Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans
Releasedatum: 28 juni 2007
Plot Live Free or Die Hard
"The old school cop is back!"
Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.
- Trailer (YouTube)
- Live Free Or Die Hard (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Taylor
Raj
Agent Molina
bollepeer
zeer mooie aktie film, vond dit de mooiste van de reeks. ondanks zijn leeftijd heeft willis mooi acteerwerk geleverd. de toevalligheden, bijv: die auto die de helikopter raakte enz. maakte het soms wel ongeloofwaardig.
MNV2
- 1900 stemmen
John McClane blijft toch wel de beste rol van Bruce Willis. Als fan van de Die Hard-serie had ik toch wel wat schrik dat de film zou tegenslagen. Tot mijn verbazing wist Bruce Willis nog op zijn leeftijd een knappe prestatie neer te zetten met de nodige humor en actie. Het verhaal vond ik ook weer zeer geslaagd, het laat goed zien hoe fragiel ons digitaal tijdperk is. Ik was nog het meest blij dat hij op het einde 'yipee kayee' zei, één van mijn favoriete scriptlines.
Earth
Blijft het minste deel van allemaal voor mij. Te veel dingen kunnen volgens mij niet, met als dieptepunt het de scene met het vliegtuig en de vrachtauto.
Maar ja, het is ook wel best redelijk vermaak.
DIE HARD 4.0
Op de achterzijde van het dvd-hoesje belooft het inmiddels al vierde deel in de Die Hard-serie: "een aaneenschakeling van uiterst spectaculaire stunts.." en "twee uur lang op het puntje van je stoel".
Komt Live Free or Die Hard zijn belofte na?
Dat het een actiefilm is weet iedereen van tevoren. Pas tijdens het kijken ontdek je een heel onderhoudende high-tech actiethriller.
Ten opzichte van zijn voorgangers is deze minder hard, maar wel opnieuw een bebloede en bezweete McClane. With A Vengeance had ik eens op televisie gezien en pas na het vierde deel heb ik de eerste gekeken. Ik ben geen fan van de serie, maar zeker van deze film. Zoals in de film al aangegeven wordt: "De analoge horloge in het digitale tijdperk" is McClane geworden.
De montage vind ik heerlijk en geeft een beter betere kijkervaring dan wanneer ze meer de stijl van z'n voorgangers hadden aangehouden. De achtervolgingen, vele overdreven crashes, stijlvolle executies en perfect getimede humor bedekken de nogal lachwekkende karakterontwikkelingen. Ook is het doel van de badguys al te snel duidelijk, maar daar hadden ze vrij weinig aan kunnen veranderen.
Cast
Zonder Willis geen McClane en opnieuw is hij vrij sterk aan het roer, Justin Long vind ik geweldig spelen, lekker zeuren, leuke grappen, overtuigend als intelligente nerd. Niet tevreden zijn over Timothy Olypant begrijp ik niet. Hij is een goede bad-guy: slimme lafaard, raakt de goodguy op z'n zwakste plek, al met al een heel ander soort tegenstander dan voorheen.
Conclusie
Supersnelle, over-the-top, perfect gemonteerde actiethriller.
Waar de eigen uitvindingen van de mensheid als gevaar voor de samenleving goed worden weergegeven. Die Hard 4.0 komt zeker zijn belofte na.
vletoh
Amerikaanse overdreven onzinnigheid ten top. Wel onderhoudend, maar na iedere twee minuten een "ja hoor " gevoel. Niet dat de eerste twee delen nou zo superrealistisch waren, maar door de overdrevenheid wordt het in dit deel gewoon irritant. Dat wordt nog eens extra versterkt als je enige kennis van software hebt...
destrox
Zeer sterke film. Ik had eerst gevreesd voor Bruce Willis zijn leeftijd (Zijn marcelleke werd mij stilaan beu
), maar kwam tot de conclusie dat hij het 10x beter deed dan in Die Hard With A Vengeance en ja, ook beter dan in Die Hard. Ook de IT-scènes kwamen heel realistisch en interessant over. Die Hard 4.0 krijgt een 4 voor acteerprestaties, een 4 voor de actiescènes en hopelijk komt er z.s.m. een 5!
HaWe
Ik herken me hier niet helemaal in. Die Hard 4: een leuke actiefilm, maar meer is het niet. Het is eigenlijk alleen maar actie, iets te veel naar mijn mening. Maar Bruce Willis maakt veel goed, moet ik zeggen. Wat een goede acteur is dat toch!
AddictedToMovies
Dit noem ik nou een goede actiefilm! ik heb het niet zo op al die moderne, spectatculaire comic verfilmingen en onzin verhalen (TDK, Transformers, etc.) maar dit vind ik flink genieten! Wat een heerlijke actiereeks is Die Hard toch. Alleen 2 is wat matig.
SvV
Aardige actiefilm. Te veel dingen waren erg ongeloofwaardig, daarom 3* in plaats van 4*
davidov
Zojuist herzien en ik kan tot mijn verbazing m'n stem laten staan. Had de laatste tijd een beetje m'n buik vol van tegenvallende actiefilms met nare warrige regie. Denk aan bijv 007 en wolverine recent, maar ook met wat er nog komt deze zomer (transformers 1 was al
, nu 2... :S).
Ik hoop echt dat die passie voor het chaotisch in beeld brengen van spektakel snel verdwijnt, want stiekem vond ik deze film erg leuk om weer te zien.
In deze film....nee, ook al zijn er vrij korte shots, de actie blijft fijn te volgen en is soms ook nog leuk in beeld gebracht. Ik had het idee dat de regie sterker was dan het verhaal. In sommige shots kwam de tegenstelling tussen John en Gabriel beter naar voren dan in de dialogen. John en Gabriel praten via webcam bij de warlord. Gabriel "nerd/digital watch" zien we in blauwe kleuren, strak en recht de webcam in kijken. "old (fashioned)" John echter zien we van opzij, in warme kleuren, alsof hij richting een (tv) scherm kijkt ipv de camera. Wat ook weer kan zijn omdat hij niks van tech snapt en dus gewend is naar een scherm te kijken.In de dialogen waren ze niet anders dan alle andere stoere helden en grote villains...dan de regie wist meer aan de karakters toe te voegen. Vandaar dat ik dus bij 4* kan blijven. Een spectaculaire actiefilm (mag ook wel in z'n genre), met een matig verhaal, maar dat maakt de aangename regie weer goed.
ssk
Goede film, met de juiste actie die erbij hoorde, de cast speelde hun rol ook goed, een welverdiende 4* en zeker het kyken waard
leonjai
Geweldige over-the-top actiefilm waarin de vaart er lekker in wordt gehouden. In zulke rollen zie ik Bruce Willis het liefst. De stunts zijn niet allemaal even geloofwaardig maar niemand die daar wakker van ligt. De regisseur heeft de Die Hard reeks een frisse wending gegeven, ik hoop stiekem zelfs op een Die Hard 5.
Earth
Na herziening iets verhoogd naar een 3,5. Al blijven sommige zaken gewoon niet mogelijk.
Zizzo
al een paar keer gezien, en het blijft genieten.. niet dat het een bijzondere film is ofzo, maar het verhaal, actie en personages zijn heerlijk
sterkte humor ook!
maar die titel?? Live Free, Die Hard is bagger, gewoon Die Hard 4!
sander.h
Uitstekend! Realiseert voor 100% hetgeen waar je op hoopt als je een Die Hard-film opzet: een lekker tempo en veel spectaculaire over-the-top actie.
Thank you Bruce Willis!!
Zalige Die Hard film
lekkere graphics!
't Verhaal is natuurlijk ietwat onrealistisch, maar dat stoort me geen klein beetje tijdens deze zalige actiefilm!
Samen met de eerste, de beste film uit de reeks..
4,5
bollepeer
de meeste vervolgen na 10 jaar op een film valleen meestal tegen deze echter niet!!
Bruce Willis levert weer schitterend acteer werk
YIPEE KA YE
als hij even goed word mag er nog een 5de bij!
nou.... een 5e is wel een beetje overdreven
Iron Maiden
Bruce Willis levert weer schitterend acteer werk
YIPEE KA YE
als hij even goed word mag er nog een 5de bij!
Noem er is een dan?
Rambo en Rocky komen zo snel in me op, en die waren toch best goed.
TwoM
Hij bedoelt waarschijnlijk dat ze het niveau niet meer halen van de vroegere films, net zoals bij Rambo en Rocky
en NIET dat ze daarom slecht zijn... Gewoon minder goed...
Rocky Balboa is zeker niet slecht maar Sylvester Stallone heeft zijn hoogtepunten toch al gekend en komt niet meer in de buurt in Rocky Balboa.
Natuurlijk is hij een goede acteur, maar vroeger was ie beter!
Neem nu bijvoorbeeld dat Clint Eastwood nog een spaghettiwestern zou maken, een vervolg op The Good, the Bad and the Ugly bvb... Dat zou ook niet meer zo goed zijn als die eerste 3.
Don MN
Natuurlijk is hij een goede acteur, maar vroeger was ie beter!
In welke film speelde hij dan goed? Ik vind Willis overigens ook een beetje een eentonig acteur, wil de fans niet op de tenen trappen, maar je vind hem voornamelijk in dezelfde rollen. Hij is wel een stuk beter dan Stallone.
TwoM
Ook waar... Maar ze zijn wel goed in hun eentonige rollen...
Stallone heeft ook zijn momenten, Willis is inderdaad beter.
Ja joh. Willis in Die Hard is ook exact de Willis in The Six Sence, Tears of the Sun, Last Man Standing of The Siege...
Don MN
Ik heb nooit het wordt exact laten vallen, zijn rol in The Six Sense is verschilt inderdaad. Ik zei nog 'een beetje eentonig', ik sta er nog gewoon achter. Zijn rol in Tears, Last Man Standing en The Siege vind ik geen wereld van verschil vergeleken met JohnMcClane, zijn rol in Pulp Fiction vind ik ook veel weg hebben van McClane bijvoorbeeld. Hij doet die rollen goed, maar het is of soldaat of agent of huurmoordenaar. Ik verwijt niemand iets, bedoel alleen dat ik hem geen transeksuele seriemoordenaar of depressieve huisvader of iets dergelijks heb zien spelen om extreme voorbeelden te noemen.
Je zoekt gewoon om het zoeken vind ik. Zijn rollen zijn best veelzijdig. Six Sense. Die Hard en The Siege zijn totaal verschillende rollen en karakters. Alleen Hostage en Die Hard komen bij elkaar in de buurt. En what about The hole 9 yards en The hole 10 yards? Bruce speelt ook in komedies. En als je zijn rol in Pulp Fiction vergelijkt met McClane uit Die Hard dan ben ik denk ik wel uitgepraat, dan bezit je weinig filmkennis.
Don MN
Dan zijn we dat zeker, als lichte kritiek op Bruce Willis zo zwaar wordt ontvangen.
Overdrijven is ook een vak. Kritiek is prima, zal me verder worst wezen want ik ben geen overdreven fan van hem en al helemaal geen familie, maar het slaat nergens op om eigenlijk te beweren dat al zijn rollen onderhand op die van McCLane lijken. Zijn personage in Pulp Fiction is echt 100x anders dan die in the Six Sense of The Siege.
Don MN
Maar dat is het hem juist, ik heb nooit beweerd dat ze allemaal op McClane lijken, alleen dat er elementen van McClane terugkomen in andere personages. Ik heb het in de vorige post ook zo voorzichtig mogenlijk proberen te brengen, omdat het vaak bij deze uitspraken is hoe je het opvat.
Ik zie zeker niet hetzelfde personage in een andere film, wel herken ik soms karaktertrekjes uit de Die Hard serie. Dat maakt hem geen mindere acteur, zolang de rollen die hij speelt maar overtuigend zijn, komt ook een stukje zelfkennis bij kijken misschien. Ik zie hem gewoon vaker als een zelfverzekerd, ruig en sarcastisch personage.
Laat ik The Siege terugnemen, te lang geleden, en Six Sense heb ik altijd al anders gevonden zoals ik ook eerder aangaf, Butch en McClane hebben toch heel wat gemeen, denk aan de 'tired of battle, but i'll keep going'-houding, zelfde soort grapjes, grote mond, beide gaan over op fysiek geweld om hun doel te bereiken, koppig.
Ik houd het op een aantal films, wat ik vanaf het begin bedoelde. Zijn personage in Twelve Monkeys is wel totaal geen McClane om eens een leuk voorbeeld te noemen.

A Good Day to Die Hard
2013