Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Bruce A. Evans
Met onder meer: Kevin Costner, Demi Moore en William Hurt
Releasedatum: 6 september 2007
Plot Mr. Brooks
"The man who has everything has everything to hide."
Het is Earl Brooks (Kevin Costner) altijd gelukt een gespleten leven te leiden: aan de ene kant is hij de onkreukbare zakenman en perfecte huisvader, maar daarnaast heeft hij het bloeddorstige alter ego Marshall (William Hurt) die hem tot gruwelijke moorden aanzet. Hij komt echter in de problemen wanneer er foto's worden genomen van zijn laatste moordpartij. Naast de opportunistische fotograaf, wordt hij ook op de hielen gezeten door de doortastende rechercheur Tracy Atwood (Demi Moore). Is Mr. Brooks slimmer dan zijn tegenstanders en kan hij voorkomen dat zijn vrouw en dochter achter zijn schokkende dubbelleven komen? Of wordt hij voor eens en voor altijd ontmaskerd?
Earl Brooks
Sheila
Meeks
Sunday
schaper
Gister gekeken deze film. Eindelijk de Costner hoe we deze willen zien, is in topvorm. Ook Moore weer eens in vorm. Erg goede film, krijgt van mij 4,5 ster.
Turkeyloverz
Tegenvallende film. Heel standaard en bot allemaal. Nergens krijg ik de indruk dat Costner ook maar even zijn best doet om 'iets' neer te zetten. Het begin was al matig, maar het begon echt irritant te worden toen die jongen hem vroeg om mee te gaan. Mr Brooks heeft eigelijk een redelijk goed verhaaltje maar dat is best slecht uitgewerkt.
thedudesons
kevin costner is niet meer de acteur van jaren geleden. valt me erg tegen de laatste tijd. william hurt steelt de show in deze film. het is ook meer een drama dan een thriller.
Diederik58
Sterke film. Prima acteerprestaties.
De moeite waard om te kijken.
thibault14
Deze film schijnt deel 1 in een ganse trilogie te zijn...
Verder, sterke film. 4*
wimaroca
mooie film,het einde had denk ik beter gekund,ieder geval geen standaard film,
ahp2002
Deze film is een beetje vreemd, komt nu en dan gekunsteld over. Sfeer is wel fraai inderdaad, maar er zitten zulke rare scenes in af en toe, dat maakt het geheel toch niet zo compact.
patrick17
De film is inderdaad een beetje vreemd. Ik moest zelf soms even goed opletten bij de film.. De film was overigens wel redelijke.Kevin Costner nooit zo'n fan van geweest maar ik was toch benieuwd naar deze film al hadik er wel iets meer van verwacht moet ik eerlijk zeggen. Demi Moore blijft een mooie dame. Het verhaal is opzich wel oke.
3.5 *
Adammeh
Ik vond het een geweldige film, interessant en zenuwslopend!
Ook slim gespeelt, alleen een beetje vreemd van de alter ego Marshall ik weet nou nog steeds niet hoe hij in zijn hoofd is gekomen..
GrandmasterW
Nou deze is erg meeslepend. Geen typische film voor Costner maar deze doet ie erg goed. Misschien heeft ie z'n roeping eindelijk gevonden?
eximion
leuke film ! goed acteer werk vooral kevin geweldig gewoon echt het kijken waard !
Petero
Interessante film met een goede sfeer. Die alter ego had nog wel wat beter gebruikt kunnen worden; op het laatst voegde hij toch weinig meer toe.
Ook vind ik dat het verhaal zich beter alleen op Mr Brooks kan richten en wat minder op die van de agente. Wat was in godsnaam de échte toegevoegde waarde van die Meeks
Voor de rest een leuke film gezien
Carcamel
Ja vond ik ook, het leek wel of Demi er in gepropt moest worden.
Verder vond ik het een erg vermakelijke film, vooral ook goed geacteerd door Costner (waar ik normaal gesproken niet echt een liefhebber van ben)
BlueSword
goeie film, op sommige momenten vond ik de film wel irritant, vooral in begin, maar later werd ie wel steeds beter.
verhaal die goed in elkaar zit..
Raffael77
Gweldige film. Costner speeld goed maar ook William hurt verdiend een puntje. Zeer verknipt persoon.
Doet me denken aan Nikki van Heroes maar die is nog wat bruter.
Goede thriller.
anne J
Weer eens een andere film zeg! Alles behalve standaard, mooi.
Ik heb echt genoten, iedereen acteerde uitstekend en de sfeer van de film vond ik super.
Het einde was onverwacht. Zijn droom dat zijn dochter hem neerstak. Eerst dacht je van: wow, is dit het einde? Hij gaat dood door toedoen van zijn dochter die dezelfde kwaal heeft. Dat was wel heftig, maar toen werd hij wakker. Ik vond het wel een sterk einde.
NotJustAnOpinion
Wow wat een goeie film zeker een van de betere dit jaar.
Kevin Costner laat zien wat hij kan de rol is hem op het lijf geschreven sluw , intellectueel , relaxed en uitgekookt. Ook het samenspel met zijn alter ego was geweldig om te zien.
Het verhaal begon gelijk goed en de spanning zat er gelijk in en iedere keer als je dacht , nu zal er wel een rust momentje in komen kwam er weer een plotwending bij. Ik heb me geen seconde verveeld tijdens deze film en de 2 uur zijn ook voorbij gevlogen.
Is er dan niks slechts aan deze film , nou er was een scene met demi moore die me een beetje aan de jaren 80 deed denken met veel schieten en weinig raken. Vond het niet echt bij deze film passen.
Sommige reactie's hier vonden de verhaal lijnen van Mr Brooks zijn dochter en Demi Moore overbodig in deze film. Ik persoonlijk vond dit juist meesterlijk waardoor de film geen moment inzakt en het einde van de film des te boeiender maakt. Zoals een thriller naar mijn mening bedoeld is , spannend van het begin tot het eind met een slot die op meerdere manieren kunnen aflopen.
Daarom:
Edwin78
eindelijk weer eens een goeie film.
ben totaal geen kevin kostner fan, maar hier is ie heel goed.
bartje30
Redelijke film, die nergens echt spannend is. In het begin begreep ik de rol van William Hurt niet echt, vond hem erg verwarrend en een niet goed gecaste rol in de film. Ik vond Kevin Costner daarentegen wel goed spelen en de scene op het kerkhof vond ik briljant gevonden, was een wending die ik niet had verwacht.
Stutger
Ik had vooraf niet heel veel van de film verwacht (aangezien ik ook niet echt een Costner-fan ben) maar werd aangenaam verrast door deze flick.
Het was geen superspannende film, maar hij heeft me wel van begin tot eind geboeid. Met de reactie over de slechte casting van William Hurt ben ik het absoluur niet eens, ik vond hem en het samenspel tussen de twee alterego's erg goed.
De scenes met Demi Moore zorgden voor wat lekkere actiemomenten.
3,5 ster
vwtune
Echt een super film!! Heb er de hele tijd mijn aandacht bij gehouden, zelfs wanneer ik ff 1 meter moest lopen om mijn glas te vullen deed ik hem op pauze, waar ik de meeste films gewoon door laat lopen. En vooral het einde (kerkhof)... verassend!!
Richard C
Ik vond hem tegenvallen, vond het een maitge film. Niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Sommige dingen lagen er te dik op, of waren juist te ver gezocht. 2,5
follieboy
De film is van het begin tot het eind echt spannend. Ik heb nog wel 2 dagen nadat ik de film had gezien na zitten denken over 'hoe en wat'. Zeker een aanrader dus!
Hoe komt het toch dat iedereen deze film al heeft gezien als deze pas op 6 september uit komt ^^ lol
bugno
De saaiste acteur die ik ken,Kevin Costner,liet deze film bijna verzuipen.Ook is na deze film wel duidelijk dat Demi Moore echt verleden tijd is,en beter kan stoppen.Toch stond de film me wel aan,het verhaal was meesterlijk,en vooral de rol die William Hurt speelde was subliem,3*
Timecop
Geweldige film, boeiend van begin tot eind, Goed acteerwerk van William Hurt, mag van mij een prijs hebben voor beste bijrol. een echte aanrader dus. Een 3,5 wat mij betreft, net géén 4,0.

Thriller 'Mr. Brooks' met Kevin Costner morgenavond te zien op televisie

'You' scoort op Netflix, hier zes films over mensen met een dubbelleven

Changeling

Felon
Misdaad / Drama, 2008

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
geheimwitnessonderzoekpsychopaatalter egomoordseriemoordenaarfemale detectiveportland oregon