• 9.375.064 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.140.386)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

MarkFish

Ik ben niet iemand die vindt dat ze Bombadil perce in de film moesten doen, ten koste van wat dan ook. Het had misschien gekund, maar ik ben akkoord met de redenatie van de makers in deze. Het is wel een leuk idee dat Bombadil misschien wel ouder is dan Gandalf en Saruman en dan hij is mijn ogen dan een soort radagast, die verliefd wordt op de natuur en jaren geisoleerd rondzwerft op Midden Aarde. Misschien is hij in de eerste era wel meegegaan met de Verbannen Elfen. Hoe veel je ook leest van Tolkien, je gaat altijd meer nadenken over dingen die je nog niet (zeker) weet.

MarkFish schreef:

Hij hoeft niet perse in de film nee. Maar het gebeuren met de grafgeesten en de wapens die ze van hen pakken en zo en die reddingsactie hadden ze gewoon kort kunnen uitwerken toch? Het was wel leuk geweest. Misschien kon hij geen vorm vinden of zo.

Wat Bombadil betreft, hij is idd ouder dan Gandalf en de meeste dingen op aarde. Verwees Beardtree niet naar hem? Volgens mij was Goudbezie, zijn vrouw, ook een van de Maiar toch?

Als je ej in Tolkien verdiept ga je idd over de zaken na deneken en vallen sommige dingen in elkaar en blijven ander zaken raadsels die je wilt ontrafelen. geniale man, was het.

MarkFish

Was jij blij geweest met 1 scene Bombadil, die verder niet echt bijdraagt aan het verhaal? Voor mensen die de boeken niet kennen, is een figuur als bombadil dan helemaal een vreemde snuiter, die ze niet kunnen plaatsen.

Bombadil is natuurlijk ouder dan de Gandalf van Midden Aarde, maar ze waren er allebei aan het begin van alles (als het maiar zijn), dus zijn ze (in ieder geval bijna) even oud. Die goudbezie komt ie op een dag tegen in het bos. Ik denk eerder dat zij een verdwaalde elf is eigenlijk.

avatar van mikeh

mikeh

Bombadil hoeft niet in de film, speelt daarvoor een veel te kleine rol in het verhaal. Wel vond ik het begin van de film veel anders dan in het boek, met Merijn en Pepijn.

Persoonlijk vond ik ook dat het stukje dat ze uit de Gouw weggaan en dat se in de breeg aankomen veel ste kort.

ewalk

Inderdaad was die scene waar ze uit de Gouw weggaan te kort . Ze gingen tussendoor juist naar Pepijn en Merijn toe.

In de film lopen zij Frodo en Sam letterlijk omver.

avatar van Flooorx

Flooorx

Ik kan er ook echt níet tegen dat Sam, Frodo nog steeds Mister Frodo noemt, als ze beide half dood liggen bij Mordor. Komop zeg!!

Njaa het is wel een top film

(enigste minpuntje )

Ik moet nog steeds huilen op 't einde!

avatar van Firtina

Firtina

Alle drie de films heb ik met veel plezier bekeken. Het neemt je mee in de wereld van de elven, hobbits, tovernaars. Van mij part komen er meer van dit soort films. De film heeft mij ervan overtuigt de boeken van Tolkien te lezen. Dit is een blijver en het verveelt niet als je het nog een keer zien.

Fantastisch!

avatar van TOR

TOR

Het zal wel mooi zijn geweest als de scene's met Bombadil in het eerste deel werden opgenomen, toen ik het las waande ik me in een sprookjesachtige wereld, was wel benieuwd geweest hoe ze dat verfilmd zouden hebben.

DwarreI

Het eerste deel kon me nog wel bekoren, deel twee vlakte al af en dit derde deel mondt uit in totaal overdreven en ongeloofwaardige prut.

avatar van Kevin13

Kevin13

blijft een superfilm zoals alle andere lord of the rings films.

avatar van movie*freak

movie*freak

DwarreI schreef:

Hoezo ongeloofewaarig kan je wat meer motiveren?

DwarreI

Onder andere bij de ingeroepen hulp van de figuren uit het dodenrijk.

avatar van rep_robert

ik heb afgelope week de extended versions gekeken(van over de 300 minuten)...

het blijven toch prachtige films, hebben jullie na afloop van deze film niet het gevoel...verdorie..het is al afgelopen, ik wil meer...(terwijl ik 10,5 uur naar die films heb zitten kijke)...

DwarreI schreef:

Onder andere bij de ingeroepen hulp van de figuren uit het dodenrijk.

De hele film is ongeloofwaardig als je realisme als maatstaf hanteert. Het is geen docu, het is een fantasy/avonturenfilm.....Commentaar slaat nergens op dus.

rep_robert schreef:

ik heb afgelope week de extended versions gekeken(van over de 300 minuten)...

JA

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

MarkFish schreef:

Waarschijnlijk bedoelt hij over-the-top.. (alhoewel dat voor alle drie delen geldt.. )

Precies.

MarkFish

Ja, je moet wat wil je deel 1 en 2 overtreffen. Maar het komt wel gewoon uit het boek hoor, tis niet erbij verzonnen ofzo.

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Uitstekende film!

4,0 stemmen!

avatar van Octo

Octo

Beste van de 3

Blijft een film over 4 kleine homo's in een sprookjesboek maar vooruit. 3,5*

leuke film ik heb hem laatse nog effe terug gekeken mooi film jammer dat er vierde film der uit kwam maar top film *5,0

Octo schreef:

Beste van de 3

Blijft een film over 4 kleine homo's in een sprookjesboek maar vooruit. 3,5*

Dan hou je wel veel van sprookjes zeker als je 3,5 geeft? Of van kleine homo's..

avatar van movie*freak

movie*freak

avatar van Thomas83

Thomas83

Ian McKellen (Gandalf) is volgens mij de enige homo in LOTR hoor. Al vind ik Frodo en Sam soms ook wel heel erg close.

avatar van my style

my style

niet mijn type film maar als nog mooie beelden geod acteerwerk 3*

Thomas83 schreef:

o ja?

avatar van Octo

Octo

Die Pepijn en Merijn hebben geen noemenswaardige rol in deze film en daardoor is het zo vreemd dat zij zo hoog geacht worden door de 'ware helden'.

Zal in het boek wel wat beter in elkaar zitten.

Ik blijf erbij dat ze alleen als cocktease voor de betere sprookjesnicht dienen!

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Herbeken en moet zeggen het verhaal eindig mooi vind ik.

Hoe alles verloopt is prachtig en denk dat na enkele keren deze te kijken dat deze toch als beste is van de drie.

Boek blijft natuurlijk beter en na het boek de extend versie (die ik heb gezien).

5 stemmen

Octo schreef:

Zal in het boek wel wat beter in elkaar zitten.

Waar het hart vol van is.

avatar van Materny

Materny

Thomas83 schreef:

Extended Edition : Extra's.

Aragorn pakt Pippin vol op de mond .

Naar verluidt was hij niet de enige van t fellowship die er ene van good old viggo kreeg.

Viggo wins