• 9.384.338 stemmen

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007)

Horror / Sciencefiction | 94 minuten / 102 minuten (unrated versie)

Genre: Horror / Sciencefiction

Speelduur: 94 minuten / 102 minuten (unrated versie)

Alternatieve titels: Aliens vs. Predator 2 / AvP2 / AvPR / Alien vs Predator - Requiem

Geregisseerd door: Colin Strause en Greg Strause

Met onder meer: John Ortiz, Steven Pasquale en Johnny Lewis

Releasedatum: 17 januari 2008

Plot AVPR: Aliens vs Predator - Requiem

"In space, no one can hear you scream. On Earth, it won't matter."

De strijd tussen de Alien en de Predator gaat verder. Dit keer vechten de twee monsters van een andere planeet het gevecht onverwacht uit in Colorado. De inwoners van de stad moeten zich vervolgens wapenen tegen dit geweld en tegelijkertijd ook proberen voor eens en voor altijd een einde aan het terreur van de buitenaardse wezens te maken.

avatar van Glacius

Glacius

De Predators in deel 1 waren inderdaad onervaren, en dat was voor hun waarschijnlijk het eerste contact met andere intelligente levensvormen.

Deze film volgt het verhaal van een ervaren Predator die het zootje moet opruimen.

avatar van White Trash

White Trash

Hoe kom je dr bij dat die Predators in deel 1 onervaren waren??

avatar van Materny

Materny

Omdat ze voor training naar aarde worden gestuurd, om te vechten met de aliens. Dacht ik

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

White Trash schreef:

Hoe kom je dr bij dat die Predators in deel 1 onervaren waren??

De piramide is een alien-broedplaats, en er zijn drie jonge Predators gedropt om op de dodelijke wezens te jagen, een soort 'ontgroeningsritueel'.

avatar van White Trash

White Trash

Hoe kom je dr bij dat het jonge Predators zijn, slaat nergens op.. Ze komen dr gewoon om voor de ''fun'' te jagen op Aliens

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Het is een ontgroeningsritueel, dus het betreft hier onervaren Predators.

avatar van jellecomicgek72

jellecomicgek72

erg goed en veel beter als deel 1 een 4.0

avatar van Glacius

Glacius

Maar verder boeit het ook niet

Dat is een officiële verklaring, die geloof ik ook in de Predator comics worden beschreven, en mogelijk ook aan het begin van de eerste AvP film, alhoewel ik dat niet meer zeker weet.

Het slaat dus wel ergens op.

avatar van Betamax

Betamax

Ik vond dit 2* waard en mijn zoon (18) 3* dus ik kom uit op 2,5*.

Viel mij erg tegen. Wat neemt iedereen weer snel de verkeerde beslissing en wat is het donker (makkelijk voor de special effects).

Spanning was er wel maar wel allemaal te voorspelbaar.

avatar van jellecomicgek72

jellecomicgek72

4.0

avatar van Zinema

Nergens boeiende uitmelk-horror/sf. Heeft inmiddels nog maar weinig te maken met het prachtige Alien en het goed te pruimen Predator. Zinloos en slechts alleen voor commerciële doeleinden als lokaas bedoeld. De SE zijn matig en de vechtscenes tussen de wezens vrijwel altijd onduidelijk en half buiten beeld. Benedengemiddeld.

Vette film, heb me er goed mee vermaakt.

Predator's zijn zo vet gheheh.

avatar van Minotaures

Minotaures

Maar verder boeit het ook niet

Ben al de zoveelste die het u wijsmaakt. Als u de Making Of hebt gezien, word er daarover iets verteld.

Tijdens het kijken, werd er verteld dat er 5 Predator's in zouden voorkomen. Heeft er iemand meer informatie waarom dat niet zo is? Het zou opzich leuker zijn geweest als er 5 waren... Meer actie.

leipe film, maar deel 1 is toch wel beter

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

Vond hem wel goed maar de er zijn teveel donkere scene's.

Je krijgt nooit een helder beeld van de Predator of de Hybridesoort..

Het einde was dan weer wel cool en deel 3 lijkt mij wel veelbelovend.

avatar van Kevin13

Kevin13

komt er dan een 3de deel ? heb je een bron ?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja daar hadden ze het maanden geleden al over. Maar ik zie inderdaad dat hij wordt aangekondigd op een redelijk betrouwbare site.

Ik moet wel zeggen. Er is nog bar weinig over bekend. Release date, Acteurs etc..

avatar van Kevin13

Kevin13

ik kijk er in elk geval niet naar uit. hopelijk gaan ze het nu niet blijven uitmelken net zoals Scary Movie.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Scary Movie. Dat gaat bergafwaards ja.

AVP-R was te erg een fan project in mijn ogen. Het donkere vond ik niet eens storend. Verder de mensen in de film zijn totaal niet interessant. Ok, het gaat hoofdzakelijk over de Aliens en de Predator natuurlijk, want anders zou de film zijn titel geen eer aan doen, maar toch. Als er iemand doodgaat in de film, interesseerd het je geen ene moer. Het liefst wil ik toch wel een heel kein beetje meeleven met de personages.

Deel 3 speelt zich volledig af in de ruimte. Mijn verwachtingen zijn vrij laag.

avatar van toxauron

toxauron

Niemand blijft gespaard in deze film, heerlijk !

avatar van Boeikens

Boeikens

Goed!

Het verhaal van deel 1 was zeker beter maar deze, en dan vooral de versie van 96min is lekker gore.

avatar van eltorro

eltorro

Dit deel maakt deel 1 weer helemaal goed

Als die deel drie komt ga ik hem zeker weten in de bios kijken

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Tja, verder doorborduren.

Het acteren is tenenkrommend slecht, het verhaal niet veel beter.

Het geheel is ook erg duister gefilmd, waardoor onderlinge gevechten bijna niet te volgen zijn.

Maar ja, verstand op nul en dan is hij die 1,5 uur wel uit te zitten.

avatar van kleez

kleez

Wat een verschrikkelijke slechte film!

Acteerprestaties, de 'aliens' de gevechten, verhaal! Echt té slecht zeg! 2*

avatar van Quaest

Quaest

Leuke film maar jammer dat het veel donkere beelden dus moeilijk zien.

Jaxxx

Met de donkere scenes is geprobeerd om de film een duister en angstaanjagend tintje mee te geven, maar dat is grandioos mislukt zoals al die andere elementen uit de film. Ik vond 1 ding goed en dat was de trailer !

avatar van Noodless

Noodless

Zinema, ik ga volledig akkoord met uw commentaar over deze film. Alles is heel donker gefilmd en de hele opzet is een catastrofe tegenover Alien en Predator. 3/10

Glacius schreef:

Hahaha,, onervaren,, ze zitten al misschien decennia lang, w8 even misschien wel eeuwenlang in een strijd gewikkeld met de Aliens. Er is absoluut geen sprake van onervarenheid ! Maar toch bedankt dat je me liet lachen .

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Jaxxx schreef:

Was toch echt wel degelijk bedoeld als een soort ontgroeningsritueel voor onervaren Predators. Daarom zijn het er ook drie. In deze film is het één ervaren Predator, die het in zijn eentje aan zou moeten kunnen. Volgens mij zijn ze ook niet echt in een strijd verwikkeld, maar jagen ze op Aliens, zoals sommige mensen op safari gaan. De prooi slaat af en toe terug, maar dat is "The thrill of the hunt". Maar dat jagen moet toch een keer geleerd worden en zo lang je niet geleerd hebt, ben je dus onervaren.

Jaxxx

Ok en hij is ervaren in dit deel. SO what? De film blijft bagger en respectloos tegenover de Originele Predator en Alien films. Ten eerste zou het budget flink omhoog moeten om van die B-acteurs af te zijn. Daarna nog een goed verhaal er omheen en de rest kom vanzelf !