• 9.379.410 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.025)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van Wouter

Lenting schreef:

Hij heeft zijn doel toch bereikt, het maakt niet uit hoe!!!

Zo zijn we niet getrouwd. Zijn directe doel lukte hem niet. Doordat alles goed is gekomen wil ik hem best deze totale mislukking vergeven, maar geen heldenzang voor deze nietsnut!

avatar van Zavo

Zavo

avatar van SSeagal

SSeagal

Tsja, als je het zo bekijkt, dan zou Gollem de held moeten zijn. Maar ja, die deed heel veel onfrisse dingen, dus een echte held kun je hem ook niet noemen. Als ik dan zou moeten kiezen, laat Frodo dan fijn met de eer strijken. Ik zou zelf gewoon thuis komen en zeggen, "ach, die ring gooide ik er zo in, geen punt."

Phooze

Hallooooo.... mensen..... spoilers..... waarom wil iedereen het zo graag over het einde hebben van deze film (zonder spoilertags te gebruiken) !?

avatar van Zavo

Zavo

Sam is natuurlijk de echte held. Hij schat Gollum goed in, redt Frodo een aantal keer...

avatar van Elf_lotr

Elf_lotr

jaja,lotr is echt gaaf deel 3,,,ben een echte fan.

ook fan van elfen???stuur dan een mailtje met daarin je voor en achternaam en leeftijd en zet achter onderwerp aanmelden ,naar [email protected]

dan krijg je 1 x per maand een les Quenya en nieuws uit de elfenwereld,en alles over waterelfen,boselfen enzz.

afmelden???stuur een mailtje naar:[email protected] met achter onderwerp:afmelden.

voor en achternaam,is dat ik dan je elfen naam kan geven!!

groetjes inwe ,verslaggever van de wereld der elfen.........

avatar van Jordy

Jordy

Let inderdaad svp even op de spoilers...

avatar van SSeagal

SSeagal

Excuus, bij deze is het aangepast.

Elf_lotr schreef:

Nou, als dat zo geschreven is als jou postje, zou ik het m'n ergste vijand nog niet laten lezen...

avatar van Esteban

Esteban

Ik moet deze nogaltijd zien *zwaait* ... het komt er gewoon niet van, ik probeer nu al 3 weken die Extendeds eerst te zien, maar er komt altijd iets tussen. En voor die uitgebreide versies moet je toch écht wel tijd maken zuh.

avatar van MarkFish

MarkFish

Wouter schreef:

Kom op mensen. Frodo is geen held, geen anti-held. Hij beseft nauwelijks wat voor druk op zijn schouders ligt en voor een hobbit die nauwelijks uit De Gouw is geweest, doet hij het uitstekend. Niemand die de ring in zijn bezit heeft gehad, heeft er vrijwillig afstand van kunnen doen. Natuurlijk kon Frodo dat ook niet, helemaal niet toen de macht van de ring het grootst was, want dichtbij Het Oog. De wijze mensen konden hem wel die opdracht meegeven, maar die hebben zelf de ring ook niet in het bezit gehad. Het stond eigenlijk al vast dat Frodo de ring niet zou kunnen vernietigen. Waarschijnlijk zou niemand het kunnen, waarom denk je dat zelfs Gandalf het niet durfde?

Phoenix

En ze blijven maar doorgaan met de spoilers .

Ik stel voor om deze film uit de database te verwijderen. We blijven niet aan de gang zeg.

Phooze

op gewoon een scriptje schrijven

if text contains ring then

[spoiler ] text[/ spoiler]

end if

avatar van Ramon K

Ramon K

kappeuter schreef:

avatar van Melkor

Melkor

Elf_lotr schreef:

voor en achternaam,is dat ik dan je elfen naam kan geven!

...Of je kan gewoon naar barrowndowns.com gaan, waar ze een middle-eartnamegenerator hebben ....

According to the Red Book of Westmarch,

In Middle-earth, Kos was a Mischievious Elven Maiden.

Hobbit lad name for Kos:

Peregrin Maggot from Yale

Phoenix

LOL! Dat is echt het grappigste wat ik de laatste paar dagen gehoord heb!

"According to the Red Book of Westmarch, In Middle-earth, Phoenix was a... Feared Ringwraith "

Mwuhahahaha! :evil

avatar van Jordy

Jordy

MarkFish, dit is je laatste (en niet je eerste) waarschuwing.. nog één keer het einde van deze film verpesten en je zoekt maar een andere site op.

avatar van Melkor

Melkor

In Middle-earth, Melkor was a

Groveling Noldor

Nou, nou ... Dat is niet wat ik gelezen heb ik de Silmarillion

In Middle-earth, gandalf was a

Springle-Ring-Dancing Hobbit

Hmmm... He's in disguise!

avatar van yodek

yodek

De diepere zin van de boeken van Tolkien is me altijd ontgaan, omdat de vaart van de verhalen zo ongeveer te vergelijken is met de voortgang van een gletsjer.

Ongetwijfeld zeer indrukwekkend, maar tja, dan moet je er wel het geduld voor hebben.

Spijtig genoeg viel ik in slaap bij de andere films, hopelijk is deze boeiender...('moet' 'm dus nog eens zien).

avatar van yodek

yodek

Ugh!

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Peter Jackson heeft de Director's Guild Award gewonnen. Er is nu geen twijfel meer over het dat ROTK een belangrijke oscar zal winnen.

avatar van Da Jando

Da Jando

De film had een aantal hele mooie momenten(de gevechten vond ik best indrukwekkend), maar wat een ongelofelijk klote einde zeg! het begint al met frodo die met één hand aan de rots hangt, en sam die hem dan optilt...zucht, moet dat nou echt? Vervolgens denk je een keer of 5 dat het afgelopen is, maar het blijft maar doorgaan! Er had zeker een kwartier afgekunt wat mij betreft.

3,5* voor alle LOTR films.

avatar van De GeuS

De GeuS

Ik heb toch van alle 3 de films maar een ***** gemaakt. Zoals bij "the two towers" leer je de film alleen maar meer waarderen als ze ze wat vaker op dvd ziet. Vooral de "extended" scenes maken de film toch NOG completer, dat was zeer zeker het geval bij FOTR en dat is ook zo bij TTT.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Da Jando schreef:

Daar ben ik het helemaal mee eens, alhoewel het toch een prachtige film blijft...

avatar van pjotr

pjotr

Als jij het zegt......

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Heb 'm gisteren voor de 2e keer gezien in de bios en hij blijft echt geweldig !

Toch zou ik het ook wel leuk gevonden hebben als de film zou eindigen bij het stuk waar Frodo en Sam bij berg Doom zitten en net hun taak voltooid hebben.

Ik kan echt niet wachten op de zes uur durende Extended Edition !!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Chainsaw schreef:

Ik kan echt niet wachten op de zes uur durende Extended Edition !!

Het wordt steeds meer. Er zijn zeker alleen nog maar geruchten over hoe lang de EE gaat duren?