• 9.379.415 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.237)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

lordsnoopy schreef:

Acteer prestaties zijn subjectief. Je kunt je hier dan ook afvragen of Elijah heel goed Frodo neerzet, maar dat Frodo als personage af en toe raar kijkt / over-the-top reageert. Of juist dat Elijah een slechte Frodo neerzet door af en toe zo moeilijk te kijken / over-the-top te acteren.

Ik vind het geen van beide. Elijah zet, voor mij, een goede Frodo neer en ik heb me niet gestoord aan zijn acteerspel.

Daarnaast, de slechtste rol in vergelijking met die andere geweldige rollen, hoeft automatisch niet slecht te zijn. Alleen de minste in de film.

Ik stoorde me alleen een beetje aan dat wenkbrauw fronsen.

Sam,you will always be een optimist,frons frons.

I can sea the Shire frons frons.En dat gejank van Sam is ook minder.

Voor de rest niets mis met de film

avatar van zidane01

zidane01

orbit schreef:

Vind jij dus weer.. ik vond wel alles verfoeilijk slecht aan deze film. Bovendien, ga je een voldoende geven aan iedere film waarbij je je stierlijk hebt verveeld, die qua logica gewoon maar ergens een slag naar slaat, die cliché op cliché stapelt, die kortom eigenlijk geheel overbodig is geweest en nooit gemaakt had moeten worden, alléén omdat ze de baard van die tovenaar kundig hebben opgeplakt of omdat er wat kostuums uit Braveheart en andere middeleeuwse films zijn afgestoft en bijgewerkt voor de acteurs hier? Dan zit je jezelf te bedotten mijn inziens. Als het geheel gewoon slecht is, niet werkt en ook nog eens zo humorloos pretentieus als deze flauwekul is 0,5* de enige juiste waardering die je MAG geven

De film had nooit gemaakt moeten worden? Getuige het geld dattie heeft opgebracht, het aantal mensen dat de film wel goed vindt, de zeer hoge klassering in menig toplijsten, de goede recensies en het aantal oscar's dattie heeft gewonnen, kan ik je maar 1 ding zeggen: Bullshit!

avatar van Minotaures

Minotaures

Arme orbit, ruim elke tegenbericht is op hem gemarkeerd.

Minotaures schreef:

Arme orbit, ruim elke tegenbericht is op hem gemarkeerd.

Hij vraagt er ook zelf om. Ik probeer hem zoveel mogelijk te negeren, maar soms kan ik het ook niet verdragen.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Niet verdragen omdat ik jou persoonlijk aanpak, of omdat ik de film kritisch onder de loep neem? In het laatste geval: vraag jezelf eens af of die frustratie niet een beetje overdreven is? Laat anderen gewoon hun mening, al is dat niet de jouwe.. kom op he.

avatar van Quazor

Quazor

Ik had ze alle 3 al gezien toen ik iets van 13 was toen begreep ik er niet veel van.

Maar nu ik ze later gezien heb begrijp ik echt waarom mensen zo gek op deze films zijn.

Ik was vandaag begonnen met deel 2 en heb daarna gelijk deel 3 gekeken terwijl dat helemaal niet de bedoeling was.

Zeker 1 van de beste film die ik ooit gezien heb (als het al niet de beste is).

orbit schreef:

Het doet een beetje sektarisch aan dat lotr kliekje.

Als je het niet met ze eens bent en dit ongezouten laat merken dan ben je kennelijk het haasje.

Dat je werkelijk een vernietigend oordeel kunt hebben over deze trilogie is blijkbaar voor de liefhebbers niet te accepteren.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Inderdaad.. daarnaast zal het een zeer verontrustende gedachte zijn voor de LOTR sekte dat ik me nog inhoud en voorzichtig uitdruk wat betreft hun bijbeltje

Don MN

Ja, pas maar op, dalijk vallen er nog doden of brengen we offers in de naam van LOTR.

Beide kanten mogen verweten worden. De ene is inderdaad vrij agressief en razendsnel op de teentjes getrapt, de ander is neerbuigend/hautain d.m.v. 'ik-zie-wat-jij-niet-ziet'-berichten. De grote hoeveelheid berichten van die eerste zijde is misschien een beetje intimiderend.

avatar van Minotaures

Minotaures

Conclusie: respecteer en begrijp elkaars meningen, hoe raar je ze ook vindt (?)

Ps. ik wist niet dat de bioscoopversie van The Lord of the Rings nog bestond. Ik dacht dat ze alleen de Extended Edition de laatste tijd leverden.

avatar van doodah

doodah

de Extended Edition zal ongetwijfeld veel populairder zijn dan de bioscoopversie. Misschien dat je ze daardoor niet zo veel tegenkomt.

Don MN

De bioscoopversie-trilogie zie ik nog heel vaak liggen bij grote winkels voor een mooie prijs. Als je voor een mooi kerstcadeau de deur niet uit wilt:

Lord Of The Rings Trilogy - (6-disc)

Lord Of The Rings Trilogy - Extended Editions (12-disc)

avatar van misterwhite

misterwhite

Don MN schreef:

Lord Of The Rings Trilogy - (6-disc)

Lord Of The Rings Trilogy - Extended Editions (12-disc)

Ik heb de Extended besteld

avatar van Niveath

Niveath

Dat de extendeds maar eens op blu-ray komen. De theatricals komen op 6 april, maar tot die tijd doe ik het wel met mijn 12 disc dvd box, die idd ook geweldig is.

avatar van Veruca

Veruca

Ik geloof dat ik verliefd ben op die blauwe ogen van Elijah Wood.

misterwhite schreef:

Ik heb de Extended besteld

Mooi! Heb je ze ook al eens gezien of tot nu toe alleen de biosversies? Als dit je eerste kijkbeurt wordt staat er een mooie verrassing te wachten; dat het nóg beter kan.

Veruca schreef:

Ik geloof dat ik verliefd ben op die blauwe ogen van Elijah Wood.

Een van de weinige zaken die echt zo zijn zoals je ze ziet

planet_of_death

Nou, nou, nu niet overdreven gaan lopen hameren op de film, Billy.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Dat snap ik wel en val niemand aan omdat hij of zij deze films niets vindt, maar als je kijkt naar het camerawerk, omgeving,kostuums etc. Even los van het varhaal maar dat is bij deze films echt goed gedaan. Daarom snap ik een 0.5 niet echt. Maar zeg het er even opnieuw bij ik val niemand aan op z'n mening.

Handsome Bill

Prima ik voel me ook zelden of nooit aangevallen.

Maar de dingen die jij noemt, camerawerk, costuums, omgeving etc vind ik niet zo bijzonder.

De omgeving is er gewoon (als er al op locatie gefimd wordt en niet gemanipuleerd op de harde schijf), de costuums heb ik eerder gezien in ridder achtige fimpjes (Ivanhoe, robin hood) en camera's zijn er niet zo bijster veel op locatie gebruikt aangezien het leeuwendeel van het geheel op de PC in elkaar is geflanst.

avatar van chevy93

chevy93

Sorry hoor, maar jij vindt de omgeving niet bijzonder? . Als dit geen bijzondere omgeving is dan heeft geen een film een bijzondere omgeving!

Handsome Bill schreef:

Prima ik voel me ook zelden of nooit aangevallen.

Volgens mij snap ik em. Omdat er veel met de computer gemaakt is is hij slecht .

avatar van chevy93

chevy93

Met die instelling is elke film sinds 2003 slecht

wyatt earp schreef:

Dat is het zelfde als dat The good, the bad and the ugly slecht is omdat Blondie de hele tijd een sigaar in zijn mond heeft (dan is ie cooler), De scène met de chestburster uit Alien geen bloed bevat en dat Steven Siegal wordt vervangen door Alan Rickman.

Kortom: de effecten horen bij de schoonheid.

Handsome Bill

Puur en echt is een kenmerk van schoonheid.

In deze vorm is het effect van schoonheid, bewondering.

Als schoonheid van de effecten moet komen gaan we richting plastische chirurgie.

Van puur en echt is dan al lang geen sprake meer.

Handsome Bill schreef:

Puur en echt is een kenmerk van schoonheid.

In deze vorm is het effect van schoonheid, bewondering.

Van puur en echt is dan al lang geen sprake meer.

Maar het is en blijft mooi.

wyatt earp

Als je puur kijkt naar het eindresultaat, kun je er toch bijna niet omheen dat het er geweldig uit ziet. En dan maakt het mij persoonlijk niet uit hoe ze het gedaan hebben, ik heb alleen bewondering voor de mensen die dit gemaakt hebben .

chevy93 schreef:

Heb ik niet gezegd.

De omgeving is zeker bijzonder mooi maar dat is geen kwaliteit die je aan de film kunt toeschrijven.

De omgeving wordt zeer matig ingezet vind ik.

Daar had veel meer ingezeten zeg maar.

avatar van Avatar

Nu heb ik je al een paar positieve dingen zien typen en toch geef je hem een halve ster. Overdreven dus.

Een halve ster betekent ROTSLECHT.

wyatt earp schreef:

Meer verwondering over al die bewondering.