• 9.379.407 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.025)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

Kevin13 schreef:

Merijn die op een gegeven moment begint te zingen voor Denethor aangesloten met een te sentimentele aanval op Osgilliath. En op het einde zong Aragorn ook. Vond ik beide lachwekkend.

Dat mijn vriend, was inderdaad even doorbijten. Verreweg de twee minste scènes van de film.

Minotaures

Toen Pepijn van Denethor een lied moest zingen, tijdens de zelfmoordmissie van Faramir en de 200 overlevenden van Osgiliath, gingen er echt een paar mensen van de crew huilen vanwege hoe mooi hij dat liedje weet over te brengen.

Persoonlijk vindt ik zulke scenes echt geen 'minste van de film'.

avatar van Glacius

Glacius

Dat is juist een topscene.

planet_of_death

Nou, het sentiment druipt er vanaf.

avatar van chevy93

chevy93

Je moet er van houden. Het lied trof me niet, maar de entourage rondom die scène was wel mooi.

avatar van Fonzie

Fonzie

Nu was ik ook niet helemaal blij met de zangscene's (en dat voor iemand die van musicals houdt ) maar vind wel dat een beetje sentiment moet kunnen, ook in dit soort films. Het geeft het verhaal meer hart, je leeft meer mee met de personen.

avatar van De Knip

De Knip

Jezus, 't is alweer 8 jaar geleden dat deze trilogie uitkwam. Wat gaat de tijd snel, zeg!

Ik heb ze alldrie in de bioscoop gezien, maar eerlijk gezegd kan ik me nauwelijks iets van herinneren. Da's al een slecht teken.

Ik vind het dan ook niet meer dan wat bombastisch gedoe en wat over 230 bergjes heenklauteren. Wat irritante karakters in de film doet de film ook al geen goed.

Wel heb ik dit slot van de trilogie het hoogst gewaardeerd.

deft0nes

Zenden ze eigenlijk de extended edition uit op tv, of de gewone?

planet_of_death

Dat is iets wat ik me ook af vraag. Als het de gewone is ga ik hem niet kijken.

planet_of_death schreef:

Dat is iets wat ik me ook af vraag. Als het de gewone is ga ik hem niet kijken.

Hoe meer LotR, hoe beter

Uiteraard.

avatar van Kevin13

Kevin13

Fonzie schreef:

Maar moesten ze dat beter kunnen verwerkt hebben in de film zou het veel beter geweest zijn. Voorbeeld: (Spoiler The Fellowship of the Ring & Two Towers.) Boromir krijgt van Lurtz een aantal pijlen in hem geboord, daarop volgt dus een vertraagde scene van Boromir die op de grond knielt. Haldir krijgt een slag van een Uruk Hai Berserker, wat volgt er daarop? Een vertraagde scene. Faramir valt Osgilliath. Weer een vertraagde scene maar nu zelfs met iemand dat zit te zingen. Zelfde ook met Gandalf die mee wordt gesleurd door de Balrog.

Al deze scenes zijn te sentimenteel gemaakt. Ik begrijp als er een geliefd karakter sterft dat je het wat droevig wilt maken maar hier is het een klein beetje té.

... In een woord... GEWELDIG!!!

Hoewel... er had misschien iets minder actie in gekund.

En meer verhaal.

Maar echt geweldig!

avatar van glaedr

glaedr

glaedr schreef:

Oscar likker?!

What in God's name is that?!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Geweldige film dat terecht zoveel Oscars won.

Alleen gebeurt er heel veel in de film, waardoor ik Fellowship Of The Ring & The Two Towers toch iets beter vind.

deft0nes schreef:

Oscar likker?!

What in God's name is that?!

Das iemand die eens in de zoveel tijd je Oscar komt schoonlikken.

Staat mooier op de schoorsteenmantel.

avatar van domkey

domkey

Sam & Frodo,...,kom uit die kast!

Voor de rest prima kijkvoer, prachtige actiescene's.

• 19752 berichten

Vanavond ga ik zeker weer kijken, extended of niet.

Dit jaar te weinig LOTR gekeken, dus ik ga er weer lekker voor zitten.

Forth Eorlingas!!!!!

avatar van erwku

erwku

glaedr schreef:

onzin,

Minotaures

Waarschijnlijk bedoelt die een terechte Oscar verdiener/winner.

Btw, ik sta versteld tegenover de scores die deze scoort bij IMDB. Een 8,8?

Zo een hardcore fan ben ik ook weer niet, maar een 8,8 is een no-way... een 9,3 op z'n minst.

avatar van IcU

IcU

8,8 is meer dan terecht. Ik zou willen dat ik zulke cijfers op school gehaald had...

Ondanks het feit dat het een meesterlijke film is, vind ik hem op deze site wat overgewaardeerd (ook al geef ik hem een 4,5) Persoonlijk vind ik (vooral) het eerste deel, maar ook het tweede deel net iets beter.

IcU schreef:

Beter leren.

Dat kun je wel vinden natuurlijk, maar van mij mag die nummer 4 of 5 wezen. En wat betreft op IMDB, zie ik TRotK graag stukken hoger. Maar het is inderdaad wat je ding en smaak is.

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

The Dark Knight schreef:

... In een woord... GEWELDIG!!!

Hoewel... er had misschien iets minder actie in gekund.

En meer verhaal.

Maar echt geweldig!

9 uur film en dan te weinig verhaal??

Dit zegt wel veel, en je hebt gelijk.

Het hele verhaal had in een uurtje afgedaan kunnen worden.

Die andere 8 uur is puur verveling.

avatar van dinhus

dinhus

Vanavond alweer voor de 3e keer kijken, deze keer echt geconcentreerd kijken, of er min- en pluspunten te vinden zijn.

Extended versie word niet gedraaid, toch? Enkel op DVD?

planet_of_death

Zo veel gebeurtenissen met zo weinig verhaal.. dat is gewoon een prestatie van formaat.

avatar van Reinbo

Verhaal was wel een beetje op toen ze aan dit deel begonnen, verder kende we alles al en ging de film 45 minuten te lang door. Met afstand het minste deel.....

dinhus schreef:

Extended versie word niet gedraaid, toch? Enkel op DVD?

't Orginele bioscoop-versie wordt uitgezonden, niet de EE.

• 19752 berichten

De reclame-versie wordt gedraaid. Ook soort van extended.