• 9.376.798 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Lucius Malfoy

Sirius Black

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ik verlaag hem van een 4,5 naar een 4,0. Niet omdat ik hem slechter vond na herziening, maar omdat ik na mijn jaren hier op moviemeter steeds beter films kan beoordelen en steeds meer slechte stukken in films zie.

De tweede reden is er ook nog, want sinds kort is voor mij een 8.0 (van de tien) geen 4.0 (van de vijf sterren), maar een 8.5 een 4.0. Voor mij betekent de vijf sterren niet hetzelfde als de tien (proefwerk) punten. Dus zo is bij mij ook een 3.5 een 7.5 en een 3.0 een 6.5. Nu kwam ik met Order of the Phoenix uit op een 8.8, wat dus afgerond een 8.5 is en dus een hele dikke 4.0 is.

avatar van johanneman

johanneman

Speciale effects weinig op aan te merken zit prima in elkaar , het boek volgen , daar heeft de regiseur niet van gehoord , maar ik vond het wel het minste boek , was meer een overgang om duidelijk te maken aan de rest dat voldemort leeft.
Ik heb vragen overgehouden na de film , zoals , is het nou goed of slecht dat die bol is stukgevallen , in de film word dat niet uitgelegd in het boek wel , die dementors in het begin waar het verhaal mee begon wie had ze nou gestuurd? Want daar draaide het begin van de film om tot aan `de rechtzaak `en zo zijn er meer vragen , waarom is de regiseur afgestapt van het verhaal dat niet cho maar haar vriendin het heeft veraden? Zoveel moeite kost het nou ook weer niet lijkt mij.
En zo waren er meer dingen

Van de 5 duidelijk de allerminste.

serpico

Dat van die profetie is inderdaad bespottelijk afgeraffeld. Ik snap niet dat iedereen daar niet over struikelt. Er valt in de film gewoon geen touw aan vast te knopen, en als Dumbledore dan eindelijk met Harry komt praten hebben ze het over ... de gordijnen.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Ik vond de profetie in het boek al niet interessant, dus daar struikelde ik ook niet over in de film.

Reinbo schreef:

Zwakste Potter tot nog toe. Eigenlijk pure tijdrekkerij. Een extra boek en film levert natuurlijk erg veel pegels op. Maar het verhaal zet geen enkele stap vooruit.

En dan het eindgevecht, compleet gejat uit Big Trouble in Little China....., maar dat was meer dan 20 jaar geleden.....en hilarisch bedoeld.

Vind wat je zegt eigenlijk niet kloppen, aangezien er in deze film (althans naar aanleiding van het boek) de meeste informatie zou moeten zitten.

Verder is de eindscène een van de dingen die de film echt nodig heeft en ook spannend maken, een van de betere stukken uit de film naar mijn mening.

Denveen

Harry Potter and the Order of the Phoenix.

Na eerst het boek te hebben herlezen en net de film te hebben gekeken kan ik concluderen dat dit waarschijnlijk de meest afgeraffelde film tot nu toe is. Waar er in het boek veel informatie wordt uitgelegd, plotlijnen duidelijk worden gemaakt en verhoudingen zichtbaar worden vertoont de film hier een aaneenrijging van grote vraagtekens en plotholes, met als toppunt het gedeelte over de profetie.

Eerst even over de film, hij begint goed, met een mooie setting en aardige beelden van Little Winghing en de eenzaamheid. (Ik zal maar niet verder ingaan op de verkeerde informatie die wordt gegeven in deze scènes, anders blijf ik uren door ratelen). Vanaf dat moment komen er eigenlijk in een gigantisch tempo een aantal belangrijke gebeurtenissen voorbij, waarin een hoop personages worden geïntroduceerd, maar hun relaties niet echt duidelijk worden. Ook kan ik geen hoogte krijgen van Harry en zijn relatie ten opzichte met Ron en Hermione.

De scenes op The Ministery of Magic zijn verbluffend mooi en geven weer de oude Harry Potter sfeer te pakken, maar het kan niet verbloemen dat er achter deze zeer oppervlakkige film een hoop schuilgaat, waar je niet achterkomt. Dat blijft toch mijn grootste struikelpunt, hoewel het natuurlijk niet te voorkomen is.

Het acteerwerk wordt steeds beter, hoewel ik nog steeds geen fan ben van Emma Watson (Hermione), die naar mijn mening heel geforceerd overkomt. Wel ben ik een fan van Gary Oltman (Sirius), met wie je eindelijk (net als Harry eindelijk in deze film) een band krijgt. Waar ik echter helemaal niet over te spreken ben is de vertolking van het karakter Dolores Jane Umbridge, ongelofelijk wat heb ik me daaraan geïrriteerd. Ofwel dit misschien de bedoeling is geweest van de regisseur, dat weet ik niet, maar naar mijn mening is het bedroevend. Gelukkig maakt de eindscène en hoop goed en ook daarin zien we de goede acteerprestaties van Daniel Radcliffe (die de film eigenlijk nog niet niet kan dragen) duidelijk naar voren komen, vooral op het moment dat Sirius doodgaat.

De krantenkoppen die tussen de scènes doorvliegen vind ik persoonlijk wat geforceerd en een makkelijke oplossing, maar aangezien dit ook in het boek veel naar voren komt (met The Daily Prophet en The Quibbler bijvoorbeeld), kan ik het wel begrijpen. Wat de film siert blijft toch vooral het mysterie, de muziek en de fantastische beelden van dat kasteel, waar ik geen genoeg van kan krijgen. De meeste van de beesten zijn ook fenomenaal weergegeven, met als enige uitzondering de spuuglelijke reus Grawp.

Al met al blijf ik met een onvoldaan gevoel zitten, iets waar ik me toch erg aan stoor. Het voelt meer alsof de regisseur de film beschouwde als een plichtmatigheid dan een avontuur. een plichtmatigheid. Volgende keer de feiten misschien iets meer naar waarheid vertellen, wat langer de tijd nemen voor iets meer dialoog, dan maar een film van 3,5 uur, wie weet. Voor nu: 3 sterren.

avatar van Reinbo

Denveen schreef:

Dan zal het boek wel beter zijn dan de film. Ik ben nu, twee dagen later, al vergeten war het om ging. Een school juf die namens het ministerie de boel kwam overnemen en uiteindelijk weer vertrok.... Snap niet wat dit gebeuren toevoegt aan het hele Potter verhaal.

En het kan best zijn dat de film een eindscene nodig heeft, maar om die nu te pikken van een 'knullige parodie' van 20 jaar geleden....

johanneman schreef:
En zo waren er meer dingen

Van de 5 duidelijk de allerminste.

Vooraf, zet volgende keer je verhaaltje even tussen spoiler tags, aangezien je nogal wat clues van de film weggeeft. Anyway:

- Dat de bol is stukgevallen maakt niet zozeer uit, je zou het als goed kunnen opvatten omdat He-Who-Must-Not-Be-Named nu de Prophecy niet heeft gehoord. (Wel storend vind ik dat Harry gelijk weet wat die bol inhoud en dat de Prophecy gelijk aan hem verteld wordt, terwijl dit in het boek toch véél beter is uitgewerkt, sterk minpunt).

- De dementors zijn gestuurd door Dolores Jane Umbridge, zoals ze in het boek zelf verteld aan Harry. ("I had to do something, didn't I?")

- In de film hadden ze er inderdaad voor gekozen om Cho Dumbledore's Army te laten verraden (ware het wel vanwege het Veritaserum dat Snape aan Umbridge gaf), waarom weet ik niet. Misschien was het omdat dat andere meisje een nog slechtere actrice was...

Ik wist eigenlijk niet of je echt antwoord wilde op je vragen, maar toch

Reinbo schreef:

Ik ken helaas de parodie waar je op doelt niet, dus daar kan ik geen oordeel over geven. Ik kan alleen wel zeggen dat ik het een hele mooie scene vond

Het boek is inderdaad vele malen beter dan de film, ik neem aan dat je hem niet gelezen hebt (?), maar in het boek wordt er veel meer informatie gegeven over vroeger. Vragen als "Hoe komt Harry aan zijn litteken?", "Hoe zit precies de relatie tussen Harry en Voldemort?", en "Wat doet Sybill Trelawney in hemelsnaam op de positie van Professor of Divination!?" . Ook wordt er heel veel informatie gegeven over de Order, aangezien het boek daarnaar ook getiteld is.

Dus als je nog tijd over hebt..

avatar van Reinbo

Boek niet gelezen. Enkel het eerste deel. Was ik niet van onder de indruk, evenals de films. Maar vond deze echt erg zwak.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

is hij ook,

Klopt

Ik hoop zo erg dat 6 wel de verwachtingen waarmaakt, maar ik geloof er eerlijk gezegd niet meer in...

avatar van namingway24

namingway24

Leuk om iedereen te zien opgroeien: Emma Watson is een prachtige vrouw geworden. Maar voor de rest heeft dit nooit mijn aandacht kunnen grijpen. Het beste aan deze film vond ik trouwens het personage van Luna Lovegood. Leuk kind.

avatar van sierrra

sierrra

serpico schreef:

Ja, dat was dus in deel 4!!!!!

serpico

Haha, inderdaad Wat gebeurde er in deze film dan? Helemaal geen gesprek ofzo? Ik vond het eindgesprek in deel 4 in ieder geval ook afgeraffeld.

avatar van sierrra

sierrra

Er is een gesprek tussen Harry en Dumbledore over het waarom Dumbledore Harry steeds ontweek en er word nog wat uitleg gegeven over de profetie.

avatar van Reykjavik109

Reykjavik109

Wat zijn die HP films toch matig...met name in het begin van dit deel slecht, kinderlijk acteerwerk wat allemaal heel onecht overkomt.

Natuurlijk is het een mooi verhaal dus ik blijf een groot fan van de boeken. De films kunnen mij eigenlijk nooit echt raken, en deze dus ook niet. Het verhaal komt er niet goed uit naar voren, een aantal korte scènes waarin iets wordt geïntroduceerd, maar dit wordt verder niet uitgewerkt.

Prachtig boek, matige film.

avatar van Don MN

Don MN

Denveen schreef:
vertolking van het karakter Dolores Jane Umbridge, ongelofelijk wat heb ik me daaraan geïrriteerd. Ofwel dit misschien de bedoeling is geweest van de regisseur, dat weet ik niet, maar naar mijn mening is het bedroevend. .

Vooral als je het boek hebt gelezen weet je dat deze vrouw enorm irritant dus heeft ze haar werk gedaan.

Verder zag ik een post over Cho/Veritaserum lijkt me enorm logisch gezien het feit er geen nieuwe personages geintroduceerd hoeven worden en het uit elkaar groeien van Harry/Cho verloopt op deze manier makkelijker dan dat ze er de nodige minuten vuil aan moeten maken.
Blijft nog steeds mijn favoriete HP, vanwege voor het eerst een sterke Radcliffe, fatsoenlijke karakterontwikkeling en een prachtige eindscene.

Don MN schreef:
Ja zeg, laten we vooral geen moeite doen!

Het vervelende hieraan is dat Harry helemaal geen reden meer heeft om boos te zijn op Cho. Zij kon er ook niks aan doen, dus kunnen ze net zo goed weer bij elkaar komen. Ze waren toch zo verliefd? Het maakt de volledige romance ongeloofwaardiger.

avatar van Don MN

Don MN

serpico schreef:
Ja zeg, laten we vooral geen moeite doen!

Klopt, helaas heb je hier een punt. Aangezien in het boek niet geheel duidelijk is waarom ze uit elkaar groeien, vind ik dit toch voldoende opgelost. Gezien het feit dat ik hun relatie onbelangrijk vind, zal het ook makkelijker voor mij zijn om dit door de vingers te zien.
Zoals ik al gezegd heb bij HP6 vind ik dat alle "belangrijke" punten van de ontwikkelingen die Harry doormaakt wel aan bod komen.

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Wie weet lossen ze dat punt op in Half-Blood Prince.

avatar van Mindstormer17

Mindstormer17

Het boek is zeker beter!

Maar van alle HP films is deze toch wel de beste!

Don MN schreef:

In het boek kiest Cho de kant van haar vriendin, en laat ze Harry vallen. Heldere reden om uit elkaar te groeien vind ik.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Stem verlaagd, Ik keek zwaar uit naar HBP, maar in die lange tijd is dat een beetje weggevaagd.

Binnenkort maar weer een HPfilmpje kijken, dan komt het vast wel weer.

avatar van flip1

flip1

Niet veel bijzonders.

avatar van dvd-me

dvd-me

flip1 schreef:

Niet veel bijzonders.

Inderdaad, de anderen delen waren veel beter.

avatar van mathias265

mathias265

het zijn allemaal geweldige films om naar de kijken, en ik lees de boeken niet dus is het waarschijnlijk nog beter dan als ik de boeken wel moest lezen, maar ik lees niet zo graag dus,

ik kijk uit naar de laatste 2 films !!

eigenlijk 3 want de laatste wordt in 2 delen gegeven

Tot nu toe is dit voor mij de beste Harry Potter film (en tevens ook nog steeds het beste boek). Komt toch wel omdat hier echt duidelijk meer spanning in zit als in de voorgaande delen. Ook is, en blijft, Sirius het beste personage uit de reeks.

En dat vliegen bij The Tower of Londen, geweldig...

avatar van Ninto

Ninto

Absoluut de beste uit de reeks. By far! Mooie gevechten op het eind en eindelijk is de film volwassen... geen kinderachtige shit meer. Ook de character Luna vind ik een leuke toevoeging.

En mensen die de film afkafferen om dat het "anders" is als het boek: fuk het? Dit is de filmreeks, zie het als iets op zichzelf-staand.

avatar van Ejerika

Ejerika

Ach, wat moet ik van Potter films zeggen. Wezel droogt goed op moet ik zeggen. Leuk om weg te kijken deze films. Je moet er van houden denk ik. Ik ben niet zo'n Potter fan ben ik bang. Professor Snape vind ik wel stoer. 3 sterren.