28 Days Later... (2002)
Met onder meer: Cillian Murphy, Naomie Harris en Christopher Eccleston
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 28 mei 2003
Plot 28 Days Later...
"His fear began when he woke up alone. His terror began when he realised he wasn't."
Dierenactivisten dringen een laboratorium binnen om de chimpansees waarop geëxperimenteerd wordt, vrij te laten. De beesten zijn echter geïnfecteerd met een virus dat razernij veroorzaakt. Achtentwintig dagen later wordt Jim wakker uit een coma in een verlaten ziekenhuis in Londen. Ook de stad blijkt verlaten, totdat hij een kerk binnengaat en er een bende razende zombies treft. Selena en Marc redden hem en samen proberen ze te overleven.
Jim
Private Clifton
Seargent Farrell
davidov
sorry, nog een post....maareh:
meneer neemt het recht maar zelf in handen en geeft hem een 0.5?
kan best dat hij zo slecht was.....maar ik vind het nogal misleidend hehe
Ik! (3.5*) Ik heb me erg vermaakt bij deze film, grote meevaller voor mij.
En ik vind het nogal grof en arrogant dat je mensen met een andere smaak er van beschuldigd de film niet gezien te hebben.
Ga alsjeblieft ergens anders spelen.
Ja, deze persoon gaat inderdaad ergens anders maar de boel verstieren. Schluss.
Ik heb me eigen speciaal ingeschreven om mensen te waarschuwen dat deze film niet om aan te zien is.
Echt belachelijk dat deze film een 3 en een halve ster heeft gekregen.
Dit is een amateur film.
Welke idioten hebben zo hoog gestemt op deze film?
Ik. 4 sterren. En dat kan ooit nog meer worden, vermoed ik.
Sjoerd
Ik. 4 sterren. En dat kan ooit nog meer worden, vermoed ik.
W (wil best zo'n amateurfilm maken...)
Sluit me helemaal bij Wouter aan (de wonderen zijn de wereld nog niet uit
) 4* en inderdaad: dat zouden er best nog wel eens meer kunnen worden.
blabla
- 2070 berichten
W (wil best zo'n amateurfilm maken...)
Daar zou blabla dan heel benieuwd naar zijn
Vond deze al 4,5 ster waard.
eerdekes
Het begint dom, tot zelfs erg dom. Maar dan wordt hij leuker met de minuut, vanaf dan werd hij leuker + spannender, sommige stukken waren inderdaad 'n beetje saai maar al bij al 'n 7.
double gun
Regisseur Danny Boyle was al goed met de film trainspotting en liet zien dat ie van het absurde visuele pracht houdt, en laat met deze zombie film ook zien dat je met een low- budget bedrag een goede zombie film kan maken en heeft ook duidelijk afgekeken bij John Romero. het duistere sfeertje en de prachtige landschappen maken van deze film een nieuwe soort horror film.
Dit had resident evil moeten worden.
een diepgaande film en is erg meesterlijk.
(5 sterren, zonder nadenken).
GerwinF
wie de fuck is john romero..
Gozer die onder andere aan de games Doom, Quake en Daikatana heeft gewerkt. Wat hij met 28 Days later te maken heeft???
martijn77
Ooh, ik dacht namelijk aan George A. Romero (Night of the living dead, dawn of the dead, etc). Familie wellicht? Zelfde zieke interesses iig..
remco_xxx
Niet mijn film, terwijl ik andere films van Dany Boyle als erg goed heb ervaren. Niet mijn kind of thing zal ik dan maar zeggen. Deze film heeft bij mij absoluut niets getrikkerd. Wellicht iets te hoge verwachtingen.
Hobbes
Het alternatieve einde wat in Amerika in de bioscoop heeft gedraaid, zit dat ook op de dvd? En dan bedoel ik dus: kun je de film kijken met het alternatieve einde?
Of krijg je net zoiets als se7en: een paar schetsjes met de boodschap "ja, zo had het ook gekund"
GerwinF
Bij de extra's kun je het alternatieve einde bekijken, deze is wat minder vrolijk kan ik je vertellen.
Hobbes
Ik weet hoe 't gaat (gelezen), maar je kunt dus niet de film met het alternatieve einde kijken? Zonde
salvatore
- 1937 berichten
Deze film begon echt geniaal en het verder verloop van het verhaal was ook zeer vermakelijk. Alleen het einde viel me iet wat tegen, dus ben zeer benieuwd naar het alternatieve einde.'(als die er is) 4*
Bloompje
Ik vind deze film in zijn genre veel beter dan Dawn of the dead (de remake)
Bloompje
Van mij krijgt de film ook vijf sterren. Was lang geleden dat een film zo een diepe indruk had nagelaten. Ik was helemaal van de kaart.
morpheus
Ik was helemaal van de kaart.
Dat kan ik me nu echt niet voorstellen, 28 days later was vooral een zwakke vertoning, niet spannend en niet zozeer orgineel (alhoewel dat laatste als je de film alleen binnen het horrorgenre plaatst minder geldt). Waarvoor was je zo van de kaart?
niet spannend en niet zozeer orgineel
Van de kaart zoals bloompje was ik niet, maar ik vond de film wel degelijk bloedspannend en bij vlagen ook nog origineel (niet zozeer het uitgangspunt, eerder de uitvoering). Wat vond je dan zo'n zwakke vertoning?
Bloompje
Het was zeker mijn eerste horrorfilm in de bioscoop (is dit wel horror?). Ik ben uber-fan van Danny Boyle. De manier waarop de film in beeld werd gebracht. Het acteren van Cillian Murphy. Het persoonlijke en het emotionele. En vooral de muziek...
morpheus
[quote]starbright boy schreef:
De film bestond naar mijn mening teveel uit het rondwalen en op weg zijn door de hoofdpersonen naar een bepaalde bestemming zonder dat er voor de rest al te veel gebeurd.
Na 10min rondwalende personen te zien komt er dan een heel duidelijk voorzienbaar "spannend moment" Die spannende momenten ontvouwen zich vervolgens ook uit in voorspelbare horror cliche's wat niet erg zou zijn als het moment zelf maar spannend is en dat waren die momenten voor mij niet.
Ook maakten de "zombies" me eerder aan het lachen dan dat ze meehielpen aan de sfeer. Pas als er in het laatste gedeelte van de film rust komt in de locatie waar die zich afspeelt en er ook nog ander en meer psychologisch gevaar komt wordt de film wat beter.
Waar de film vervolgens de fout weer in gaat door die hand te overspelen en in het overdrevene cequ zeer onrealistiche te vervallen. (want die meer realistische sfeer was juist weer een sterkere kant).
28 days was niet heel slecht maar voor mij een verre van effectieve horrorfilm waarbij ik de punten heelaas niet uitdeel voor het laaste aspect namelijk de "horror" maar voor andere kwaliteiten. Voor mij in iedergeval maar een slappe vertoning.
Maarja iedereen zo zijn mening
as
En vooral de muziek...
Bloompje
Machtige muziek. Danny Boyle heeft een neus voor goeie muziek! Elk van zijn films hebben een fantastische soundtrack. Spijtig dat dit nr van Godspeed niet op de soundtrack staat, al is de score ook al genieten blazen.

28 Years Later: The Bone Temple
2026

28 Years Later
2025

28 Weeks Later
2007

Zombiefilm '28 Days Later' met Cillian Murphy vanavond op televisie

Cillian Murphy maakt toch niet zijn opwachting in '28 Years Later': 'Hij wilde er graag bij betrokken zijn'

'28 Years Later' is in aantocht, maar de originele film met Cillian Murphy tref je nergens meer aan
Vervolg op iconische horrorfilm '28 Days Later' met Cillian Murphy cast drie grote namen voor de hoofdrol

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006