• 9.378.922 stemmen

Open Water 2: Adrift (2006)

Thriller | 95 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 7 september 2006

Plot Open Water 2: Adrift

"Fatigue. Hypothermia. Death."

Zes vrienden en een baby vertrekken met een zeiljacht voor een weekend op het Mexicaanse zeewater. Ze hebben het enorm naar hun zin, trekken wat flessen wijn open en besluiten dan even een frisse duik te nemen. Amy, die een serieuze waterfobie heeft, blijft samen met kapitein Dan aan boord. Al snel onderneemt Dan een poging om Amy over haar watervrees heen te helpen en ze belanden ook in het water. Maar Dans goede bedoeling keert zich harder tegen hem dan hij ooit kon vermoeden. In zijn enthousiasme vergat hij de ladder uit te hangen en niemand ziet meer kans om aan boord te komen. De paradijselijke zee is opeens hun grootste vijand, waarin ze machteloos rond drijven.

avatar van Plankje

Plankje

Redelijke film.

Het zal je maar gebeuren.

Zat echt te wachten op de haaien ...

Minpuntje was zoals reeds door anderen genoemd,

het einde.

avatar van horror3d

horror3d

ik heb alleen maar de 1 gezien leuke film tzal wel spijtig zijn dat je het zelf meemaakt

avatar van tjp1994

tjp1994

1 was erg erg goed en mooi emotioneel intens. dit baggerstukje is echt helemaal niets

avatar van vph1272qm

vph1272qm

ik vond het een vermakelijke film, mooie shots, flashbacks mooi gedaan. de beklemmende sfeer is goed te begrijpen, en dan hoef je niet eens goed te acteren om de paniek duidelijk te maken. je zou er maar zwemmen.

ik geef een 4

avatar van saleena

saleena

wisten jullie al dat er echte haaien in zitten?

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik moet zeggen dat ik het behoorlijk saai vond.

Had er toch iets meer van verwacht, dus dat was wel jammer.

Oke het idee dat zoiets je kan gebeuren is best lullig, maar ik vond het op een gegeven moment echt saai worden, en de mensen begonnen me te irriteren.

Sfeer was er bijna niet, spanning viel ook tegen (al was dat nog te doen)

Enige positieve waren de nog wel mooie natuurshots, maar daar is dan ook alles mee gezegt.

avatar van bossie40

bossie40

Ik vond dit geen verkeerde film.3*

avatar van voskat

voskat

Zes complete mongolen die zichzelf de dood injagen... en daar moeten wij sympathie voor vinden??

We hebben ons dood gelachen om zo veel onnozelheid bij elkaar. Vooral bij het weggooien van de mobiele telefoon!

avatar van Protonpusher

Protonpusher

ja je moet inderdaad een complete debiel zijn om dit voor elkaar te krijgen...

gelukkig dat er nog amerikanen zijn die ons laten zien hoe het niet moet.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Toch wel een verbetering ten opzichte van deel 1

Er zit veel meer spanning in wat vooral komt doordat het hier om 6 personen gaat en in de andere film 2. Maar het komt ook doordat dit deel veel professioneler is gemaakt en er geld gestoken is in betere acteurs.
Alleen het slotstuk is vaag en houdt veel vragen overWaar is de vrouw gebleven die alleen verder zwom.Waarschijnlijk is ze dood gegaan maar laat dan een bevestiging zien.En leefde Dan nog?Je zag hem bewusteloos liggen op het dek maar het vervolg zie je niet.En waarom kwam er geen hulp.De smoezelige zwerver die op zijn boot langskwam leek de hulp te zijn maar was het niet

Allemaal vragen dus waarmee je achterblijft na afloop van de film. Afgeraffeld dus. Echt jammer want voor de rest was Adrift gewoon een spannende Drama/Thriller.

avatar van Brotherband

Brotherband

want een slechte film, sloeg nergens op. ze hadden wel wat betere truccen kunnen verzinnen.

en al die irritante mensen op dat bootje die elkaar alleen maar zitten af te reageren

had er veel meer van verwacht..

avatar van doorzetterke

doorzetterke

ondanks de slechte kritiek op de eerste film van open water vond ik die film toch de moeite waard en zelfs goed gefilmd. Maar nu, de tweede film, adrift, vond ik al heel wat minder. Ten eerste zit de film niet logisch in elkaar. Zo krijgen ze bv. pas na een halve dag in het koude water te dobberen het idee hun kleren aan elkaar te knopen om als klimtouw te gebruiken. In de realiteit zal dit idee heel wat vroeger op de proppen komen. Ten tweede heeft men het immense effect, nl. de oneindig grote zee t.o. enkele kleine mensjes niet meer in beeld gebracht(buiten 1 of 2 maal dat men het hele beeld van de zee filmt). De film krijgt van mij een 2

avatar van Icer

Icer

Ik vind open water 2 net als open water 1 een prima film.

Als je gaat voor actiescenes en ellenlange dialogen ben je bij deze film aan het het verkeerde adres.

Het is een realistische film. Het verhaal kan eigenlijk iedereen overkomen. Een ongeluk zit in een klein hoekje met een 'ramp' tot gevolg.

Op waar gebeurde feiten gebaseerd.

avatar van Poll3tj3

Poll3tj3

Niet wat ik een goede film zou noemen, maar daarom niet minder vermakelijk voor een doordeweeks avondje. Minpunten voor mij zijn de zeer minimale opbouw van het verhaal (er wordt zo snel mogelijk een situatie gecreeerd waarin iedereen in het water ligt te spartelen) en het onbegrijpelijke einde met die Mexicaanse vissersboot . Hoop dat iemand me dat ooit nog eens uit zal leggen Voor de spanning+idee toch 3*.

avatar van FeX

FeX

De tagline van Open Water 2 doet mij erg denken aan die van Alien!

avatar van mwart

mwart

Best een spannende film op zich, maar wel domme gasten. Het slot vond ik vaag. Was Dan nou dood of niet? Waar was het smoezelige bootje gebleven toen Amy op het dek stond? Waarom stond ze daar naar Dan te kijken i.p.v. naar haar baby toe te gaan? En wat is er met die vrouw gebeurd die in haar eentje naar de kust ging zwemmen? Jammer....

avatar van Doom

Doom

Open Water 2: Adrift bevat een aardig eerste half uur. Niet zo zeer omdat er sterke karakters of iets dergelijks worden opgebouwd, maar gewoon omdat het redelijk wegkijkt. Helaas zakt het niveau wel drastisch vanaf het moment dat ze in het water belanden. De personages gaan dan namelijk ineens onrealistisch stuntelen. Denk hierbij aan het hoofd stoten, een messensteek ontvangen en het zwemmen naar de kust. Dit soort acties zijn natuurlijk niet serieus te nemen.

Helaas mis ik in dit tweede deel ook de dreiging van de haaien. Het is eigenlijk gewoon een vrienden drama in het water met verschrikkelijke acteurs.

avatar van j0zman

j0zman

Ik vond het een vermakelijke film! Moet er niet aan denken dat je zoiets overkomt. Maar zoals de rest hier heb ik mij vaak afgevraagd of ze niet het een of het ander konden proberen om op die boot te komen.

En toch, de hele film door hangt er een bepaalde dreigende sfeer zoals de haaien die dan niet komen weliswaar.

Aardige film!

avatar van Doom

Doom

j0zman schreef:

Vreemd. Dit is juist iets wat ik minder vond aan Open Water 2. Ik heb namelijk totaal geen dreiging gevoeld over de aanwezigheid van een haai, laat staan haaien. Best teleurstellend voor een vervolg op Open Water.

avatar van Chr.s

Chr.s

Ik heb deze eerder dan Open water 1 gezien, en vond dit niet eens zo slecht. Vond het best spannend, sterke muziek, af en toe mooie beelden, maar soms ook érg slecht (o.a. acteerwerk blonde "sloerie")

Eigenlijk 3,5*, maar in afwachting hoe het 1ste deel is 3* (verwacht daar meer van)

avatar van mikey

mikey

Makkelijk vervolg op open water. Over nu wel hele domme mensen. 2.5

avatar van Edotje

Edotje

een redelijke film niet echt spannend eigenlijk maar voor de zondag middag prima:)

ben net niet in slaap gevallen.

een 2.5

Mister_Movie

Een volstrekt overbodig vervolg op Open Water. Ook overduidelijk het mindere broertje, zowel qua acteerprestaties als qua spannende momenten, originele gedachten en drama.

Als je Open Water nog niet zag, kan deze je nog wel wat bekoren, maar anders ga je automatisch vergelijken en je wat vervelen omdat je het allemaal al wel gezien hebt.

avatar van stinissen

Mister_Movie schreef:

Deze film heeft totaal niets met open water te maken , je moet de films dus ook afzondelijk bekijken.

stinissen schreef:

Deze film heeft wel degelijk iets met Open Water te maken. De producenten noemen het niet voor niets Open Water 2, toch ?

Het is inderdaad geen vervolgverhaal als je dat bedoelt. Maar overduidelijk werd het concept van Open Water 1 klakkeloos gekopieerd. Voor de fans van het genre, die ongetwijfeld Open Water 1 ook gezien hebben, is dat echt wel relevant.

Niets is dan nog nieuw in deze film en (vergelijken is des mensen hoor) alles is gewoon minder. De drama komt er bijvoorbeeld veel minder uit en de acteurs zijn tweederangs. Ook al heb je de eerste film dan niet gezien, echt wonderlijk ga je deze film zowiezo niet vinden.

Da's mijn gedacht.

Mister_Movie

En niet iedereen deelt mijn mening, zie ik ondertussen, want Adrift scoort dus hoger dan Open Water.

avatar van hinie

hinie

Wat wordt deze film laag beoordeeld hier.

Jammer, ik vond het een geweldige film.

De spanning was voelbaar, de paniek ook.

Uitstekend geacteerd. Van mij krijgt hij een verdiende 4*

avatar van tesskuipers14

tesskuipers14

word er in deze film engels of duits gesproken?

gewoon Engels hoor

avatar van Wouter

Is niet zo gewoon als je ziet waar de film vandaan komt. Geen onlogische vraag, dus.