• 9.376.808 stemmen

Geregisseerd door: Bruce A. Evans

Met onder meer: Kevin Costner, Demi Moore en William Hurt

Releasedatum: 6 september 2007

Plot Mr. Brooks

"The man who has everything has everything to hide."

Het is Earl Brooks (Kevin Costner) altijd gelukt een gespleten leven te leiden: aan de ene kant is hij de onkreukbare zakenman en perfecte huisvader, maar daarnaast heeft hij het bloeddorstige alter ego Marshall (William Hurt) die hem tot gruwelijke moorden aanzet. Hij komt echter in de problemen wanneer er foto's worden genomen van zijn laatste moordpartij. Naast de opportunistische fotograaf, wordt hij ook op de hielen gezeten door de doortastende rechercheur Tracy Atwood (Demi Moore). Is Mr. Brooks slimmer dan zijn tegenstanders en kan hij voorkomen dat zijn vrouw en dochter achter zijn schokkende dubbelleven komen? Of wordt hij voor eens en voor altijd ontmaskerd?

avatar van RodneyS

RodneyS

Ik vond hem ook boeiend. Van mij had er misschien iets meer actie in gemogen. Ze hadden van mij bijvoorbeeld die moorden op die school wel in beeld mogen brengen. Maar ja, heb me zeker wel vermaakt.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Had toch iets meer verwacht van deze film, vond het nu maar matigjes.

Te beginnen met het verhaal. Op zich een interessant uitgangspunt, iemand die "verslaafd" is aan moorden terwijl iets in hem roept ook inziet dat hij niet juist bezig is. Alleen de uitwerking was pover; Waarom deed wat hij deed, en waarom dan 2 jaar niet, hoe is het begonnen? etc. Allemaal niet beantwoord. En dan nog iets: hij ging er maar vanuit dat zijn dochter het ook had - die verslaving - maar waarom? Is een moordverslaving iets genetisch? Erg matig uitgewerkt.

Twee andere minpunten vond ik de acteurs en de karakters. Allereerst vond ik eigenlijk de meeste acteurs gewoon erg matig en onvertuigend spelen, Demi Moore als dieptepunt. Zal haar nooit kunnen waarderen vrees ik. Een ander minpunt was de uitwerking van de karakters, erg ondermaats. Om een voorbeeld te noemen, de ex- van Demi Moore, die wel erg simpel werd neergezet als een domme geldwolf die met iedereen naar bed gaat Werd te vaak voor stereotiepen en te makkelijke oplossingen gekozen wat mij betreft.

Genoeg te klagen dus bij het tegenvallende Mr. Brooks, maar heb me nog wel aardig vermaakt. Muziek was wat vlak maar niet onaardig, Costner deed het ook niet zo onaardig. Ik hou het op een kleine 2,5*

avatar van jbond

jbond

Geweldig goede film, verrassend,sterk en goed gespeeld.

avatar van Kasper

Kasper

Heerlijke film, Costner is back!

Zat bij het einde juigend op de bank

avatar van Hankster

Hankster

Een gave film met een verhaal wat al wel redelijk vaak door Hollywood is gebruikt maar nu met een hele nieuwe invalshoek. Erg boeiend

En verder was Kevin Costner (eindelijk!) weer helemaal in z'n element in deze film, en speelde Hurt ook een erg goede rol.

Maar er waren in mijn ogen een aantal minpuntjes aan deze film. Ten eerste werd de rol van Atwood erg matig neergezet door Moore en niet al te best uitgewerkt in het verhaal. En hiermee hingen een aantal zij-verhalen samen die uiteindelijk niet veel met het eigenlijke verhaal te maken hadden maar wel (te) veel aandacht kregen...jammer.

Maargoed, eindelijk weer een topper van Costner die samen met Hurt geweldig speelt! Ookal blijf ik een beetje een nare nasmaak houden aan de matige acteerprestaties van Moore en de rare balans in aandacht voor bepaalde verhaallijnen. En ook had ik bij het einde een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant vond ik het einde behoorlijk 'whoo!', maar ik had ook iets van 'is dit het nou?..'. Misschien moet ik hem daarvoor nog een keer zien, maar ik heb ergens een beetje het idee dat dit niet het einde was hoe de regisseur het eigenlijk had bedoeld..

avatar van Arjanz

Arjanz

Super film ik wou dat dit een vervlog ergens op was of dat hier een vervolg op komt mooie film

avatar van girlygirl

girlygirl

film was goed, maaruh is die marshall een denkbeeldig vriendje?? moet toch wel........!!?

leuke film om naar te kijken. het blijft je boeien tot het eind met zeer veel plotwendingen.

een 4* van mij

girlygirl schreef:

avatar van brucecampbell

brucecampbell

kos schreef:

Ach, het zal de leeftijd wel zijn, hoop ik.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

RodneyS schreef:

Ik vond juist dat er te veel actie in de tweede helft zat. Je moet juist niet alles laten zien.

De eerste helft was veel beter. Daarna werd het meer een standaard actiefilm. Ik had meer met dat denkbeeldige mannetje gedaan als maker. Ook hier en daar wat overbodige en toch niet (vind ik) helemaal goed uitgewerkte scènes (Meeks e.d.).

maar verder een erg fijne thriller .

avatar van Mr Anderson

Mr Anderson

Gisteren gekeken en ik ben positief verrast .. Goede thriller met Kevin Costner weer eens in een goede rol en ook William Hurt speelde weer fantastisch .. Het einde snap ik niet helemaal, OK hij heeft gedroomd, maar welk gedeelte van de film dan .. De rest van de film was gewoon goed ..

Mijn Oordeel: 4*

By the way, waren die schoten nou zo hard of ligt dat nou aan mij .. Ik kwam knalledoof de bioscoop uit haha ..

avatar van XanaX

XanaX

Leuke film om je zaterdagavond mee te vullen.

De dubbele persoonlijkheid wordt leuk neergezet, maar ik mis helaas de echte actie. magere 3 sterren

avatar van Paco Delavega

Paco Delavega

thomzi50 schreef:
Had toch iets meer verwacht van deze film, vond het nu maar matigjes.

Hij heeft het 2 jaar lang kunnen onderdrukken door o.a. naar die AA meetings te gaan. Hij deed het omdat hij verslaafd was, maar de voorgeschiedenis is dan ook niet uitgewerkt in het verhaal. Echt storend vond ik het niet.
Hij ging er niet simpelweg vanuit dat zijn dochter dezelfde moordverslaving zou hebben, maar kwam er pas achter toen hij ontdekte dat zijn dochter aan het liegen was.

avatar van rupie

rupie

thomzi50 schreef:

uitwerking?
snap niet helemaal, je zegt het zelf al "verslaving"
daarom doet hij het. soms heb je je verslaving onder controle een tijdje, maar val je weer terug. ook logisch toch. kan 2 jaar zijn
moordverslaving genetisch,? zijn veel onderzoeken over, maar is niet bewezen volgens mij, deze film stipt het aan, dat maakt het interessant.

acteurs en karakters:

Demi Moore mee eens, maar Kevin C. speelt een fantasche rol, subtiele wijze geeft hij gestalte aan zijn karakter met wisseling naar "perfecte" huisvader in het gezinnetje en succesvolle zakenman en de ""doordachte killer"

maar goed ieder zijn eigen mening!

avatar van stingree69

stingree69

girlygirl schreef:

Oh my god... Hoe dom kan je zijn... Sorry hoor, kon me niet inhouden.

Maar goed. Vond het een leuk filmpje. Leuke verrassing op het eind. Van Demi Moore als actrice moet je houden, maar het vult het beeld wel mooi. Vergeleken met een hele hoop rotzooi die de laatste tijd wordt opgenomen steekt deze er toch wel flink bovenuit. 4 sterren...

avatar van smirnoffanovich

smirnoffanovich

goede film, goed geacteerd, schrok me helemaal te ***** op het einde, goed verhaal, goed uitgewerkt, een 3,5*

avatar van montoyaruler

montoyaruler

aardige film, leuk geacteerd, goed en origineel verhaal (vind ik dan!), de dochter van earl was lekker.. geen 3, geen 4, maar 3½*

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Gisteren in de bios gezien. Ik vind het een goede film. Lekker spannend met een paar heerlijke schrikmomenten! Wel een aanrader deze film.

****-sterren

avatar van Wolff

Wolff

geweldige goeie film van mij een 4.5*

avatar van wisqo

wisqo

deze film verraste mij zeer..

ik had 2e gratis bios kaartje van albert heijn en gister was de laatste dag dat hij geldig was. Ik kon de films van 9;15 niet halen dus besloot naar deze film te gaan die als enige om 21:30 draaide. Zeer leuk/verrasend verhaal en goed geakteert! een aanrader voor thrillerfans

avatar van Norma

Norma

Hoewel ik met veel plezier naar deze film gekeken heb was ik er toch minder van onder de indruk dan velen hier lijken te zijn. Costner en Hurt zijn een geweldig duo en het verhaal kent genoeg spannende en grappige momenten om te entertainen, maar ik miste toch nog wel wat in de uitwerking van het verhaal. De verhaallijn met Moore bijvoorbeeld leek een beetje uit de lucht te komen vallen en de actie daarin werd voor deze film ook erg storend in beeld gebracht (een actiefilm daarentegen zou er trots op mogen zijn)

Ook het einde was niet helemaal naar tevredenheid; een gevoel van “ is dit het nou” kon ik niet helemaal onderdrukken.

Ik klink wellicht negatiever dan de bedoeling is: de film is zeker de moeite wel waard; misschien was mijn verwachting toch iets te hoog gespannen.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

rupie schreef:

uitwerking?

snap niet helemaal, je zegt het zelf al "verslaving"

Dat had wat mij betreft wel wat beter uitgewerkt mogen worden, nu is het inderdaad alleen "verslaving", maar dat kan op verschillende manieren gebracht worden.

avatar van chillout

chillout

leuke film kon me steeds blijven boeien zeker aanrader!

avatar van Deepdish

Deepdish

wisqo schreef:

deze film verraste mij zeer..

Leuk voor je.... die kaartjes.. en ook zeer interesant dat je die van 9:15uur niet gehaald hebt.. spannend zeg...

avatar van Deepdish

Deepdish

De film is redelijk geslaagd.. wat wel knap is aan de film is dat je het Costner het moorden bijna vergeeft.. de regiseur geeft hem een heel menselijk karakter terwijl het gewoon een ordinaire viezerik is..

Er zitten jammer genoeg een aantal overbodige scene's in de film en ik vind dat demi moore haar beste tijd gehad heeft.. geen overtuiging in haar rol en ze probeerd er door de botox nog wat jonger uit te zien..

* * *

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Deepdish schreef:

* * *

Wat leuk dat jij hem het moorden bijna vergeefd. En wat goed dat ziet dat het een ordinaire viezerik is. Ook leuk dat jij hem 3 sterren geeft, ik geef hem 3,5 sterren, vind je dat goed?

avatar van Mug

Mug

Als je nu het lef hebt zelf een recensie te schrijven ipv andere mensen af te zeiken, dan vinden we het pas goed...

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ach meisje kijk dan zelf wat hij zelf doet.

avatar van Mug

Mug

*van schrik hangt Mug z'n beha-bandjes weer over zijn schouders*

Deepdish geeft een inhoudelijke en persoonlijke recensie. Wat ook de bedoeling is alhier.