• 9.377.411 stemmen

Geregisseerd door: Mike Flanagan

Met onder meer: Kate Siegel, John Gallagher Jr. en Michael Trucco

Plot Hush

"Silence can be killer."

Een jonge vrouw heeft haar gehoor verloren toen ze nog een tiener was. Ze woont nu in een afgelegen huis en leeft er teruggetrokken in haar stille wereld. Op een dag verschijnt aan het raam een gemaskerd gezicht. Het blijkt dat van een psychotische moordenaar te zijn. De vrouw zal zichzelf buiten haar mentale en fysieke grenzen moeten begeven om de nacht te overleven.

Zwolle84 schreef:

Ja, daar ben je altijd heel voorzichtig mee hè?

Was eigenlijk van plan eerste een korte capsule review te schrijven voor m'n blog, maar daar is de film uiteindelijk toch nét niet goed genoeg voor, en tijdsgewijs komt het ook niet ideaal. Vandaar de kleine kloof tussen stem en review.

Onderhond schreef:

Mijn stem stond er al even, maar ik durfde niks te schrijven omdat m'n waardering zo afweek.

Mooie...!

avatar van SillyBilly23

SillyBilly23

Normaal kijk ik dit soort films niet omdat er weinig zijn in het genre die mij kunnen boeien of al gauw naar inhoudsloze slashers neigen waar ik niet zo van hou. Maar we hebben Netflix en de reacties maakten mij wel wat nieuwsgierig.

In het algemeen vond ik ‘Hush’ heel goed meevallen en op veel vlakken boven het gemiddelde scoren. De film start misschien niet echt origineel en sommige momenten zijn inderdaad voorspelbaar. Toch weet de regisseur goed je aandacht vast te houden door de continue spanning en het uitstekende acteerwerk van Kate Siegel die ik in sommige scènes zelfs een beetje op Angelina Jolie vond lijken.

Daarnaast zorgen een aantal twists ervoor dat het verhaal interessant blijft. De keuzes van het hoofdpersonage tijdens de terreur die ze doormaakt, voelden voor mij zelden geforceerd. Hierdoor ergerde ik me niet aan het verloop van de film. Flanagan heeft dat goed aangepakt zodat je als kijker niet constant met je ogen zit te rollen.

De auditieve beperking van Sarah wordt overigens mooi uitgespeeld en is niet altijd een nadeel, zo blijkt.

Klein minpuntje: doordat het verhaal zich grotendeels ’s nachts afspeelt en de stroom wordt uitgeschakeld, is het beeld soms erg donker. Kan storend zijn, vooral als je overdag kijkt.

avatar van DaHool

DaHool

Pfff, als je van B-films houdt!

avatar van Seam

Seam

Ik vond het een gemiste kans. Een doofstom slachtoffer in een home invasion genrefilm zou interessant kunnen uitpakken, maar er wordt in mijn ogen te weinig gebruikt van gemaakt. De spaarzame momenten dat het een meerwaarde heeft is het echter alles behalve subtiel en nogal voorspelbaar. Het script volgt de standaard home invasion formule, hoewel het me één keer wist te verrassen namelijk de ontmaskering. Dit had ik niet al zo vroeg in de film verwacht, verrassend was het wel, maar daarna haalde het de spanning enigszins onderuit. Ook miste ik toch de spanning, creepy was het eigenlijk nooit, maar de film wist me ook niet met spanning te pakken. De grootste reden hiervoor is al genoemd door Fonzzz002 (bij zijn spoilers) en kaart één van de grootste problemen bij home invasion films aan. Er zijn maar verrassend weinig films in het genre die hiervan afwijken.
Acteerwerk van Siegel is prima, helaas vond ik dat van de gemaskerd vijand Gallagher niet bijzonder (wat wel bij zo'n rol hoort). Audiovisueel vond ik het ook maar zo zo, op de eerste minuut na gebeurde er weinig memorabel. Ik vond het wel sterk dat gekozen is voor donkere opnames! Eindelijk een horrorfilm die fatsoenlijke natuurgetrouwe nachtopnames weet te hanteren.

Al met al is het nergens geweldig, maar ook nergens slecht. Het scheelt ook dat de film iets meer dan 80 minuten duurt. Het deed mij erg denken aan The Strangers, beide home invasionfilms die veel potentie hadden, maar uiteindelijk nergens in wisten uit te blinken. Overigens vind ik die laatste film nog net wat sterker, vanwege de muziek en betere scares.
Ten slotte valt het wel te prijzen dat Netflix dit soort films uitbrengt, er zitten een hoop interessante concepten bij. Hopelijk (ook waarschijnlijk) zal deze ontwikkeling zich voortzetten.

avatar van Seam

Seam

Onderhond schreef:

Haha werkelijk waar? Dat heeft je vaak genoeg niet tegen gehouden

DaHool schreef:

Pfff, als je van B-films houdt!

Ik associeer B-films met zaken als o.a. slechte special effects, op de lachspieren werkend slecht acteerwerk en onfunctioneel naakt. Ik geloof niet dat deze aan die voorbeelden voldoet. Of had je andere zaken in je hoofd?

Genrefilm en B-film worden te pas en te onpas door elkaar gebruikt, jammer genoeg.

avatar van kathmandu

kathmandu

Waanzinnig

avatar van leatherhead

leatherhead

Bedankt voor de recensie.

John Milton

waanzinnig (bn):abnormaal, buitengewoon, buitensporig, geweldig, hartstikke, ontstellend, ontzettend, uiterst, verschrikkelijk, vreselijk

De 1* doet mij vermoeden dat hij voor de laatste betekenis gaat, maar uit alleen het woord 'waanzinnig' kun je dat inderdaad niet opmaken. Het enige nut van dat bij je stem schrijven is dat mensen zien dat je 1* hebt gegeven, zonder naar het stemoverzicht te hoeven gaan. Dat het belangrijkste ('waarom') ontbreekt, deert hem kennelijk niet.

Wel ironisch dat het enige woord waar het bericht uit bestaat, en waar we eventueel iets uit af zouden kunnen leiden, zowel een positieve als negatieve betekenis heeft.

als je van enge spannende films houdt is dit echt een film voor jou.

supper leuke spannende film.

soms alleen een beetje voorspelbaar.

maar de makers van de film hebben het goed gemaakt omdat je aandacht heel goed bij de film blijft en de film de hele film door spannend is

avatar van DBTim

DBTim

Aangename verrassing, net als Oculus destijds. Heerlijk sfeertje met goede acteerprestaties en soms rauwe momenten. Sommige momenten lieten mij op het puntje van mijn stoel zitten en dat is wat ik wil bij thrillers. Heb mij er uitstekend mee vermaakt!

avatar van ygdrassil

ygdrassil

Jammer paar foutjes laptop staat aan op geluid ze is doof het zelfde geldt voor haar mobiel voor de rest een leuke film met goede schrik momenten.

avatar van vranque

vranque

Zoals bij de honderden voorgangers ook hier weer: super helden die altijd op de juiste plek zijn en bijna onoverwinnelijk . Snap dat het de spanning verhoogd maar bij mij de ergenis.

2.5 voor het leuke concept. Dat dan weer wel.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een domme slasher film met een verhaal van lik m'n vestje, of beter gezegd, geen verhaal. Een behoorlijk langdradig kat-en-muisspelletje waarvan de uitkomst al van het begin af aan te voorspellen is. Daardoor valt ook gelijk alle spanning weg. De dommigheid van zowel dader als slachtoffer is ook iets waar ik me aan ergerde, ik kreeg door al dat gesluip in en om dat huis een beetje het gevoel dat ik naar Home Alone zat te kijken, maar dan voor volwassenen. Een beetje informatie over de moordenaar wordt ook al niet gegeven, laat staan een motief. Zelfs een leuke twist aan het einde blijft uit, er zit totaal geen verrassing in de hele film. Het enige positieve wat ik kan bedenken is dat het acteerwerk wel redelijk is, tenminste, voor een film als dit. Verder is dit gewoon een voorspelbare, rechtlijnige, clichématige, dertien in een dozijn slasher filmpje zonder enige vorm van originaliteit.

avatar van Waku

Waku

Knap dat men zo'n boeiende thriller heeft weten te maken op slechts een lokatie en eigenlijk met maar twee hoofdpersonen. Dat het slachtoffer doof is geeft de film nog een extra beklemmend sfeertje op sommige momenten. Standaard thriller maar prima uitgewerkt.

3*/3.5*

avatar van ElPablo

ElPablo

Nou nou zeg,

Als ik de bad guy zou zijn geweest, was dit een zeer kort filmpje geworden.

Wat een sukkel zeg.

ElPablo schreef:
Nou nou zeg,

Als ik de bad guy zou zijn geweest, was dit een zeer kort filmpje geworden.
Wat een sukkel zeg.
Wat denk je dat zijn doel was dan, en waar hij zijn kicks uit haalde? Een korte efficiënte eliminatie? Wellicht heb je eens een kat met een muis zien spelen, ik denk dat dit niet veel anders is.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik heb me prima vermaakt bij deze film. Dat er hier mensen bij zitten die het helemaal niks vonden, prima. Maar ik vond het vanaf het begin goed wegkijken. Wat een hel zeg, als je helemaal niks hoort en er probeert zo'n gek je huis binnen te komen om je te vermoorden
Ja ik vond het toch onverwacht een heel leuk thrillertje.

avatar van 606

Jammer dat het masker er vlug af ging. Dat hield het wel spannend. En hij had natuurlijk genoeg kansen om nog sneller binnen te komen. (Hamer !)En in het begin was hij dat ook. Maar ja het is zijn sport natuurlijk, jagen.

avatar van Insignificance

Insignificance

Goed te doen. Ik hou sowieso wel van dit soort kat en muis spelletjes. Kat met een uitstraling van alles onder controle, geen groter motief dan de jacht, een maskertje is altijd iets om nerveus van te worden en een wapen als een kruisboog doet het ook altijd goed. Simpel en daarmee vaak effectief. Dat geldt niet helemaal voor de muis. Doofstom, iets wat Flanagan in bepaalde scènes netjes weet uit te spelen. Sounddesign is wat dat betreft ook een meerwaarde, maar hij schrijft er ook iets aan vast dat niet zo goed werkt. Een schrijfster die een stem in haar hoofd heeft, zo 'vertelt' ze al snel. Je kan er donder op zeggen dat dat nog ergens terugkomt. Minpuntje in een verder adequate home invasion thriller.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Oculus vond ik destijds een van de betere horrorfilms van dat jaar, maar verder dan dezelfde regisseur kunnen de gelijkenissen niet opgaan.
Deze home invasion thriller wist mij eigenlijk niet zo te boeien. John Gallagher Jr. weet zijn personage niet dreigend genoeg neer te zetten. Al word dit voor een gedeelte ook veroorzaakt door het gedrag van zijn personage. Het verliezen van zijn kruisboog was best knullig en ook zijn eeuwige gehamer op een glazen deur maakt hem nou niet bepaald een angst veroorzakende stalker/moordenaar.
Verder komt de 'dreigende sfeer' gewoon niet op mij over, want naast Gallagher's performance heeft de muziek en de hardere scenes ook maar weinig impact op me. Daarnaast word soms de vaart er behoorlijk uitgehaald met als toppunt die scene waarin zij (Maddie, sterk gespeeld door Kate Siegel) met het kruisboog aan het klungelen is en hij (Gallagher) de buurman aan de praat probeert te houden.
Flanagan weet hier en daar de doofheid van het hoofdpersonage dan wel weer goed te exploiten, maar wat ik vooral stom vind is dat de cabin zo makkelijk in te breken lijkt. Hierdoor komt Gallagher's gestoei gewoon niet geloofwaardig over.
Mede door al deze zaken duurt de film, ondanks diens korte speelduur, me hier en daar toch wat te lang.
Deze film is kortom niet zo mijn ding.

avatar van iggybiggie

iggybiggie

Voor een doordeweekse avond best een aardig filmpje. Concept ook goed uitgewerkt. Toch kan ik heel slecht tegen gekmakend stommiteiten, zoals hard op de ruit bonzen precies wanneer die grote sterke buurman wil uithalen om de moordenaar met een steen op zijn harses te slaan. Dan zit ik van oprechte woede schuimbekkend te briesen op de bank en ben ik even helemaal uit de film. Altijd jammer, zulke momenten.

Afgezien daarvan toch een fijn filmpje, ja heus!

avatar van iggybiggie

iggybiggie

Overigens, voor wie van kat-en-muis-achtige thrillers houdt, kan ik de Spaanse film El Rey de la Montaña ten zeerste aanraden!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Van de film had ik in eerste instantie weinig verwacht maar onderzoekt alles......etc. En ik moet toegeven dat het mij en ook mijn medekijkster niet tegenviel. Nu begrijp ik de 6.9 op IMDb ook beter. De film levert een spannend stukje kijkplezier op wat in het genre ook zo hoort!

Prima spanningsboog in de gehele film als het "vuurwerk" eenmaal begint.

avatar van EmanuelScheper

EmanuelScheper

• 1953 stemmen

Wat een baggerfilm...inspiratieloos voorspelbaar totaaalnietspannend

avatar van Hansopje

Hansopje

Uitstekend vermaakt met deze film waarvan het uitgangspunt dan wel niet nieuw is, maar in ieder geval de uitgesproken cliché's vermijdt. Ik vond het helemaal niet raar dat het masker zo vroeg afging. Er is geen enkele toegevoegde waarde aan in deze opzet. Kate Siegel (die inderdaad trekken heeft van Jolie) vond ik uitstekend en geloofwaardig acteren. Gallagher had van mij een meer sinister personage neer mogen zetten. Die bleef wat vlak. Mooie thriller!

avatar van Actarus

Actarus

Aangename verrassing...zeker dat een B-film als dit (als ik het zo mag vernoemen) op alle niveau's scoort. Goede editing en camerawerk met mooi acteerwerk.

"Voorspelbaar" lees ik hier? Helemaal niet! Men is inventief omgesprongen met het verhaal, zodat het geen moment verveelde en de spanningsboog standhield.

Er zijn meerdere bioscoop-trillers die vele slechter zijn als dit...ik heb me geamuseerd!

avatar van cales77

cales77