• 9.374.332 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Howard McCain

Met onder meer: Sophia Myles en Jack Huston

Plot Outlander

"It destroyed his world. He won't let it destroy ours."

Ten tijde van de hoogtijdagen van de Vikingen, landt de buitenaardse man Kainan op de aarde. Kainan is echter niet alleen op de aarde gekomen. Het buitenaardse roofdier Moorwen heeft hem vergezeld. Deze twee gezworen vijanden zetten hun strijd dan ook voort op de aarde. Om Moorwen te verslaan, zoekt Kainan hulp bij de Vikingen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Epitaph

Epitaph

Als je alles in deze prent met een korrel zout neemt is dit prima vermakelijke pulp. Heb me geen moment verveelt.

avatar van c.bonnie

c.bonnie

Leo Van Steen schreef:

Onverwachts goeie film.

Combinatie van vroeger en de toekomst is vrij uniek en geslaagd. Goede special effects en mooi monster ! Wat eigenlijk ook uniek is.

Goede spelers met een uitstekende Caviezel en Huston.

Kortom, deze film heeft me aangenaam verrast.

Hier kan ik niets meer aan toevoegen.

avatar van The Goss

The Goss

Zonder enige voorkennis deze film aangezet en ben de hele film geboeid blijven kijken. Het zag er prima uit. Uiteraard verdwaald de film in een aantal clichés en kun je ook al wel raden wie het eind niet gaan halen, maar dat mag de filmpret zeker niet drukken.

avatar van Killerbert

Killerbert

leuke film, mooie scenes en een goed verhaal

avatar van Minotaures

Minotaures

Dit doet me toch een beetje aan Beowulf denken.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Je kon duidelijk zien dat de producer van lord of the rings Barrie Osborne hier aan het werk is geweest. Veel overeenkomsten zijn dan helaas ook een gevolg, waardoor het spannings-effect vooral in de actie zat en niet in het verhaal dat je vanaf het begin al wel aardig kon inkleuren.

Schitterende omgeving, weer erg mooi kleurgebruik, goede muziek en het contrast tussen de futuristische draken en de Vikingen was ook mooi verzonnen. Verder natuurlijk het nodige drama, liefde, verlies etc. Ik weet niet of ik Caviezel helemaal thuis vond horen in deze film, maar wie het dan wel had moeten doen weet ik ook nog niet precies. Misschien toch Russell Crowe of zo iemand. Myles en Huston deden het dan wel weer opvallend goed. Ik heb genoten van de net vermelde elementen in deze film en raad hem aan als je een beetje van SF, actie en drama houdt.

avatar van Rodger

Rodger

Ik vond hem tegenvallen.. had er meer van verwacht... mischien had ik dat niet moeten doen...

avatar van van duijn

van duijn

Vond het een redelijk goede film met leuke actie en een goed verhaal. Alleen jammer dat ik niet zo van science fiction houd want als dat er niet was had ik hem denk leuker gevonden. Maar zo had je ook een totaal ander verhaal...

avatar van Luca02

Luca02

Vond de film helaas wat tegenvallen.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Luca02 schreef:

Vond de film helaas wat tegenvallen.

Wat vond je vooral tegenvallen?

avatar van Luca02

Luca02

Ik weet ook niet helemaal goed onder woorden te brengen wat me nou zo erg tegenviel. Ik ben normaal wel een liefhebber van dit soort films echter kwam ik nu niet echt goed in het verhaal.

Ik vond dat het allemaal wat oppervlakkig bleef. Daarnaast vond ik dat het die outlander allemaal wat te makkelijk af ging.

avatar van fasca

fasca

Epitaph schreef:

Idem leuke film.

avatar van Minotaures

Minotaures

Weer een Viking film zien. Hoop dat het meer indruk op me zal maken dan Pathfinder, waar ik zeer teleurgesteld in was.

Overigens lijkt het een beetje op Beowulf; een monsterachtig wezen tegen een groep strijders en een held.

avatar van peterx43

peterx43

Een van mijn favoriete acteurs, Jim Caviezel. Avontuurlijk spannend verhaal en goed einde. Die monsters neem ik er maar bij. Heeft ook iets van een tijdreiziger en dit vind ik altijd speciaal.

avatar van Fryce

Fryce

Leuk verhaal, kijkt wel lekker weg, maar zeker geen topper.

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Ik kwam deze toevallig tegen doordat ik de films van Sophia Myles aan het volgen was. De film vond ik in het begin wel iets beter. verhaal viel wel mee. Door het Science-Fiction is het toch een heel andere film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Een leuke onzinfilm zoals ik hem graag zie. Het was hier en daar nogal kitcherig maar ook weer erg leuk. Caviezel is niet mijn acteur maar storen deed hij hier ook niet. Huston en Myles waren daarintegen heel goed en het monster was ook best leuk.

Hoogtepunt blijft echter Sophia Myles wat is dat toch een mooie vrouw en prima actrice.

avatar van ikkie01

ikkie01

Beowulf met een klein sf randje. beste een aardige film. FX ook prima. Maar waar om praten Vikingen met een schots accent? Keltische symbolen en een christelijke priester. Dat kon ik niet plaatsten

avatar van Drifter

Drifter

De film vond ik beter dan verwacht. Hij was voorbij voor ik er erg in had.

Alles zit erin wat een film een goede film maakt. Het tempo zit er goed in en er waren geen momenten waar ik me ging storen aan dingen die niet kloppen. Maar ik kijk een film om me te vermaken, en niet om te zien of het allemaal wel echt gebeurd kan zijn.

avatar van override100

override100

prima film hat ik niet verwacht

avatar van Theunissen

Verrassend aardige film. Hij deed me inderdaad wat denken aan Beowulf in combinatie met Aliens. Verhaal was best goed en eigenlijk ook wel spannend en de film wist tevens te boeien tot het einde (duurde best lang). De acteurs James Caviezel, Jack Huston en John Hurt deden het best goed net zoals Sophia Myles trouwens wat ook nog een schatje was in deze film. Trouwens ook de bijrol van Ron Perlman was best goed, hij zag er zoals gewoonlijk zeer imponerend uit.

Er speelde ook een jongetje mee in deze film met de naam "Erick", wat volgens mij later de bekende "Erick the Viking" moest gaan voorstellen.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Ik heb me prima vermaakt met deze film, sommige delen wel aan de donkere kant, dus je wordt lang aan lijntje gehouden voor je duidelijk kan zien waar het om draait.

Acteurwerk vond i kbest meevallen, Caviezel vaker gezien dus, wist ik niet meer. Het verhaal redelijk, maar niet echt goed.

Kruising Beowolf en aliens, ja zit wel wat in.

Moet hem denk ik nog eens gaan zien, want heb toch nog vraagtekens.

avatar van aburex

aburex

Mooi gemaakte Sf-film en al je alles met een korrel zout neemt is dit prima vermaak. Heb me geen moment verveeld

avatar van Film Pegasus

Leuke actie en Caviezel en de mooie Sophia Myles op hun best. Maar verder een grote reeks clichés. Denk maar aan de scène waarin Caviezel die jongen z'n naam vroeg. Ik had moeten wedden, want Eric (de viking) was m'n eerste gedacht. Verder blijf ik er bij dat vooral de cast veel goed maakt, maar dit niets anders is dan een monsterfilm met dit keer een vikingdorp als setting.

avatar van Davidus

Davidus

Vond het wel een lekkere film hoor. James Cazeviel speelde goed (beetje ingehouden) en was gelukkig niet de al te nadrukkelijk aanwezige superheld. Mooi gefilmd. M.n. het eind was goed gedaan; de afdaling in Dantes inferno: de zwavelputten van de hel, de rottende lijken, de monsters... heerlijk

avatar van scorsese

Redelijke film die eigenlijk meteen al met een minpuntje begint wanneer Jim Caviezel via een computer de Noorse taal leert en vervolgens Engels spreekt. Ook het gegeven dat de hoofdpersoon van een andere planeet komt, wordt erg weinig mee gedaan en had wat beter uitgewerkt mogen worden.

Verder zeker wel leuk om te kijken en de actie-scenes zien er wel mooi en spectaculair uit.

avatar van Picker

Picker

scorsese schreef:

Vond ik ook vrij jammer.

Verder vond ik het een redelijke film, met een flinke bus zout ( kratje bier ) een krappe 3 *

avatar van Decec

Decec

Uitstekend SF film...

Prima acteerwerk...

Grote monsters...

Acteur James Caviezel speelt zeer goed...

Heerlijk uitgekeken...

Prima 4 sterren!

avatar van astraboy

astraboy

Leuke film! Heb mij geen moment verveeld!

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Verrassend sterke actie/SF-film.

Het verhaal is leuk om volgen en verveelt op geen enkel moment. De film zit boordevol actiescenes, die er allemaal aardig uitzien. Ook de Moorwen zelf ziet er niet slecht uit, en daarnaast is het gewoon een cool beest.

Wat ik wel dom vond (het is al eens vermeld geweest door anderen), is het feit dat James Caviezel het Noors via een soort computer aanleert en vervolgens doodleuk Engels begint te praten. Gelukkig zijn dergelijke flaters gedurende de rest van de film niet voorgekomen.

Zeker de moeite waard dus om eens te bekijken.