• 9.379.042 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.025)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

kos schreef:
De vloek kon alleen ongedaan gemaakt worden door de koning, wat Aragorn dus werd. *trots*

Hij was de enige overgebleven erfgenaam van de koning die de vloek uitsprak, om precies te zijn .

avatar van Phooze

Phooze

@Redlop:
Maar sorry hoor, dit komt echt meerdere malen terug in deel 1, 2 EN 3. Als je dat niet hebt begrepen, dan heb je inderdaad helemaal niet opgelet.

Ik zou ze dan nog maar een keer gaan kijken als ik jou was.

avatar van MarkFish

MarkFish

Hoe kun je zo'n film dan op een juiste manier beoordelen als je dat niet eens snapt? Kijk dan niet.

avatar van Redlop

Redlop

Redlop schreef:

...Zal wel familie zijn of zo...

Zover zat ik er niet naast.

Maar nog een keer kijken zit er even voorlopig niet in, want ik kan me mijn ingetogen euforie goed herinneren toen de aftiteling begon. Ein....de....lijk!

avatar van Wouter

Daar komt nog bij dat de oorspronkelijke legers op de boot werden uitgeschakeld voordat ze aan het gevecht konden deelnemen. Dat is ook nog een voordeel.

Helaas moesten we dat zelf raden....

Wouter schreef:

Helaas moesten we dat zelf raden....

Elrond of Gandalf (een van de 2, of beiden) zegt dat Aragorn een andere route moet nemen omdat hij dan het dodenleger kan rekruteren en de aankomende boten (waar zelfs een scene van is) kan onderscheppen met datzelfde dodenleger. De conclusie dat deze legers verslagen zijn zodra je Aragorn samen met zijn kameraden van de boot ziet stappen is net zo makkelijk te trekken als 1 + 1 = 2 en behoeft dus geen verdere uitleg (die de film alleen maar NOG langer had gemaakt en waarschijnlijk weer de kritiek had opgeleverd dat niets aan de fantasie van de kijker wordt overgelaten.)

*marjo*

gandalf is de eerste die tegen Aragorn zegt dat hij een andere weg moet nemen. later maakt Elrond er ook een opmerking over tegen Aragorn als hij het zwaard van de koning overhandigt.

avatar van Redlop

Redlop

Phoenix schreef:
...dat niets aan de fantasie van de kijker wordt overgelaten...

Maar dan hadden er wel meer scenes aan de fantasie kunnen worden overgelaten. Sam's verhaal bv.
Emotioneel raakt de film nergens. Beter einde was als Gandalf op zijn adelaar kwam aanvliegen terwijl we zijn gedachten in een flash-forward heel snel even zien passeren maar nu werd alles weer uitgekauwd.

Phoenix

Het betrof ook alleen de (niet bestaande dus) scène die Wouter noemde. Het is natuurlijk een evenwicht zoeken tussen datgene wat je aan de fantasie van de kijker over laat en dat wat je uitlegt. Persoonlijk vind ik precies de goede dingen dikker aangestipt omdat deze de motivaties van de hoofdpersonen tijdens de hele film uitleggen.

Phoenix schreef:

Ik vind het gatenkaas. ben benieuwd of de extended version het oplost. Toch leuk hoe elke keer alle fans bij die extended versions schoorvoetend toegeven dat er eigenlijk best wel wat problemen waren en hoe die nu plots opgelost zijn....

Phoenix schreef:

Eens kijken of je dat na de extended version ook vindt...

Phoenix

Tja, je kunt het natuurlijk altijd beter uitwerken dan al het geval is. Daarom vind ik de EE's tot nu toe beter. Van mij hadden ze ook best wel de EE in de bioscoop mogen gooien maar je moet wel realistisch blijven...

avatar van Wouter

Tja. Wat is realistisch...? In de bios draaien versies die beter kunnen. Dat wordt steeds door Jackson zelf bewezen.

Phoenix

Ik doelde meer op het feit dat een ruim 4 uur durende versie in de bioscoop voor de filmbeleving van veel mensen funest was geweest. Ik vind het een goede oplossing: voor de mensen die gewoon gezellig een avondje uit willen (en sommigen die puur een spektakelfilm willen zien) een versie in de bioscoop, en voor de echte fans een versie die nog veel meer van hun favoriete film bevat. Enige minpunt is dan dat het zo godsgruwelijk lang duurt voordat de versie voor de fans verkrijgbaar is.

Phoenix schreef:

Een knieval voor de commercie. Toch jammer.

avatar van Ericinho

Ericinho

Mijn grootste bezwaar is de volledig overbodige laatste 20 (?) minuten nadat het pleit beslecht is en de hoofdrolspeler(s) opgepikt word(en).

Dat was een anti-climax na een geweldig hoogtepunt. Dat had korter en gestileerder gekund, terwijl het nu uitmondt in een sentimentele draak met informatie die totaal niet meer relevant is voor de film.

Dit en het traag op gang komen van deel 3 weerhouden het ervan een topper te zijn. De trilogie als geheel is dat wel overigens. ***

Nick Kang

op www.movie-list.com[/url] is een erg mooie Lord Of The Rings trailer te downloaden. Het is niet een trailer van een van de drie films. Het is een trailer dat alledrie de Lord Of The Rings overspand. Het is een erg mooie trailer die gemaakt is door een fan van Lord Of The Rings. Ik persoonlijk vind dat de trailer erg goed is en het kijken waard is.

De lengte van de trailer is ongeveer iets minder dan 7 minuten lang.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wouter schreef:

Een knieval voor de commercie. Toch jammer.

Helmaal niet. Anders hadden we nooit van al dit moois kunnen genieten.

Nick Kang

Ik haat ingekorte films. Daarom ga ik ook niet naar de bioscoop om Lord Of The Rings te gaan kijken.

Phoenix

Je kunt de andere films ook zien als uitgebreide vilms en je na het bioscoopbezoek lekker gaan verheugen op NOG meer Lord of the Rings thuis .

avatar van lessien

lessien

vet coole film man!

avatar van pieuwah

pieuwah

Echt zoooo'n mooie film. Alleen het einde vond ik wat minder. En Mortensen kan NIET zingen.

*marjo*

kon pippin dat dan wel volgens jou??

avatar van eeflien

eeflien

Wat heeft iedereen toch tegen dat zingen?? Hoorde er op die momenten gewoon bij. Gelukkig dat ze niet zoveel zingen als in de boeken

*marjo*

ik heb er niks op tegen. vond het wel leuk eiglijk. vooral dat van pippin.

Nick Kang

Dat ze niet kunnen zingen boeit niet. Als het maar niet zo erg wordt zoals bij Idols, dan vind ik het allemaal best.

avatar van lessien

lessien

Nu moet dat eens gedaan zijn met die eeuwige discussies over de minpunten die volgens mij geen minpunten zijn. Het ergst vond ik nog:"Waarom moest Arragorn nu serieus zingen?", vliegt hij daarvoor in het gevang misschien?! En dan die discussies waarvoor je een woordenboek nodig hebt, ik snap dat je geen dialecte woorden mag gebruiken, maar dit gaat toch iets te ver. Een kind van 12-13jaar snapt hier geen snars van!

Sorry dat ik zo uitvlieg maar ik vind gewoon dat jullie overdrijven.

avatar van evwi

evwi

Ik vond dit het beste deel van de trilogie, genoten! 4,5

lessien schreef:

Nu moet dat eens gedaan zijn met die eeuwige discussies over de minpunten die volgens mij geen minpunten zijn. Het ergst vond ik nog:"Waarom moest Arragorn nu serieus zingen?", vliegt hij daarvoor in het gevang misschien?!Sorry dat ik zo uitvlieg maar ik vind gewoon dat jullie overdrijven.

tis toch echt een site om te discussieren dach ik zo.......?