Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Mike Flanagan
Met onder meer: Kate Siegel, John Gallagher Jr. en Michael Trucco
Plot Hush
"Silence can be killer."
Een jonge vrouw heeft haar gehoor verloren toen ze nog een tiener was. Ze woont nu in een afgelegen huis en leeft er teruggetrokken in haar stille wereld. Op een dag verschijnt aan het raam een gemaskerd gezicht. Het blijkt dat van een psychotische moordenaar te zijn. De vrouw zal zichzelf buiten haar mentale en fysieke grenzen moeten begeven om de nacht te overleven.
DVD-T
Heerlijke film.
Met uitzondering dat het hoofd personage doof is, is deze "home invasion" thriller niet heel erg origineel natuurlijk. Dat maakt helemaal niets uit. Het gaat er om wat er mee gedaan wordt. En Flanagan maakt hier effectief gebruik van. Hij weet hier zoveel spanning te creëren en houd die spanning ook de gehele film vast. Hush geeft je op geen enkel moment even rust en de spanningsboog wordt zo strak aangespannen dat het soms niet meer uit te houden is. Het gegeven dat Maddie doof is en haar stembanden niet meer kan gebruiken helpt daar zeker in mee. Je gaat er echt in mee. Het hele stalken is erg fijn uitgewerkt en de film kent enkele bloederige momenten. Maar waar menig film het verhaal een beetje uit het oog verliest, doet Flanagan dat in Hush op geen enkel moment en houd het willen overleven aspect de gehele film in leven.
Acteerwerk is erg fijn om naar te kijken. Vooral Kate Siegel, ook mede schrijfster, doet het fantastisch. Maar ook Gallagher Jr. doet het erg overtuigend. Flanagan laat een sterk staaltje regie zien, sound design is fraai vormgegeven en zeer belangrijk hier, sterk camerawerk en belichting en de score is ook goed verzorgd.
Erg goede op het puntje van je stoel thriller.
Zwolle84
Check ook vooral Oculus van hem, als je die nog niet hebt gezien. Een van m'n all time favoriete horrors.
AmazingPP
Zeer aardige thriller over een doofstomme schrijfster die last krijgt van een moordlustige freak die haar wil terroriseren. Jammer genoeg is een deel van de film te donker, zodat je niet echt goed kan volgen wat er nu precies gebeurt. Desalniettemin is het een erg spannende film met overtuigende acteerprestaties. Een aanrader als je van spannende films houd. 3,5 *
AmazingPP
Leuke film. Denk ik.
Ik ben het wel met je eens. Ik vond de film ook te donker. Zo kun je niet precies volgen wat er aan de hand is. Voor de rest vond ik het wel een toffe film.
n00r
Had beter mijn tijd in een andere film kunnen steken.. Totaal geen spanning of niks ook vind ik films met doven niet zo aantrekkelijk vooral als er dan al die tijd niks word gezegd.. Neh misschien houden andere hier wel van maar ik niet.
Aardige film over een doofstomme schrijfster die afgelegen woont en belaagd wordt door een gemaskerde man. Een simpele opzet (een paar acteurs, één locatie en weinig dialoog), maar binnen dit kader wel goed uitgewerkt. Niet altijd even spannend, vooral omdat de bad-guy niet dreigend genoeg overkomt (waarom slaat hij bijvoorbeeld geen ruitje in).
Babs2016
Verveeld snel en erg donkere beelden. Toch zaten er zeer zeker spannende momenten in de film maar ik vind het geen aanrader.
Walter S.
Ik blijf me hier verbazen... Ik had echt verwacht dat Hush hier afgekraakt zou worden. Saaie film vol clichés en onzin waarin pas in het laatste stuk eindelijk iets gebeurt. Je kunt precies raden hoe het af gaat lopen, bij elke wending raad je ook vrij makkelijk hoe het verder zal gaan. De psycho was geen gevaarlijke gek, maar een halve zool met een wat onnozele blik en grijns, wat een irritante clown (en geen horror clown) was dat zeg. Ik heb me dood zitten ergeren aan die malloot met zijn domme blik. Ik ben alleen blijven kijken om te zien dat die irritante clown vermoord zou worden, en dat gebeurde natuurlijk, hoogtepunt van de film. Had ik al gezegd dat het doodsaaie film was? Nou, bij dezen dan. Met het tempo van een zombie die in een bak valium gevallen was.
En dan ook nog: Ze staat in de keuken en buiten wordt iemand afgeslacht, zo'n beetje tegen haar raam aan. Ze staat er niet met de rug naar toe, maar merkt er niks van. Terwijl je vanuit je ooghoeken altijd waarneemt wat er buiten gebeurt. Zit ik op de bank geboeid TV te kijken maar beweegt er buiten iets dan kijk ik direct naar buiten, instinct. Bij haar wordt tegen de pui deur iemand uitgebreid afgeslacht en die dove ziet niks. Ik dacht dat ze doof was, niet blind. Ga toch weg hou toch op. Wat een klot'nfilm zeg.
LOTR-lover
Ben het helemaal eens met bovenstaande post. Had ook verwacht veel meer slechte recensies te zien over Hush. Maar goed, dan schrijf ik die zelf wel. Het principe dat het hoofdpersonage doof is maakt het bij voorbaat al een interessante film, ondanks het cliché verhaal (afgelegen locatie, vrouw alleen).
Maar man, man, man, wat een ongeloofwaardigheid zit er in deze film gepropt. Er gebeuren zulke domme dingen en de hoofdpersoon maakt zulke domme keuzes dat ik op een gegeven moment echt het gevoel kreeg dat het script kwijt was bij sommige scènes.
Nee, Hush was 't niet voor mij...
3/10 (IMDB)
Bottleneck
Begint sterk, maar valt voor een groot deel in elkaar als de dader (letterlijk) te vroeg ontmaskerd wordt. Dat is funest voor de spanning en helaas ook geen verrassing wie er overleeft. Had meer in gezeten, zeker met het feit dat ze doof is (zie bijvoorbeeld Los Ojos de Julia, hoe slim 'gebruik kan worden gemaakt' van een handicap).
itsthemass
Leuke film. Denk ik.
Want ik kon er geen snars van zien. Heb driekwart van de film gemist omdat het zo ongelooflijk donker is opgenomen. De overige 25% heb ik gemist omdat ik al mijn krachten nodig had om überhaupt te zien wat er gebeurde.
Als iemand me had verteld dat ik WALL-E aan het kijken was, had ik het zo geloofd.
Erg triest .. ik heb toch naar dezelfde film gekeken maar kon hem gewoon goed volgen .. altijd is er wel ergens iets van licht dus dat donkere viel reuze mee .. overdrijven is een kunst zullen we maar zeggen.
De film kon me weinig boeien. Het begon aardig maar omdat de bad guy al vrij snel exposed was het spannende er al vrij snel af .. de bad guy had ook wel iets angstaanjagender gemogen. Het was meer een college guy met een foute tattoo. Tevens was het wat langdradig .. hij had het spel al tig keer af kunnen maken echter koos hij voor een extreem lange route. In dit genre zeker niet een van de betere films ..
Elchapo
- 1925 stemmen
verhaal is niet origineel,wordt wel goed in geacteerd.qua spanning kom je niks te kort bij het kjken van deze film.gewoon ff leuk voor tussendoor vermaak.3.5 stars.
Duke Nukem
- 1986 stemmen
Alles is hier al z'n beetje gezed: saaie voorspelbare film, er wordt niets gedaan met de handicap van de vrouw, de dader wordt veel te vroeg ontmaskerd.
Madeks
Het feit dat ze doof was maakte de film iets meer onderscheidend, want het verhaal was vrij eenvoudig en voorspelbaar. Alleen had deze invalshoek wel beter uitgewerkt kunnen worden. Spanning is redelijk alleen de ''psychopaat'' was een totale aanfluiting.
Siegel was daarentegen sterk ookal had ze weinig tekst te leren
R9
Leuk! op het puntje van m'n stoel gezeten. En dat vanaf minuut 15 tot het einde.
Iemand nog aanraders in dit genre? Het liefst 'op het puntje van mijn stoel' thriller/horror's waarbij je vanaf de eerste minuut in een spannende rush belandt.
MadMekx
Ik vond hier echt niks aan. Totaal geen spanning. Voorspelbaar. En dat gedoe met het feit dat ze doof is heel erg saai. Ben het eens met wat hierboven gezegd wordt de psychopaat was zeer ongeloofwaardig.
Geen aanrader wat mij betreft.
Mr. Chiel
Glass House
ikkegoemikke
“I can come in anytime I want. And I can get you, anytime I want.
But I'm not going to. Not until it's time.
When you wish you're dead... that's when I'll come inside.”
Wat je zeker niet moet verwachten in “Hush”, is dat Maddie (Kate Siegel) al krijsend gaat rondlopen terwijl ze belaagd wordt door een onbekende persoon (John 10 Cloverfield lane Gallagher Jr.)die rond haar huis in een afgelegen bos dwaalt. En dit omdat Maddie doofstom is, nadat ze op jonge leeftijd het slachtoffer werd van een meningokokkeninfectie. Deze met masker getooide gestoorde sadist laat haar weten dat hij zijn tijd zal nemen en als de tijd er rijp voor is, haar huis zal binnendringen en haar met zichtbaar plezier aan zijn mes zal rijgen. Het motief voor deze maniakale daad blijft onbekend. Maar wat wel als een paal boven water staat, is dat deze maniak een ziekelijk plezier beleeft aan dit sadistisch spelletje. Dat hijzelf niet echt gezegend is met een aanzienlijk aantal hersencellen, speelt natuurlijk wel in het voordeel van Maddie want die snul neemt toch wel enkele belachelijke beslissingen. Anderzijds zijn sommige beslissingen van Maddie ook niet doordacht. Maar haar handicap zou wel eens van invloed kunnen zijn geweest op haar beslissingsvermogen. Het is haar dus vergeven.
“Hush” is een doorsnee slasher in het home invasion genre. Tja, zo zijn er al ontiegelijk veel de revue gepasseerd de laatste jaren. De vraag is dan ook of deze film iets origineels brengt. Wel, er wordt degelijk gebruik gemaakt van het feit dat Maddie doofstom is. Er zijn een aantal momenten dat het geluid volledig gemute wordt, zodanig dat we een idee krijgen in wat voor wereld Maddie zich continu bevindt. Een bel der stilte waar ze op een comfortabele manier in vertoeft, zonder zich bedreigd te voelen. Tot op het moment een geschift persoon deze bel doorprikt. Maar daar stopt het dan ook qua originaliteit. Voor de rest volgt het dezelfde richtlijnen als alle andere home-invasion films. Ook hier een kwetsbaar slachtoffer in een penibele situatie en zichtbaar benadeeld ten aanzien van de moordenaar. Aanvankelijk lijkt het een peulenschil om de frêle, doofstomme Maddie naar de eeuwige jachtvelden te sturen, tot blijkt dat ze een enorm overlevingsinstinct heeft en zich niet zomaar gewonnen geeft. De ontknoping is dan ook al ver op voorhand te voorspellen.
Ondanks het inventieve concept en de film kwalitatief bij de betere slasher films hoort, waren er toch enkele zaken die me danig op de zenuwen werkten. Allereerst de dommigheden en stupide beslissingen van zowel Maddie als de belager grensden soms aan het belachelijke. Het leek ook alsof Maddie’s handicaps nog niet voldoende waren, want het grootste deel van de film is gehuld in duisternis. Doordat het zich ’s nachts afspeelt in een duistere woning, is het nogal evident dat alles zich afspeelt in de donkerte. Meestal is dit geen bezwaar voor de filmliefhebber. Behalve als er dan ook bijna niets te zien is, waardoor het soms moeilijk was uit te maken wat er nu met wie aan de hand was. En al een geluk dat “Hush” maar een tijdsduur kent van pakweg 90 minuten, want na de zoveelste wandeling rond het huis door de man met het masker, begon me dat toch wel enorm te irriteren. Voor seriemoordenaars in spe deze raadgeving. Wil je je toekomstig slachtoffer angst aanjagen, dan wandel ettelijke keren rond hun huis. Schijnbaar helpt dit. En dat de identiteit van de moordenaar al zo vroeg wordt prijsgegeven, is ten nadele van de beoogde spanning. Het moment dat hij zijn masker laat vallen, daalt de spanning zienderogen.
De meest geslaagde scene is dan ook wanneer Maddie nog onwetend is en de gemaskerde man haar huis binnendringt en haar observeert van dichtbij. Daarna wordt het een doorsnee kat-en-muis spel. “Hush” is exclusief op Netflix te bewonderen en is een perfecte film om eventjes mee te pikken voor het slapengaan. Ik ben er zeker van dat deze horror/thriller niet zoals “Lights out” je slaap zal bederven. De kans is groot dat er tijdens het bekijken al vermoeidheidssymptomen optreden.
Flip12345
Hele goede film. En zeker origineel idee. Ik heb ook op het puntje van mijn stoel gezeten en vond het echt heel erg spannend!
Mr Bleu
Gewoon niet best.
Niet spannend, Slechte boef, Irritante hoofdrolspelers (boef en dove) in de zin van domme keuzes die ze maken. Dit kon veel beter.
Kijk dan the strangers. ook geen 4 sterren film maar zoveel spannender dan deze.
matty1995
De eerste 10 minuten waren nog oké van de film maar daarna gaat het alleen berg afwaarts. Eerst doet die kerel zijn masker af, Dat is al een minpunt, spanning weg. Daarna volgen een tal van clichés die je in elke Amerikaanse horror verwacht. Als de vrouw slim was had ze allang kunnen ontsnappen. Ook blijkt in deze film de personages immuun te zijn tegen pijn, hamer in de arm, pijl in het lijf, mes in het been, en hij voelt er gewoon niks van. Nog een minpunt in de film is die kerel die langskomt, hij is groter en sterker maar doet gewoon niets. Een IQ van 50, het gemiddelde van een amerikaan dus. Het einde zagen we allemaal aankomen, cliché cliché cliché. Het beste personage was de kat, zonder twijfel.
Ed Kroket
Deze film viel een beetje tegen. De psychopaat is naar mijn bescheiden mening niet goed gecast want hij komt niet zo eng over. Zoals reeds vermeld had hij beter het masker op kunnen houden. Als je met opzet zo iemand kiest voor die rol, zou dat juist heel eng over kunnen komen. Niet is immers minder eng dan een doodnormaal ogende moordenaar. Maar er is niet veel ruimte om zijn kills te laten zien.
jippie2010
Slappe hap. Niet origineel, houdt de spanning niet vast, met moeite uitgekeken. *2.0
Alathir
Ik snap niet dat sommige mensen schrijven dat er totaal geen spanning in zit. Ik heb sinds deze film nergens zoveel spanning in een film of serie gevoeld. Dat de spanning niet helemaal wordt vastgehouden kan ik inkomen en dat de film vervalt in clichés ook maar dat begin was toch echt wel meesterlijk in spanningsopbouw.
Maartenn
In het land van enkelzijdig glas doen alsof je een huis niet binnenkomt. Het maakt deze film niet heel geloofwaardig.
De motieven van de personages zijn zo arbitrair als het overlevingsinstinct van de betrokkenen. Soms lijken ze zich bewust van hun eigen kwetsbaarheid, het volgende moment wanen ze zich onaantastbaar. Het maakt het tot een rommelig geheel.
Toch jammer, want er had meer in deze film kunnen zitten.
tattoobob
Toch wel een aardige thriller hoor.
Er zitten hier en daar wat rare dingen in....dingen die niet kloppen als je doofstom bent volgens mij,maar verder is deze film best goed gelukt hoor.
De film duurt niet te lang dus de film krijgt niet echt kans om echt saai te worden.
De badguy had van mij wel door iemand anders gespeeld mogen worden.
Goed acteerwerk door de hoofdrolspeelster.
MishimaH
Inderdaad. Als die gast slim was geweest had ie gelijk een vuilnisbak door het raam gekeild. Maar in plaats daarvan staat ie een uur lang een beetje dom op het raam te bonken.
Zwolle84
Dat zou pas een saaie film zijn geweest: vuilnisbak door het raam, keel doorgesneden en aftiteling.

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max