• 9.376.921 stemmen

Met onder meer: Cillian Murphy, Naomie Harris en Christopher Eccleston

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 28 mei 2003

Plot 28 Days Later...

"His fear began when he woke up alone. His terror began when he realised he wasn't."

Dierenactivisten dringen een laboratorium binnen om de chimpansees waarop geëxperimenteerd wordt, vrij te laten. De beesten zijn echter geïnfecteerd met een virus dat razernij veroorzaakt. Achtentwintig dagen later wordt Jim wakker uit een coma in een verlaten ziekenhuis in Londen. Ook de stad blijkt verlaten, totdat hij een kerk binnengaat en er een bende razende zombies treft. Selena en Marc redden hem en samen proberen ze te overleven.

avatar van Macmanus

Macmanus

Macmanus schreef:
Een tegenvaller.
Er zitten erg veel plotholes in.
Zoals: Hij loopt eerst een aardig lang tijdje door Londen en ziet geen hond, en als hij word achterna gezeten door zombies staan er opeens twee helden op die hem redden (waar waren die daarvoor)
]Wouter schreef:
Niet op die plek. Had hij even mazzel. Ik zie er geen polyhole in.

Dat is inderdaad waar, het zijn niet echt plotholes maar meer erg onwaarschijnlijke dingen, want dat het wel heel toevallig is dat kun je niet ontkennen.
Maar als dit het enige toevalligheid was, had ik me er echt niet aan geïrriteerd.
Maar het gebeurde iets te vaak.
Zoals dat hij "toevallig" als enige die straaljager zag.
Dat hij "toevallig" nooit was bezocht door zombies in het ziekenhuis.
Dat hij "toevallig" net die twee mensen op het juiste moment tegenkomt.

Hobbes schreef:
waarschijnlijk zaten ze de hele tijd al in de bossen naar het groepje te loeren om ze te observeren. Als de 99% van de bevolking namelijk zombie/zombie-food is geworden dan heb ik wel begrip voor enige voorzichtigheid.

Ja, ik heb geen zombie gezien in de film die riep of er iemand was, en in een auto kon rijden.

wouter
A) Waarom zouden ze? Ze wisten niet of het elders beter was.
B) Had je niet door dat die militaire leider het eigenlijk allemaal geweldig vond? Volgens mij was dit allemaal het beste wat hem kon overkomen.

Oké ze wisten misschien niet of het over de zee beter was.
Maar ze wouden wel erg graag vrouwen, waarom gaan ze die dan niet zoeken.
"toevallig" kwamen er twee vrouwen aan maar de kans dat je iemand had gevonden in de grote steden was velen malen groter.
En B had ik inderdaad niet door, ben ik het ook niet mee eens.

wouter_Z0_ lang liep hij nu ook weer niet rond. Toen hij wist wat er aan de hand was, wilde hij meteen naar huis. daarvoor had hij er ook niet veel kans voor gehad, wel?

De indruk werd toch wel gewekt door de filmmakker dat hij een tijdje aan het wandelen was.
En als ik wakker word in een ziekenhuis en ik geef heel veel om mijn ouders wat de hoofdpersoon dus doet, dan ga ik daar toch eerst naar toe, in plaatst van maar een beetje doelloos rondlopen.

wouterVind de film beter en beter worden

Ik steeds slechter.

avatar van Hobbes

Hobbes

tja, als je op zo'n chagrijnige manier naar een film gaat zitten kijken kun je beter niet kijken.

Zoeken naar realisme in een film

avatar van FisherKing

FisherKing

Hobbes schreef:

Zoeken naar realisme in een film

Daar zijn toch docu's voor ?

avatar van Hobbes

Hobbes

correct.

tuurlijk is het mooi meegenomen als de boel geloofwaardig is. maar een film waarin zombies engeland leegmaaien zijn de bovengenoemde argumenten nogal spijkers op laag water zoeken

avatar van Macmanus

Macmanus

Een film die een ongeloofwaardig thema heeft, hoeft nog niet zoveel toevalligheden te hebben.

avatar van nomis

nomis

Goede horrorfilms met tevens een goed verhaal zijn zeer zeldzaam vandaag de dag, 28 days later is gewoon een hele goede horrorfilm en we moeten die mensen eren die er zoveel moeite in steken en kappen met dat zeiken over wat toevallig is of niet of realistisch, films zoals 28 days zijn er maar weinig, dus wees er zuinig op.

ik rust mijn koffer

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Ik vond de film erg veelbelovend beginnen, maar ik vond hem af en toe wel een beetje inzakken. Maar toch erg goed geprobeerd! Ik kan het wel waarderen. Er worden inderdaad weinig goede zombiefilms gemaakt lately.

Wat ik alleen niet snap is dat als in Groot Brittanie werkelijk in quarantaine zaten, waarom waren er dan berrichten dat er besmettingen waren in Parijs en New York (dat wordt er in het begin namelijk gezegd).

En dat die vader besmet raakt door een enkel spatje in zijn oog, maar in de scene in de legerbasis spat het bloed alle kanten op en dat gaat wel allemaal goed...

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Macmanus schreef:

En waarom duurde het zolang totdat de soldaten zich lieten zien, toen die vader van dat meisje was besmet stonden ze maar al te graag klaar om hem neer te knallen.

Misschien waren ze nog helemaal niet in de buurt ...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geen slechte film, dat zeker niet. Blijft best spannend (soms heel af en toe wat saai), maar absoluut niet slecht. 3 sterren !

avatar van SSeagal

SSeagal

Goede horrorprent die zeker gezien het feit dat hij met een low-budget is gemaakt erg goed is. Goede sfeer, spanning, eindelijk weer eens een degelijke horrorfilm. ***

avatar van Spider

Spider

Leek wel een samenvatting van de Romero reeks;

het winkelen in een shop en daarna het legercommando met een gevangen zombi.

Maar ik ben een Danny Boyle fan en vond dit een van de beste videos gezien dit jaar.

avatar van The Eye

The Eye

De film begint ijzersterk en zakt na een tijdje volledig in, cool met muziek van Godspeed you Black Emperor. Ongeloofwaardigheid en een onnodige voorspelbare romance tussen hoofdrolspeler en zwarte mokkel later in de film maken 'm 2,5* Doch mooi en sfeervol geschoten alleen jammer van de fouten.

avatar van starbright boy

Het gegeven is niet superorigineel en het plot hier en daar wat slordig. (The day of the triffids heb ik niet gezien, maar ik moest wel denken aan de laatste twee delen van Romero's trilogie) Maar verder was dit voor mij een enorme meevaller.
Het is lang geleden dat ik een film zo spannend vond.
De scene in London is fantastisch. Alleen vond ik het gebruik van de muziek van Godspeed you black emperor (toffe band trouwens) hier minder goed passen. Volledige stilte was nog beter geweest.
Dat niveau houdt de film niet vast. Maar het oogt wel goed (op DVD iig). Er zijn genoeg fraaie scenes en mooie schrikeffecten. Bovendien blijft het verhaal constant zo intrigerend dat de film afgelopen was voordat ik het wist.
Ook in het tweede militaire deel vond ik het gegeven (ik heb ze vrouwen beloofd) eng en menselijk aandoen. Ik kreeg het er koud van. De grote finale, die er lang aan zat te komen (een verrassing was het niet) was weer zo effectief gefilmd dat ik op het puntje van mijn stoel zat.

En dan ben ik bereid om over de kleine mindere kanten heen te stappen en een 3.5 te geven.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Vond de film niet zo spectaculair als ik hem verwacht had. Had er veel goeds van gehoord, maar het verhaaltje was minder spannend dan gedacht

avatar van streeter

streeter

Gisteren voor de tweede keer gekeken. Briljant!

avatar van raregek

raregek

Alleraardigst filmpje moet ik zeggen. Spannend sfeertje, lekker tempo, niks mis mee. Hoewel een uitgemolken idee, stoorde me dat eigenlijk geen moment. 3,5*

avatar van gazor

gazor

Spannend filmpje, maar vol met overdrijvingen en onlogische dingen (is al uitvoerig toegelicht). Het einde was niet goed vond ik persoonlijk, al bij al 3*.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Ik heb m gekocht maar ik kan me er maar niet doorheen worstelen.

Als hij door de straten loopt (vind ik ook niet zo'n sterke sene, ik had gewoon het gevoel dat de camera's en de mensen meekijken) en op het moment dat hij de enige mensen tegen komt die nog niet in een zombie zijn verandert is het acteren zo beroerd.

Kortom: de film had (voor mijn idee) het beter op moeten bouwen tot de climax dan zit je er meer IN.

davidov

ik heb de film een 4 gegeven....waarom? tja goede vraag....

ik denk dat het komt omdat nooit horror films ook maar in de buurt van spannend vind komen, maar altijd lachwekkend....behalve deze, voor een engelse low budget film wist hij me bijzonder goed te pakken...zo spannend heb ik het niet meer gehad sinds dat ik 11 was en naar Independence Day was gegaan (damn dirty aliens...hoe eng echt haha voor een 11 year old)

maargoed terug naar 28 days....ik kan low budget films vaak wat sneller waarderen dan de holleywood films omdat ze niet zo'n poeha uitstralen van "kijk naar ons, wij hebben veel geld, en wij vinden dat jij deze film moet leuk vinden, eat it!"....denk daarbij aan de scream reeks of een film die nu uit komt: SWAT...

28 days later is subtiel een spannende film met een beetje oud onderwerp in een nieuw jasje....

het is nu wachten op Resident Evil: Apocalypse....ook een zombie film in een verlaten stad smullen maar

avatar van morpheus

morpheus

Gisteren gezien en kort door de bocht geredeneerd vond ik hem teleurstellend. Geen moment was de film voor mijn gevoel echt spannend en daar doe je het toch voor. Ik moet de film wel krediet geven voor manier waarop die geschoten is, en ook het menselijke aspect wat hierboven al beschreven is vond ik sterker dan de average horrorfilm. Het verhaal heeft echter nog al wat gaten als je ff na gaat denken.

Al met al zwak

avatar van battie

battie

Ik heb me er ook niet door kunnen worstelen.

De film kon me gewoon niet boeien.

De sfeer is wel erg goed weergegeven, werd er erg down van..!!

RaymonXL

Ik heb me eigen speciaal ingeschreven om mensen te waarschuwen dat deze film niet om aan te zien is.

Echt belachelijk dat deze film een 3 en een halve ster heeft gekregen.

Dit is een amateur film.

Welke idioten hebben zo hoog gestemt op deze film?

RaymonXL

Ik weet al waarom deze zo een hoge score heeft.

Sommige mensen stemmen op films terwijl ze de film nog niet gezien hebben dat zal het zijn.

Ik vind dat de score aangepast moet worden want dit is misleidend.

Ik gebruik deze site om te kijken of films wat zijn.

En ik dacht "nou deze film heeft een score van 3.5 dus dat zal wel de moeite waard zijn om te kijken" nou mooi NIET!

Jammer dat ik het niet beter kan verwoorden hoe slecht deze film is.

Mijn laatste waarschuwing:

NIET KIJKEN DEZE FILM

Welke idioten hebben zo hoog gestemt op deze film?

Ik ... lul

avatar van jassonn

jassonn

Deze film heeft m.i. inderdaad een te hoog gemiddelde.Waardeloos prul.

avatar van Art

Art

Als ik even vlug kijk bij de stemmen dan zie ik toch aardig wat "betrouwbare" mensen die de film met een 3,5 ster of hoger waarderen. Ik snap niet dat je zoiets kan zeggen. Het is jouw smaak niet dus moet iedereen hem dan maar slecht vinden? Er zijn zat films in mijn ogen die een te hoge of te lage scoren hebben maar dan ga ik ook niet zeggen dat de meeste mensen de film niet hebben gezien en ga zo maar door. Jouw kritiek is onterecht en ik zou maar eens goed nadenken over wat je hier dan wel doet op deze site. Er zijn heus wel mensen die stemmen op films die ze niet gezien hebben maar om te zeggen dat hier sprake is van misleiding en wat je allemaal niet meer zegt, dat stuit mij tegen de borst. Spuw je gal maar in het topic overgewaardeerde films op MM en IMDB

avatar van jassonn

jassonn

Heb je het tegen mij of tegen RamonXL? of tegen allebei (kan ook nog)

avatar van Art

Art

Dit is bedoeld voor RamonXL Prima dat je het niet eens bent met het gemiddelde, dat ben ik ook wel eens , maar om dan te zeggen dat er sprake is van misleiding etc, dat stuit mij echt tegen de borst.

Onderhond schreef:

Ik ... lul

ik ook

RaymonXL schreef:

Ik weet al waarom deze zo een hoge score heeft.

Ik vind dat de score aangepast moet worden want dit is misleidend.

Ik gebruik deze site om te kijken of films wat zijn.

Jammer dat ik het niet beter kan verwoorden hoe slecht deze film is.

Mijn laatste waarschuwing:

NIET KIJKEN DEZE FILM

Om de een of andere reden krijg ik de indruk dat je verwent bent met hollywood films en dat je onbewust denkt dat alleen die goed kunnen zijn. En zodra je iets ziet met een laag budget uit een vreemd verweg gelegen land met een totaal andere cultuur (engeland = ) dat je dan automatisch in schock raakt en een walgelijke afkeer krijgt van de betreffende film.

Voor een non hollywood film is deze horror film van Engelse bodem bijzonder verdienstelijk....ik vond hem enger/spannender dan welke horror film dan ook die uit hollywood is komen rollen in de afgelopen 10 jaar, die komen niet verder dan uitgekauwde freddy afleveringen en saaie soap serie horror (scream, i know what you did etc).

NIET LUISTEREN NAAR RARE RAYMON!....en dat 3x