• 9.383.850 stemmen

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007)

Horror / Sciencefiction | 94 minuten / 102 minuten (unrated versie)

Genre: Horror / Sciencefiction

Speelduur: 94 minuten / 102 minuten (unrated versie)

Alternatieve titels: Aliens vs. Predator 2 / AvP2 / AvPR / Alien vs Predator - Requiem

Geregisseerd door: Colin Strause en Greg Strause

Met onder meer: John Ortiz, Steven Pasquale en Johnny Lewis

Releasedatum: 17 januari 2008

Plot AVPR: Aliens vs Predator - Requiem

"In space, no one can hear you scream. On Earth, it won't matter."

De strijd tussen de Alien en de Predator gaat verder. Dit keer vechten de twee monsters van een andere planeet het gevecht onverwacht uit in Colorado. De inwoners van de stad moeten zich vervolgens wapenen tegen dit geweld en tegelijkertijd ook proberen voor eens en voor altijd een einde aan het terreur van de buitenaardse wezens te maken.

avatar van morrie

morrie

Wat een prutfilm. Bijna geen 1 actiescene was te zien, veel te donker. Zou misschien wel leuker geweest zijn als je eens wat kon zien ipv schimmenspel.

Leek wel of je naar een hoorspel aan het kijken was.

nog geen ster waard.

606 schreef:

je bent vergeten je stem uit te brengen

aan gezien je wel stemt op films

ja sorry . het einde was wel wat minder maar ik zou hem 7.5/10 geven. is 3.8/5 dus 4*

avatar van koiboy

koiboy

Veel te donker.

Dat was eigenlijk mn review:-) Ik had bijna mn zaklamp nodig om te volgen wat er op mn tv scherm gebeurde. ik weet dat als ze hem donkerder maken dat het goedkoper filmen en makkelijker voor de special efects is maar dit is schandalig. ga er geen woorden meer aan vuil maken want hoe kan je iets oordelen wat je niet kan zien.

avatar van thunderball

thunderball

In de bioscoop had ik daar totaal geen last van. Misschien wanneer je een of andere illegale downloadversie bekijkt?

Ik zal hem binnenkort ook eens aan gaan schaffen, maar ik lees hier boven al dat er weer verschillende versies zijn en de mooiste hier natuurlijk weer niet te krijgen is, etc. Zucht!

avatar van Kevin13

Kevin13

thunderball schreef:

Misschien wanneer je een of andere illegale downloadversie bekijkt?

dan is het weer te zien van welke site je ze afhaalt. de mijne was goede kwaliteit, maar je zag ook niet veel.

SouthParkFan schreef:

Het eind was zeer jammer met die atoombom, en soms was het acteerwerk tenenkrommend, maar ik ben op dit moment helemaal weg van de film. bij de frs kun je de versie met beeldmateriaal dat ''te shockerend was voor de bioscoop'' halen en een steelcase, als extended audio-commentaar dat de andere versie ook heeft. maar over de film. Hij was sommige momenten zó goor, dat die predalien al die eieren bij de zwangere vrouwen in het ziekenhuis pompt, en dat er vervolgens 4 aliens uitkomen.!!! zoals ik al eerder heb gezegd is dat mensen het te donker vinden onzin is. als je hem ook in het donker kijkt is alles gewoon goed te zien, muv van in het riool, toen moest ik wel twee keer kijken wat er gebeurde. Maar echt geweldig, ook hoe dat meisje, dat wou zwemmen in het ziekenhuis doormidden word gesliced door die boemerang-werpster, ik schrok me het leplazerus, volkomen onverwacht. verder waren de aliens zoals altijd goor, en de predator een ''Cool Guy'' die desalniettemin iedereen uit de weg ruimt. ook iets wat ik vaag vond was die vloeistof die de predator had waarmee hij dingen kon oplossen. een beetje snel afgemaakt.

ik herzie mijn stem, echt een 4.5. als je een fan bent, dan is deze zoveel beter dan de eerste. !

• 1960 berichten

Ik heb me zeker vermaakt met deze geweldige boutfilm. Natuurlijk wordt er slecht geacteerd en zuigt het verhaal, maar ik kijk deze film 10x liever dan Alien: Resurrection.
Gelukkig werden er in deze film ook geen speren en schilden gemaakt van de Aliens. Pluspunt was de nietsontziende Predator ipv. de helpende vriendelijke Predator. Apart vond ik wel, dat de Predalien embryo's kon implanteren, maar dat mocht de "pred" niet drukken.
Er hangt een sfeertje uit een tiener/slasher film en dat vind ik zeker niet storend. Er is gekozen voor een totaal andere aanpak, dan de eerste en dat vind ik wel oké. En sommige comics van Alien (vs. Predator) zijn, werkelijk waar, vele malen slechter dan het script van deze film. Het einde habben we al eerder gezien in Return of the living dead, maar ook daar stoorde ik me niet aan. Ik zag ook geen andere oplossing dan dat. Ik dacht zelfs al dat dat zou gebeuren.
Mooi ook dat, erg on-Amerikaans, kinderen en zwangere vrouwen niet gespaard bleven.

avatar van Kevin13

Kevin13

?

Alien Lambert wordt koelbloedig afgeslacht
Aliens Fargo? stort neer met haar vliegtuig. Wierzbowski ( ik denk dat dat een vrouw is ) krijgt een alien in haar. en alle kinderen van de zovele gezinnen sterven buiten 1
Alien3 Ripley sterft
Alien4 er zaten ook vrouwelijke wetenschappers aan boord.

dus voor zo'n film is het doodnormaal dat er een paar vrouwen sterven.

Kevin13 schreef:

?

Alien Lambert wordt koelbloedig afgeslacht
Alien3 Ripley sterft
Alien4 er zaten ook vrouwelijke wetenschappers aan boord.

dus voor zo'n film is het doodnormaal dat er een paar vrouwen sterven.

Bij Aliens niet expliciet in beeld gebracht en bij Alien 3 ook Newt niet zo expliciet. Het bijvoegelijk naamwoord `zwangere` is belangrijk voor de essentie van mijn uitspraak. Ik had het nl. niet over willekeurige vrouwen.

Laoslander

Wat een flutfilm! Ik had hoge verwachtingen toen ik hem bij de videotheek haalde, maar kwam al gauw tot de conclusie ' wat een amerikaanse rommel' pure trashhorror!

1) Er werd behoorlijk slecht in geacteerd, komt ook deels door de

bedroevenswaardige regie.

2) De film is te in elkaar geknutseld en onoverzichtelijk

3) de rooie draad in het verhaal ontbrak te zeer

4) de film was te donker; zowel de beelden als de monsters zelf.

Hierdoor verdween het spanningseffect

5) het einde was zeer abrupt 'laten we er gewoon een bom

opgooien'

6) hij was ongelofelijk voorspelbaar; wéer het zoveelste we-

hebben-te-maken-met-een-monsterinvasie-dus-we-schakelen- het-leger-maar-weer-in concept!

Ik kan nog uren doorbomen en cynisch doen over deze film

maar mischien jaag ik de die hard fans alleen maar nog meer op de kast!

Laoslander schreef:

Ik had hoge verwachtingen toen ik hem bij de videotheek haalde!

Waarom zou je hoge verwachtingen hebben? Omdat je het "briljante" eerste deel al had gezien? Of omdat het verhaal op de achterkant erg tot de verbeelding sprak? Ging er misschien een primaire aantrekkingskracht van de predalien uit? Waren de recensies laaiend enthousiast?

Je moet een film eigenlijk gewoon zonder verwachtingen gaan kijken, meestal valt ie dan ook niet tegen.

avatar van koiboy

koiboy

thunderball schreef:

Mischien is het leuk als je mensen niet gelijk van illigale praktijken beschuldig zou wel fijn zijn.

Ik kijk alleen dvd's die ik koop dus voortaan graag niet zulke opmerkingen maken.

psycholamp schreef:

komop, ik zie in je persoonlijke top 10, films zoals the village en 28 days later! Dan zou je toch echt wel beter moeten weten en bemerken dat dit pure rommel is! En inderdaad, ik had gehoopt op een spannend vervolg omdat het eerste deel zoals je al zei wél goed was. Vervolgfilms hoeven niet persé slechter te zijn, kijk maar naar Lost world of Jurassic Park.

En ik had trouwens nog een film gratis tegoed bij de videotheek. toch maar geen primaire aantrekkingskracht dus

avatar van Mikemans

Mikemans

Het had zo mooi kunnen zijn als je ook eens wist wat er gebeurde. Ze hebben de film zo donker gemaakt dat ik 3kwart van de film niet zag. Hierdoor ging veel detail verloren wat uitte in een niet spannende/horror/science fiction movie.

De donkerheid van de film heeft niks met je apparatuur te maken waarop je de film afspeelt. Hopelijk komt er in de toekomst een betere heldere versie van de film.

Vandaar een 0,5.

JacoBaco

Hopelijk komt er in de toekomst een betere heldere versie van de film.. Jaja en stel nou dat dat gebeurd, dan krijgt de film zeker 2 sterren, want 0,5 is wel heel erg laag vind je niet. Zo te lezen geef je toch enigzins aan een liefhebber te zijn van Alien en Predator, dus alleen daarom zou je de film dan al minimaal 1,5* moeten geven.

Een vriend van mij heeft hem laatst op dvd gekocht en je schijnt het allemaal goed te kunnen volgen. Ook duurt de film ietsjes langer en daardoor zijn veel scenes duidelijker verhaal technisch gezien.

En ach wat maakt het uit. Kijk de film 's avonds laat (aangezien het nu zomer is), doe het licht uit en drink een biertje. Het is prima te doen.

Laoslander schreef:

Het is ook pure pulp, maar wel vermakelijke pulp. Het kijkt gewoon prima weg (ik had geen last van donkers scenes, ondanks mijn Lidl-tv'tje), maar er is natuurlijk wel een reden voor, waarom deze film niet in mijn top 10 staat en er ook nooit zou in komen.

en die is?

avatar van Mikemans

Mikemans

JacoBaco schreef:

Waarom zou ik een film meer punten moeten geven als ik een soort van fan zou zijn. NOT.

De film heb ik 's avonds op een vrij grote LCD zitten kijken en wat zie je? Niets. En door dat niets kun je net zo goed de tv uitzetten en naar het geluid luisteren. Heb hem ook maar ingeruild en wacht wel op een betere versie (als ie ooit komt).

Mikemans schreef:

Van mij mag je best een 0,5 geven hoor, alleen in dit geval vind ik dat gewoon overdreven. Ik geef toe dat het donker is, maar dat het amper te zien is op een goede dvd release, is regelrechte kolder. En dat je een film een iets minder slechte waardering moet geven wanneer je een liefhebber bent, moet je bijdeze niet zo letterlijk nemen. Ik steek er een beetje de draak mee, want ik zei erbij: Stel dat er wel een betere en heldere versie zou komen, dan geef je de film zeker 2 sterren, wat nog steeds een lage score is. Maar dan krijgen wij tenminste misschien wel een concrete beoordeling en niet 1 van ja het is zo donker dus 0,5 * Uiteindelijk stem je op grond van een aantal aspecten toch? wat jij dus belangrijk vind in een film. Bijvoorbeeld het moet niet te donker zijn. Verder zijn er nog puntjes als het verhaal, acteerprestaties, special effects, geluidseffecten enz.. etc..

Laoslander

ja nu zeg je het toch zelf? het gaat inderdaad niet alleen om de donkerte van de film. Hij is in het algemeen gewoon dieptriest.

waarschijnlijk een regisseur die vroeger super veel games heeft gespeeld en pas is afgestudeerd. Ik geef hem een 0,5 om dat deze film voor mij op ALLE aspecten gebuist is.

avatar van wesley82

wesley82

2,5 sterren voor de moeite. Heb hem helaas uit moeten zetten omdat het beeld veel te donker was........ Jammer

avatar van milus

milus

Weer teleurstellend voor de echte liefhebber.

Alleen voor de Alien fan die echt alles wil zien. Helaas voor hen worden er weer teleurstellende effecten en weinig verhaal neergezet. hoef vaak moeten we nog uitleggen dat actie en geweld die verbonden is met een goed verhaal veel harder aankomt ? Actie alleen is niet genoeg.

Het publiek gaat toch wel kijken, er zijn genoeg predator- en/of alienliefhebbers. cashen, klaar. Dit moet echt beter, we raken steeds verder af van de echte spanning uit de eerste twee alien films. Het wordt tijd dat we bij slechte recenties gewoon wegblijven. Dat zet ze misschien aan om eens wat kwaliteit neer te zetten.

De gedachte van het concept is sowieso 'sounding awful' om Sigourny Weaver maar te citeren toen ze hoorde dat we predator en alien gingen combineren.

zonde zonde zonde, het had zo mooi kunnen zijn.

avatar van Tarkus

Tarkus

Hoewel de vorige film net iets beter was, beviel deze me toch ook.

Het begin is wat zwak en nogal verwarrend, maar na een tijdje wordt het toch echt spannend. De special effects zijn weer van prima kwaliteit, al is de film soms wat donker om alles duidelijk te onderscheiden.

En het einde, tja.. ik vermoed dat men al op een vervolg zit te broeden, want daar stuurt dat einde toch een beetje op aan.

milus schreef:

Wat men al twintig jaar doet, overigens, alleen niet op film (games en comics en zeker niet slecht allemaal). Alhoewel... Er wordt al een klein beginnetje gemaakt in Predator twee.

En dat "sounding awful" had ze beter kunnen zeggen bij Alien: Resurrection.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Eindelijk aangedurfd om deze eens te bekijken, maar ik wist bij het eerste shot al dat dit een slechte film zou worden.

Ten eerste zie je echt geen flikker, want of het beeld is te donker, of de camera beweegt te veel om het goed te kunnen volgen. Paul Anderson had hier ook al een handje van. Is het nu echt te veel gevraagd om die camera gewoon stil te houden? Maar waarschijnlijk is dit om te verhullen dat het gewoon mannen in pakken zijn.

Het was een verademing om nu wel weer eens wat lekkere gore effecten te zien, en dat er niemand gespaard werd. Zelfs (zwangere) vrouwen en kinderen moesten het ontgelden. Maar de scene in het ziekenhuis ging me toch iets te ver, wat dat betreft.

Het acteerwerk was uitermate kut. Niemand, maar dan ook niemand wist me te overtuigen, en ze kraamden vreselijke onzin uit. Zoals dat stukje met de explosie bij de fabriek: radio guy: 'there's been an explosion at the plant'. Dallas: 'what happened??' Eddie: 'There's been an explosion at the plant'. Ja, duh! Gelukkig werd een groot deel dan ook mooi afgeslacht door de Predator en/of de Predalien.

Wat een debiel beest is dat eigenlijk. Degene die deze dreadlock Alien ontworpen heeft mag van mij een nekschot krijgen. Dan nog liever de Hybrid uit Alien: Resurrection!

Over Alien gesproken... De gebroeders Strause hebben goed naar Predator, Aliens en Alien: Resurrection gekeken, want bijna de driekwart van de film bestaat uit gejatte scenes van deze veel betere films. Het einde met de atoombom sloeg ook nergens op. Alsof de makers geen inspiratie meer hadden en dus maar snel iets uit de eerste de beste dikke duim hebben gezogen.

Het enige wat me een beetje kon bekoren was de muziek, die me deed denken aan de score van James Horner bij Aliens.

Conclusie: kwalitatief uitermate teleurstellend. Als ik liefdesperikelen wil zien van een stel hitsige tieners dan zap ik wel naar een willekeurige SBS6-film, of naar GTST. Dit soort shit hoort niet in een Alien en/of Predatorfilm. Iemand moet Shane Shalermo (de scriptschrijver) dan ook een flinke draai om zijn oren geven, dat hij alweer (hij schreef ook de eerste AVP) met zo'n ridicuul verhaal op de proppen is gekomen. Daarnaast was de film te donker, de actiescenes rommelig, het script te slecht voor woorden en het acteerwerk kut-met-peren. Hopelijk was dit dan ook het laatste wat we van deze franchise horen.

Maar zolang het geld de filmstudio blijft binnenstromen zal er (jammer genoeg) binnenkort nog wel een vervolg komen. Drie keer is scheepsrecht, zeggen ze. Laten we het hopen, hoewel in dit geval meer het gezegde 'een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen' van toepassing is. 1*

avatar van Minotaures

Minotaures

Pastichio Rocker schreef:

Een hele mondvol. Ikzelf heb deze nog niet gezien, enkel alleen een paar clips. Maar ik kan het ook nu al vertellen dat het niet beter dan een 1,5 wordt. Naast dat, ben ik het met je mening mee eens!

avatar van White Trash

White Trash

Positief punt aan de film is dat de Predator in ieder geval weer lekker aliens aan het killen is, dat viel me in het eerste deel een beetje tegen.. daar leek Predator een beetje een softie. Blijft 1 van de meest toffe film personages vind ik.
Ik heb de film helemaal in het donker gekeken vanwege de commentaren die ik hier las en het is mij meegevallen. Het is idd donker maar ik kon de actie redelijk tot goed volgen.
Het verhaal is simpel maar de actie is soms lekker grof.. De scene waar Predator de hoofden van 2 van die slome gasten eraf knalt is wel droog

Verder leek de film qua opzet wel op een tienerslasher.. Er zal best een vervolg komen aan het einde te zien hopelijk dan weer een Predator/Alien waardige film.

avatar van Minotaures

Minotaures

Iemand geteld hoeveel Aliens de Predator vermoord heeft?

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Vind de film best aardig......inderdaad heel veel donkere beelden....maar toch goed te volgen : 3,0

White Trash schreef:

Deel 1, dus AvP 1. Om precies te zijn waren dat nog slechts groentjes, die zichzelf nog moesten bewijzen. Ja met als resultaat dat ze in jouw ogen dus een beetje softie overkomen.