• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Bruce A. Evans

Met onder meer: Kevin Costner, Demi Moore en William Hurt

Releasedatum: 6 september 2007

Plot Mr. Brooks

"The man who has everything has everything to hide."

Het is Earl Brooks (Kevin Costner) altijd gelukt een gespleten leven te leiden: aan de ene kant is hij de onkreukbare zakenman en perfecte huisvader, maar daarnaast heeft hij het bloeddorstige alter ego Marshall (William Hurt) die hem tot gruwelijke moorden aanzet. Hij komt echter in de problemen wanneer er foto's worden genomen van zijn laatste moordpartij. Naast de opportunistische fotograaf, wordt hij ook op de hielen gezeten door de doortastende rechercheur Tracy Atwood (Demi Moore). Is Mr. Brooks slimmer dan zijn tegenstanders en kan hij voorkomen dat zijn vrouw en dochter achter zijn schokkende dubbelleven komen? Of wordt hij voor eens en voor altijd ontmaskerd?

avatar van Fragglo

Fragglo

Ik vond het helemaal niks hoe het verhaal uitgewerkt is eigenlijk. Vond Kevin nog redelijk acteren, maar verder irriteerde me hoe bijvoorbeeld de vader-dochter relatie gespeeld werd. De film kwam me zo nep over, en hier en daar zeer overbodige scenes te zien.

Ik had erg hoge verwachtingen van deze film na moviemeter gelezen te hebben, maar het viel me tegen. Geen een keer spannend, wanneer het spannend moest zijn vond ik.

2,0

avatar van Idiotique

Idiotique

robbie1 schreef:

ik vond hem ook spannend ,einde beetje zozo ,maar wie kan me vertellen welk nummer dat op het laatst was wat je hoorde?

Dat is het nummer Vicious Traditions van The Veils, komt van de cd Runaway Found. Goede cd, ik heb hem al een tijdje!

Film vondt ik erg goed, iets meer actie had er wel in gemogen, maar het is zeker een spannende thriller.

avatar van flyer

flyer

Veel mensen hierop moviemeter zijn vol lof over deze film. Of ik heb al teveel films gezien of ik blijf nuchter. Vind deze namelijk niet hoogstaand had na het lezen van de commentaren er meer van verwacht. Het is niet zo dat de film slecht is maar er had veel meer uit het verhaal gehaald kunnen worden.

avatar van janhero

Weer teveel van verwacht

Toch geef je nog drie sterren

avatar van Lyonesse

Lyonesse

Mr. Brooks vond ik een redelijke film. Het probleem wat ik een beetje had is dat je af en toe nog sympathie kreeg voor mr. Brooks. Terwijl het eigenlijk gewoon een doodordinaire moordenaar is. Best leuk, maar meer ook niet. Ze hadden er veel meer uit kunnen halen! Vond wel dat er goed geacteerd werd!

avatar van janhero

janhero

jervel schreef:

Toch geef je nog drie sterren

Je hebt gelijk . Ik ga terug

avatar van kelama3

kelama3

ik vind het een goede film maar smaken verschillen (gelukkig maar)

avatar van queenie

queenie

ik snap niet dat film zoveel sterren heeft gekregen........op zich begon hij best leuk en zat je snel in het verhaal, maar naarmate de film vordert en naar het einde toe wordt hij steeds vreemder en blijf je gewoon met open vragen zitten......nee niet mijn soort film 1* voor de moeite

avatar van sambal

sambal

hij is nog niet eens in de bios :S

avatar van Cheyennexx

Cheyennexx

Super film! En ik weet waar ik over praat! Apart in elkaar gezet!

Cosner speelt toch altijd al goed! Hele goede film! *****

avatar van Edotje

Edotje

Heeerlijke film!

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Geweldige film met een weergaloze Costner. Ik heb zijn acteer kunsten nooit erg kunnen waarderen gezien het veelal dezelfde karakters zijn. In deze film laat hij echter zijn andere kant zien en dit is erg sterk. In deze film heeft hij een erg duistere rol wat hem verassend goed ligt. Ook Hurt als zijn tweede persoon is erg mooi om te zien. De manier waarop ze de twee personen op het doek hebben gezet is erg orgineel. Verder nog een leuke bijrol van "vergeten" Demi Moore. Het verhaal is nogal duister van opzet en gaat donkere beelden dan ook niet uit de weg. Ik heb wel een kritiekpunt voor het einde de film had bij het ene laatste shot moeten stoppen, waarbij zijn dochter hem vermoord. Dit had meer bij de sfeer van de film gepast. Het einde komt nu meer over als een geforceerd "goed" einde, dit is jammer en kost dan ook een halve punt. Tevens vond ik de actie scene met Moore in het busje misplaats en totaal niet passen in de setting van de film. Toch denk ik dat Costner hiermee wel eens een oscar nominatie kan gaan verwachten, het zou in ieder geval meer dan terecht zijn.

avatar van Allepinie

Allepinie

Ik vind de film gewoon goed. Boeiend van begin tot einde en een bijzonder vehaal.

Leuke rol van Demi Moore. Ondacht dat ze een relatief kleine rol heeft, zet ze het type toch erg goed neer. De frustratie en doortastendheid straalt ervanaf.

Costner... Een rol die hem toch wel op het lijf is geschreven. Stil, en een beetje een watje. Zijn dochter is gewoon een schatje. Kleine rol maar duidelijk mysterieus!

De film zelf. Het verhaal zit goed inelkaar. Vind wel dat Mr. Brooks erg veel tijd weg kan zijn van thuis zonder dat Mrs. Brooks hier vragen over stelt. Verder vind ik de verwerking van Meeks in het verhaal erg doeltreffend. Rol van Mr. Smith is ook erg goed neer gezet, al had ik wat meer motivatie willen zien mbt zijn fascinatie voor het moorden.

Kortom een boeiende en verassende film. 4* van mij.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

een boeiende thriller die tot het einde interessant blijft, 4 ster

avatar van wimspeedy56

wimspeedy56

Sneak in Movie Unlimited Zevenar:

Een film met genoeg elementen, om een ruime voldoende te geven.

Wel wat teveel verhaallijnen, die niet uitgewerkt werden.

Richting einde iets te voorspelbaar.

avatar van keesjeb

keesjeb

Spannende film mooi complot zit erg goed in elkaar een dikke 4.

avatar van 3din

3din

Goede film, spannend en verrassende einde, William Hurt speelt zijn rol steengoed, 4 waardig.

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

Boeiende film! Brooks zijn M.P.S. is mooi in beeld gebracht en ondanks dat je niet voortdurend op het puntje van je stoel zit blijft de film enorm boeien.

In mijn mening had de film zo'n 30 sec eerder moeten stoppen, dat had ik een waardig en lekker noir einde gevonden!

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Bij de aktie scene in de bioscoop kreeg ik oor- en oogpijn zeg. De pistoolschoten waren serieus 3 keer zo harder en het geflikker verspreidde zich ook door de hele zaal.

Het leukste aan de film moet wel William Hurt zijn die natuurlijk Costner's wederhelft speelt.

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Erg sterke film die me echt heeft verrast! Het verhaal is goed en onderhoudend met hier een daar een plot-twist. Costner doet het goed, Hurt doet het nog beter en Moore blijft leuk om te zien.

Het geluid was goed, ik heb hem op DVD bekeken en de gunshots waren erg hard, wat een leuk effect geeft, zeker als je surround geluid hebt..

Ja, dit is een van de beste film's die ik dit jaar heb mogen zien.

avatar van Tiwoti

Tiwoti

Dit is een redelijke film, met een geweldig plot. Daardoor vind ik deze film toch nog behoorlijk goed. Het verhaal trok me in eerste plaats wel heel erg aan en is ook goed uitgewerkt, maar het is soms wat langdradig. De film blijft je toch interesseren tot het eind. 3,5*

avatar van M>G

M>G

Goede film! Soms wel wat erg smerige scenes. 4,5 *

avatar van --jlo--fan

--jlo--fan

Het lijkt me erg misdadige film vind wel boeiende verhaal dus een 4*

avatar van W.Yellow

W.Yellow

Goede en boeiende film, zeker 4 * !!

avatar van lanlan

lanlan

Niet echt een bijzondere film. Leuke popcorn-film maar verder ook niet. Niet echt een film die je lang bij zal blijven ook.

Het " geheim" van z'n dochter zie je al van mijlenver aankomen, evenals het lot van "mr Smit".

Geweldige thriller. Sterk verhaal en mooi uitgewerkt, de film heeft me de hele tijd geboeid en het acteerwerk was netjes. Zeer vermakelijk.

avatar van Pascal A

Pascal A

Geweldig orgineel verhaal.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Lyonesse schreef:

Dat lijkt me eerder een kwaliteit van de film (heb de film nog niet gezien)?

avatar van theresia

theresia

Ik vond hem zeer boeiend om naar te kijken.. Ook werd er goed in beeld gebracht dat hij "verslaafd is" om te killen..