• 9.413.095 stemmen

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007)

Horror / Sciencefiction | 94 minuten / 102 minuten (unrated versie)

Genre: Horror / Sciencefiction

Speelduur: 94 minuten / 102 minuten (unrated versie)

Alternatieve titels: Aliens vs. Predator 2 / AvP2 / AvPR / Alien vs Predator - Requiem

Geregisseerd door: Colin Strause en Greg Strause

Met onder meer: John Ortiz, Steven Pasquale en Johnny Lewis

Releasedatum: 17 januari 2008

Plot AVPR: Aliens vs Predator - Requiem

"In space, no one can hear you scream. On Earth, it won't matter."

De strijd tussen de Alien en de Predator gaat verder. Dit keer vechten de twee monsters van een andere planeet het gevecht onverwacht uit in Colorado. De inwoners van de stad moeten zich vervolgens wapenen tegen dit geweld en tegelijkertijd ook proberen voor eens en voor altijd een einde aan het terreur van de buitenaardse wezens te maken.

avatar van Polsini

Polsini

Deze film bevat 1 van de ranzigste scenes ever.[spoiiler] Ik vind dat je gewoon van zwangere vrouwen af moet blijven (ook in dit genre) en dan vooral als die aan het bevallen zijn. Die scene in het ziekenhuis is dan ook echt letterlijk te ziek...

Geen goed verhaal, slechte acteurs, wel grappige special effects. Had wat beters verwacht. Geef mij het origineel maar: Alien en Predator.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Polsini schreef:

Deze film bevat 1 van de ranzigste scenes ever. Ik vind dat je gewoon van zwangere vrouwen af moet blijven (ook in dit genre) en dan vooral als die aan het bevallen zijn. Die scene in het ziekenhuis is dan ook echt letterlijk te ziek...

Er is al zo veel gedaan op horrorgebied, dat de meeste regisseurs en schrijvers nu taboes gaan doorbreken. Eli Roth deed dan in Hostel 2 met kinderen en Stephen King laat beesten uit de anus barsten in Dreamcatcher. Ja en in deze film is een zwangere vrouw de lul. Omdat deze film verder zo onzinnig en onrealistisch is, kan ik echter niet wakker liggen van zo'n scene. Mijn zwangere vriendin trouwens ook niet.

avatar van White Trash

White Trash

Polsini schreef:

Was de scene alweer vergeten eigenlijk..

Ik zal je nog wat vertellen films als deze moet je niet te serieus nemen

Pastichio Rocker

Wat deze film de das om doet zijn de irritante c-acteurs, het verhaal, de schokkerige camerabewegingen, en het feit dat de boel te donker is om goed te kunnen volgen. Ik dacht dat iedereen overdreef toen ik de film nog niet had gezien, maar zelfs met alle lichten uit zie je de helft van de tijd niet wat er gebeurt.

Schaduw kan een mooi effect hebben, zoals in Alien deel 1 t/m 3, maar dit was gewoon amateuristisch prutswerk en alleen gedaan om te verhullen dat het mannen in pakken zijn. Zelfs de special effects vallen tegen, en de Alien Hybrid was onbedoeld hilarisch met die stomme dreadlocks.

De predator Wolf is wel cool en een hele verbetering ten opzichte van deel 1, maar de rest is ongelooflijk slecht en amateuristisch. Als ik een AvP film kijk, dan verwacht ik vette sci-fi horror, en geen RTL4 tienerdrama.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Ik haat films die in het donker gefilmd worden. De helft van de film zag ik niets omdat het te donker was. Een kwart van de film zag ik niets omdat de camera te schokkerig was. De andere helft boeiden de acteurs me niet echt. Wat een prutswerk.

De aliens waren goed gemaakt (tenminste degenen waarop ik een zeldzame blik mocht werpen) en de Predator vond ik cool uitzien. Dat was de enige pluspunt in deze film.

avatar van stevo21

stevo21

Bagger film, weer niet gelukt om van dit concept iets bijzonders te maken

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Ik had deze film eerst gekeken op een gewone, degelijke, ouderwetse, niet-breedbeeld tv. Toen had ik geen last van het donkere, maar vanavond 'm gekeken op een mooi LCD plasmascherm en de hele film is niet meer te volgen, idd.

Maar een film als deze behoeft ook geen mooi breedbeeld.

avatar van gizmoart

gizmoart

na alien vs preditor vind ik dit een wazige spinoff

veel te donker en onduidelijk acteer werk echt ondermaats

avatar van Minotaures

Minotaures

Is er hier een Alien Queen aanwezig? Zo niet, dan vergist Wikipedia zich.

Pastichio Rocker

Nee. Het moet de Predalien zijn. Ik heb het maar gelijk even aangepast.

avatar van Sh0cK

Sh0cK

een groepje mensen word als belangrijkste van de film naar voren geplaatst terwijl dat imo de predator en aliens hadden moeten zijn, en misschien betere acteurs zou ook hebben geholpen, want de non-avp scenes(incl scenes die betrekking tot ze hebben, dus niet de problemen van een gozertje ofzo) maakten het in mijn ogen wat langdradig^^

avatar van Bonifatius

Bonifatius

Zeer matige film. Ik heb het idee dat de regisseurs dachten: we maken een film en doen er een paar veel te groffe moorden in, die geen belangrijke rol hebben in het verhaal . Al heel vroeg in de film werd voor mij duidelijk dat niemand het overleefd. Hierdoor boeide het me niet zoveel wie uiteindelijk de strijd won. Wel zijn de special effects zeker goed, maar de film is niet goed genoeg voor een volgend deel!

avatar van Film Pegasus

Minder dan het eerste deel. Waar in het vorige deel veel meer de aandacht ging naar zowel de Aliens als de Predators met meer achtergrond, zijn ze enkel nog bijfiguren en krijgen de mensen te veel aandacht. Het vorige deel was veel interesanter. Je kreeg een duidelijk beeld van de link tussen de wezens, enkele gewoontes van hen, ... Hier wil predator gewoon de Aliens afmaken en dat is het dan. Zorgt voor enkele leuke scènes en een basisdosis spanning, maar dat is het dan ook. Een gemiste kans, want met AVP1 werd bewezen dat het toch wel on lukken.

avatar van funland

funland

Boeikens schreef:

Goed!

Het verhaal van deel 1 was zeker beter maar deze, en dan vooral de versie van 96min is lekker gore.

neeeeeej ik heb de versie van 83 minuten.. Wat bedoel je met gore? (Kan ik 'ns die scene bekijken op Youtube )

Pastichio Rocker

Je moet wel helemaal waus zijn wil je deze film 5 sterren geven...

avatar van milus

milus

Te donker of niet, ze kunnen de beter deze film terugknippen tot 4 minuten en als videoclip op mtv zetten, dan hebben we alles gezien.

Die wiebelcamera's die moeten suggeren dat we bij onderbelichte variant van cnn-live zitten ben ik al jaren zat.

Laten ze nou eerst eens een goed verhaal verzinnen met scenes die op goed acteerwerk staan in plaats van wat special effects op te stapelen.

En voor de echte alien-fans is het de zoveelste mislukking. Vind je het gek dat ze overal reclame op tv gaan tussengooien, je kunt met 10% aandacht kijken en dan mis je nog niks.

Alleen gemaakt om geld aan te verdienen door te profiteren van roem van de eerste film. Bah.

avatar van maxwevalli

maxwevalli

Slecht acteerwerk..! Ze hadden er beter wat betere acteurs voor kunnen casten, wa werd daar af en toe gruwelijk slecht geacteert, en de special effects waren niet echt slecht, en daar in tegendeel sloeg het verhaal weer nergens op..! voor de effecten en de Predator 2,5 *

avatar van dvd-me

dvd-me

Vond het persoonlijk heel wat minder dan deel 1, want dit lijkt gewoon een film zonder enig verhaal alsof het nog bij deel 1 hoort. De film staat totaal niet op zichzelf.

avatar van paul83

paul83

dvd-me schreef:

Minder dan deel 1? Heb je wel de goede film bekeken? AVP was diep triest en deze is net iets beter. Maar ach, dat is mijn mening.

Dat het vrouwtje in deel 1 gezellig op de loop gaat met een predator deed mij toch wel bijna huilen van verdriet.

Pastichio Rocker

De ontzettende cliché liefdesproblemen van die muts, haar jaloerse vriendje en die sullige pizzabezorger deden mij juist huilen, om over de abobinabele acteerprestaties maar te zwijgen.

avatar van Quartz

Quartz

Ik vond 'm best wel leuk om te kijken, juist door het cliché-matige tienerhorror aspect. De Predalien had er, wat mij betreft, beter uitgezien zonder dreds en zijn nasty abillty om embryo's te inplanteren vatte ik ook niet helemaal. Normaal gesproken heb je daar een queen, eieren en facehuggers voor nodig. Dit was een beetje té.

@Paul83: dat van dat vrouwtje is gebasseerd op de comics, waarin een vrouw mee op jacht gaat met de Predators. Niet heel erg dope, weet ik, maar daar komt het idee vandaan. Snap zelf ook niet waarom ze juist dat aspect uit de comics overgenomen hebben.

Pastichio Rocker

Kijk, het is heel simpel uit te leggen:

Aliens/Predator + tienerdrama = FAIL

avatar van DVD-T

DVD-T

Toch knap dat veel mensen de film kunnen volgen, terwijl er nagenoeg helemaal niets te zien is doordat het zo donker gefilmd is.

avatar van paul83

paul83

Quartz schreef:

Heb de comics nooit gelezen. De striptekenaar of schrijver ervan krijgt dan van mij ook een dikke fail evenals de twee verschenen films.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Deel 1 was veel beter. Er zaten een paar geinige scenes bij maar dat is alles. Dat werd ook nog eens verpest omdat alles in het donker gefilmd was. Bovendien dwaalde ik telkens af met mijn gedachten. Het verhaal was ook niet zo interessant. Acteerwerk is nu ook niet bepaald om naar huis te schrijven. Wat hou je de over? Inderdaad, niet veel.

avatar van quake

quake

Het lijkt wel een combi van vanalles, slashermovie, iedereen moet eraan. Aliens die mekaar bevechten. en gore horror. Maar dit alles samen kan nooit goed komen.

Spijtig want ik dacht echt dat dit verhaal veel verder zou gaan. Niets dat we nog niet gezien hebben en dat is zeer spijtig

avatar van Poppe

Poppe

Film die nooit gemaakt had moeten worden..

avatar van dvd-me

dvd-me

Poppe schreef:

Film die nooit gemaakt had moeten worden..

Had wel gemaakt moeten worden en is het nu toch al, maar had wel veel beter moeten worden..

avatar van Poppe

Poppe

Ik wil een nieuwe Predatorrrrrrrr..

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Jezus,wat een bagger.
Spanning?Neeeee,boeiend wat er met die karakters gebeurt,zijn allemaal saai,of dom en nikszeggend,echt geen enkel karakter is de moeite waard!

En hoe komen ze erbij om alles zo donker te maken,verbergen ze slechte special effects???
Ik zag 60% van de film niet eens wat er gebeurde!!!
En wat ik zag was niet boeiend.
Enige scene die ik leuk vond was aan het begin, gebeurt zelden dat ze een kind doden,vlak nadat die ziet hoe zijn pa sterft.

De aliens en predators zijn zulke vette beesten,vooral van de predator ben ik fan.
Hoop dat er nog ooit een film komt die erg goed is met deze beesten zoals de eerste film met arnie.
Zouden er vrouwelijke predators zijn die zwanger worden gemaakt,wat doen ze als ze niet jagen,of gewoon een vette aktiefilm,maar in een goede!!!!