Open Water 2: Adrift (2006)
Genre: Thriller
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 7 september 2006
Plot Open Water 2: Adrift
"Fatigue. Hypothermia. Death."
Zes vrienden en een baby vertrekken met een zeiljacht voor een weekend op het Mexicaanse zeewater. Ze hebben het enorm naar hun zin, trekken wat flessen wijn open en besluiten dan even een frisse duik te nemen. Amy, die een serieuze waterfobie heeft, blijft samen met kapitein Dan aan boord. Al snel onderneemt Dan een poging om Amy over haar watervrees heen te helpen en ze belanden ook in het water. Maar Dans goede bedoeling keert zich harder tegen hem dan hij ooit kon vermoeden. In zijn enthousiasme vergat hij de ladder uit te hangen en niemand ziet meer kans om aan boord te komen. De paradijselijke zee is opeens hun grootste vijand, waarin ze machteloos rond drijven.
Grindpad
Deze film is werkelijk niet om aan te zien. Tenenkrommend slecht acteerwerk.
waar slaat dat nou weer op?
wat is dat nu weer voor sobistische flauwekul?
heb gerust een mening maar aan dit soort "kijk mij eens elitair zijn-gebazel" erger ik me altijd kapot op MoMe.
simonvinkie
Open Water 2: Adrift
Pfffff wat een bagger film zeg. Deel 1 vond ik al niet best maar deze was nog slechter. Echt hoe dom kan je zijn om het trapje vergeten uit klappen
Michaelpitt
Eerst was het een redelijke film, totdat er drie mensen doodgingen/gewond raakten binnen een kwartier. En dan niet een filmkwartier maar een 'echt' kwartier zegmaar. Ook was het een héél klein beetje apart dat die vent zn mes kon inhalen dat naar de bodem zonk.. Natuurlijk.
Ik had na een paar minuten al een manier bedacht om de boot weer op te komen, maar ja, dat konden zij natuurlijk niet bedenken want dan is de film gauw af.
Toch kon hij me meer boeien dan het eerste deel, waarschijnlijk omdat ze nu met zijn zessen waren. Dan krijg je toch automatisch iets meer dialogen. Ook kreeg je wel echt zo'n machteloos rotgevoel als je naar die spartelende mensjes zat je kijken. Daarin zijn de makers goed geslaagd.
Maargoed, het bleef een beetje een vervelende film. Ik zal hem niet zo snel nog eens kijken.
clutch
waar slaat dat nou weer op?
wat is dat nu weer voor sobistische flauwekul?
En wat is dit dan? Wat zou daar snobistisch aan moeten zijn.. Majah zal wel een grapje zijn.
decicco
En qua camera-werk? Denk dat deze film dan toch meer in de smaak valt..
movie acteurs
Camera-werk is inderdaad best goed gedaan hier. Maar de sfeer in de vorige film was wat beter en het acteerwerk vond ik ook wat overtuigender.
canciser
Aparte film die ik toch wel geslaagd vind. Spanning zit er goed in. 3*
AC1
Een intense ervaring. 4 sterren! De premisse op zichzelf is al pure terror.
Trivia: De Duitse film Adrift heeft eigenlijk niets met te maken met het Amerikaanse Open Water. De studio heeft deze film om commerciële redenen geafficheerd als een sequel. Het script van Adrift was er al voor dat de opnamens van Open Water van start gingen.
Jozz
Matige film, maar niet zo slecht als waar ik bang voor was.
Wat ik jammer vind is dat de personages regelmatig oliedom gedrag vertonen, wat ergerlijk is bij een film als deze. Het script is daarin zeer zwak. Daar komt bij dat de oorzaak van alle problemen te stompzinnig is voor woorden. Dit in tegenstelling tot het eerste deel, waarbij veel overtuigender de machteloosheid van 2 daadwerkelijk achtergelaten mensen in beeld werd gebracht. Ik vind deel 1 sowieso minder populistisch, maar aan de andere kant begrijp ik ook dat een exacte kopie van deel 1 niets zou toevoegen.
Positieve punten zijn er dan ook wel. Zo is de spanning wederom van hoog niveau en ben je telkens benieuwd hoe het de personages verder zal vergaan. Ook al is het acteerniveau bij vlagen irritant, over de gehele linie is het degelijk.
2,5
moviemafketel
- 19752 berichten
Deel 1 heb ik nog niet gezien, maar deze nu dus wel.
Wat een verschrikkelijke tegenvaller was dit zeg. En dan zelfs nog een hoger gemiddelde dan deel 1. Ik had eerlijk gezegd gewoon een zooitje haaien verwacht die ze 1 voor 1 zouden opvreten, krijg je dit gedoe. De 1 ging nog zinlozer dood dan de ander. Irritante blonde vrouwtje ging gelukkig als 1e de pijp uit. Ik had zin om haar zelf kopje onder te duwen met haar hysterische geschreeuw. En dan heb je zelfs nog een mes, 3 sterke gasten en dan kun je het 1e kwartier niet even rust bewaren om op elkaar te klimmen. Kijk deze film niet om op geniale tips te komen. Poeh poeh wat een stelletje malloten bij elkaar.
Dan hebben ze een leuk idee om de zwemkleding aan elkaar te maken en dan laten ze later die gast met zwemkleding en al naar de bodem gaan. Ook geen tiet te zien en het vrouwtje dat overblijft heeft als enige haar slip en bh nog aan. Dan kan die knakker ook gewoon aan boord komen, gaat die er vandoor. Nee dit is toch wel weer eens 0,5 waard.
Deel 1 heb ik nog niet gezien, maar deze nu dus wel. Wat een verschrikkelijke tegenvaller was dit zeg. En dan zelfs nog een hoger gemiddelde dan deel 1. Nee dit is toch wel weer eens 0,5 waard.
Kijk maar nooit naar deel 1 want die is echt nog slechter. Het enige wat je misschien leuk zal vinden aan deel 1 is de eerste 5 minuten want daarin is wel een "tiet" te zien (maar liefst twee en ook nog mooie
GuyB
Het idee zelf is eigenlijk nog vrij creepy, jammer dat het allemaal zo crappy is uitgewerkt. Beelden waar ik dronken van kom & de gebeurtenissen die volgen zijn vrij belachelijk.
bjerik76
ik vond deze eigenlijk net zo goed als de eerste, je leeft volkomen mee, maar wat is die baby lelijk !
Je vraagt je toch af hoe dit allemaal gaat aflopen.
De Knip
Misschien een kleine tip: til elkaar op en je klimt zo aan boord van de 'Godspeed'. Eerste wat in me op zou komen. Probeer het in ieder geval.
Met behulp van die 2 'houvasten' onder aan de boot, kun je de neerwaartse druk tegenhouden.
Of je gaat aan een vlag hangen of je gooit een mobieltje zomaar weg. Ook goeie ideeen natuurlijk
Nogal stom dat het ze op deze wijze aan boord komt door op hem te steunen. Buiten dat een nooit echt spannend wordend thrillertje. Tuurlijk zijn het geen topacteurs, maar de dialogen waren ook povertjes:
*1/2
mug13
Net gezien op tv.Je zal mij nooit horen zeggen dat ik de beste ben,maar deze mensen maakte mij behoorlijk pissig met het niet helder nadenken en het gewoonweg uitvoeren van stomme acties.Mijn visie is;nummer 1 gaat liggen in het water met zijn neus naar de lucht,de andere 2,3 en 4 ondersteunen(schouders,midden,benen)zodat 5 op de buik kan klimmen van 1 en zich dus vervolgens op het dek kan trekken.Nummer 6 heeft de belangrijkste taak,en dat is het juichen(kom op 1,2,3,4,5 jullie kunnen het,toe dan,bijna,jullie kunnen het).Over het algemeen was deze film wel spannend maar o zo voorspelbaar.
Seifer
Open Water 2: Adrift
. Het acteerwerk was nog niet eens slecht maar ik vond de film gewoon niet spannend bovendien was de film ook nog eens saai. Zeer matige film Ze waren het ook niet echt vergeten, aangezien er gewoon nog 2 mensen aan boord waren. Alleen 1 van die 2 maakte een gruwelijke fout.
rox91
Redelijke film, best voorspelbaar maar vaag einde (dat snapte ik niet helemaal). Ook was het acteerwerk soms niet geloofwaardig.
Elisah
Beter als deel 1. De film stelt eigenlijk niet veel voor, maar toch vond ik het wel spannend.
2.5
leanne_love
Ik vind dit een slechte film. dingen als elkaar doodsteken om een krasje op een boot,telefoons wegsmijten. Bij het touw van kleding konden ze makkelijk een licht iemand naar boven duwen maar ze kiezen voor de grootste en zwaarste man en laten hem alles alleen doen ...
En het eind was slap.... Is Dan dood? Hoe is het afgelopen met de vriendin die zwemmend naar land ging zoeken ?? Vage film al zeg ik het zelf
juhnzun
Huilertje
de beklemende sfeer van Open Water (2003)
was totaal afwezig inplaats daarvan kijken we naar een zee van domme beslissingen en onwaarschijnelijkheiden
het einde sloeg al helemaal nergens op
m1701
Was een aardige film
Maar vond deel 1 iets beter, daar kreeg je meer het gevoel van helemaal alleen zijn.
Dit deel was ook wel aangenaam en spannend maar miste toch nog iets.
Leuk voor een keertje
En zeker om McSteamy zo eens te zien
Tarkus
Deze film heb ik gekocht omdat ie maar 1 € kostte. Het eerste deel beviel me al niet omdat het zo ongeloofwaardig was en was een beetje bang dat het met deze film dezelfde richting zou uitgaan.
Dat is eigenlijk ook zo, maar het einde hier kan 2 richtingen uit, zodat het toch iets geloofwaardiger wordt dan de eerste film.
Maar een goede film.. neen dat is het niet, al zit er natuurlijk wel een goed verhaal in.
Aan U om zelf te oordelen.
dominion
Wel redelijk spannend.
Heb Open Water nooit gezien dus kan ze niet vergelijken.
Maar heb me hier toch wel prima mee vermaakt.
Het is wel heel erg duidelijk zwaar B maar dat hoeft nog niet zo te zijn dat het gelijk slecht is.
Echt goed is hij nou ook weer niet maar wel goed genoeg om een voldoende te scoren.
Acteurs waren weer niet zo super behalve dat vrouwtje met die baby die het weer wel redelijk goed deed.
Stoorde me wel aan het irritante schuddend camera en de beeld kwaliteit was ook zwaar kut.
Maar gewoon leuk voor een keertje en verder niets bijzonders.
Het was die 1 euro wel waard.
denniee
vermakelijk filmpje, af en toe tenenkrommend hoe die lui dom zitten te zijn in het water.. maar toch een leuke wegkijker, zeker niet saai. ben zelf regelmatig rondom de boot in het water te vinden, zal de volgende x toch kijken of het trapje wel uitstaat haha.
JacoBaco
Dit vervolg is wederom gebaseerd op mensen die vrij kansloos in het water dobberen. Hoewel vrij veel mensen (waaronder ik zelf) zich gek zullen maken om de achterlijke handelingen die de drenkelingen uithalen, vind ik dit best een goede film.
De eerste minuten na het ontdekken van het probleem zijn cruciaal. Maak jezelf niet te moe en denk goed na. Helaas gaat het eigenlijk al meteen mis. Er wordt niet echt goed nagedacht en ze maken zich meteen al te druk en te moe. Anderzijds ben ik niet zo'n ''oooh my god, we are all gonna die'' Amerikaan, dus misschien ligt het daaraan. Die Amerikanen zijn gewoon wat paniekerig van aard, dus hoe kwalijk kan ik ze het nemen?
Er zijn in ieder geval minstens 2 goede uitvoerbare manieren om dat jacht op te komen en geen van beide wordt toegepast. Heel schrijnend!

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie