• 9.373.692 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Howard McCain

Met onder meer: Sophia Myles en Jack Huston

Plot Outlander

"It destroyed his world. He won't let it destroy ours."

Ten tijde van de hoogtijdagen van de Vikingen, landt de buitenaardse man Kainan op de aarde. Kainan is echter niet alleen op de aarde gekomen. Het buitenaardse roofdier Moorwen heeft hem vergezeld. Deze twee gezworen vijanden zetten hun strijd dan ook voort op de aarde. Om Moorwen te verslaan, zoekt Kainan hulp bij de Vikingen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

sofripa schreef:

Bijzondere mix van genres maar werkt best aardig gegeven de acteurs en het beschikbare budget. Ben je fan van scifi/fantasy en history, maar dan in een blender gegooid heb je hier een prima filmavond aan. 3,5 sterren

Heel goed gezegd. Sluit me helemaal bij je reactie.

Het probleem wat de filmmakers hebben is dat alles al een keer is geweest. Ze hebben bijna alle onderwerpen zo een beetje wel gehad, maar om ze te mixen is een geniale idée zoals deze film al laat zien.

De monster vond ik vet gemaakt, het acteren was naar volle tevredenheid, alleen een klein minpunt: ik haat scenes die in het donker zijn gemaakt, dan zie ik helemaal niet meer wat er gebeurt. Voor de rest heb me heel goed vermaakt 2 uren lang.

avatar van Errie

Errie

Aardige film om naar te kijken.

avatar van barcam

barcam

Fantastische wegkijkfilm.

Verveeld geen seconde.

Verhaal zit heel goed in elkaar.

Origineel om aliens met vikingers te mengen.

Geen Oscarmateriaal maar prima entertainment en dit telt.

avatar van cdman19800

cdman19800

Deze krijgt een 3.5 van mij omdat ik het verhaal echt wel goed vond.

De film had wel wat extra geld kunnen gebruiken zodat het geheel beter uitgewerkt had kunnen zijn, want dit vind ik wel wat jammer.

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

dikke vette b-film. niet bioscoopwaardig.

acteerwerk is slecht, verhaal totaal niet origineel (predator sequel) en voorspelbaar. Te veel toevalligheden.

Enige waar ik van onder de indruk was zijn de filmlocaties. Desondanks geen aanrader.

avatar van Issybizzy

Issybizzy

Een beetje een rare film, met een sprookjes einde. Ik zou er zelf voor kiezen om terug te gaan Er zit toch wel een leuk verhaal achter, ik heb heel de tijd boeiend zitten kijken. Behalve bij het einde, want het was toen wel voorspelbaar hoe het zou eindigen.

Filmkriebel

Heel wat onzin. Die rendierkop in de eerste minuut was al belachelijk, dan één van de personages die Boromir heet, mooi geleend uit LOTR, flauwe dialogen, chaotische actiescènes en ik kan nog een eind doorgaan...

Het enige wat de film nog iets van waarde heeft zijn de mooie kleurrijke visuals en een geloofwaardig gebracht monster. Ik had verder zo de indruk dat ik dit verhaal al 100 keer op een andere manier heb gezien. Helemaal niet spannend dus omdat je toch al weet hoe het allemaal zal verlopen.

MARCUS CORVUS schreef:

dikke vette b-film. niet bioscoopwaardig.

B-film?

voel jij je wel helemaal lekker ik bedoel ieder zijn mening maar dit is zeker geen B-film, het verhaal is niet echt origineel maar voor de rest zag alles er goed uit en het acteerwerk was redelijk.

maar een B-film kom nou :s

Filmkriebel

Lijkt mij wel een B-film. Ik kan me niet herinneren dat deze de bioscopen haalde.

avatar van Awasiku

Awasiku

Inderdaad een B-film , met de dikke B van Beyond awsome....wuhahahaha ..

Gewoon een lekker onderwets Scifi movie , Simpel verhaal , ziet er mooi uit , SFX allemaal dik in orde .

Jammer voor de ( te ) kleine rol van Ron Perlman , hij zag er Bad uit als Viking .

Heb me prima vermaak om deze film .

Filmkriebel schreef:

eh kijk ff bovenaan de pagina

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Falcon103:

Trek je niets van aan. Ieder zijn mening, alleen sommigen schijnen te denken dat ieder film een oscar film moet zijn of anders is het een dom verhaal die het kijken nauwelijks waard is.

Ik vond het moeilijk mijn aandacht erbij te houden.

Weinig nieuws, wel ok geacteerd, en de beelden ook ok.

Verder matig.

_Moonwalker schreef:

Falcon103:

dat snap ik maar als je wat meer films zou kijken dan zou je snappen dat dit toch echt geen b-film is

nahjah laat verders ma dan

Filmkriebel

Ik heb niet gezegd dat B-films per definitie slecht zijn. Er zitten daar ook goeie tussen. B-films zijn films die minimaal gepromoot zijn geweest (dat zegt natuurlijk al wat over de kwaliteit, want de verdelers/bioscopen verwachten er dan zelf financieel al niet teveel van) en geen of een zeer beperkte bioscooprelease kenden. Dat is hier zeker het geval.

Die vond ik slecht, al boeide het idee me wel. Vooral de extreme voorspelbaarheid was echt een doorn in het oog.

avatar van dennislaport

dennislaport

Vond het ook wel okee. Niet op en Top maar zeker vermakelijk

Verveeld geen seconden

avatar van Slynkin

Slynkin

Dit is zeker geen B film, zoals hierboven wordt gezegd. Verwacht geen hoogstaand werk, maar over het algemeen is het op alle vlakken bovengemiddeld.

Het acteerwerk, fantasyverhaal en het camerawerk kloppen wel. Caviezel zet weer z'n standaard pokerface op, die hij altijd op heeft, en zal je niet verrassen,..

Afgezien van een paar slippertjes met special effects heb ik me nergens aan gestoord. Gewoon een goede film voor tussendoor.

3.5

avatar van jefmeisterNL

jefmeisterNL

deze film is in 1 woord te beschrijven namelijk: wow,,, dit omdat het budget voor de film tamelijk laag was en het verhaal me ook al vrij bekend in de oren klinkt. het acteer- en filmwerk vond ik erg goed. die moorwen was inderdaad nogal buitenaards wat ik mooi in het verhaal vond passen.. het enige wat ik toch wel een beetje jammer vind is het feit(dus geen mening) dat het verhaal in deze film vrij aardig overeen komt met het verhaal van PREDATOR... voor de rest een heeeeeeeerlijke wegkijkfilm.

avatar van paul83

paul83

jefmeisterNL schreef:

Vraag me toch af wat de vergelijking met Predator precies is. Het is een alien?

avatar van SuperErt

SuperErt

Film heeft inderdaad een mix van genres. Op zich wel apart vikingen en ruimteschepen. Toch heeft de film me wel vermaakt tot het eind. Geen topper maar genoeg voor een 3* , al is het al voor het goede acteerwerk van james caviezel.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Het begint veel belovend en het uitgangspunt van het minuscule verhaaltje moet genoeg draagvlak bieden voor een lekkere sf/actiefilm maar al snel wordt het een behoorlijk rommelig geheel met een erg vlakke rol van Caviezel.

Toch jammer want er had zoveel meer ingezeten. De speelduur had makkelijk korter gekunt waardoor het allemaal wat vlotter had aan gedaan. Het weglaten van de overbodige romantische plotlijn had vrijwel niemand wakker van gelegen. De actiescenes zijn wel lekker dik aangezet met een hoop degengekletter en bloederig hakwerk.

De monsters/draken zagen er qua cgi niet altijd even mooi uit maar vond ze wel origineel met die oplichtende ledematen.

avatar van Fabke

Fabke

niets speciaal..

het begin vond ik goed..

maar de rest minder...

avatar van james_cameron

Middelmatige Beowulf Meets Alien, met een vlak (en zichzelf veel te serieus nemend) script, vlakke (en zichzelf veel te serieus nemende) personages en zeer vlakke special effects (namen die zichzelf maar wat meer serieus). De toch niet verkeerde cast kan niet overtuigen, zeker hoofdrolspeler Caviezel niet, die maar een beetje aan het slaapwandelen is door de gebeurtenissen heen. De beste scene betreft een flashback waarin de link tussen Caviezel en het monster duidelijk wordt. In die scene overtuigen de special effects ook, maar overwegend voelt de hele film een beetje halfbakken en onafgemaakt aan. Alsof ie al langere tijd op de plank van de producers, de gebroeders Weinstein, heeft gelegen. En verdomd, dat is ook zo!

avatar van Getting Louder

Getting Louder

Beetje B film. Op zich is hij niet slecht, maar hij is wat mij betreft wat te lang. Zeker de laatste 10 min had ik echt zo iets van, laat hem alsjeblieft snel over zijn, nu heb ik het wel gezien. Ook andere scenes zijn soms een beetje te lang en overbodig. (zoals de ''shields'' scene, die op zich niet slecht is, maar doordat ze vervolgens (zeer ongeloofwaardig in beeld gebrachte) salto's gaan maken, verpesten ze de scene nogal.)

Niet slecht, maar ook niet echt aan te raden.

avatar van omwenteling

omwenteling

Best een goede film. Hier en daar werden bepaalde scenes in mindere mate in beeld gebracht door geldgebrek denk ik. Het special effect vlak van deze film is verbazend goed. Het verhaal had hier en daar nog wat bijgeschaafd kunnen worden maar het zat op zich wel ok in elkaar. Ik snapte alleen niet waarom ze op zijn planeet ook Engels spraken tegen elkaar, misschien omdat hij het vertelde in het Engels (Noors eigenlijk, haha verwarrend). De andere geluiden van het ruimteschip op de achtergrond waren wel in een andere taal dacht ik. Dikke voldoende wat mij betreft en een B-film is het zeker niet. Misschien een A- film vanwege het iets mindere budget.

Filmkriebel

verhoogd naar 2, want einde vond ik wel goed.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Ken je dat ... zo van die B-films waarvan je weet dat die fout zijn maar op één of andere manier toch huncharme hebben. Dit is er zo één. De film blijft interessant en het verhaal is leuk. De acteerprestaties zijn niet 'top of the shelf" maar kunnen erdoor. Al bij al heeft deze film mij goed weten te entertainen....een stuk beter dan sommige 200 a 300 miljoen kostende big budget producties.

avatar van Najade

Najade

Het kon mij absoluut niet lang boeien, heb het met moeite uitgekeken in de hoop dat het wat beter zou worden, niet dus! Heel langdradig en zwak verhaal.

avatar van NLizer

NLizer

Ik vond dit echt een geweldige film, heb hem gister gekeken op DVD kwaliteit en zodra die uitkomt wil ik hem zeker op Blue-ray hebben.

Mooie decors en goede acteerprestaties.

Het monster vond ik zeer goed gemaakt, heb veel monsters gezien maar deze slaat alle records en daar kunnen sommige filmmakers zeker nog wat van leren

Voor mij was dit een film die net zo verassend overkwam als toen met Pitchblack die mij een meerdere mensen zeer veraste

Hoop graag dat er een vervolg komt.

Toppie film dus en geef hem daarom 4.5 punten!

NLizer

avatar van kraj28

kraj28

sorry hoor,

maar dit is absoluut een b-film,

niks mis mee,

is wel een leuke film verder,

jim caviezel maakt de film aantrekelijk,

lijkt een beetje op een mix van pathfinder en predator,

hij kwam volgens mij in amerika direct op dvd,

in nederland in de bioscoop,wat eigenlijk niet zijn plaats is