• 9.381.586 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Maggie Madsen

Glen Whitmann

avatar van Horrordude

Horrordude

Goede film! lekker veel actie, en het ziet er allemaal practig uit!

alleen kloppen op sommige momenten de verhoudingen niet helemaal, het ene moment is Sam groter dan Optimus Prime's hand , en het andere moment is Sam net zo groot als zijn vinger.

Maar toch 5* gegeven, want ik heb me er absoluut niet aan geërgerd.

avatar van grid8400

grid8400

Gewoon een "vette"actie / S-F. dus even dat intellectuele deel van je hersens uit, en lekker weer kind zijn, en genieten van deze super actie.

Al dat azijn gezeik van die wannabee critics hier. Ga lekker naar je art house movies kijken als je niet into dit soort films bent. Gezeur over verhaal etc..etc.. Als je naar een film als deze gaat weet je gewoon dat het om de actie gaat.. en die is gewoon goed.

dikke 4*

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Een hele leuke film, ik vond het wel goed uitgewerkt. Bij spiderman 3 ging het voor mij af en toe een beetje te snel dat had ik hier niet. Vroeger was ik ook fan van de tekenfilm serie dus het kan ook daar aan liggen.

Mooie actie scenes en de film bleef voor mij ook de hele tijd boeiend. De muziek was ook niet slecht! Meer hoef ik niet te zeggen!

avatar van VS60*

VS60*

Ik had matige verwachtingen bij deze film maar zou hem hoe dan ook in de bios gezien moeten hebben. Gisteren heb ik hem dan eindelijk in de bioscoop gezien en heb letterlijk zitten genieten.

Daar waar ik het idee had dit een, mijn inziens, tegenvallende film als 'War of the worlds' zou worden bleek niet geheel te kloppen. Zoals ik bij 'War of the Worlds' een beetje teleurgesteld werd door het hollywood-verhaal met bijhorende acteerkunsten (niet geheel negatief), stoorde dit mij bij deze film enigzins véél minder ondanks het hier ook zeker wel het geval was. Hoogst waarschijnlijk omdat deze film door mij bekeken werd met de originele tekenfilm in m'n achterhoofd. Dit is waarschijnlijk ook het doel van Michael Bay geweest bij het maken van deze film. De film houdt zich niet geheel aan de tekenfilm-serie, maar genoeg om ook de fan hiervan te bevredigen omdat in de hoofdlijnen (grotendeels ook) het Transformers gedeelte duidelijk herkenbaar was. Ik ben dan ook van mening dat deze film absoluut die titel 'Transformers' verdient.

Ik zal mijzelf geen fan noemen, maar ik heb de tekenfilm wel gekeken en stoorde mij absoluut niet aan het afwijken van het origineel.

Bij de introductie van Optimus Prime etcetera en de eerste transformatie van Bumblebee kwamen bij mij wel wat kriebels naar boven. Over het geheel gaf deze film mij een soort van 'kick'. Iets wat ik niet echt kan uitleggen. De acties waren verbluffend en absoluut uitstekend in beeld gebracht, zoals op dit vlak mijn verwachtingen wél uitkwamen. Ja, visueel zag het er allemaal erg gelikt uit.

Misschien op sommige punten in de actie-scénes wat rommelig en te snel om het allemaal goed te kunnen volgen wie wie en wat wat is.

Iets wat mij net als Horrordude opviel, was dat de verhoudingen van robot naar omgeving soms niet geheel klopte. De bril van Witwicky was in de hand van Optimus Prime ongeveer zo groot als een sleutel in onze hand, terwijl op het andere moment Sam in de hand van Optimus diezelfde afmeting leek te hebben.

Net als Horrordude iets waar ik mij opzich niet aan stoorde en bij mij in het rijtje 'mierenneuken' valt. Maar toch even het vermelden waard.

Over de humor in de film was ik enerzijds wel te spreken, maar anderzijds had dit naar mijn mening in iets mindere mate gemogen. Daar waar de humor naar voren komt was deze goed, maar ontnam soms wel een beetje de spanning uit de eigenlijke scéne. Gelukkig was dit maar één keer écht het geval.

Ook heb ik sterk het idee dat de humor in de film, buiten de actie scénes, wel enigzinds functioneel nodig was. Zonder de humor zou het waarschijnlijk erg snakken naar de volgende actie-scéne worden. In dit geval worden deze verlangens door de humor ontnomen, wat uiteraard, voor mij althans, een véél egalere film oplevert zonder al te veel pieken en 'slaapverwekkende' dalen. Aangenaam om te zien, zonder knikkebollend naar het scherm te kijken.

Het enigste grote minpunt van deze film vond ik zoals ik eerder al aangaf, net als in 'War of the worlds, het Hollywood tintje dat er over de film hangt. Hoewel dit bij dit soort films niet de eerste prioriteit is, is het er wel en dus ook te beoordelen. Hieronder valt dus onder andere het verhaal. Maar, een film als deze valt niet totaal te kraken door het, of dus juist niet, aanwezige verhaal. Daarbij komt dat ik voor sommige acteurs liever iemand anders in de plaats gezien had alhoewel ik mij toch ook wel bedenk dat de rolletjes waar ik het over heb anderzijds wel zo typisch zijn dat ze toch goed gecast zijn. Iets waar ik zelf nog niet helemaal over uit ben. Mede omdat deze rollen vaak meer met de humoristische kant van de film te maken hebben dan de serieuze en deze daar uitstekend in passen.

Het 'jeugdsentiment-gevoel' en het kindje in mij zouden graag een 4* geven, maar uiteindelijk ga ik niet overdrijven en niet geheel op 'emotie' af waardoor ik de film een 3,5* geef. Een dikke.

avatar van Nyazzin

Nyazzin

Vandaag gezien en hij was echt fantastisch!

Hoe de wagens zijn uitgewerkt als ze elke keer uit- of inklappen was formidabel gedaan.

de film krijg van mij een dikverdiende 4*

avatar van Spookje

Spookje

Helemaal super!!! Behoorlijk veel humor en aktie. De vaart die in de film zit, wordt goed vastgehouden.

De film krijgt van mij 4*

avatar van behangdelul

behangdelul

5* normaal zou ik 4* geven, maar vanwege het jeugdsentiment een extra *

Echte een MOOIE film, met humor en vette actie...echt een toppertje! hoop op een deel 2

avatar van Donarius

Donarius

Voor mij een 4.5 (3.0 voor animatie / special effects; 1.5 voor acteerwerk).

De opbouw naar het climax vond ik prima maar ik had het idee in een TGV te zitten naar het eind van de film toe. Iedere actiescene in de 6e versnelling - was waarschijnlijk mooier geweest om bepaalde scenes a la Matrix slow motion te laten zien.

Het, redelijk, open einde laat een deur openstaan voor een sequal.

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Ik wist gelukkig dat ik naar een B(ay)-film aan het kijken was en het puur uit nostalgie en de special effects kijk. De totale onoverzichtelijkheid die er in zit in het verhaallijn en sommige gevechten konnen mij niet veel boeien. Vermakelijke film.

avatar van VS60*

VS60*

Devastation HCT schreef:

Een film met dit budget kun je geen B-film noemen. Daarbuiten is hier sowiezo gewoon absoluut geen sprake van een B-film.

avatar van Oosie

Oosie

Ik heb zeker genoten 4**** van mij , en zeker ook van die Afro-Amerikanen !!!!

Ik heb ECHT moeten lachen om ze.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Ik zit te twijfelen of ik naar deze film ga of naar Die Hard 4.0. Harry Potter 5 en Pirates 3 heb ik al gezien:D

Ik weet dat het twee verschillende films zijn, maar welke is echt een film die je in de bios gezien moet hebben?

avatar van erkin17

daviddoelen

erkin17 schreef:

ga hem in de bios kijken

is het een leuke film?

Dat moet je voor jezelf uitmaken...

avatar van mnrk

mnrk

Dit vond ik gewoon een film die moet zien in de bios, geweldige muziek, special effects, humor, actie en jeugdsentiment.

Leuke auto's erbij....ik vind het allemaal niet zo spannend dat er kleine dingentjes in voor komen die niet helemaal kloppen.

Gewoon kijken en genieten en nu wachten op de dvd...

avatar van otherfool

otherfool

Knarf Kenobi schreef:

Dan toch deze denk ik. Hoewel ik Die Hard een pak beter vond.

avatar van christophel

christophel

aardige film, alhoewel de tweede helft wat langdradig

***3

avatar van Brick

Brick

Hoop echt dat deel 2 niet door deze prutsers wordt gemaakt. Een eigen interpretatie bij het maken van een film okee, maar hier werden echt te grove veranderingen gemaakt. Je laat spiderman toch ook niet opdraven in een rose/groen pakje?

Ik kan hier nog lang over door zaniken, maar daar zit niemand op te wachten en vind ik ook zonde van mijn tijd.

Actie + special effects absoluut top. 5 sterren

Verhaal en acteerwerk niet goed, ook niet slecht.

Ontwerp van de robots. Dikke 0. De ontwerper van deze ondingen mag van mij in een diepe put gegooid worden met een dikke laag cement erover.

2,5 gemiddeld, stem van Optimus weegt in de afronding positief, dus 3 sterren. Maar ik blijf erbij dat er zoveel meer uit deze film gehaald had kunnen worden, een gemiste kans.

avatar van rulybatters

rulybatters

Ik vond de film totaal niet slecht. Als je rekening houdt dat om zo'n film te maken er al heel wat computereffecten aan te pas komen... en deze vond ik totaal niet slecht...

Is beter dan verwacht....

****

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Brick schreef:

je kunt ze ook moeilijk als de oude blokkendoos versie laten verschijnen. Beetje met de tijd meegaan is niet verkeerd, tijdens de tekenfilm en strip reeks zijn de transformers ook steeds iets veranderd.

Wel leuk dat de originele gedaante van bumblebee te zien is, het kleine gele kevertje wat de verkoper aan sam probeert slijten.

Wat ik wel jammer vond is dat de robors zo maar in alles konden veranderen. Zoals bumblebee ff in een dikke camaro veranderd.

avatar van Olivia

Olivia

Brick schreef:

Hoewel Spider-man inderdaad geen rose/groen pakje aangemeten heeft gekregen zijn er in de verhaallijn(en)van de films al genoeg wijzigingen aangebracht die wat mij betreft niet nodig waren geweest of juist erg slecht uitgewerkt waren. Ik ga daar verder niet over uitwijden, zie S-m's eigen MM pagina's.
En als het over het uiterlijk gaat van de Transformers dan lijken ze inderdaad niet erg op de Transformers uit de tekenfilms. Bumblebee was geen Camaro, en Optimus Prime was niet zo'n hippie truck met felle kleurtjes. Ook waren de Transformers zelf veel blokkeriger, en uit grotere vlakken opgemaakt.
Hoewel ik ze soms moeilijk uit elkaar kon houden (met name tijdens de actiescenes, maar die gingen dan ook wel heel snel), vind ik alle Transformers toch mooi uitgewerkt en gemoderniseerd. Zoals ik al zei: Prime was in de series een grijs/rode vrachtwagen, hoe geloofwaardig is dat nu nog in zo'n Hollywoodfilm als deze?

Bumblebee was in de film nergens als Kever te zien. Wel begon hij in de film als ouwe verotte bak, en in de tunnel komt er een Camaro langs, en die wordt dan gekopieerd door Bumblebee zelf. Zo krijgt hij dus zijn nieuwe look, maar een sportwagentje was hij in de film altijd al. Of heb ik nou wat gemist? Hij verandert toch niet van een Kever in die oude sportwagen en daarna nog eens in die Camaro?

avatar van Zymovie

Zymovie

Actie + special effects absoluut top. 5 sterren

Verhaal en acteerwerk niet goed, ook niet slecht.

Heb nooit de tv programma's gezien op tv, dus ik weet niet echt wat er allemaal zou verandert zijn . Is het wel de moeite om het te gaan bekijken wanneer je de programma's op tv nooit gezien hebt?

avatar van Brick

Brick

Martijnnn schreef:

Tuurlijk zijn er aanpassingen nodig, ben ik totaal met je eens. Frenzy kon bijvoorbeeld natuurlijk geen cassettebandje meer zijn. Ze hoefden dan ook niet van mij als vierkante lego-poppetjes neergezet te worden. Maar Bumblebee had best een volkswagen kever kunnen zijn, evenals Ratchet een witte ambulance en Ironhide een rode mini-van. Je kan er zoveel fans blij mee maken, dus waarom die aanpassing?
Waar ik me vooral aan ergerde was dat de robots in mijn ogen grafisch veels te druk waren, te 'spikey', en je nauwelijks de 'voertuig'-vorm terug kon zien in de robot. En het slingeren als een stelletje losbandige apen maakte het geheel er nou niet bepaald beter op.

Verder moet Megatron natuurlijk een wapen zijn of iets in die trant (en in ieder geval niet de Cybertronian Starfighter waar ze nu mee kwamen aanzetten). Als ze in de film toch al overal in kunnen veranderen, waarom dan ook niet?
Olivia schreef:

Hij bedoelde dat er een gele kever naast Bumblebee stond bij de verkoop.

Zymovie schreef:

Hij is zeker de moeite waard om te bekijken. Zeker wanneer je nog nooit eerder een cartoon ervan gezien hebt. Ik ben slechts een teleurgestelde Transformers-fan die zijn jeugdidolen totaal anders terugziet . Maar wat ik al zei: voor de actie en de bijbehorende special effects daarvan is het echt een toppertje!

avatar van Brianna

Brianna

Laat ik het maar kort houden, leuke film, mooi gemaakt

avatar van soom

soom

Hoop geschiet en veel actie, weinig wol. Shia overtuigt voor mij in de eerste film die ik van hem zag wel, maar een beetje wegrennen en gillen en al die dingen kan iedereen wel doen. Mijn broer speelde (dat heb ik althans van mijn vader gehoord) vroeger met van die Transformer-poppetjes, en daarom was ik eigenlijk wel benieuwd wat dit zou worden. Sommige films zijn gewoon echt voor jongens bedoeld, en ik als meisje zijnde vond het actie gedeelte maar flauw, rampzalig en eigenlijk niks aan, hoewel het er wel gelikt uitzag. En dan dat fluttige, snel gebreide einde . Nah. 3*, voor de toch wel mooie actie scenes en sommige grappen waren om heel hard te lachen. Say what? Ik moest er wel om lachen, eigenlijk, , maar vind het ook ergens best smakeloos dat je je eigen hitfilms genadeloos op de korrel neemt. Past niet echt.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

ja dat ben ik ook met je eens, ik doelde ook niet op heel grote veranderingen.
Maar ik kon me er niet echt aan ergeren, alleen had ik bumblebee liever gezien als de oude camaro.

Nu de Transformers in dit deel geintroduceerd zijn hoop ik wel dat in de volgende film de Transformers zelf de hoofdrol hebben.

Hij bedoelde dat er een gele kever naast Bumblebee stond bij de verkoop.

jep, zoals hij vroeger was, niet vroeger in de film ^^

avatar van euroburger

euroburger

Gisteren in de bioscoop bekeken, en dat is echt wel nodig, omdat er afgezien van de dikke actie en SFX niet veel nieuws onder de zon is.

Een heel mooie en sexy Mikaela en een geloofwaardige hoofdpersoon stellen ook niet teleur, en de humor is zeker niet vergeten.

Het verloop van het verhaal en de scene is erbarmelijk.

Zoals anderen ook al aangaven, de ene seconde zit een robot van dik twintig meter hoog achter de hoofdpersoon aan, na twee meter rennen is deze ineens verdwenen om pas een minuut later weer op te duiken. Ontsnappen via een helicopter?...terwijl zelfs een straaljager nog door de transformers wordt ingehaald!

Even met een accuzaag binne twee tellen een kleine buitenaardse robot in tweeen zagen!

Ook Qua romantiek is het slecht gesteld, niet in de factor tijd, maar het komt gewoon niet over omdat het zo bedacht geforceerd is.

Het blijft door het toy story gehalte toch een beetje een kinderfilm, die ik puur uit toeval gekeken heb omdat mijn zoon een partijtje had en nu eenmaal voor deze koos, ik raadt mensen boven de 17 dus iig een andere film aan.

avatar van behangdelul

behangdelul

soom schreef:

Ook dat is voor iedereen anders. Normaal gesproken kijkt mijn vriendin ook niet dit soort films, sterker nog,ze vindt het niks, nu lach ze in een deuk en heeft zich uitstekend vermaakt!

avatar van Film Pegasus

Op zich geen slechte film, maar hij moet het (zoals hier al werd gezegd) vooral hebben van de actie en de SFX. De effecten zijn trouwens geweldig in deze film. Je mist wel de oneliners die meestal gepaard gaan met dit soort films. En er is geen enkele acteur met een beetje diepgang. Het einde is ook weer een typisch Spielberg-einde waar ik me enorm aan erger. Even moraliseren en dan gewoon de stekker uittrekken om de film brusk te stoppen. Maar op zich ben ik wel blij om hem in de bioscoop gezien te hebben, omdat je zo'n spektakelfilm wel moet zien op groot doek. Zeer leuk om hem te zien en gezellig als ontspanning. Maar absoluut niet meer dan dat. De acteurs zal ik morgen al vergeten zijn. (gemerkt dat het vriendje van die Sam het blondje is uit Elephant?)

avatar van fabbyke

fabbyke

Transformers was voor mij nog goed te doen door de mooie sfx en de actie maar dat is jammer genoeg niet het enige wat een film moet hebben. Het verhaal was maar zwakjes, het is wel een Transformers film maar toch kan er nog meer uit gehaald worden. De typische Amerikaanse cliché momenten kwamen er weer heel veel in voor en dat vond ik een groot minpunt, ook de acteerprestaties waren niet echt top.

Ik geef de film 3* omdat ik me eigenlijk nooit heb verveeld maar me te hard stoorde aan de cliché momenten en het matige acteerwerk.