• 9.379.780 stemmen

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman

Releasedatum: 20 februari 2003

Plot The Ring

"Before you die, you see…"

Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.

Rachel Keller

Aidan Keller

Richard Morgan

Katie Embry

Rebecca Kotler

Samara Morgan

Disk

Jammer dat het tv scene in de japanse film 100x enger is. k'heb die nacht niet goed geslapen en een open oog op de tv gehouden.

En die creepy geluildje die je hoorde op die video band. BRRRRRR

3.5 str

avatar van movie-freak

movie-freak

Infernal_Lady schreef:

Wel, als de amerikanen een filmpje maken, pakken ze zo 1 die al in een miljoen films heeft gespeeld omwille van haar schoon koppie.

De enige film die ik me kan herinneren van Naomi Watts voor The Ring was Mulholland Drive! Nou ja, en Down maar daar praat ik maar liever niet over. Dus wat je zegt slaat nergens op...

Noami heeft trouwens niet alleen maar een mooi koppie, ik vind haar een van de beste actrices op dit moment...

En zet dan ff Ringu in je top tien in plaats van The Ring!

avatar van twg

twg

ik vond the ring meer spannened dan eng.

twg schreef:

ik vond the ring meer spannened dan eng.

Ik heb nog geen engere film gezien dan the Ring en Ringu.

avatar van laurel

laurel

Een heerlijk enge film. Dit soort films krijgt van mij 5*. Als iemand mij een nog engere film kan aanraden, stel ik dat zeer op prijs.

Het liefst zó psychisch dat ik er een paar nachten niet van zal slapen.

avatar van jeroenbessers

jeroenbessers

Suffe remake! Waar zaken zoals de begaafdheid van de zoon in het origineel aan bod komen, wrdt het hier bijna uitgevlakt en verder kauwt de hele film echt alles uit. Jammer!

2 sterren.

avatar van olivier

olivier

Eng, eng.. Tssss... Goor, ja. Eng, neen. Door er een aantal gortige scènes tussen te steken, krijg je geen sfeervolle en goede horrorfilm. The Ring blijft droevig steken op een aantal karikaturale vertolkingen, een gebrek aan sfeer, een onnavolgbaar verhaaltje, een demonische (?) snotneus die wijsheden orakelt ("You weren't supposed to help her" RIGHT!) en wat zwiepende hoofden met uitpuilende ogen. NEXT! 0,5*

avatar van Florisrulez

Florisrulez

ik vind het dom dat Japanse films na worden gemaakt zoals nu de grunge ook weer. hebben ze dan zelf geen orginele ideeen meer???

avatar van ShEePiEj

ShEePiEj

ik vind the ring echt een heel spannende film!!!en deze film vind ik ook absoluut NIET goor! wat zou er goor moeten zijn aan deze film?

avatar van agent smith

agent smith

ShEePiEj schreef:

zegt hier iemand dat het goor zou moeten zijn dan

avatar van krabat

krabat

Nog nooit heeft een film mij meer de stuipen op het lijf gejaagt als deze. man wat was dit eng! normaal verwacht je dat de geest (of hoe moet je haar noemen) niet zo boosaardig is, deze is echt EVIL. Die scene in die put......AAAHHHHH

avatar van KarinV

KarinV

Iedereen in mijn omgeving vond dit zo'n enge en goeie film. Het zal wel aan mij liggen, maar ik vond er erg weinig aan. Veel te vergezocht en ze hadden het gewoon moeten stoppen toen het goed was. Nee, niet mijn film dus.

avatar van Jensing

Jensing

Ik had eerst ringu gekeken en daarna The Ring. Ik vond The Ring veel enger omdat er tijdens de film The Ring veel meer schrikmomenten waren dan in Ringu. Ook het engste stuk uit Ringu is veel enger in The Ring. Wat niet wilt zeggen dat Ringu slecht is, nee! het zijn beiden topfilms, maar de Amerikanen hebben een superfilm nóg beter gemaakt!

The Ring, tjah niet echt veel over te zeggen eigenlijk

Ik vond hem de eerste drie kwartier onwijs tegenvallen maar daarna was hij toch voldoende om een 7 te krijgen

Eigenlijk vond ik hem best eng maar ik heb engere films gezien. toch zit ik te wachten op het tweede deel wat er al snel aankomt.

Hopen dat deze beter is dan het eerste deel.

We zullen het gaan zien

Disk

Welke films vond je enger dan?

avatar van KarinV

KarinV

Ik zal wel te nuchter zijn, maar ik vind niet zo gauw een film eng. Omdat ik weet dat het niet echt is en omdat je vaak weet dat er iets gaat gebeuren. Er zijn natuurlijk wel schrikmomenten, maar dat is een automatische reactie. Maar echt eng? Nee.

Disk

Het gaat erom dat je je inleeft in de film, dan pas kan je het eng vinden. Maar jammer genoeg zijn er niet genoeg films die zo goed zijn dat ze dat effect kunnen bereiken. Soms loop ik een bioscoop uit en dan heb ik zo van ''waar ben ik''

Dan pas ben ik onder de indruk dat dat een goede film was.

avatar van Jensing

Jensing

Het nadeel is dan wel dat als je zo'm film voor de tweede keer wilt zien, want dat wil je dan natuurlijk ook, het gigantisch kan tegenvallen. Maar ik vond dat bij The ring niet zo. Het klinkt misgien wattig maar ik keek The Ring voor de tweede keer en ik kreeg dat onaangename gevoel weer over me heen, creepy...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Herzien en het blijft toch een heel erg goede film. Qua horrors ben ik heel moeilijk tevreden te stellen maar deze komt er samen met the Changeling en Suspiria het dichtst bij.

De scene waar Naomi wordt geintroduceert is hilarisch, we zijn vol aandacht aan het kijken hoe Aidan iets aan het tekenen en dan volgt het getier van een pissed off journaliste, Naomi dus! hier en daar wat interessante woordkeuzes. Wat een intrigerende blik heeft Naomi toch.

Dan zijn we ook nog eens getuige van de neerbuigende houding die Rachel heeft tegenover de lerares, de jongen die gelooft dat de video de oorzaak is.

Dan het prachtige shot als ze op het balkon staat, de stilte van de stad waarbij je bepaalde geluiden hoort maar heel lekker vredig en Rachel neemt waar dat iedereen wel TV aan het kijken is.

Nog genoeg prachtige scenes plus een geweldige sfeer, de uitstraling en geweldig acteerwerk van Naomi Watts. 4,5* blijft staan.

avatar van akkkia

akkkia

hij is echt eng hè.

en blijft (was bij mij in ieder geval) nog minstens een week naspoken...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

De film blijft een creepy sfeer hebben. Wel de spannendste horror die ik gezien heb.

Hey disk, de films die ik enger vond vindt ik eigenlijk een film als The Grudge.

Toch een stuk spannender en veel meer schrikmomenten.

Maar goed, hope op de ring 2 die 18 maart alweer uit gaat komen.

Ben benieuwd wanneer hij hier in premiere zal gaan.

Disk

Ring 2 is weer van die oorspronkelijke japanse regiseur. Dus laten we hopen dat die beter wordt.

avatar van dintje

dintje

niet eng en niet goor kon mij geen moment boeien huidige beelden op het journaal zijn enger

avatar van Jan on fire

Jan on fire

Ik vond dit wel een zeer spannende film. Het leek in het begin niet veel te worden maar na mate de film vordert werd hij echt wel super spannend.!!

Altijd leuk samen met een bang schatje naar zulke films te kijken.

ik heb genoten.. vond alleen gothika beter

avatar van Tim Burton

Tim Burton

enge film!!!!!!!!

kan iet wachten tot het tweede deel in de bios is!!!

avatar van sequi

sequi

Ik heb genoten van deze film. (Lees: het in m'n broek gedaan ) Het origineel heb ik niet gezien en ik denk dat ik dat ook niet van plan ben. Ik vond deze film uitermate spannend en het is lang geleden dat ik zo angstig heb gezeten. Momenten waarvan ik dacht: ik wil niet kijken!

De acteerprestaties vind ik ook wel snor zitten. Ik ben al helemaal niet iemand die enge films kijkt maar voor een film als deze maak ik graag een uitzondering.

Jan on fire schreef:

Altijd leuk samen met een bang schatje naar zulke films te kijken.

Dat is zeker leuk, alleen bij deze film was ik toch echt banger dan haar Ag, dan was ik het bange schatje

Maar ik geef deze film 4*

avatar van flipsen

flipsen

Softie

avatar van madboy

madboy

veel van deze film gehoord, maar was echt een tegenvaller. helemaal niet angstwekkend, nogal cliché etc.

avatar van sequi

sequi