• 9.377.017 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Howard McCain

Met onder meer: Sophia Myles en Jack Huston

Plot Outlander

"It destroyed his world. He won't let it destroy ours."

Ten tijde van de hoogtijdagen van de Vikingen, landt de buitenaardse man Kainan op de aarde. Kainan is echter niet alleen op de aarde gekomen. Het buitenaardse roofdier Moorwen heeft hem vergezeld. Deze twee gezworen vijanden zetten hun strijd dan ook voort op de aarde. Om Moorwen te verslaan, zoekt Kainan hulp bij de Vikingen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Timecop

Timecop

Toch best een vermakelijk filmpje in de stijl van 'Pathfinder'. Blijft natuurlijk erg voorspelbaar, maar vooruit.

avatar van alegondatje

alegondatje

Ik heb er met veel plezier naar gekeken. Het verhaal was boeiend. Was goed geacteerd.

De hoofdrolspeler is mega goed in het trekken van zeer meelijwekkende gezichten.

avatar van teigetje37

teigetje37

Geweldige aktie-s.f. film waarbij je op het puntje van je stoel zit.

Met geweldige spelers.

Bomvol aktie en mooie special effects.

Enige raakvlakken met Predator.

avatar van vss

vss

ghostman schreef:

Outlander is echt een geniaal meesterwerk. Dit is een film voor alle liefhebbers van de jaren '80 (Amerikaanse, Australische) cultklassiekers en de jaren '70 (vooral Europese) exploitation cinema. Dit is een film waarop ik jarenlang wachtte. Eens in zoveel tijd verschijnt een low-budget film, die alle andere big-budget producties totaal wegvaagt. Outlander is zo'n film!

P.S. Jack Huston is de kleinzoon van John Huston.

***** / *****

low budget? 47 miljoen dollar zou ik nu niet direct een low budget film noemen

avatar van ghostman

ghostman

De werkelijke productiekosten bedragen ongeveer 40 miljoen Amerikaanse dollars. Voor de Amerikaanse begrippen is dat low-budget.

avatar van The Merovingian

The Merovingian

2 sterren voor de moeite. Flinterdun verhaaltje, alleen de beelden zij het aanzien waard. James Caviezel vond ik stukken beter in The Passion of the Christ

avatar van Arbil

Arbil

ghostman schreef:

dan nog....... geen low budget

avatar van Maykel_vM

Maykel_vM

Heb de film na een kwartier op stop gezet. Ik kreeg nare voorgevoelens... Of had ik dat fout?

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Wat mij betreft niet, maar mn vriendin vond m erg leuk dus je weet maar nooit, het is allemaal wel behoorlijk cliche, wel een redlelijk leuke vijand en mooie locaties!

avatar van paul83

paul83

Arbil schreef:

dan nog....... geen low budget

Nee, inderdaad. Ooit Pitch Black gezien? Dat is pas low budget en veel beter dan deze pulp.

avatar van ghostman

ghostman

paul83 schreef:

Dan niet...

avatar van eltorro

eltorro

Ik was op het ergste voorbereid bij deze film. Maar dat viel allemaal hartstike mee. De acteurs doen het prima en acteren prima, dat monster ziet er ook prima uit. Maar wat me toch het meest verbaasde, was het goed uitziende buitenaartse planeet. Zeker een aanrader deze film.
4,0* van mij

avatar van amenmalek

amenmalek

Ik vond dit toch best een vette film hoor! Muziek was prima, ik vond hem spannend, de CGI was miss niet de allerbeste ter wereld maar de monsters en de sci-fi waren prima te pruimen. Ook de gevechten waren heftig om naar te kijken.

Apart ook hoe het verleden en de toekomst zo bij elkaar gebracht worden. Goed gevonden en goed uitgewerkt.

avatar van Manifest

Manifest

Tja ik heb de film gezien. Ik had hem al een tijdje liggen, ik dacht deze avond laat ik hem maar even bekijken. Een onbekende film, ik kon er in het begin weinig over vinden.. Voor mij was deze acteur onbekend, totdat ik (nadat ik deze film had gezien) las dat hij de acteur was die Jezus speelde in the Passion of The Christ. Naast deze film vind ik dat deze man iets heeft. Hij heeft iets in zijn gezicht wat ´aantrekkelijk´ is. Verder niks hoor.

In deze film vond ik hem verder apart acteren, hij kwam op mij een beetje gevoelig en gevoelloos over. Ene moment was hij erg gevoelig, het ander moment was hij gevoelloos. De connectie tussen hem en de film was er niet.

De locaties waar ze filmde hebben ze goed uitgezocht. De soundtrack vond ik erg goed. De opnames vond ik erg goed gedaan, die Moorwen zag er heel goed uit. Alleen het verhaal trok mij niet. Dit is niet mijn ding, maar wat ik wel wil zeggen is dat er misschien wel cliché dingen in staan, maar toch vond ik het wel origineel dat er geen geen ruzie kwam tussen twee hoofdrol spelers. Terwijl ik dit wel had verwacht.

(Knipoog)

In de film werd Jezus ontkent en afgedaan als onzin, terwijl de hoofdrol speler zelf in een Jezus film speelt. (viel mij even op)

Al bij al heb ik mij niet verveelt deze avond, alleen meerdere dingen die in de film voorkwamen was ik het niet mee eens. Dit zal voor mij geen koper zijn.

2,5 sterren

avatar van Malick

Malick

Naar Unknown is dit de tweede matige productie waar Caviezel recentelijk zijn naam aan verbonden heeft. Nu speelt hij zelfs de hoofdrol. Grootste probleem van de film zit hem in het verhaal dat ze naar half uur speeltijd overboord gooien. Er moet meer geslacht worden zouden de Weinstein brothers gezegt hebben. Maar wat moet er geslacht worden? Een roofdier genaamd Moorwen. Maar dat beest ziet er werkelijk zo slecht uit dat ik me afvraag of je de film daardoor wel serieus tot je moet nemen.

Ron Perlman loopt voor ongeveer 5 minuten in de film te schreeuwen maar komt naar mijn mening veels te vroeg tot zijn einde. En wat een karakteracteur John Hurt hier in moet vroeg ik me tijdens het kijken van de film ook af. Dat zelfde geldt tevens ook voor Caviezel. Vraag me dan ook af op wat voor basis hij aan deze film begon. Script? Geld? Regisseur?

avatar van film_kaza

film_kaza

Matige film. Ik had beter verwacht.

Eerst zit het vol mysterie. Later blijkt het een simpel helden vs monster verhaaltje te zijn. Wel vond ik het goed dat het monster een geloofwaardige oorsprong had.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

Ik had nog nooit van 'Outlander' gehoord maar een vriend van mij had hem toevallig op DVD liggen, en op een verveelde vakantiemiddag besloten we hem dan ook maar te gaan kijken.

De film is precies wat je zou verwachten en verbaast je dan eigenlijk dan ook op geen enkel moment in de film. Dat betekent niet dat het geen lekkere mix van geschiedenis/sci-fi en actie is. De film heeft me op geen enkel moment echt verveeld en dat is ondanks de voorspelbaarheid toch genoeg voor een voldoende.

3/5

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

vond hem erg goed

avatar van deft0nes

deft0nes

film_kaza schreef:

Matige film. Ik had beter verwacht.

Niets aan toe te voegen.

avatar van modinator

modinator

Predator meets wicky the viking,wat een slechte film.Science fiction my ... 5 minuten vlieg en schietwerk.2

avatar van eppy

eppy

The Merovingian schreef:

dat is nou appels met peren vergelijken, james caviezel is een acteur, deze worden betaald om in een film te spelen....

en natuurlijk speelde die beter in "the passion", weet je hoeveel gelovige (zwakbegaafde) er zijn in de wereld die echt in die onzin geloofen....

dit was gewoon een lekkere hak en slacht film, niet te veel bij nadenken, gewoon kijken.

en het klopt dat de film vol clichés zit, maar dat hoort in dit soort films. word langzaam ziek van die mensen die niet snappen wat entertainment is en diepgang zoeken in een acktie/sifi...

zucht!

avatar van Flex-74

Flex-74

Onverwacht leuke kostuumfilm! De mix van toekomst en geschiedenis is leuk samengebracht. Goede SFX. Geinige cast. Caviezel zet een prettig personage neer om naar te kijken, ook redelijk wat diepgang, zelfs zn hometown word uitgewerkt net als de oorsprong van het wezen zodat je weet wat hem beweegt. Lekkere zondagmiddag film.

Dikke 3 punten!

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Wanneer je naar het hoesje kijkt en dan nog de synopsis achterop leest dan zou je al moeten weten dat je een flinterdun verhaaltje voorgeschoteld gaat krijgen, versterkt met de broodnodige kostuums, zwaarden, monsters en matig acteerwerk.

Tja dat krijg je ook en als waneer je er dan op voorbereid bent dan is het allemaal helemaal prima 3*

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Onverwachts goeie film.

Combinatie van vroeger en de toekomst is vrij uniek en geslaagd. Goede special effects en mooi monster ! Wat eigenlijk ook uniek is.

Goede spelers met een uitstekende Caviezel en Huston.

Kortom, deze film heeft me aangenaam verrast.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

sprookjesachtige sci fiction in the o zo romantische vikingtijd

heel boeiend, al is het einde wel erg b-film

toch heel vermakelijk

avatar van Ramon K

Ramon K

Best leuk. Toch vraag ik me af waarom xgogax dit bestempelt als de pulpfilm bij uitstek....?

avatar van the new guy

the new guy

Prima filmpje. Maar het extra budget voor de wat duurdere acteurs (Ron Perlman, John Hurt) is niet nodig. De acteurs, ookal zijn ze goed, voegen totaal niets toe. De rol van Perlman had Sem Schilt ook kunnen spelen. Je moet alleen groot en sterk zijn.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Leuk voor een avondje... verder niet. Ik vond het irritant dat 80% van de film zich in het donker/snachts afspeeld... En er waren nogal wat neppe momenten
Hij blinkt niet uit

avatar van mnrk

mnrk

Timecop schreef:

Had ook eerst "pathfinder" gekeken en daarna naar deze film.

Persoonlijk vond ik deze film net iets beter, mede doordat het monster er goed uitzag.

Ook was de actie prima in orde en de acteurs van een iets beter niveau. Een kleine rol van Ron Perlman en een prima James Caviezel.

Gewoon een leuke film om naar te kijken als je dit genre graag ziet.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Stijl Predator, maar niveau Predator 2. Dat monster wordt wel erg gemakkelijk verslagen, vind ik.