• 9.373.940 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Howard McCain

Met onder meer: Sophia Myles en Jack Huston

Plot Outlander

"It destroyed his world. He won't let it destroy ours."

Ten tijde van de hoogtijdagen van de Vikingen, landt de buitenaardse man Kainan op de aarde. Kainan is echter niet alleen op de aarde gekomen. Het buitenaardse roofdier Moorwen heeft hem vergezeld. Deze twee gezworen vijanden zetten hun strijd dan ook voort op de aarde. Om Moorwen te verslaan, zoekt Kainan hulp bij de Vikingen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ken1976

ken1976

Een film die toch wel een voldoende van mij krijgt! Het verhaal begint goed, zakt dan iets in, maar hervat zich weer tot het eind. De special effects waren goed te doen! Soms wel wat langdradig maar de aktiescene's maken alles goed!!!

Jim Caviezel akteert goed....en zijn medespelers mogen er ook best wezen. Wel leuk om Ian Mcellen ( magneto) en Ron Perlman (hellboy) ff te zien!

Leuke SF film , die zijn genre goed tot uiting brengt!!!!

3,5 sterren!!!

avatar van balosa

balosa

misschien was het verhaal niet waterdicht, en soms nét iets te langdradig, maar ik heb me toch prima vermaakt met deze film, eindelijk weer eens geen film met alleen maar schieten of overdreven actie scene's, kortom lekkere wegkijker

avatar van winglo

winglo

Hoge verwachtingen, viel erg tegen. Verhaal klinkt goed als je het zo leest. Ik wilde hem eigenlijk na 40 min uitzetten maar heb hem toch maar afgekeken. Einde was op zich nog wel te doen.

avatar van whimp

whimp

Fjine actie film met leuke special effects. Verhaal leek een beetje op predator, de acteer prestaties waren een beetje slap. Hij keek wel lekker weg, soms wat te langdraderig. 3,5*

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

Net niet, deze film.

daarmee omschrijf ik deze film het best.

er zitten goede stukken in, maar ook weer zeer matige.

toch 3* voor de originele benadering, acteerwerk en special effectc.

avatar van Gambit2009

Gambit2009

Vermakelijke film, weer eens wat anders Vikingen met Aliens...

avatar van Boogie1963

Boogie1963

Vond de film niet tegenvallen, het is geen hoogstaande film maar weet me toch vast te houden.

avatar van hotspot

hotspot

Gisteravond film bekeken met familie.Viel voor iedereen onder de verwachtingen.De spanning geraakte er gewoon niet in.Aktiescenes verwarrend dicht gefilmt.De trucages vielen soms tegen.

Positieve punten waren de mooie achtergronden en snapshots.Het verhaal zat redelijk.

Alhoewel we "Aliens en "Lord of the Rings" toch sterker vonden.

Ik geef 2,5

avatar van Raffael77

Raffael77

Prima film met af en toe wat zwakke punten maar voor de rest goed te doen.

Prima acteer werk en leuke landschappen allemaal.

avatar van mixmaster

mixmaster

film viel erg tegen wat mij betreft.

slechte special effects en de draak is gewoon een ordinaire copy van de alien films.

nee deze film vond ik niet best.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Een mix van Pathfinder / Alien / 13th warrior, viel niet tegen met een monster wat een beetje orgineel overkomt.

Alleen de hoodrolspeler Caviezel kan niet acteren ziet er heel stoer uit en zo maar als hij eenmaal gaat praten is het in de stijl van : "i am a lover not a fighter" micheal jackson achtige stemmetje". Dat viel wel tegen. Ron Perlman steelt de show vind ik met zijn optreden als ass kicking m****rfucker "Gunnar". 3 sterren verder kom ik niet.

avatar van kootje055

kootje055

Ben het helemaal met lordhumangus eens. Voor de hoofdrol zag ik liever vin diesel, Film was gewoon niet goed genoeg. Geef een drie omdat ik hem toch afgekeken heb.

avatar van MGpower

MGpower

Aah, dit is dus typisch mijn soort van film

Ik hou namelijk van de Fantasy/Vikingachtige dingen, en aan de andere kant ook van SciFi...

Leuke actiescenes en de ontzettend mooie omgeving van Noorwegen hebben mij zo bezig gehouden dat ik niet eens de kans kreeg om op de fouten te letten... mensen die deze film af lopen te zijken kijken in ieder geval niet een film voor hun plezier, maar puur om kritiek te uiten.

Zeker de moeite waard om te kijken mensen!!

4,5 * van mij!

avatar van NeoGriz

NeoGriz

Wat een kak film, halverwege doorgeskipt omdat ik m ontzettend voorspelbaar vond.

Special effects waren leuk, maar niet wat je zegt adembenemend. Ook vind ik de vergelijking die iedereen maakt met (Giger's) Alien nergens op slaan , persoonlijk vond ik zn hoofd meer op Godzilla (1998) lijken.

Nergens spannend, en overal clichés.

Zet deze film op als achtergrondmuziek XD als je je verveeld, ookal kijk je een kwartier niet, je mist niks, en oh ja:

ken1976 schreef:

Wel leuk om Ian Mcellen ( magneto) en Ron Perlman (hellboy) ff te zien!

Waar heb jij dan Ian McKellen gezien? XD XD volgens mij ben je een beetje in de war met John Hurt

avatar van Skuller

Skuller

keek lekker weg,leuke actie , niet te veel bij nadenken film.

Gewoon lekker kijken met een biertje erbij.

avatar van andre48

andre48

Heb nu de film 2x gezien en ik vind het echt een steen goeie film.

De meningen zijn verdeeld maar ik vond het een topper die te weinig aandacht en publiciteit krijgt.

avatar van Obbie

Obbie

Jammer dat de rol van Perlman zo bescheiden was, deze had de film naar een iets hoger niveau kunnen trekken. Die Caviezel neemt zichzelf en de film iets te serieus. Met iets meer humor en meer Perlman hadden ze er meer uit kunnen halen.

Innderdaad een chips en bier film met de aantekening dat je de film niet op pauze hoeft te drukken als je een nieuw biertje haalt.

avatar van Renzzie

Renzzie

ken1976 schreef:

Leuke SF film , die zijn genre goed tot uiting brengt!!!!

3,5 sterren!!!

Kan het niet beter verwoorden dan er hier is gedaan.

Leuke film om te kijken als je van het genre houdt en je een beetje aan het vervelen bent.

avatar van canton75

canton75

zeer mooi film mooie combenatie van sf en avontuur vond de film zeker de moeite waard om te zien dus voor mij 4 sterren

avatar van ethrellik

ethrellik

zeer goede uitwerking en graphics. verhaal goed en goed geacteerd. alleen snap ik die scene met dat wapen niet helemaal in het begin (die lazergun, die viel in een beekjemaar verder deden ze er niks mee in het verhaal, ik had echt verwacht dat die aanheteinde zou komen met: eindemonserdoorditlazergun complot niet dus )

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

erg matige film met een matige uitwerking

niet spannend, voorspelbaar, slechte sfx (af en toe waren de fx ok)

nee, ik had me een veeeeeeeel betere film voorgesteld

avatar van die hard

die hard

Geweldige film

avatar van Drekskiebel

Drekskiebel

Leuke film voor een keer. De film mocht wat ruwer zijn, is allemaal zo lief en zo hedendaags.

Het graven van zo'n kuil duurt m.i. toch wat langer.

devilsarea schreef:
Begin was ff traag maar daarna goed te doen
geen slechte film
Einde vraagt om 2e deel

Erik de Viking

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

voorspelbaar einde bah 3.0* voor het vermaak

Het graven van zo'n kuil duurt m.i. toch wat langer.

en wat denk je van de zwaartjes en de bijltjes in mekaar timmeren in een halve dag

avatar van paul83

paul83

FIlm begint aardig en zakt dan al gauw in elkaar. De film had ook een stuk korter gemogen want het zit boordevol onnodige gesprekken/gebeurtenissen. De grande finale maakt het weer een stuk dragelijker.

Acteerprestaties waren redelijk, Ron Perlman weer heerlijk over the top. Het verhaal daarentegen kennen we allemaal en is een duidelijke cloon van Alien/Pathfinder. Het beest had ook wat vaker in beeld mogen zijn.
De stukken op de thuisplaneet vond ik een pluspunt want die waren (blue-screen) mooi uitgebeeld.

Film bevat veel ongeloofwaardigheden zoals de kuil die knap gegraven is (petje af met houten scheppen!), de zwaarden (binnen een paar uur) en de walvisolie (tonnen!)

Kainen is eigenlijk wel een nare man want het beestje heeft nooit wat verkeerd gedaan en wordt net als de huidige natuur bedreigt in zijn eigen habitat.

Al met al wel een aardig flmpje maar zeker niet meer dan dat.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Prima vermaakt!
Op zich best veel schoonheidsfoutjes,

-Eerst wordt men aangevallen, vervolgens is het beest opeens weer aan het feeden in zijn lair.

-Als op het einde de boten op 10 KM afstand komen, wordt 'Erik' geroepen. Of Erik ruft een uur in de wind, of ze hebben wel erg goede ogen.

Zo zijn er nog wat meer slordigheden opgemerkt, maar eigenlijk kan dat niet boeien bij een film in dit genre.

avatar van stinissen

Sciene-fiction mixed met ouderwetse Vikingen daar had ik mijn bedenkingen over maar tot mijn verbazing wist deze prent me goed te boeien.

Lekere aktie , liefde, drama alles zat erin een welverdiende 8 dus 4*

avatar van sofripa

sofripa

Bijzondere mix van genres maar werkt best aardig gegeven de acteurs en het beschikbare budget. Ben je fan van scifi/fantasy en history, maar dan in een blender gegooid heb je hier een prima filmavond aan. 3,5 sterren

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

Ik zal zeggen 300/braveheart..vond het wel erg vermakelijk to het einde

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Cool filmpje! Minder van verwacht eigenlijk en de eerste vijf minuten had ik ook nog echt mijn bedenkingen over de film, maar daarna werd het gelukkig beter. Heerlijk vermaak, harde actie, spanning, prima muziek en alles ziet er erg goed uit (op die draak na dan). Oké, de vele clichés, ongeloofwaaridgheden en de nodige voorspelbaarheid zijn aanwezig, maar dat geeft niet. Ik heb me vermaakt met deze film, waar Caviezel een prima prestatie neerzet.