Genre: Actie / Horror
Releasedatum: 15 november 2007
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot Resident Evil: Extinction
"The Extinction Is Coming..."
Overlevenden van Raccoon City reizen door de Nevada-woestijn, hopende dat ze Alaska kunnen bereiken. Alice sluit zich bij deze karavaan aan. Samen binden ze de strijd aan tegen de hordes zombies en de kwaadaardige Umbrella Corporation.
Alice
Slater
Chaser
Albert Wesker
killer13
net zoals de vorige 2 delen vind ik deze een goede film boordevol actie! ik ijk erg uit naar resident evil afterlife!
eltorro
De beste resident evil film tot nu toe. Het verhaal is natuurlijk niet nieuws,
maar de film kent genoeg vaart en actie om te blijven boeien.
De film probeert gelukkig ook niet meer te zijn dan hij eigenlijk is,
en blijft prima binnen de grenzen.
De sfeer van de film past goed bij de zombi´s, en is een stuk beter dan deel 1 en 2.
Waarschijnlijk één van de beste game verfilmingen tot nu toe, al is het niet echt een game verfilming te noemen.
Aparte film lijst heeft die regisseur (Russell Mulcahy) trouwens, behoorlijk veel films met een gemiddelde van 1 of 2 sterren en af en toe een goeie uitschieter met een gemiddelde van 3 sterren. 3,5*
DjFrankie
Het beste deel idd van de drie, ik zat zo op 1uur en 15 minuten voor ik er erg in had, snelle film dus.
Verhaallijn is niet zo bijzonder maar goede amusementwaarde weer dit deel.
Nu ben ik klaar voor deel 4.
movie fan
veel beter dan de tweede minder dan de eerste . dit deel ging er nog net door voor mij . niks speciaal maar toch nog vermakelijk , ik hoop alleen dat deel 4 wel beter word of ongeveer dezelfde stijl als deze .
Respekked
Na het barslechte deel 2, deze even terug op de plank gezet. Maar had wel weer zin in een no-brainer in post-apocalyptica. Gelukkig een enorme meevaller. Extinction is een toffe actiefilm met een lekker tempo in een fijne post-apocalyptische woestijn setting. Jovovic is zoals altijd erg cool en lekker, dit keer geflankeerd door de net zo mooie Larter. Een actiefilm zoals ik ze graag zie. Jammer dat in deze reeks altijd weer wat rare monsters van stal moeten worden gehaald, die er vaak niet uitzien.
Ook jammer dat Mulcahy deel 4 niet maakt, dit is zeker de beste van de drie.
eltorro
Vond je hem zo slecht dan?
Ik kon me best wel goed vermaken bij deze film.
Minotaures
Misschien ga ik alle 3 eens herkijken, want bij deze is het inmiddels meer dan 2 jaar geleden
dutchtuga
Beste deel tot nu. Aan Resident Evil:Extinction valt in ieder geval te zien dat er een regisseur met visie in de regiestoel zit. Mulcahy is een visionair regisseur en hoewel dat hier in kleine mate aanwezig is, is het al een flinke verbetering op de twee voorgaande delen. Leuk ook dat de film een setting heeft waar Mulcahy wel mee uit de voeten kan. Ander voordeel is dat de zombies hier ook daadwerkelijk als zombies geportretteerd worden en niet als wazige, slecht in beeld gebrachte wezens zoals in Apocalypse, waar de zombies echt vreselijk waren. De actie is ook hier weer volop aanwezig, maar deze lijkt hier veel beter gedoseerd. De gore is gelukkig ook weer terug van weggeweest. Leuke aan dit deel is dat de film opbouwt naar een bossfight, iets wat gelukkig weer het gamegevoel gaf, een gevoel dat met Resident Evil en Resident Evil: Apocalypse maar zeer beperkt aanwezig was. Resident Evil: Extinction is geen hoogvlieger, maar in ieder geval wel een verbetering op zijn voorgangers. Voor het vierde deel ben ik weer erg huiverig aangezien Anderson weer aan het regisseren is geslagen.
Chris Redfield
dit 3de deel pakken beter dan het 2de deel alleen jammer dat Carlos hier al de pijp uitging en we zien voor het eerst Claire Redfield in een resident evil film goed gecast trouwens
m1chel
- 1948 berichten
3 was beter dan 2 vond ik, maar deel 1 blijft de beste in mijn ogen.
pethunia
[Ik ga precies hetzelfde posten bij alledrie de delen:] Aangenaam & amusant - niet op de laatste plaats door Jovovich. Mooi in beeld, bol van de cliché's, spannende actie. Dat leidt in mijn beoordeling tot een bijna-3 (2,5).
m1chel
- 1948 berichten
hoe kan je hier naar kijken???
Nou, dat denk ik ook over Tarantino film's, maar goed smaken verschillen gelukkig.
Minotaures
Nou, het is bij deze dus herzien.
De Resident Evil reeks blijven vermakelijk en kwalitatieve zombie-films. Dit zal waarschijnlijk opkomen bij de meeste mensen als je om enkele zombie filmtitels vraagt.
Heb deel 4 helaas nog niet gezien, hoe en wanneer moet ik nog bekijken.
Bij deze gaat het weer en verder tussen de fete van Alice en de Umbrella Corp. Dit keer niet in een ondergrondse bunker of een stad, maar de woestijn. Verhaal is dus weer interessant en aardig verzonnen. Beetje op z'n Mad Max met een colonne de woestijn afrijden.
Aardige post-apocalyptische locatie's met een uitzichtlose Las Vegas als slagveld en je komt hier weer Umbrella's schuilvilla naar een andere ondergrondse laboratorium tegen. Wel lekker déjà vu om de villa en laserkamer weer te zien.
Personages zijn goed. Je komt hier vele oude als nieuwe tegen. Waaronder de beroemde game-chick Claire Redfield. En ook weer hier is Alice inmiddels geupgrade om vele 'Jedi' trucjes te doen door je alleen lief aan te kijken. Als badguy hebben we de ultieme baas uit de spellenreeks: Albert Wesker (meneer zonnebril). Erg jammer dat we hier afscheid moeten nemen van een aantal personages.
De horde ondoden zien er beter dan die van deel 1 en 2 uit. Ze verkeren nu in een meer 'rottende fase'. Qua 'baas' gaan we van de wereldberoemde Nemesis naar de gemuteerde dr. Isaacs. Ik heb alleen geen idee of die gebaseerd is op een karakter uit de spellen.
En wat betreft de kills is het nu een wat andere aanpak dat uit de vorige 2 delen. Een goed voorbeeld is toen ze in Las Vegas tegen de 'in overal gekleede zombie's' vochten. Die konden gewoon overal dodelijk getroffen worden, dan de eeuwenoude manier: een kogel in de hoofd. Over die zombie's gesproken: ze kwamen uit een simpele container. Volgens mij waren het er makkelijk 50 van die dingen in zo'n container...
Tot zover ben ik tevreden met de Resident Evil films, die per film steeds gevaarlijker, chaotischer en spannender worden. Nu alleen nog deel 4, waarschijnlijk het laatste confrontatie tussen Alice en de Umbrella Corp.
dominion
De beste van de serie.
Dit deel is veel en veel beter dan deel 2 en komt heel er dicht in de buurt van deel 1.
Het post-apocalyptische sprak mij ook heel erg aan en de omgeving zag er goed uit.
Er zaten ook meer zombies en meer actie in dan de eerste twee delen.
Ook zat er meer gore in en de zombies zagen er ook lekker smerig uit.
Dus nu kan ik bijna niet meer wachten om deel 4 te zien.
4,5
RSmovie91
Beste deel uit de serie inderdaad.
Alice is nog verder ontwikkeld en heeft een aantal extra vaardigheden erbij gekregen. Deze worden op een mooie manier in beeld gebracht.
Verder zijn de overige personages ook weer leuk, maar redden het allemaal (net) niet bij Alice.
De locaties vind ik in dit deel mooier dan in de vorige delen. Vooral de scène in Vegas vond ik erg mooi, en ook het deel met de kraaien ziet er erg mooi uit.
Het verhaal loopt weer mooi door vanuit het vorige deel, waardoor veel uitleg niet nodig is.
In principe is dit deel hetzelfde als het vorige deel, alleen is alles net ietsje beter.
Insignificance
Ook op dit deel is weer het nodige aan te merken, maar wanneer het dan eens uitpakt, is het meteen ook een tikkel beter dan de voorgangers. Het neemt een paar van de betere elementen uit het eerste deel mee, komt ook wat ruwer voor de dag met de zombies en er hangt zowaar een desolaat sfeertje in de stoffige lucht.
De woestijn levert in ieder geval een paar fraaie momenten op, al had Mulcahy met iets meer geduld wellicht nog wat meer kunnen doen met het in zand ondergedompelde Las Vegas. Ook dit deel blijft wat dat betreft wat onevenwichtig, maar er is een eindbaas met een iets beter lot dan Nemesis. Alles bij elkaar dus ook net iets beter.
lvlvlv
beter dan deel 2, maar lag het aan mij of duurde de film maar 85 minuten als je hem op prime kijkt
killerfreak
vind deze, in tegenstelling tot anderen blijkbaar, niet beter als z'n voorganger. Begin is wel veelbelovend, maar daarna stuikt de film een beetje ineen mijns inziens. Beetje oeverloos geweld en plottwist kan helaas niet voor een hoge score zorgen. 3*
sofripa
Gatver, na deel 1 dit deel gezien....Ik dacht al: plotholes
. Nou, zo meteen deel 2 dan maar. On topic: best een aardige aflevering en wederom met voldoende kwaliteit geschoten. Qua diepgang schiet het eigenlijk niet echt op. Misschien dat deel 4 wat meer inzicht gaat geven.
TragieStar.*
Heb de eerste 3 delen van Resident Evil al een tijdje in mijn kast staan, en het begint nu toch wel te kriebelen
pethunia
Doet sterk aan Terminator Salvation denken en waardeer ik daardoor alsnog met een half sterretje méér.
_Moonwalker
En het verhaal gaat nog steeds door...op naar deel 4!!!
Fantastisch film, mooi verhaal en prachtige acties. Meer dan dat verwacht ik toch niet van zulke films.
RuudC
Ik deel probleemloos mee in de bovenstaande euforie. Extinction is zonder twijfel het beste deel van de Resident Evilreeks. Russel Mulcahy is voor dit deel duidelijk beïnvloedt door de laatste twee delen van Mad Max. Het woestijnscenario past overigens ook perfect bij de post-apocalyptische setting.
Grote meevaller is het verhaal. Op het eerste gezicht is het een vrij normale roadmovie met zombies, maar gaandeweg krijgt de kijker een paar mooie verrassingen voorgeschoteld. Enkele momenten zijn zeer de moeite waard (zoals het moment waarin Alice in de val wordt gelokt door het stelletje white trash en uiteraard de aanval door de kraaien en daardoor zit de vaart er goed in. Zonder dat ik het door had, waren de tachtig minuten af te lopen en zat ik te kijken naar een mooie inleiding voor het volgende deel.
Andere verbeteringen zijn er op verschillende vlakken. Het terugkerende CGI monster dat de eindconfrontatie vormt, ziet er in deze film het beste uit. Naar mijn idee ook het interessantste monster. De actiescenes zijn beter uitgevoerd (al is Milla Jovovich nog altijd een waardeloos karateka). De nadruk ligt meer op vuurgevechten en minder op martial arts. Duidelijk een goede keuze. De decors zijn typisch Mad Max, maar het past hier gewoon goed. Hulde! Op naar het vierde deel.
aburex
Zeer goed vervolg op de eerste 2 delen. Milla is fantastisch in haar rol en de actie en bloed is niet uit de lucht. Nu nog kijken naar Afterlife

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Resident Evil: Apocalypse
2004

Resident Evil
2002

Netflix breidt binnenkort het aanbod uit met vier films uit de 'Resident Evil'-reeks

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

Yi Sa Bui Lai
Drama, 2006