The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
9,0 (2.140.386)
Releasedatum: 17 december 2003
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Return of the King
"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (BoekMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Denethor
Faramir
Éowyn
MarkFish
Ik ben niet iemand die vindt dat ze Bombadil perce in de film moesten doen, ten koste van wat dan ook. Het had misschien gekund, maar ik ben akkoord met de redenatie van de makers in deze. Het is wel een leuk idee dat Bombadil misschien wel ouder is dan Gandalf en Saruman en dan hij is mijn ogen dan een soort radagast, die verliefd wordt op de natuur en jaren geisoleerd rondzwerft op Midden Aarde. Misschien is hij in de eerste era wel meegegaan met de Verbannen Elfen. Hoe veel je ook leest van Tolkien, je gaat altijd meer nadenken over dingen die je nog niet (zeker) weet.
ewalk
Hij hoeft niet perse in de film nee. Maar het gebeuren met de grafgeesten en de wapens die ze van hen pakken en zo en die reddingsactie hadden ze gewoon kort kunnen uitwerken toch? Het was wel leuk geweest. Misschien kon hij geen vorm vinden of zo.
Wat Bombadil betreft, hij is idd ouder dan Gandalf en de meeste dingen op aarde. Verwees Beardtree niet naar hem? Volgens mij was Goudbezie, zijn vrouw, ook een van de Maiar toch?
Als je ej in Tolkien verdiept ga je idd over de zaken na deneken en vallen sommige dingen in elkaar en blijven ander zaken raadsels die je wilt ontrafelen. geniale man, was het.
MarkFish
Was jij blij geweest met 1 scene Bombadil, die verder niet echt bijdraagt aan het verhaal? Voor mensen die de boeken niet kennen, is een figuur als bombadil dan helemaal een vreemde snuiter, die ze niet kunnen plaatsen.
Bombadil is natuurlijk ouder dan de Gandalf van Midden Aarde, maar ze waren er allebei aan het begin van alles (als het maiar zijn), dus zijn ze (in ieder geval bijna) even oud. Die goudbezie komt ie op een dag tegen in het bos. Ik denk eerder dat zij een verdwaalde elf is eigenlijk.
mikeh
Bombadil hoeft niet in de film, speelt daarvoor een veel te kleine rol in het verhaal. Wel vond ik het begin van de film veel anders dan in het boek, met Merijn en Pepijn.
Persoonlijk vond ik ook dat het stukje dat ze uit de Gouw weggaan en dat se in de breeg aankomen veel ste kort.
ewalk
Inderdaad was die scene waar ze uit de Gouw weggaan te kort . Ze gingen tussendoor juist naar Pepijn en Merijn toe.
In de film lopen zij Frodo en Sam letterlijk omver.
Flooorx
Ik kan er ook echt níet tegen dat Sam, Frodo nog steeds Mister Frodo noemt, als ze beide half dood liggen bij Mordor. Komop zeg!!
Njaa het is wel een top film
(enigste minpuntje
Ik moet nog steeds huilen op 't einde!
Firtina
Alle drie de films heb ik met veel plezier bekeken. Het neemt je mee in de wereld van de elven, hobbits, tovernaars. Van mij part komen er meer van dit soort films. De film heeft mij ervan overtuigt de boeken van Tolkien te lezen. Dit is een blijver en het verveelt niet als je het nog een keer zien.
Fantastisch!
TOR
Het zal wel mooi zijn geweest als de scene's met Bombadil in het eerste deel werden opgenomen, toen ik het las waande ik me in een sprookjesachtige wereld, was wel benieuwd geweest hoe ze dat verfilmd zouden hebben.
DwarreI
Het eerste deel kon me nog wel bekoren, deel twee vlakte al af en dit derde deel mondt uit in totaal overdreven en ongeloofwaardige prut.
Kevin13
blijft een superfilm zoals alle andere lord of the rings films.
movie*freak
Hoezo ongeloofewaarig kan je wat meer motiveren?
DwarreI
Onder andere bij de ingeroepen hulp van de figuren uit het dodenrijk.
ik heb afgelope week de extended versions gekeken(van over de 300 minuten)...
het blijven toch prachtige films, hebben jullie na afloop van deze film niet het gevoel...verdorie..het is al afgelopen, ik wil meer...(terwijl ik 10,5 uur naar die films heb zitten kijke)...
MarkFish
Onder andere bij de ingeroepen hulp van de figuren uit het dodenrijk.
De hele film is ongeloofwaardig als je realisme als maatstaf hanteert. Het is geen docu, het is een fantasy/avonturenfilm.....Commentaar slaat nergens op dus.
MarkFish
ik heb afgelope week de extended versions gekeken(van over de 300 minuten)...
JA
orbit
- 12092 berichten
Waarschijnlijk bedoelt hij over-the-top.. (alhoewel dat voor alle drie delen geldt..
Precies.
Ja, je moet wat wil je deel 1 en 2 overtreffen. Maar het komt wel gewoon uit het boek hoor, tis niet erbij verzonnen ofzo.
Octo
Beste van de 3
Blijft een film over 4 kleine homo's in een sprookjesboek maar vooruit. 3,5*
christiaandenie
leuke film ik heb hem laatse nog effe terug gekeken mooi film jammer dat er vierde film der uit kwam maar top film *5,0
Beste van de 3
Blijft een film over 4 kleine homo's in een sprookjesboek maar vooruit. 3,5*
Dan hou je wel veel van sprookjes zeker als je 3,5 geeft? Of van kleine homo's..
movie*freak

Thomas83
Ian McKellen (Gandalf) is volgens mij de enige homo in LOTR hoor. Al vind ik Frodo en Sam soms ook wel heel erg close.
my style
niet mijn type film maar als nog mooie beelden geod acteerwerk 3*
o ja?
Octo
Die Pepijn en Merijn hebben geen noemenswaardige rol in deze film en daardoor is het zo vreemd dat zij zo hoog geacht worden door de 'ware helden'.
Zal in het boek wel wat beter in elkaar zitten.
Ik blijf erbij dat ze alleen als cocktease voor de betere sprookjesnicht dienen!
Dead01
- 1977 stemmen
Herbeken en moet zeggen het verhaal eindig mooi vind ik.
Hoe alles verloopt is prachtig en denk dat na enkele keren deze te kijken dat deze toch als beste is van de drie.
Boek blijft natuurlijk beter en na het boek de extend versie (die ik heb gezien).
5 stemmen
MarkFish
Zal in het boek wel wat beter in elkaar zitten.
Waar het hart vol van is.
Materny
Extended Edition : Extra's.
Aragorn pakt Pippin vol op de mond .
Naar verluidt was hij niet de enige van t fellowship die er ene van good old viggo kreeg.
Viggo wins

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Peter Jackson overwoog serieus hypnose om zijn werk aan 'The Lord of the Rings'-trilogie te vergeten

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessiemagiekasteelsuspicionvulkaanpowergiant spiderbraverykingdomoorloglegerverslavingvervolghonorroyaltytrollkoningwreedheidgeweldkrankzinnigheidsplit personalitygeestfantasy worldtovenaarepic battlereisringquestlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerypower madnessgreat war trekkinggood versus evilmiddle-earthsword making warmiddle-earthadmiringwinged creaturesarmiesspirits