• 9.378.500 stemmen

The Matrix Revolutions (2003)

Actie / Sciencefiction | 129 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lana Wachowski en Lilly Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Hugo Weaving en Carrie-Anne Moss

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 5 november 2003

Plot The Matrix Revolutions

"Everything that has a beginning has an end."

Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.

avatar van djelle

djelle

Teleurstellend vervolg, net als reloaded...

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik vond deze juist veel beter dan deel 2. Ik was best teleurgesteld over het tweede deel, maar dit deel maakte alles weer goed. Wat een aktie en spektakel!

Ik had slechte berichten gehoord over dit deel, maar kwam toch aardig voldaan uit de bios.

Ik dacht dat de Star Wars Trilogy niet overtroffen kon worden in het SF genre, maar dat is met deze geweldige serie ruimschoots gebeurd.

Disk schreef:

Toen Neo in deel 1 the One werd, was de hele trilogie verpest.

Wat een onzin trouwens...

Wat moet jij je dan geërgert hebben, want hij is best wel lang The One geweest (daar draaide zo'n beetje de hele film over)

1 is nog steeds de beste. maar toch wou ik persee

2& 3 ook zien omdat ik wou weten hoe het afliep.

en zo teleurstellensd vond ik 2&3 eigelijk niet. het had erger gekund.

avatar van ex_uva

ex_uva

Heeft iemand geklokt hoelang ze schieten om Zion te redden?

avatar van neo

neo

Dat lijkt mij nou erg interessant om uit te zoeken...

avatar van davidov

davidov

Ik bedacht me net het enige puntje van de matrix triologie waar ik me dood aan erger...

hoe de h*l kan het dat neo een soort "super power" heeft ook buiten de matrix om. Dat hij de energie in "machines" kan voelen is tot daar aan toe, maar dat hij ze op afstand kan laten ontploffen of uitzetten is wel heel erg ... maf...

Neo...verklaring? of ben je het met me eens dat dat nou net zonde is aan de triologie (net als je denkt dat alles nog zou kunnen, krijg je dat , tenzij we praten over een matrix in een matrix (Zion = fake)).

twg

dat is mischien wel waar. maar als je het op die manier gaat bekijken is de hele film een beetje raar. toch?

avatar van neo

neo

Ik kan er wel wat over zeggen, maar dat gaat mij wat typwerk kosten en daar heb ik nu echt geen zin in. Ander keertje wellicht

avatar van TheOne

TheOne

Na de eerste Matrix kreeg het publiek te hoge verwachtingen van de twee vervolgen. De tweede liet nog veel zien gua martial arts en super split-second effecten. Maar het derde deel was een soort Terminator film, waar het grootste gedeelte een gevecht liet zien tussen mensen en machines. Het gevecht tussen Neo en Smith is het wel waard. Zeer mooie effecten.

avatar van HammerHead

HammerHead

Van mij hadden deel 2 en 3 van the matrix ook wel in 1 film gestopt mogen worden. Revolutions is toch wel samen te vatten in hooguit een half uurtje. Laat die onzinnige scenes met die sentinels dan maar weg.

avatar van The One Ring

The One Ring

Dit is een van de slechtste vervolgen ooit en de film is werkelijk verpest op alle mogelijke manieren. Neem nou dat van het Orakel. Een beetje zeggen dat ze keuzes heeft moeten maken en er daarom anders uit ziet. Ik snapte absoluut niet wat ze hier mee bedoelde, maar het bleek alleen maar bedoelt als verklaring waarom er een andere acrtrice haar rol speelde. Als de originele actrice overleden is, hoeven ze in de film toch niet uit te leggen waarom er een nieuwe is. Vooral niet als ze het vaag proberen uit te leggen. Volgens mij snapt de schrijvers zelf niet eens wat ze bedoelde. Iets anders wat totaal belachelijk was is dat Smith zichzelf miljoenen keren heeft gekloont en dan uiteindelijk de klonen helemaal niet gebruikt in het grote gevecht. Die klonen staan daar maae een beetje schaapachtig toe te kijken. En dan wordt Smith ook nog verslagen door the Matrix (via Neo welliswaar) en gelijk daaarna is alles goed tussen de Matrix (die er overigens belachelijk uitziet met zo'n gezicht) en de mensen. Ik vond het probleem helemaal niet opgelost, want de Matrix bestaat nog steeds. Oké, de architect besloot de mensen vrij te laten, maar waarom eigenlijk? Als iemand het weet mag ie het mij vertellen. Gewoon omdat het goed moest aflopen en de makers niks beters konden verzinnen als je het mij vraagt. En natuurlijk om nog een vervolg mogelijk te maken. Daar hintte het Orakel al naar. Ik kan zo nog wel meer slechte dingen noemen (waaronder het punt dat Neo een van de saaiste en meest karakterloze hoofdrolspelers ooit is geworden), maar ik stop er mee, want anders ben ik over een uur nog niet klaar.

avatar van Flipman

Flipman

Nou, 't zal mij benieuwen. Reloaded had dat leuke sfeertje uit het eerste deel al niet meer.

twg

nooit geweten dat de 2 vervolgen zo onzettend ongewaardeerd zijn.

ik vond ze minder goed als deel 1 maar niet slecht.

ik kan wel negative dingen op gaan noemen maar dat is al gedaan door anderen. na de making of gezien te hebben daar heb ik de scripts gezien en dan denk ik dat ik het verdomd knap werk is hoe ze die gevechten op script hebben gekregen en hoe ze het verzonnen hebben . sinds toen heb ik veel meer waardering gekregen voor the matrix vervolgen. zie zoiets zelf maar eens te verzinnen.

avatar van creepy

revolutions

Ik dacht van niet...;)

avatar van Van Helsing

Van Helsing

Ik vond hem iets minder dan het 1ste en het 2e deel ! maarja de actie zag er weer eens goed uit. Had van mij alleen wel wat vaker in de matrix mogen komen in dit deel. Maar voor de rest wel toppie !!!

avatar van creepy

creepy

A.S.E. schreef:

Ik dacht van niet...;)

Ik heb ze gister gekenen in de verkeerde volgorde

reloaded = 2

revolutions = 3

avatar van xangadix

xangadix

Ik kan het niet laten deze film 3 sterren te geven puur en alleen omdat de actiescenes zó spectaculair zijn. Voor de rest vind ik het maar een boel semi-diepzinnig gewauwel.

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Vanmiddag nog maar eens op dvd gekeken. Helemaal ruk. In de bios was het al niet veel maar op dvd nog minder. Ik verlaag mijn stem met een volle ster, van 3 naar 2 !

avatar van [Preketero]

[Preketero]

Deze film ga ik deze week bekijken, ik heb 'm liggen op dvd, ik verwacht er evenveel van zoals the matrix reloaded, zeker 3 sterren ! The matrix vind ik nog altijd de beste van de sciencefiction - films

avatar van [Preketero]

[Preketero]

Héél mooie film. 3,5 sterren, beter dan reloaded, zwakker dan the matrix. Keanu Reeves speelt weer mooi.

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Dit vond ik toch wel de vetste Sciencefiction triology die ik heb gezien. Dit deel vond ik net zo goed als de 1ste 2 delen. Nog meer vette actie dan de eerste 2 delen. Dit vond ik echt een goeie afsluiter. Meesterwerk !!!

avatar van satan

satan

kijk eerst naar matrix 1, en dan naar deze: hemelsgroot verschil, zowel qua acteerwerk als verhaallijn...zéér spijtig, maar had dit wel langs 1 kant verwacht, waarom maken ze nu nog 2 vervolgen hierop? 2.5*

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

satan schreef:

Je vergeet wel iets. Na de eerste Matrix komt de tweede en dan pas deze. Maar voor de rest ben ik het helemaal met je eens. Het acteerwerk ging er bij deel 2 al op achteruit en hier doen ze er nog een schepje bovenop. The same situation bij het verhaal... 2,5 *

avatar van ~Jewel~

~Jewel~

Ik vond dit deel het minst. Maar de acteurs blijven geweldig!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Teleurstellend einde van de trilogie. De goede gevechtsscenes zijn weg, waar ik juist zo van genoot in de eeste 2 delen. Het gevecht op het einde is dan best goed, en ook het meest spectaculaire van deze film. Ik vind het doodzonde dat het derde deel de trilogie een beetje verpest.

Althans, voor mij. Het zag er af en toe aardig uit, maar het verhaal kon me niet meer zoveel boeien.

Helaas, en ik had er zoveel van verwacht.

Ik had hem overigens in de bioscoop gezien en toen kon hij me dus al niet overtuigen...

3 Sterren.

avatar van Beejeej

Beejeej

had em op 4 sterren staan, maar er bestaat eigenlijk geen apocalyptischere sci-fi film dan deze...

100% pure drama, emotie, filosofie, special effects, actie en alles wat de welwillende filmkijker kan en mag verwachten van de 3e in de matrix-reeks.

100% 5 sterren waard.

avatar van IcU

IcU

Het slechtste deel. De actie was te langdraaaaaaaaaaadig.

(wat ik meestal niet erg vind, alleen bij deze)

2,5* van mij (een niet- grote matrix fan)

avatar van Sonny Black

Sonny Black

vind 2,5 ster meer dan genoeg.

100% 5 sterren waard, voor een film met een open (en niet goed uitgewerkt) einde? lijkt me niet....

Zie mezelf als welwillende filmkijker, maar na het geweldige deel 1 en mindere deel 2 wacht je toch op een geweldige climax? wat deze film duidelijk niet was, de film legt de nadruk op groot, groter, grootst en alles in de film heb je al gezien in de vorige matrixen (op de aanval op zion na).