Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Bruce A. Evans
Met onder meer: Kevin Costner, Demi Moore en William Hurt
Releasedatum: 6 september 2007
Plot Mr. Brooks
"The man who has everything has everything to hide."
Het is Earl Brooks (Kevin Costner) altijd gelukt een gespleten leven te leiden: aan de ene kant is hij de onkreukbare zakenman en perfecte huisvader, maar daarnaast heeft hij het bloeddorstige alter ego Marshall (William Hurt) die hem tot gruwelijke moorden aanzet. Hij komt echter in de problemen wanneer er foto's worden genomen van zijn laatste moordpartij. Naast de opportunistische fotograaf, wordt hij ook op de hielen gezeten door de doortastende rechercheur Tracy Atwood (Demi Moore). Is Mr. Brooks slimmer dan zijn tegenstanders en kan hij voorkomen dat zijn vrouw en dochter achter zijn schokkende dubbelleven komen? Of wordt hij voor eens en voor altijd ontmaskerd?
Earl Brooks
Sheila
Meeks
Sunday
Bibelonseberg
Akelige film die blijft boeien. De film gaat over een contrasterende en zieke geest met een alter ego die hem blijft uitdagen tot nieuwe misdaden. Het einde was wat aan de magere kant, er is veel aan de fantasie overgelaten.
M.Goodkat
Hele goeie film, Dane Cook als komiek erin spelend vond ik geslaagd
svenn.dhert
Prachtige film, in lange tijden zo geen goeie film gezien. Ook Danielle Panabaker speelt hier een mooie rol, echt top. Goed einde, goeie film.
schram101
Stoere film van Costner! Had er iets meer van verwacht, maar dat is mijn eigen schuld. Het verhaal is erg sterk en er wordt ook aardig geacteerd. De film is soms vrij spannend. Ook kan ik me aardig vinden in het einde.
Rest mij nog 1 vraag:
Het moment dat hij wakker wordt aan het eind van de film, dat is zeker voor zijn speech? Het kwam op mij over alsof hij zijn speech reperteerde in bed en een nachtmerrie had..
svenn.dhert
Ik heb hem net opnieuw gezien, hij blijft mij fascineren. Het einde van een drama/triller/horror zijn een van de belangrijkste zaken van de film vind ik persoonlijk, en dat is hier zo absurd zalig goed gevonden.
Wat hij precies zegt is me momenteel ook onduidelijk, maar ik vind het niet zo belangrijk ^_^ meer zo'n films
Criticism
Zeker een film die boeiender was dan verwacht. Het karakter van Kostner en Hurt is zeer interessant en ook uitstekend neergezet door de twee. De wisselwerking tussen beide vond ik ook goed uitgewerkt. Een groot minpunt van deze film is de rol van Demi Moore. Het is ten eerste gewoon een waardeloos gespeelde rol. Ten tweede is de hele verhaallijn rond haar scheiding en de ontsnapte gevangene die achter haar aanzit gewoon niet boeiend. Verder vond ik het einde niet zo bevredigend, maar al met al was dit een aardige film.
NERD
De film trok mij om een of andere rede nooit genoeg aan om hem daadwerkelijk in de bioscoop te zien, heb er vaak dicht tegenaan gezeten maar uiteindelijk nooit gezien. Ben enorm blij dat ik de film nu toch gezien heb... wat een heerlijke film dit. 4,5 sterren
magic-d
Heel erg goede film, mooie plotwendingen, sterk verhaal (niet verwacht met n dertien in n dozijn verhaal op de achterkant;) )
Echt spannend en n leuk eind:)
Lekker wijf trouwens die dochter van m:)
Kink fm
DIE LAATSTE SCENE, WOW!. Vooral door de song van
The Veils - Vicious Traditions te laten horen. Dat was echt kippenvel!!!!!
Heb, na mijn geweten, nog nooit zo'n mooi einde gezien, en gehoord, van en film!!!
zonnemeisje
Ik vond het een afschuwelijk verhaal en heb de film dus halverwege afgezet. Ik vond het echt niet leuk om naar te kijken.
nightbreed
Interessant filmpje maar het was wel ff een beetje te veel van het goede. Ze hebben gewoon te veel in deze film gepropt, waardoor het een beetje te ongeloofwaardig werd.
Verder zeer vermakelijk en met goed acteerwerk.
kanjertje
Heb echt niet kunnen genieten van deze film.
Was mij veel te gecompliceerd en veel te veel verhaallijnen wat inderdaad de film ongeloofwaardiger maakt.
Had er veel van verwacht omwille van de hogere quoteringen op IMDB en op deze site en omwille van de indrukwekkende cast.
Een tegenvaller dus
henkiej
leuke film, zeker het kijken waard. Het einde stelde me wel wat teleur. Je mist compleet wat er met de rest van de hoofdpersonen gebeurt. Het einde past niet helemaal bij de rest van de film die zeker de moeite waard is
Zeer boeiende en ook spannende thriller (waarom deze film mede betiteld staat als een drama snap ik niet want dit is juist totaal geen drama) met een uitstekend verhaal. Kevin Costner, William Hurt en Dane Cook deden het goed, vooral Kevin Costner was geweldig opdreef. Demi Moore deed het ook best eens een keer aardig en voor de afwisseling ging zo ook niet uit de kleren
Was er dan ook iets slechts aan deze film ? Ja dus, en wel het einde. Het einde leek zo goed te zijn maar de laatste 30-40 seconden verpesten het helemaal. Maar als je de laatste 30-40 seconden gewoon vergeet is het meer dan een voortreffelijke thriller.
LuckySean7
hele goede film ik kan niet anders zeggen lieve mensen wat me het meest heeft aangesproken is het verhaal potverdorie wat creatief en niemand anders had dit verhaal zo goed kunnen neerzetten en de hoofdrol kunnen dragen als Kevin Costner petje af zeggen we dan
Drs. DAJA
Ik miste toch enorm een build-up. Heel interessant concept, de interesse wordt gewekt maar vervolgens wordt alles heel tam in beeld gebracht. Het gaat om het psychologische aspect, inderdaad, maar dat had heel goed samengegaan met wat vuurwerk. Vooral het einde stelde me teleur, had enorm het idee dat de studio ingreep.
sinterklaas
Zeer ammuserend filmpje met Costner als een bijzondere figurant met schizofrenie. Zowel als gewone burger als een meedogenloze massasmoordenaar. Film doet kwa onderwerp een klein beetje denken aan Fight Club. Costner speelde zoals gezegt goed maar verder vond ik ook vooral William Hurt een prachtige rol neerzetten als de denkbeeldige opdrachtgever van Brooks en daarbij moest ik ook aan Fight Club denken. Ook Demi Moore had een leuke rol als de nietsvermoedende vrouw van Mr Brooks. De dialogen en de slimme trucjes van Brooks keamen ook fijn uit de verf. Soms vroeg je je ook af: wil Brooks dit allemaal wel? Ook moet je niet op al te veel gore en zieke dingen rekenen waar ik wel op gerekend heb toen ik de film ondekte en toen ik de titel zag dacht ik aan een komediefilm. Gewoon een mooie vertelling die soms ook spannend kan zijn.
Geslaagde film. Earl Brooks kan ook in het rijtje van de film Psycho's
Mindreavert
De film doet me heel erg denken aan de TV Serie Dexter (http://www.tv.com/dexter/show/62683/summary.html). Lijkt er verdacht veel op dat de makers van deze film af en toe tv kijken
Maar, dat maakt het natuurlijk nog geen slechte film. Een verdomd goede zelfs, als je het mij vraagt.
4 sterretjes dus maar.
Mindreavert
@sinterklaas
Demi Moore de nietsvermoedende vrouw van Mr. Brooks?
Euhm, Demi speelt hier als agent hoor...
Tonypulp
Schitterende film.
Hele goede kalme weergave van een psychopaat, goed neergezet door Costner!
Film begint goed, houd een goed tempo aan en de twee uur zijn zo voorbij, in z'n geheel erg interesant en spannend.
Had het niet verwacht, 4*.
Apollinisch
Waardeloos geacteerd.
Noodless
Deze film heeft een goed opgezet plot met misschien een subplotje rond Moore dat eventueel kon weggelaten worden. Costner en Hurt zijn goed op dreef en de film is spannend tot het einde. De verwachtingen lagen heel wat lager bij deze film en ik moet zeggen dat het een uitstekende thriller is. Zo zie je maar, altijd een kans geven.
8/10
gauke
Intrigerende film, zonder clichés, over een seriemoordenaar die de volle twee uur (van scène tot scène) blijft boeien. Geweldig script.
svenn.dhert
We zijn natuurlijk altijd blij als je mening zo goed onderbouwd.
G to the J
I agree..
Het duurde voor mij wel ff totdat ik door had dat hij schizofreen was..>_>

Thriller 'Mr. Brooks' met Kevin Costner morgenavond te zien op televisie

'You' scoort op Netflix, hier zes films over mensen met een dubbelleven

Changeling

Felon
Misdaad / Drama, 2008

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
geheimwitnessonderzoekpsychopaatalter egomoordseriemoordenaarfemale detectiveportland oregon