locatie: Films » Beowulf (2007) » Info

Animatie / Fantasy
115 minuten

geregisseerd door Robert Zemeckis
met Ray Winstone, Anthony Hopkins en John Malkovich

Beowulf (Ray Winstone) besluit een einde te gaan maken aan de ellende en verwoestingen, waarvan het monster Grendel de oorzaak is. Maar de strijd blijkt vele malen moeilijker en zwaarder dan Beowulf ooit had kunnen denken. Maar Grendel blijkt niet het enige probleem, zijn moeder verschijnt al spoedig ten tonele om ook strijd tegen Beowulf te leveren.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2009, 10:07 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zeker erg mooi gemaakt al kan het altijd beter. Met name paarden in galop blijft erg lastig vaak en is ook hier matig. Nog wel een aantal scenes waren onder de maat, de eindscene vind ik bijv dat Wiglaf er erg mooi uitziet maar het contrast met Angelina is dan erg groot omdat ik die er raar en lelijk uit vond zien.
Ik snapte trouwens niet echt waarom Beowulf naakt tegen Grendel moest vechten, leverde alleen maar onhandigheid op in die scene.

Wel grappig dat de personages vormgegeven zijn naar de mensen die de stemmen inspreken. Hoewel ik denk dat deze film met echte mensen toch beter was geweest kunnen we ongetwijfeld meer van dit soort films verwachten in de toekomst. Zal vast een stuk goedkoper zijn en kan ook alleen maar beter worden. 2,5*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2009, 0:53 uur
Ik vond dit echt een vette film. Had wel lage verwachtingen door de slechte reviews, maar heb me heel erg vermaakt, and i didn't expect that.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2009, 17:53 uur
Ik vind het ook wel een goede film. Heel apart.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2009, 19:59 uur
Ik hou van (fantasy-) films, ik hou van animatie, maar dit is nou niet zo mooi. Had als 'gewone' film beter geweest.

Wel de beste Beowulf&Grendel film die ik tot nu toe gezien heb.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2009, 11:10 uur
wat een ongekend slechte film

kon hem beter na 5 minuten afzetten

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2009, 11:03 uur
Een animatiefilm met ballen. Het is ook weer eens iets anders!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2009, 11:07 uur

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2009, 17:28 uur
wist niet dat dit een animatie film was tot ik hem zag, was enorm teleurgesteld dat het animatie was. als je probeerd een realistische 'look' te geven aan een film doe je dat niet door hem volledig in animatie te maken. als er bv. iets viel leek het niet realistisch en kon me daarom niet inleven in de film. ik werd er contstant op gewezen dat het 'fake' is.
jammer, het plot zat goed in elkaar. beetje over the top maar dat mag wel als je een film over vikingen maakt.
casting van Jolie begrijp ik alleen niet zo goed.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2009, 13:06 uur
Ik heb hier flarden van gezien, maar volgens mij is het allemaal beter dan een 2,84.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2009, 13:09 uur
:Y.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2009, 18:42 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vind dit een dappere poging om mensen te animeren. Meerdere reacties hieronder hebben het over slechte animatie. Maar welke film animeert mensen meer realistisch dan in deze film? Veel andere animatiefilms laten de realiteit volgens juist extra zakken naar cartoon achtige personen omdat het kan gaan irriteren als je perfectie probeert te benaderen. Het blijft natuurlijk zeer moeilijk omdat het menselijk brein helemaal afgesteld is op het herkennen van menselijke gezichten en bewegingen.

Het verhaal is redelijk. Waarom Grendel de zoon van Hrothgar (de eerste koning) zo'n gedrocht is, is mij een raadsel. De zoon van Beowulf is ten minste een mooie draak ;-)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2009, 9:44 uur
Had er toch iets meer van verwacht.
Het eerste uur van de film vond ik erg goed, daarna zakte het wat in.
Maar het eind gevecht was ook weer erg mooi.
De manier van "doodmaken" en het bloed vond ik juist erg goed gedaan.

Vond wel dat John Malkovich en Angelina Jolie sprekend op hun karakter leken! Dat hebben ze echt top gedaan.
Alleen hou ik niet zo van Animatie dat heel erg op mensen lijkt. Zet er dan echte acteurs neer.

Maargoed al met al krijgt deze film toch 3*

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2009, 14:20 uur
Foei maar dan ook echt foeilelijke mix tussen animatie en heldenepos. De CGI is zo ontzettend slecht en lelijk dat je bijna niet kunt geloven dat een zichzelf respecterend regisseur dit durft uit te brengen. Nee Beowulf oogt meer als een slecht gelukt computerspel dan een doorbraak op het gebied van de 3D cinema.

1,5 *

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2009, 1:11 uur
Dit bleek absoluut niet 1 van me favo films te gaan worden. Maar de dingen erom heen vond ik wel aardig zoals hoe het gemaakt is en dergelijke. ik geef een voldoende 3* oftewel een 6je

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2009, 16:15 uur
wel mooi maar er moet zeker wel een vervolg komen

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2009, 0:48 uur
Deze heb ik destijds imax 3D gezien, maar wat mij betreft kan de film wel iets beter. Zeker nu je het kan vergelijken met Avatar.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2010, 17:30 uur
Het verschil tussen animatie en echt is soms moeilijk te zien. Vond het wel een aardige film, maar niet om te zeggen Wow, te gek!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2010, 12:05 uur
ik vond het wel een goeie film ik had hem alleen wat anders verwacht meer avontuur en ook langer

3,0 ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2010, 15:31 uur
Goede film en mooi gemaakt, gave special effects :)P

niet ingelogd

109.206 gebruikers | 64.711 films | 24.003 regisseurs | 2.519.379 berichten | 3.555.386 stemmen