• 9.378.761 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.141.824)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van Verbal

Verbal

Deel 1 van LOTR gezien, deel 2 vergeten en dus dit jaar naar deel 3 geweest. Ik had niet het idee dat ik veel gemist heb door deel 2 niet te zien.

Leuke onderhoudende en gemaakte films maar ik moet ze inderdaad eens allemaal op een dag achter mekaar zien. Dat gaat ik doen!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Verbal schreef:

bizar! De Enten, entree van Gollum, entree van Fell Beasts en nog een zooi dingen die ik niet kan noemen omdat het anders spoilers zijn.

avatar van De Knip

De Knip

Nope, blijf erbij: deel II voor mij allang vergeten. Sterker: dit 3e deel ook al vergeten. Pfff... deze trilogie kan ik met gemak vergeten. Deze films doen me gewoon te weinig.

avatar van SSeagal

SSeagal

De Knip schreef:

dat er nog zulke mensen bestaan >>>>

avatar van SSeagal

SSeagal

Anyway, ga dan eindelijk aankomend weekend deze zien....:drool .....word weer ongetwijfeld 10x waar voor mijn geld!

*marjo*

heheh ik ga alweer voor de 3e x!!

*marjo*

ik moet wel zeggen dat ik het einde meer ben ga waarderen. nadat ik hem een 2e keer gezien had was ik echt ontzettend impressed. meer dan de 1e keer. ben benieuwd naar vanaaf!

avatar van Middie 7

Middie 7

een prachtige film, vooral met de vele ork figuren en de mooi gemaakte adelaars

avatar van De Knip

De Knip

SSeagal schreef:

dat er nog zulke mensen bestaan >>>>

Mensen die een film voor de 5e maal hebben gezien in een maandje tijd, dat die nog bestaan.... (geen smilie)

avatar van Moviestar

Moviestar

Nou hij was goed maar om m nu 5x in de maand te kijken is wel heel erg overdreven hoor.

avatar van jongleon

jongleon

Vond hem niet zo goed als deel 1 of 2, jammer

avatar van Relschopper

Relschopper

Wat een geweldige film!!! Keek er echt naar uit dat hij eindelijk te bewonderen was, maar het was het wachten waard! Het einde is wat langdradig maar het is zeker een trilogie die je op DVD moet hebben!

avatar van Benninf

Benninf

Natuurlijk een hele goed film, maar de nummer 1?

avatar van mderooij

mderooij

Aardige film.. maareh, als het dodenleger kan zweven, waarom hebben ze dan een boot nodig? en 1 einde is genoeg, niet 3 in een half uur ..

Niet te veel nadenken bij deze film. Logica is niet het sterkste punt van Tolkien.

avatar van Jordy

Jordy

mderooij schreef:

als het dodenleger kan zweven, waarom hebben ze dan een boot nodig?

Je had een uitleg van een kwartier willen zien waar via schema's aan de kijker uitgelegd werd welke eigenschappen ze wel en niet hadden? Wat ze precies wel en niet kunnen? Deze klacht kun je dan over elke groep wezens wel hebben.

rikKubrick

Mooie film. prachtige special effects. 4*

Maar wat een einde... wow echt hopeloos. 1*

Gemiddeld 2.5* dan maar

Phoenix

Dat zou dan eerder: 3 uur special effects, 20 minuten hopeloos einde. Dat is 180 x 4 + 20 x 1 = 740. Dat delen door het totaal aantal minuten. Dan kom je toch uit op een 3,7 .

mderooij schreef:

Die boot was camouflage. Zo konden ze ongemerkt dichtbij de veldslag komen. Daar komt nog bij dat de oorspronkelijke legers op de boot werden uitgeschakeld voordat ze aan het gevecht konden deelnemen. Dat is ook nog een voordeel. Ten derde kunnen Aragorn, Gimli en Legolas niet zweven. Logisch als wat.

*marjo*

phoenix heeft gelijk. zaterdag nog gezien en word ook door gandalf tegen aragorn gezegd: jij moet een andere weg nemen, er komen boten aan. die moet aragorn dus tegenhouden met zijn vrienden. vandaar dat ze met de boten gaan.
simpel als wat

avatar van jongleon

jongleon

Nu we het toch over dat dodenleger hebben, dat was een enorme anticlimax zeg!

Redlop

Dat doden tot leven komen om een paar duizend Orks af te maken...het zal wel.

Maar waarom kunnen gedode Orks dat zelf niet?

Het antwoord zal ook wel gezegd zijn in de film, maar eerlijk gezegd ben ik er niet de hele 210 minuten met mijn gedachten bijgeweest.

Dat dodenleger is slechts 'levend' dood omdat er een vloek over hen rust. Ze kunnen geen rust krijgen omdat ze destijds geen hulp geboden hebben, toen het nodig was dat zij meehielpen te vechten. Orks die dood gaan zijn gewoon dood Als zelfs ik dat al weet, dan was het vast niet zo moeilijk uit de film te halen.

Redlop

Ja zoiets was het ja. Soort blauwhelmen (oei wat zeg ik nou dan...).

Dank voor deze nuttige informatie.

Redlop schreef:

aaaHA! Mag je dan wel stemmen ?

[quote]Redlop schreef:
Dat doden tot leven komen om een paar duizend Orks af te maken...het zal wel.

ze kwamen dus niet tot leven. maar konden niet sterven. wegens een vloek die Isuldur over hen heeft uitgesproken.

Redlop

Ja het was al duidelijk. Zal maar niet vragen waarom Aragorn dan de macht heeft om die vloek weer ongedaan te maken. Zal wel familie zijn of zo.

Volgende keer meer koffie inslaan.

avatar van EmDee

EmDee

Redlop schreef:

Ja zoiets was het ja. Soort blauwhelmen (oei wat zeg ik nou dan...)..

LOL

Redlop schreef:

Ja het was al duidelijk. Zal maar niet vragen waarom Aragorn dan
De vloek kon alleen ongedaan gemaakt worden door de koning, wat Aragorn dus werd. *trots*