• 9.373.111 stemmen

Geregisseerd door: Bruce A. Evans

Met onder meer: Kevin Costner, Demi Moore en William Hurt

Releasedatum: 6 september 2007

Plot Mr. Brooks

"The man who has everything has everything to hide."

Het is Earl Brooks (Kevin Costner) altijd gelukt een gespleten leven te leiden: aan de ene kant is hij de onkreukbare zakenman en perfecte huisvader, maar daarnaast heeft hij het bloeddorstige alter ego Marshall (William Hurt) die hem tot gruwelijke moorden aanzet. Hij komt echter in de problemen wanneer er foto's worden genomen van zijn laatste moordpartij. Naast de opportunistische fotograaf, wordt hij ook op de hielen gezeten door de doortastende rechercheur Tracy Atwood (Demi Moore). Is Mr. Brooks slimmer dan zijn tegenstanders en kan hij voorkomen dat zijn vrouw en dochter achter zijn schokkende dubbelleven komen? Of wordt hij voor eens en voor altijd ontmaskerd?

avatar van Macmanus

Macmanus

Eigenaardige film.

Begin was niet heel sterk. Costner en Hurt hun karakter is boeiend (acteren beide ook uitstekend) maar de detective irriteerde me nogal. Waardeloze rol van Demi Moore ook, definitief over voor deze dame kan er niks van. Maar de film gaat om Mr. Brooks dus waarom we nou dat hele scheidings en oude boef komt wraak nemen verhaal erbij krijgen, snapte ik niet helemaal. Erg jammer want het Mr. Brooks gedeelte had wel wat, deed me beetje denken aan American Psycho. Tegen het eind gaat het tempo omhoog en krijgen we een leuke ontknopping. Waardoor ik toch nog een redelijk gevoel over hield, maar er had meer ingezeten.

Kleine 3 sterren.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Zeker een aardige thriller. Beter dan verwacht zelfs.

Het gegeven dat Mr. Brooks, in de vorm van William Hurt een alter ego heeft, is soms goed uitgewerkt maar voelt ook wel als een typische schouderact aan, waarbij het engeltje en de duivel redetwisten.

De film is volstrekt ongeloofwaardig. Er worden uitwijkings manoeuvres ondernomen waarbij je soms spontaan met je ogen van zou gaan knipperen. Ware het niet, dat sommige ogenschijnlijk ver gezochte acties amusant zijn en het verhaal wat levendig houden net als alles wat gewoontjes wordt. Soms zorgt het zelfs voor een kleine verrassing. Maar zoals gezegd, voor logica moet je niet bij deze film zijn. Ook niet als je houdt van zijwegen. De afwikkeling van de scheiding tussen Moore en haar ex - man werd mij net wat te gortig.

Verder minstens een redelijk originele moordscène. die met die schaar. Al sloeg de aanleiding ertoe en vooral het persé moeten verwerken van eerdere suggesties in de film nergens op. Gelukkig bleek het dan ook te gaan om een laatste droom. Anders was ik zomaar 1 punt lager uitgekomen.

Oh, ja. Demi Moore loopt ook nog rond in deze film. Tja, ik stoor mij er niet aan. Maar iedereen had zoiets gekund lijkt mij. Mits je je natuurlijk wat botox kan veroorloven. Demi Moore was gewoon echt ongeloofwaardig in de rol van streber. 3,5*

avatar van Demoniac

Demoniac

Mooi verhaal, dat goed gebracht wordt en ook goede muziek bevat. Op de een of andere manier is deze film niet zo standaard. Het verhaal is boeiend en Costner speelt overtuigend. Het einde was ook erg sterk. Dat leek even niet zo te zijn, maar werd even later goedgemaakt. droom Volgens mij laat het wel ruimte voor een eventueel tweede deel.

Demi Moore weet dat de zaak nog niet is opgelost, Mr.Brooks is nog steeds in leven en het is nog maar de vraag of hij zijn gewoonte om te moorden kan loslaten. Dan is er ook nog de dochter die het ook in zich heeft.

avatar van otherfool

otherfool

Amusante maar rommelige film met veel te veel verhaallijnen voor de twee uurtjes. Met name de scenes rond Moore en de ontsnapte Meeks, inclusief opgepimpte shoot-out en spectaculaire over-the-top ontvoering, waren nogal overbodig; het verhaal met Costner en Hurt had an sich ook wel genoeg in zich om te blijven boeien. Ook de scenes rond de dochter compliceerden de boel onnodig, al mondde het allemaal uit in een aardig slot (met muziek van The Veils zowaar, kijk eens aan). An unholy mess, maar tegelijkertijd een guilty pleasure.

3*.

avatar van The Oceanic Six

Heel erg goede film! Ik had hem al lange tijd, maar de film kon mijn interesse niet wekken. Nou gister toch een poging gewaagd en de film was erg sterk. Apart, zoals hij een goede zakenman en familieman was en 's nachts de straten op ging om iemand te vermoorden voor de kick.

Ik heb genoten van een ijzersterke Kevin Costner, de spanning en het aparte maar prima einde van de films.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Goede en erg spannende film! Costner overtuigd in zijn rol die hij erg sterk neerzet. In tegenstelling tot hem bakt Demi Moore er helemaal niks van naar mijn mening. Wat acteert zij slecht zeg. Naast dat komt alles wat ze doet of zegt verschrikkelijk ongeloofwaardig over. Moore is wat mij betreft hét grote minpunt in deze film. Het verhaal is goed, superspannend en weet je vanaf de eerste minuut te vermaken. Het einde is niet helemaal bevredigend misschien, maar het kon er zeker mee door. Dikke voldoende voor deze film, met kans op verhoging in de toekomst.

Veel interessantdoenerij.

Begint veelbelovend, maar de film raakt al gauw verstrikt in geforceerde plotwendingen en verhaallijnen die er uiteindelijk weinig toe blijken te doen.

Er is veel leentjebuur gepleegd bij eerdere films. Dat is op zich niet erg, maar ik miste eigenheid.

avatar van Spetie

Prima film met Kevin Costner een een zeer goede rol als de bad-guy. De wisselwerking tussen hem en zijn alter-ego Hurt is erg goed gedaan. De film zit qua verhaal lekker in elkaar en de afloop is vrij onvoorspelbaar. Het ene subplotje met Demi Moore voegde mijns inziens weinig toe aan de film, maar desondanks een hele goede thriller!

avatar van Film Pegasus

Een doorsnee thriller zonder enige diepgang. Het verhaal laat veel zaken in het midden en moddert soms maar wat aan. Er zijn wel spannende momenten, maar te weinig om de film te kunnen redden. Vooral de rol van Hurt is zo cliché en vrij irriterend zelfs.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Een knap gemaakte thriller. Niet altijd even boeiend, maar toch vermakelijk.

Voor liefhebbers van zowel drama als thriller is dit een prima film. Het einde vraagt om een vervolg, trouwens.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Deze film is echt heel goed. Ik kan hier alleen maar positief over zijn. Geen moment dut het in. De acteurs zijn briljant. Eindelijk ook weer eens een goede film van Kevin Kostner. Op zich een goede acteur maar hij zoekt vaak belabberde rollen uit die helemaal niet bij hem passen.

Deze rol vind ik heel goed door hem neergezet. Het rare ( en dus ook goede) is dat ik af en toe bijna sympatie kreeg voor Brooks. Op het einde zat ik bijna te hopen dat toch nog alles goed zou komen met hem.

Op deze manier heb ik nog nooit een film over een seriemoordenaar gezien. Meestal wordt de enge moorzuchtige kant van zo'n persoon vertolkt. In deze film zie je de menselijke kant van een seriemoordenaar. Het zou zomaar iedere huisvader kunnen zijn.

Een minpuntje vind ik dat het einde van de film toch een droom blijkt te zijn. Dat vind ik dan weer een standaard einde waarin uiteindelijk toch nog alles goed komt. Het had me juist beter geleken als zijn dochter hem inderdaad vermoord als een soort "what goes around, comes around".
Maar verder is dit echt een meesterlijk goede film !!!

avatar van OlafK

OlafK

Ik sluit me volledig bij TheVoice aan. Daaraan wil ik toevoegen dat ik het eind niet sterk vond. Het feit dat hij (een gedeelte) gedroomd heeft, vind ik zo slap. Aan de andere kant is het ook zo dat het anders wel heel erg "over-the-top" zou zijn.

Al met al een alleraardigst filmpje die nergens echt verontrustend wil worden.

avatar van Movsin

Movsin

Vreemd en akelig verhaal.

Spanning is de grootste troef van deze film waarin de acteurs, de alter ego inbegrepen, naar mijn gevoelen, heel behoorlijk hun taak vervullen.

Ook goed camerawerk.

avatar van Kink fm

Kink fm

DIE LAATSTE SCENE, WOW!. Vooral door de song van

The Veils - Vicious Traditions te laten horen. Dat was echt kippenvel!!!!!

Heb, na mijn geweten, nog nooit zo'n mooi einde gezien, en gehoord, van en film!!!

avatar van Theunissen

Zeer boeiende en ook spannende thriller (waarom deze film mede betiteld staat als een drama snap ik niet want dit is juist totaal geen drama) met een uitstekend verhaal. Kevin Costner, William Hurt en Dane Cook deden het goed, vooral Kevin Costner was geweldig opdreef. Demi Moore deed het ook best eens een keer aardig en voor de afwisseling ging zo ook niet uit de kleren

Was er dan ook iets slechts aan deze film ? Ja dus, en wel het einde. Het einde leek zo goed te zijn maar de laatste 30-40 seconden verpesten het helemaal. Maar als je de laatste 30-40 seconden gewoon vergeet is het meer dan een voortreffelijke thriller.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik miste toch enorm een build-up. Heel interessant concept, de interesse wordt gewekt maar vervolgens wordt alles heel tam in beeld gebracht. Het gaat om het psychologische aspect, inderdaad, maar dat had heel goed samengegaan met wat vuurwerk. Vooral het einde stelde me teleur, had enorm het idee dat de studio ingreep.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zeer ammuserend filmpje met Costner als een bijzondere figurant met schizofrenie. Zowel als gewone burger als een meedogenloze massasmoordenaar. Film doet kwa onderwerp een klein beetje denken aan Fight Club. Costner speelde zoals gezegt goed maar verder vond ik ook vooral William Hurt een prachtige rol neerzetten als de denkbeeldige opdrachtgever van Brooks en daarbij moest ik ook aan Fight Club denken. Ook Demi Moore had een leuke rol als de nietsvermoedende vrouw van Mr Brooks. De dialogen en de slimme trucjes van Brooks keamen ook fijn uit de verf. Soms vroeg je je ook af: wil Brooks dit allemaal wel? Ook moet je niet op al te veel gore en zieke dingen rekenen waar ik wel op gerekend heb toen ik de film ondekte en toen ik de titel zag dacht ik aan een komediefilm. Gewoon een mooie vertelling die soms ook spannend kan zijn.

Geslaagde film. Earl Brooks kan ook in het rijtje van de film Psycho's

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Schitterende film.

Hele goede kalme weergave van een psychopaat, goed neergezet door Costner!

Film begint goed, houd een goed tempo aan en de twee uur zijn zo voorbij, in z'n geheel erg interesant en spannend.

Had het niet verwacht, 4*.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Zeer bizarre en verrassende film die idd doet denken aan het personage Dexter van de gelijknamige reeks.

Doordrenkt met zwarte humor verveelt deze film geen enkele seconde.

Dik verdiende 4 sterren!

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Onderhoudende film met een hoog tussen de regels door humoristische teksten, geweldig.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Middelmatige thriller, de hoge score verbaast me... Goed verhaal, maar Demi Moore valt me tegen, en Costner is niet zo op zijn plaats met zijn brave uitstraling. Dat kan op zich goed uitpakken als tegenhanger van de killereigenschappen, maar hij heeft "het" gewoon niet, dat dubbelzinnige.

Het concept van het alter ego dat als een schaduw meeloopt en dingetjes influistert is prima. Maar op een gegeven moment begint het flauw te worden omdat Hurt teveel screentime heeft met een boel geouwehoer, overdaad schaadt. Veel toegevoegde waarde zie ik er dan niet meer van in, het is al overduidelijk dat Costner behoorlijk verknipt is.

Een paar verhaallijntjes zijn nogal onnodig of komen uiteindelijk vrij geforceerd samen, maar niet dat je omver wordt geblazen. Verder is er een inwisselbare soundtrack die wel erg vaak aanwezig is.

Het einde is gelukkig wel prima met eindelijk een mooie song. Het slot is ook een van de weinige hoogtepuntjes die jammergenoeg gelijk weer de das om wordt gedaan wanneer blijkt dat de aanval van z'n dochter een nachtmerrie is. Word je net lekker gemaakt met een goede plotwending, maar helaas...

avatar van xeegen

xeegen

Heb deze film toch maar eens opgezocht omdat het idee van de gespleten persoonlijkheid mij wel aansprak. Omdat ik vrijwel niks over de film wist had ik ook pas op het punt van de moord door dat het om een seriemoordenaar ging. Toen kwam bij mij meteen de link met dexter. Het verklaarde voor mij de gevoelloosheid en de afstandelijkheid van de hoofdpersonage tot zijn vrouw. Zijn optreden en gevoelsuitingen voelen erg geforceerd.
Ik vind Costner persoonlijk een erg sterke rol spelen als de constant kalme en rationeel denkende moordenaar die op sommige momenten helemaal losgaat. Uiteraard is Hurt geweldig (ken hem uit Damages) als het manipulerende en aansporende alter-ego. De scenes waarin ze samen in lachen uitbarsten om hun eigen zwarte humor en ironie vond ik persoonlijk briljant.

Echter, zoals meerdere mensen al aangeven, waren de andere personages ronduit plat en soms gewoonweg irritant slecht. Mr. Smith was veel te eendimensionaal voor zoon grote bijrol. En Demi Moore was alles behalve overtuigend als de succesvolle agent die de jacht inzet op de beruchte seriemoordenaar. Zoals Nomak al aangaf viel ook het plot inderdaad veel te perfect in elkaar voor Brooks. Ook het einde was zo slap als het maar zijn kan. Wat was het heerlijk geweest om met de dood van Brooks af te sluiten door de daad van zijn eigen dochter.

Deze film had zoveel meer kunnen zijn als het plot beter uitgewerkt was geweest en de personages meer uitgediept zouden zijn. Maar toch vind ik het sleutelelement, Mr. Brooks himself, in deze film fantastisch. ik heb het vermoeden dat dit komt door mijn grote liefde voor dexter en de duidelijke overeenkomsten met deze personage.

Ben je groot fan van dexter dan raad ik deze film zonder meer aan, heb je het een beetje gehad met seriemoordenaars en gespleten persoonlijkheden dan kan ik goed begrijpen dat men deze film erg middelmatig vind. Ik heb er echter van genoten ^^ (behalve dat laffe eind bah!)

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Mr. Brooks is een meer dan degelijke thriller, ondanks de in mijn ogen volledig overbodige Meeks-verhaallijn. (zeker omdat de ontvoering, heldhaftige ontsnapping, en de uiteindelijke hotelscène niet bevorderlijk zijn voor de geloofwaardigheid)
Het leek bijna of deze subplot bedoeld was om Demi Moore meer speeltijd te geven en zo goed acteert ze nu ook weer niet.

Het idee is echter origineel en ook de - hoewel erg voorspelbare - subplot met de dochter valt wel mee. Costner en ook zijn Mr. Hyde William Hurt spelen hun rol erg goed. Een iets betere uitwerking had echter gemogen.

De film had ook een minuutje korter mogen zijn, dan had hij misschien nog een halve ster meegekregen.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Heineken bier,

Na de fenomenale serie Dexter te hebben gevolgd, leek mij dit tevens een interessant concept. De uitvoering stelt enorm teleur ondanks dat het verder allemaal wel vermakelijk is.

Marshall, Brooks alter ego, is irritant en overbodig. Zijn gedachten kunnen horen zou prima zijn, nu is het allemaal wat te geforceerd.
De moorden zijn standaard en niet grensverleggend, dat zou de film op zijn minst boeiender maken. Verder vind ik die verslaving van hem wel meevallen, tevens is het contrast met zijn 'normale' leven heel magertjes uitgewerkt. Tegen het eind nog wat goedkope schietscènes, en het einde is gewoon kapot slecht, politiek correct en saai.

avatar van 606

Goede film en met een stevig verhaal.

Zit goed in elkaar en er wordt erg goed geacteerd.

Sommige scenes waren erg spannend.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het een goeie film, alleen door het einde was het geen geweldige film.

Door twee eindes (dochter en slotscène) te hebben was 'k dan teleurgesteld door het tweede einde. Ofwel moesten ze gestopt hebben bij de dochter ofwel alleen de slotscène, maar niet beiden.

't klinkt waarschijnlijk wat verwarrend voor degene die de film nog niet hebben gezien, maar 'k wil niet te veel verklappen.

Voor de rest werd er door iedereen goed geacteerd. 't was trouwens eens leuk om Demi Moore nog eens terug te zien na (voor mij) het misbaksel Charlie's Angels: Full Throttle en natuurlijk om Kevin Costner eens te zien schitteren als bad guy.

Een aanrader.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Bovengemiddeld.

Hoewel het allemaal niet bijster origineel is, kijkt Mr. Brooks lekker weg. Zijn 'eigen verhaal' is het sterktste, en het is dan ook spijtig dat er een overdaad aan nietszeggende subplotjes bijgesleurd wordt.
Het plotje met de dochter valt nog mee, maar de zijplotjes met de detective en die Mr. Smith slaan nergens op.
Het einde is een kleine anticlimax. Ik had het goed gevonden als Mr. Brooks ermee weg kwam, maar niet na zo'n droom, wat een krachtiger einde betekend zou hebben indien het geen droom was.

Kevin Costner zet een overtuigende psycho neer. Zijn gespleten persoonlijkheid ligt er bij momenten nogal dik op, maar de nachtelijke scènes met een sterk acterende William Hurt zijn de hoogtepunten van de film.
Spijtig genoeg zijn er ook nog Demi Moore en Dane Cook, die er werkelijk niets van bakken.

Visueel ziet Mr. Brooks er niet onaardig uit. Vooral de nachtelijke moordpartijen zijn strak in beeld gebracht. De spanning is niet adembenemend, maar wel doorheen de gehele film aanwezig - de muzikale bijdrage is daar niet vreemd aan.

3,5

avatar van Montorsi

Montorsi

Vrij matig, film wil vooral te veel.

Het is allemaal niet bijster geloofwaardig, maar het concept (alter-ego die de killer van tips & tricks voorziet) is natuurlijk best aardig. Daar kun je best wat mee aanvangen, moet je je wel louter op het interessante aspect van de film focussen.

In plaats daar van gaat het ook over een hoop personages die ook nog half-uitgediept moeten worden. Leek allemaal een beetje op een misdaadserie a la Dexter, behalve dan dat dit in 2 uur verteld moet worden, en niet over 5 seizoen van elke serie. Met andere woorden, dat werkt allemaal voor geen meter. Krijg je bijvoorbeeld een politieagente, met hele scheidingsperikelen erbij, met een seriemoordenaar van het type Zware Jongens en compaan die haar te grazen wil nemen. Enkel overdreven uitgebreid uitgewerkt (zelfs tot en met de geldeisen over en weer ) omdat Mr. Brooks mevrouw de agent wel waardering voor d'r heeft. Verder voegt het inhoudelijk totaal niks toe.

Evenals het plotlijntje met de dochter. Ook totaal geen zinnige toevoeging, uiteindelijk gaat Mr. Brooks even naar de universiteit en helpt hij dochterlief, om vervolgens verder te gaan met het plotje van de wannabe-killer Baffert. Verder dan dat reikt het niet. Het plot met de wannabe had eigenlijk het enige moeten zijn waar de film over had moeten gaan, eigenlijk gewoon een plat scripttool-personage, maar voor een bijpersonage wel te vergeven. Maar waarom dat dan met die dochter. Het is ook niet dat er nog subtiel mee om wordt gegaan (moest even denken aan de vader-zoon relatie in A History of Violence), het einde is dan ook al eeuwen te voorspellen. Nog flauwer is om hem dan ook nog wakker te laten worden, zo inspiratieloos.

Ook wel apart om te zien dat Mr. Brooks allerlei dingen kan uithalen zonder dat z'n vrouw merkt dat ie weg is. Er zitten gewoon te veel dingen in waardoor het bij z'n familie zou kunnen opvallen (bijvoorbeeld dat ie overdag ineens het vliegtuig gaat pakken enzo, en 's nachts nooit in bed ligt. Gaat z'n vrouw nooit in die gallerij kijken waarom hij al dagen 's nachts bezig is?)

Films als deze moeten of karakterstudies zijn, of ontzettend grimmig en boos. Nu is het echt een slap allergaartje geworden. Verder vond ik Costner ook (zoals altijd) wat te kleurloos voor dit soort rollen, Moore en die wannabe-killer zijn zelfs slecht. Film vermaakt opzich nog wel redelijk, en er zitten een paar aardige nachtshots in, en er zit zo af en toe wat aardige muziek in (soms ook belachelijk slechte 'stoere' rockmuziek, met die shoot-out bijvoorbeeld ) maar overall is vooral het script te zwak door overdaad.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik kwam toevallig onlangs bij deze film terecht, had er nog nooit van gehoord. Zag dat het een populaire film is hier met een behoorlijke score, vandaar dat m'n nieuwsgierigheid snel gewekt was.

Ook het verhaal stond me zeker aan, ik hou wel van dit soort thrillers met een verhaal als dit.

Achteraf kan ik concluderen dat ik niet helemaal heb gekregen wat ik verwacht had. Het verhaal vond ik nogal traag en er gebeurde mijns inziens niet heel veel interessants. Veel moorden zie je niet en ook wordt het verhaal onnodig gestoord door onnodige subplotjes over rechtszaken en een vrouwelijke rechercheur.

Eigenlijk een overbodige lijn in de film, maar dat is hieronder al genoeg gesuggereerd.

Kevin Costner vond ik positief, evenals Dane Cooke en William Hurt. Ook het einde kon me wel bekoren, zeker een prima afsluiter.

Toch blijf ik met een hele kleine kater zitten, had een hoop spetterends verwacht, maar niet alles kon me bekoren!

Kleine voldoende.

avatar van jippie2010

jippie2010

Als eerste wil ik benoemen dat dit zeker een goede film is die de moeite waard is om te bekijken. Toch waren er een aantal zaken die er voor zorgen dat mijn beoordeling niet al te hoog uitvalt.

Ten eerste heeft de film teveel verhaallijnen nodig om tot het onvermijdelijke slot te komen. Daarnaast werden er teveel hints weggegeven die het verloop van de film onnodig voorspelbaar maakten.

De kracht van de film zat wat mij betreft in de interne worsteling van de hoofdpersonage. Het psychologisch aspect hadden ze nog veel meer kunnen en mogen verdiepen. Dan had de film het al het andere niet nodig. *3.0