg cool!
Had alleen het gevoel dat het verhaal een beetje in de tijdsduur van de film is gepropt en soms gebeurde het nogal snel achter elkaar. Ondanks dat hij al 2 uur duurt had een halfuurtje extra misschien wat beter geweest.
Verder vind ik nog steeds dat die Paltrow niet kan acteren. Net als in Sky Captain (en andere films), bakt ze er echt niets van. In het begin valt het nog mee maar aan het eind is het echt irritant. Ok ze speelt een assistente die een beetje naief is mar toch. Dat stuk vanaf dat ze die kale gaat arresteren met die agnents, jezus! Als ze daar staat te bellen met Stark over dat zij die reactor moet opblazen, echt doodziek slecht!
Maar over het algemeen een prima film; ik geef hem een 7 (3,5 ster, wat is dat toch met die sterren, echt kut)
olafski72
Lekkere film, leuk verhaal en goede effecten en genoeg spanning. Maar een 8,2 op IMDB! Dat geloof ik niet echt. Wel zeker de moeite waard om te kijken!
sofripa
Heerlijke film, ook als je niet van al die superheldenfilms houdt. Downey is top!! Prima in te nemen met bier en chips. 4*
M.Braam
Wat een film!!!!!! Alles is gewoon goed aan deze film .... echt
En inderdaad kom maar op met een vervolg!!!!
L0sT_R3B3L
Special effects zijn zeker mooi,maar het verhaal is 10 keer niets aan.
Al die films zijn hetzelfde good guy bad guy,good guy wint altijd,dat trekt me niet meer.
2* voor de special effects
Martijnnn
Ik vind het erg vreemd dat je deze film ook weer meer van hetzelfde vind, ik vond hem een van de meest originele superhelden films.
Achmed
Special effects zijn zeker mooi,maar het verhaal is 10 keer niets aan.
2* voor de special effects
Dit is ook maar het intro voor de trilogy. In deel 2 gaan ze als het goed is dieper in op de depressie van Stark. Kijk maar naar de nieuwe batman films, ik vond Batman Begins wel ok maar Dark Knight was vergeleken met Batman Begins echt top!
Ik hoop dat Iron man 2 ook zo goed uitkomt!
- 20609 berichten
In deel 2 gaan ze als het goed is dieper in op de depressie van Stark.
Martijnnn
Ja hoor, dat is al aangekondigd, Iron Man gaat nog 2 eigen films krijgen.
- 20609 berichten
Ja hoor, dat is al aangekondigd, Iron Man gaat nog 2 eigen films krijgen.
Achmed
Het is niet zo moeilijk om verschillende films in dezelfde universum te maken met zelfde karakters. Dat Iron Man in de Avengers film komt betekent niet dat zijn eigen filmserie opeens stopt. Volgens mij is de tijdlijn niet bekend hoe De Hulk, Iron man, Thor, captain america films achter elkaar passen. Dit houd in dat er jaren tussen de 2 gebeurtenissen mogelijk kunnen zitten
- 20609 berichten
kan me niet voorstellen dat het niet samengevoegd word.
Achmed
kan me niet voorstellen dat het niet samengevoegd word.
Tuurlijk wel maar Iron Man 2 kan zich toch ook na The Avengers afspelen!
- 20609 berichten
Tuurlijk wel maar Iron Man 2 kan zich toch ook na The Avengers afspelen!
Achmed
Kan toch ook na film 1 gaat hij naar de hulk en alle ander avengers maakt zijn team The avengers film speelt zich af! en dan komt Iron Man 2 het feit dat hij na de credits Nick Fury ontmoet ondersteunt zowel jou theorie als de mijne Iron man 1 > Avengers > Iron man 2. Maarja ze kunnen ook gewoon de hele verhaal lijn verkloten, hoop het niet natuurlijk
Nandini80
Downey is inderdaad top! Hij geeft de film nog een extra'tje met de manier waarop hij zijn rol neerzet
lagaiske
Meer dan behoorlijk deze marvel verfilming.
Komt naar mijn gedacht wel iets te laat op gang.
Ik had graag net iets meer van de ironman gezien.
Moest er een vervolg komen zouw een slechterik met bovennatuurlijke krachten welgekomen zijn.
Die terroristen zijn eigenlijk maar flauwe tegenstanders.
Maar het was een leuke wegkijker met op het einde de langverwachte actie.
Vinco
Leuke film, maar had er toch stiekem wel maar meer van verwacht!
Ik vind de film iets te langdraderig en het verhaal komt in mijn ogen iets wat te traag op gang!
Die

The Hulk, Iron Man, allemaal horen ze erbij. The Avengers film komt echter pas in 2011, daarvoor komt Iron Man 2.
Niet echt een spoiler maar toch voor de zeker heid maar even getagged.
dikkop
Heel simpel: ik hou van spectaculaire films en deze is er een van. Goed gespeeld
Goede actie
Goede special effects.
mnrk
Dit was weer een top verfilming van een Marvel stripboek.
De special effects en het geluid in deze film is super.
Ook R.D JR speelt zijn rol als Stark geweldig, op naar deel 2 (met mss Samual L Jackson erin !! )
shimai
Zeer sterk begin, het middenstuk viel wat tegen en het einde vond ik wat over de top allemaal, verder best een onderhoudende film!
Ik geef 3*
JacoBaco
Dit was weer een top verfilming van een Marvel stripboek.
De special effects en het geluid in deze film is super.
Ik heb zeker geen hekel aan Jackson. Integendeel, hij behoort tot de beste. Alleen word hij weinig genoemd bij de vraag noem eens 10 top acteurs.
De laatste tijd zie ik hem ook wel erg vaak voorbij komen in films.
Iron Man 2 is weer een film om naar uit te kijken in elk geval.
Ftder
Was eerst bang voor 2e robocop maar dat is het zeer zeker niet. Orgineel vind ik het niet maar zeer zeker wel goede film voor zijn genre
Hectometerpaal
De spijker op zijn kop.....Heerlijke actie en goede humor!
Een van de beste van het jaar.
Het heeft gelukkig mijn hoop weer doen stijgen in Marvel na het Spiderman gezever dat teveel een love-story was dan een actie film.
Captain Pervert
Steekt ver boven The Incredible Hulk en The Dark Knigt uit, wat mij betreft. En waarom? Simpel. Een geweldig personage in de vorm van Tony Stark, subliem gespeeld door Downey Jr.
Eindelijk niet eens een geestelijk gekwelde lamlul zoals Peter Parker, Bruce Wayne of Bruce Banner. Een vlot, arrogant ventje zonder veel poespas maakt het een leuke, vlotte film zonder veel poespas. Het verhaal bevat een aantal ingrediënten die eindeloos gerecycled zijn (met name het antiheld gedeelte, dat de badguy datgene wat de goodguy uniek maakt kopieert), maar dat is niet erg. Grappig effect als je gisteren The Big Lebowski hebt gekeken, en nu The Dude ziet... In een heel andere rol
5 sterren.

Voormalig Marvel-baas werd voor gek verklaard omdat hij 'drugsverslaafde' Robert Downey Jr. castte als Iron Man

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
midden-oostenarms dealermalibusuperheldgebaseerd op stripgoed tegen kwaadiron man post-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)counterterrorismiron-man marvel comicsmarvelmarvel comicslive actionmcucomic book adaptation