Genre: Actie / Horror
Releasedatum: 15 november 2007
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot Resident Evil: Extinction
"The Extinction Is Coming..."
Overlevenden van Raccoon City reizen door de Nevada-woestijn, hopende dat ze Alaska kunnen bereiken. Alice sluit zich bij deze karavaan aan. Samen binden ze de strijd aan tegen de hordes zombies en de kwaadaardige Umbrella Corporation.
Alice
Slater
Chaser
Albert Wesker
svenn.dhert
De beste van de 3, de eerste maal naar gekeken zonder veel te verwachten op aanraden van een vriend en positief verast. Toen ben ik 1 en 2 gaan zien, en vond deze aangenaam maar minder dan deze, echt spannend deel, en prachtig gespeeld door Milla! Ben meteen fan na deze 3 films.
Deze vond ik voor 85% goed, tot men in het complex gaat om er vervolgens een slachtpartij van te maken. Dat deel lijkt me een beetje "gemaakt" om een vervolg te kunnen schrijven.
Ik zit vol spanning te wachten op RE 4 die zou er volgens IMDB zijn tussen 2010-2012. In RE 4 moet Milla wel terugkomen want die is de enige die er al 3 films in meedoet en zonder haar is dus maar weinig vervolg. Ik vind het wel spijtig dat ze niet meer acteurs hebben overgenomen, terwijl die er in film 2 duidelijk zijn, na de heli crash.
Topfilm volgens mij, krijgt 4,5.
*kelly*
Net zoals de eerste film uit deze reeks : topspanning, een vleugje horror, vunzigheid ten top en een prachtige cast!
----->4*
totalreject
Fan van de films dan neem ik aan. De officiele RE reeks heeft een heel ander verhaal dan deze films.
Over het verlies van diverse hoofdrollen uit deel 2: Dit werd officieel wel verteld door Carlos na zijn herreniging met Alice, maar werd er uit geknipt. Volgens het boek dat naar het script geschreven is heeft Alice, toen ze werd over genomen door Umbrella, Angie vermoord. Jill is met 100 overlevenden naar Baltimore vertrokken.
kaydegreef
Aangename verassing, zeker aangezien ik deel I en deel II maar matig vond. De beste van de drie!
aerts007
----->4*

namingway24
De beste in de reeks en een geweldige actiefilm. Een paar indrukwekkende scènes en goede zombie makeup.
film88888
Heel slechte film.
En de Resident Evil films hebben gewoon niks te maken met de games, en het is ook helemaal anders als de games.
Nu is er nog geen einde aan de films gekomen (Wat ik toch hoopte)
En gaat het nog steeds verder
In de cast zitten wel paar bekende spelers, maar ik vond echt niemand goed acteren.
Alleen de zombie's zagen er best leuk uit, en soms nog wat gore momenten, maar meer niet.
Dit kun je gewoon niet prijzen bij de games, dat is gewoon overbodig !
2,5 sterren voor deze flauwe film.
Boeikens
De beste van de drie.
Nog steeds goede actie en mooie FX maar de film heeft niets verfrissend meer. De gore is beter en het geheel kijkt vlot weg maar ze mogen zo langzaam de reeks afsluiten vorraleer het echt bergaf gaat.
LinkVink
Ik kon me best vinden in deze film. Normaal ben ik niet echt van de zombie films, vooral omdat deze meestal langzaam lopen
. Hier wordt de actie goed naar voren gebracht, ik vind dit ook meer een actie/Sci-Fi film, in plaats van een horror. Wel er leuk gedaan dat 2 mensen van deel 2 terug zijn gekomen, maar de volgende deel moet wel meer betrekken op de echte karakters van de spellen.
Ik vond het ook jammer dat Jill Valentine niet terug is gekomen, terwijl ze toch een grote rol speelde in de spellen....Volgende keer mag Chris Redfield erin mee spelen
en natuurlijk zijn zus, die wel in dit deel is voorgekomen.
Ow en ik heb nooit de spellen gespeeld, maar weet, na Resident Evil: Degeneration gekeken te hebben, mis ik nog echt wel een paar belangrijke rollen!
DeCol
Na de eerste 2 delen is dit toch wel de minste. Met de actie en special effects zijn niks mis. De acteerprestaties konden beter maar dat is zeker niet verkeerd. Het is echter weer hetzelfde soort verhaaltje als de voorgaande delen en dat heb ik wel gehad eigenlijk.
Huggie1960
Gisteren dit laatste deel bekeken, niets mis mee, maar ik mis een beetje het geheimzinnige en onverwachte uit het eerste deel. Het verhaal borduurt te veel door op deel 2. Hopelijk komt er binnenkort een deel met veel nieuwe en verassende wendingen, zoals in deel 1.
Maar wat een vrouw die Milla Jovovich, echt een vrouw met ballen.
Deel 1 kreeg van mij 5 sterren, deel 2 3,5 sterren en deze geef ik ook 3,5 sterren.
Helaas ken ik niet het spel, misschien ligt dat een beetje aan mijn leeftijd.........haha.
lagaiske
Beter dan de 2 voorgaande delen.
Zitten enkele leuke vettige scenes in.
K@i
Ali Larter maakt dit een aangenaam tijdsverdrijf verder is dit vierde deel minder dan de eerste twee
3de deel.
stoffel75
Leuk tussendoortje, soort van horror voor de kids. Mijn kids vonden hem leuk, ik vond hem genietbaar. Dit is gewoon puur vermaak en de film heeft ook niet de intentie iets meer te zijn. Als je enige diepgang verwacht, sla je dit best over. Maar wil je gewoon effe een simpel filmpje kijken, dan is dit perfect. Maar wederom een open einde, jammer toch.
SvV
Net als de andere delen vermakelijk. Die actrice bevalt me wel. Weer een open einde, komt er een deel 4 ofzo? heb me er niet echt mee bezig gehouden.
Kortom is dit gewoon een vermakelijke actie/horror met de nadruk op actie.
K@i
Kortom is dit gewoon een vermakelijke actie/horror met de nadruk op actie.
is der al maar dan in getekende versie geen echte acteurs dus
SvV
Oh ok bedankt. Denk dat ik die aan mij voorbij laat gaan
is der al maar dan in getekende versie geen echte acteurs dus
Dat is geen deel 4.
Het is wel een film, maar die sluit aan op de games. Niet op de films.
En hoort dus niet bij deze filmserie.
Deel 4 komt er wel. Deze speelt in Alaska en Tokyo.
Dat is voorlopig alles wat bekend is.
Glacius
Dat is geen deel 4.
Het is wel een film, maar die sluit aan op de games. Niet op de films.
En hoort dus niet bij deze filmserie.
Dat bewijst maar weer hoeveel mensen daadwerkelijk afweten van de Resident Evil games...
Daarom krijgen deze films ook van die belachelijk hoge cijfers.
aerts007
Wat hebben die ''belachelijke'' hoge cijfers nu te maken met de kennis van de game!
que?
DVD-T
En ook het derde deel is en leuk geheel geworden, helaas mist het nog steeds wat in afwerking. Qua vertelling gaat get wel de goede kant op.
Een verlaten woestijn, een konvooi van vrachtwagens, en een zoektocht naar vooral brandstof. Extincion is vooral een ode aan Mad Max: The Road Warrior en de oude zombiefilms van Romero en Fulci. Mulcahy zet een lekker en een totaal weer ander sfeertje neer dan in de twee voorgaande delen. 1 was meer claustrofobisch en in wat kleinere ruimtes, waarin 2 weer precies het tegenovergestelde is. Het derde deel gaat meer door in de trant van Apocalypse, alleen is hier nu bijna de complete wereld uitgestorven. Ook spelen de scènes zich vooral af op klaarlichte dag. Normaal wordt vaak de duisternis verkozen voor dit soort film, maar dit is toch wel en leuk concept. Helaas is het verhaal nog te veel voorzien van wat gaten. Daarnaast vind ik het een beetje raar dat na vijf jaar de hele wereld al verdord en kapot is. De actiescènes zijn leuk gedaan, met als toppunt het gevecht in Las Vegas. de vaart zit er goed in. Toch wel weer een groot minpunt is het eindgevecht met bijbehorende einbaas , iets waar ik mij ook aan heb gestoord in Ground Zero en Apocalypse. Ook de krachten die Alice nu bezit vind ik wat overdone. Had van mij een beetje hetzelfde mogen blijven als in deel 2. Olivera was wel weer erg stoer.
Filmtechnisch, tja matig. Naast het terror in daglicht heb ik weinig vernieuwends gezien. Camerawerk was vooral erg standaard, met zo af en toe een mooi shot de vuurzee met de kraaien, en het uitgestorven Vegas . Helaas worden er wat rare editing momenten gekozen waardoor een shot of scène nooit erg goed uit de verf komt. De special effects zien er dit keer erg goed uit. Helaas kon dit deel mij iets minder vermaken dan het tweede deel, maar als einde van een trilogie een waardige afsluiter al wordt wel een deurtje opengehouden voor een vierde deel
sinterklaas
Van de ondergrondse labaratorium van Umbrella, via de stad (Wasbeer Stad) naar de Nevada woestijn. Ook deel drie was voor mij weer topvermaak.
Russell Mulcahy weet toch weer een geslaagde derde deel van de reeks te maken. Dit keer met een sterke Post-apocalypische sfeer in de Nevada woestijn ala Mad Max. De bewoonde wereld is grotendeels overgenomen en uitgeroeit door de zombies en ook driekwart uitgestorven door die T-Virus. Dus de term Science Fiction word steeds sterker. De achtergronden waren om te beginnen erg mooi en Post Apocalypisch gemaakt met hier en daar verschroeide en uitgestorven dorpjes en andere menselijke dingen en hier en daar een zombie. Mila Jovovich weet er ook opnieuw weer iets moois van te maken als de moordbabe Alice die weer op spectaculaire wijze zombies in de pan hakt. Met dit keer ook een legertje overlevenen in omgebouwde verroeste auto's ala Mad Max. Actiescenes zagen er ook weer mooi uit en ik vond die actie met die hele leger gemuteerde kraaien ook echt prachtig. En vele doodscenes waren ook weer lekker keihard. Verhaaltje was dun maar ach, dat blijf je houden bij dit soort films.
Ook het einde was toch best onverwachts en snel. Maarja dat geeft toch weer zin naar de vierde deel die RE: Afterlife gaat heten en (hopelijk) in 2010 uitkomt.
Maar dit was weer genieten.
Lennert
Een prachtige post-apocalyptische sfeer met een voor een zombiefilm erg interessante omgeving, goede regie en een interessante cast zorgen voor een goed deel in een nogal wisselvallige serie.
Claire Redfield was wat mij betreft goed weergegeven, dit in tegenstelling tot Jill uit het vorige deel. De cast was daarnaast 1 van de beste die de reeks tot nu toe heeft gehad, helemaal het Carlos personage had een goede uitstraling.
Qua spanning was er genoeg te beleven, helemaal de aanval van de kraaien was indrukwekkend. De actiescenes waren gelukkig een stuk beter in beeld gebracht dan in het voorgaande deel, waardoor het spektakel lekker uit de verf kwam.
Wel vind ik Alice' krachten te overtrokken in deze film en was het eindgevecht een complete letdown. Ik ben wel heel erg benieuwd naar het mogelijke vervolg, want het einde laat een leuke mogelijkheid zien voor de toekomst.
totalreject
Jill leek als 2 druppels water op Jill uit Resident Evil 3: Nemesis.
De game waarop een groot deel van het verhaal uit deel 2 gebasseerd was.
Claire was ook wel goed gecast overigens.
Lennert
Ik bedoel voornamelijk dat ik vond dat Jill als personage niet goed werd weergegeven, qua uiterlijk zat het wel goed, haar karakter kwam wat mij betreft niet goed overeen.
Kr!kke
al iemand iets over een mogelijk vervolg opgevangen?
zelf even opgezocht: Resident Evil: Afterlife (2010) - imdb.com

Resident Evil: Apocalypse
2004

Resident Evil
2002

Netflix breidt binnenkort het aanbod uit met vier films uit de 'Resident Evil'-reeks

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Yi Sa Bui Lai
Drama, 2006