• 9.379.095 stemmen

Live Free or Die Hard (2007)

Actie / Thriller | 128 minuten

Met onder meer: Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Frans

Releasedatum: 28 juni 2007

Plot Live Free or Die Hard

"The old school cop is back!"

Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Dit deel kan niet meer tippen aan het inderdaad het fantastische eerste deel.

avatar van NightWolf

NightWolf

Heerlijk over the top.

avatar van gizmoart

gizmoart

Opgegroeid met die hard. Nu in de nieuwe tijd geherintroduceerd. Heb hem met mijn neefje van 13 gekeken en ik genoot ervan om naar hem te kijken. Zo zat ik vroeger ook bij die films te kijken. Helmaal erin

avatar van belchinees

belchinees

Good Luck at the Bad Timing-Awards Memorabel!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Film met goede en slechte punten. Om te beginnen met het positieve. Het plot is heel aardig, en mooi ingepast in de veranderende maatschappij en de elektronica. Goed spel van Willis en zijn side kick. Die laatste wordt neergezet een loser, maar wel iemand die zijn hart op de goede plek heeft en ook altijd geloofwaardig is. Ook bij van die momenten dat hij 'beter niet meekan want het wordt tough maar omwille van de film toch meegaat'. Normaal ergerlijk, hier eerder logisch en begrijpelijk.
Prettige fotografie met een blauwe waas door de hele prent heen. Dat maakt het geheel mooier om naar te kijken. Ook zijn de actiescènes proffesioneel in elkaar gestoken.
Dan de nadelen. De actie gaat veel te ver Over the top. En niet éénmaal, maar vrijwel elke keer. Ik noem: die straaljager (die normaal gesproken al wel 20 keer heeft raak geschoten), de heli die met een auto uit de lucht wordt gehaald, die kikkerman en zo gaat het even door . Een beetje erover gaat nog en met een knipoog gebracht werkt het wel (als in Terminator III) maarin deze film duidelijk een gemiste kans.
Ook werd ik niet wild van het verkeerde kamp. Ze waren eerder vervelend dan personen waar je echt bang van moet worden. Geen goed spel, en ook niet al te beste personages. Kleurloos vooral. En hier heb je dat toch nodig. Jammer.
Toch 3*

avatar van ehs21

ehs21

In Terminator stoort de over the top actie vooral minder omdat het over machines gaat die uit de toekomst komen en dus veel meer kunnen hebben. In deze film is het gewoon belachelijk want als je 100x probeert om een heli met een auto neer te halen dan mislukt dat ook gewoon 100x.

avatar van xatjeroen

xatjeroen

een lekkere actiefilm, zat er ook helemaal in. soms moet je film gewoon tot je laten komen, en niet te veel nadenken...

avatar van Martijnnn

Martijnnn

ehs21 schreef:

Hahaha het is film hoor, geen SBS documentaire.

avatar van gillette

gillette

Bruce Willis

avatar van ehs21

ehs21

Martijnnn schreef:

Hahaha het is film hoor, geen SBS documentaire.

Ja dat weet ik en een beetje aandikken mag best maar dit is toch wel extreem over the top. Ik hou meer van de wat realistischer aanpak dus dit soort scenes verpest een film voor mij dan een beetje.

avatar van Wonderbra

Wonderbra

Zeer aardig 4de deel, dat in de buurt komt van het 1ste deel of misschien zelfs wel beter is. Heb me geen moment verveeld

avatar van kevinhiero

kevinhiero

weet eerlijk gezegd wat ik hier van moet denken, aan de ene kant zitten er veel (te)spectaculaire scenes in, maar aan de andere kant mist de film de sfeer uit de vorige delen. Snap het wel, want dit deel is veel later gemaakt dan deel 3, maar toch. Verder vindt ik Willis iets minder acteren. Waar ik ook een beetje mee zit is dat hij in deel 1 alleen in een gebouwtje zit, deel 2 op een vliegveld, deel 3 in New York vogens mij, en nu trekt ie de hele wereld rond. Straks krijgen we nog die hard 5,0 met ruimteschepen, ach wat zit ik ook te zeuren, de actie maakt veel goed, een 4

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Mooie film met goeie stunts. Ik vind dit het beste deel wat bestaat uit de reeks. .

avatar van Leno

Leno

Helaas weer zo'n film waarbij de makers dachten dat als de actiescenes goed zijn de rest vanzelf komt. Dat is echter niet zo, dat blijkt hier wel weer. Het verhaal is helemaal ondergeschikt aan de actiescenes en neemt het daardoor bepaalde niet zo nauw met zaken als geloofwaardigheid of originaliteit. Niet zo'n probleem maar het verhaal is zo afgezaagd! Door de voorspelbaarheid zit er ook totaal geen spanning in (dat in tegenstelling tot met name deel 1). De kogels en auto's vliegen je wel om de oren, maar erg boeiend is deze overkill niet.

Waar ze in deel 3 nog met een orginele invalshoek kwamen is het hier armoede troef wat dat betreft.

Wat de film dan nekt is de rol van Long als wel erg bijbehante (lees: irritante) computernerd. De kleurloze badguy voegt eveneens niets toe. Verder zit er veel te weinig humor in. De bijrol van Smith is trouwens best aardig.

avatar van helleke

helleke

Nog eens terug gezien.

De film moet volgens mij niet zoveel onderdoen voor de drie eerdere Die Hard films.

Het verhaal zit redelijk ineen en de te overdreven actie neem ik er met de glimlach bij.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Nogmaals gezien en de actie blijft om te smullen!

Dit is waar ik een actie film voor kijk, actie..

Gewoon puur vermaak, kijkt heerlijk weg.

avatar van notsub

notsub

Deze actiefilm is zeer de moeite waard. Willis is best cool als keiharde agent (en bezorgde vader). De actie is goed, maar gaat soms wat te ver. Verder loopt de film lekker vlot door en zit er ook humor in de film. Hier en daar had ik wat vraagtekens bij het verloop , maar daar is het een actie film voor.

avatar van komerad

komerad

Dit is die hard net zoals rambo rambo is.. maw way over the top maar actie aan een rotvaart van begin tot einde

avatar van MarazRecep

MarazRecep

Beste deel uit de reeks! Lekker hersenloos actie, verhaal gaat zoals gewoonlijk met de Die Hard reeks eigenlijk nergens over, maar de actie en acteerwerk is super. Vooral de eindscene is super..

avatar van ulysses

ulysses

Doet onder voor de 1e, maar overtreft het 2e en 3e. Soms vond ik de dialogen erg slecht, maar Bruce wist er iets persoonlijks aan te geven waardoor dit erg meeviel. En zoals verwacht: Vette over-the-top actie. 3.5*

avatar van woeler82

woeler82

Ik heb alle 4 de delen gezien , deel 3 vind ik de beste tot nu en deze staat nr 2

Het is aktie van begin tot het eind, soms beter als in de james bond filmen.

Verhaal is dunnetjes maar wie van van aktie filmen houdt is deze een aaanrader

avatar van Keutul

Keutul

Zeer goede film in zijn soort.

Die Hard is voor mij jeugdsentiment. Ik hou tegenwoordig niet meer zo van actiefilms. Maar deze is zeker de moeite waard.

avatar van nightbreed

nightbreed

Puur over the top entertainment.

Als je met het verstand op nul kijkt is dit een heerlijk filmpje.

Ik ben geen aktiefilmfan maar deze kon ik wel waarderen.

De aktie is erg mooi in beeld gebracht.

avatar van megaman

megaman

woeler82 schreef:

Het is aktie van begin tot het eind, soms beter als in de james bond filmen.

Verhaal is dunnetjes maar wie van van aktie filmen houdt is deze een aaanrader

Ik ben het met je eens wat betreft Vengeance op nummer 1. Echter, 4.0 miste toch teveel van de oude Die Hard sfeer aangezien John Mc Clane zo anders over komt en de muziek niet echt dat sfeertje meegeeft dat we gewend zijn. Deel 1 vind ik na Vengeance de beste vanwege het spannende kat en muis spel in die wolkenkrabber. 4.0 is goed voor de derde plaats en daarna komt het matige Die Harder.

avatar van aerts007

aerts007

Toffe actiefilm,meer niet.

avatar van Spetie

Aangezien men in Hollywood gek is op vervolgen heeft men 12 jaar na het derde deel ook nog een vierde deel in de Die Hard reeks gemaakt. Zou Bruce Willis inmiddels niet te oud geworden zijn hiervoor? Het antwoord daarop is gelukkig nee. levert weer een hoop actie en spektakel op. Ook heeft McClane weer enkele bijdehante en grappige oneliners bij de hand. Hoewel Bruce Willis de 50 al een paar jaar gepasseerd is weet hij nog net zo te overtuigen als in de andere Die hard films. Ook de actie en special effects zijn oke. Desondanks, is het toch een stuk minder dan in Die Hard with a Vengeance. Justin Long doet meer dan zijn best, maar is helaas geen Samuel L. Jackson. Ook is en blijft onduidelijk waarom de terroristen nu eigenlijk al hun aanslagen plegen. Ondanks dat verveelt Die hard 4.0 geen moment en laat Willis zien ondanks zijn leeftijd prima mee tekunnen in een acteifilm als deze. Een vijfde deel lijkt me echter niet verstandig.

de meeste vervolgen na 10 jaar op een film valleen meestal tegen deze echter niet!!

Bruce Willis levert weer schitterend acteer werk

YIPEE KA YE

als hij even goed word mag er nog een 5de bij!

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Timothy Olifant is compleet miscast. Hij komt echt toaal niet over als schurk. Verder vind ik het een 13 in een dozijn film. Waardeloos eigenlijk vergeleken met de andere delen.

avatar van bakatje

bakatje

Ik vond dit 4e deel net zo vermakelijk als de andere delen, wat ik wel jammer vond was de casting van de bad guys en ik vind hackers sowieso minder cool dan de goede oude terroristen. xD Bruce Willis vond dat geloof ik ook.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Ja ben zelf helemaal gek van de Die Hard reeks Vond dit deel zeker niet minder als deel 1.

Maar Bruce blijft voor mij de actieheld op numero uno!

Zijn charisma z'n oneliners...;-)

4.0*.