• 9.380.139 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.552)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

[quote]nice guy eddy schreef:

wanneer merijn zijn diensten aanbied aan théoden en er zijn ook een paar zinnen weggehaald zoals: he has gone unchanellengd long enough of how do we know that frodo is still alive ?

toch ben ik zeker dat deze op de 2 disc versie er niet opstaan

avatar van Chainsaw

Chainsaw

nice guy eddy schreef:

wanneer merijn zijn diensten aanbied aan théoden

kwam die in de bioscoopversie wel voor dan ? Ik kan me die scene herinneren uit de trailer en uit de making off, maar niet uit de film zelf ...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik zat ook even goed na te denken omdat ik op de huur versie geen scene heb gezien waar Merry zijn diensten aanbiedt. Maar ik kon me wel herinneren die ooit ergens gezien te hebben. Nu heeft Chainsaw eindelijk het antwoord gegeven! Die scene zat idd in de trailer maar niet in de bioscoop versie. Dank je wel Chainsaw, kan ik eindelijk verder met mn leven .

avatar van visje1991

visje1991

IK heb hem gehuurt,met hem nog ff kijken..

TBC...

avatar van flipsen

flipsen

nice guy eddy schreef:

messchien merk ik er straks nog meer op want ik heb hem nog maar 3 keer gezien

Volgens mij zitten deze zinnen in de traiiler van The Return of the King. Ik kan me niet zo meer herinneren dat ik ze in de bios tijdens de film zelf heb gehoord.

avatar van SilverGun

SilverGun

In die National Geographic docu zag ik ook nog een fragment uit de scène waarin Legolas en Gimlii een drinkwedstrijd houden, waarvan is gezegd dat die op de EE komt te staan. Dat is verder nergens eerder te zien geweest volgens mij.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Ik heb nu ook de kans gekregen om de dvd te checken.

Ik blijf erbij, dit is een film om nooit te vergeten, over 20 jaar een ongekend klasieker, deze film is waardig genoeg om bij mij dus op numero uno te blijven.

Uitgerekend bij DEZE film heb ik weer 's problemen met m'n play.com order

avatar van jassonn

jassonn

Had je hem maar gewoon in de winkel moeten halen

avatar van Wouter

Uitgerekend bij DEZE film heb ik weer 's problemen met m'n play.com order

Je wacht niet tot de extended version uitkomt?

Die moet wel beter zijn...

avatar van Angie

Angie

zo afgelopen vrijdag(nacht) gekeken, wow heb weer errug genoten!!!

nu maar wachten op de extended version!!

avatar van Bloompje

Bloompje

Heel raar dat er zo weinig extra`s op staan bij deze editie. Zelf geen sneak preview naar de special edition. Heel stom, maar de film zelf is al een extra op zich natuurlijk.

Wouter schreef:

Je wacht niet tot de extended version uitkomt?

Die moet wel beter zijn...

Ik koop ze allebei.

Is het niet aantrekkelijker om de Nederlandse versie te kopen ?

Play wordt steeds duurder en ik meen dat de Nederlandse dvd niet onderdoet voor extra's. Of wel ?

Jordy

Ik wil ze graag allemaal "hetzelfde" hebben, achteraf had ik liever de Nederlandse versies gehad (ook omdat dit nog wel 's films kunnen zijn die niet-Engelssprekende familieleden willen zien enzo). Was destijds bij de eerste een beetje huiverig voor het kopen van een A-Film dvd.

Hoewel, liever de Nederlandse.... Ik meen dat de Nederlandse versie van Fellowship ook Nederlandstalige teksten had, "De Gouw" ipv "The Shire" enzo, bedenk ik me net. Dat was in ieder geval in de bioscoopversie zo. Ben een beetje een pietlut bij deze films

avatar van GerwinF

GerwinF

Jordy schreef:

Ja ik heb nu ook de engelstalige EE edities van "deel" 1 en 2, dus ik heb een beetje hetzelfde probleem. Ben trouwens benieuwd wat voor beeldje ze er nu weer bij doen.

avatar van Bloompje

Bloompje

GerwinF schreef:

Ben trouwens benieuwd wat voor beeldje ze er nu weer bij doen.

Ik hoop dat het Frodo word .

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

denethor

avatar van sjob

sjob

ach wat wil je nog meer in een film?

dit zijn de films waar die we over 10 20 jaar nog steeds kijken de star wars van onze generatie!

avatar van Angie

Angie

ja dat denk ik ook. ze zijn en blijven een meesterwerk die waarschijnlijk heel moeilijk te overtreffen zijn.

avatar van skip

skip

Oogstrelend en met zorg gemaakt. Het verhaal op zich boeide me helemaal niet zo eigenlijk, ......... dat is persoonlijk (al dat gedoe om een ring waar van alles mee is), maar de beelden en het acteerwerk in deze film zijn top, de film neemt je makkelijk mee in zijn fantasierijke vlucht. Klasse 4,5 ster.

avatar van eerdekes

eerdekes

Is dat jullie ook al opgevallen?

Return of the king staat op nr. 4 in de imdb top 250.

Met 'n gemiddelde van 9.0 / 10.0

En boven return of the king staat "godfather 2" met 'n gemiddelde van 8.9 / 10.

Kandat wel kloppen?

Of zit ik weer verkeerd

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ik denk dat je verkeerd kijkt , want alleen Godfather 1 heeft 9.0/10 gemiddeld.

Lord of the Rings heeft 8.8 en Godfather 2 ook ...

Kijk nog maar 's goed, zou ik zeggen

avatar van gebuurke

gebuurke

heb de film juist bekeken. Is de beste van de drie en de twee andere waren al zo goed. Een heel goede film met fantastische scenes en personages. verdiend zeker een 5 en verdiend ook een plaats in mijn persoonlijke top 10

avatar van Rujar

Rujar

ik ben het ermee eens dat dit deel (visueel gezien) het beste van de drie is.

Ondank het spektakel heeft deze film niet echt een indruk op mij kunnen achter laten.

Verbaast mij dat deze film zo hoog scoort.

Ze hebben al hun geld uitgegeven aan de special effectes decor etc... dat er daarna eigenlijk nog weinig geld over was voor de acteurs dat zie je dan ook weer terug.

Rujar schreef:

Wat een flauwekul. Je had Brad Pitt en George Clooney willen zien? Doelbewust keuze om minder bekende acteurs te gebruiken.

avatar van Menghini

Menghini

Jordy schreef:

Mee eens: zie ook eens wat Brad gedaan heeft met Troy... Nee: op de cast is volgens mij niks aan te merken

avatar van Rujar

Rujar

Menghini schreef:

Ok dan wordt het verkeerd begrepen....

Bard Pitt en Co. hoeft zeker geen garantie te zijn voor een goede film, maar als je zo'n hoogstaande film gaat maken lijkt mij het op z'n mist toch een goed idee om beter te casten.

En hoezo bewust gekozen voor minder bekende acteurs (slaat ook nergens op).

Jordy

Waarom is "bekendere acteurs" hetzelfde als "betere casting"? Een goede casting lijkt me de beste acteurs voor de rollen, niet de meest bekende. Er is doelbewust voor gekozen om geen al te grote namen te casten omdat je als kijker dan moeite zou hebben om ze los van hun eerdere werk te zien. Zie Troy, wat mij betreft.

avatar van Phoenix

Phoenix

En er zitten toch echt wel wat grootheden in hoor.