• 9.380.540 stemmen

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 4 juli 2007

Plot Transformers

"Their war. Our world."

Heel lang geleden was er een oorlog op de planeet Cybertron, tussen de Autobots en de Decepticons. Vele jaren later, op de planeet Aarde, koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen. Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

Sam Witwicky

Maggie Madsen

Glen Whitmann

avatar van CodyN

CodyN

Gisteren de film weer gekeken en:

Vette film.. één van de leukere die ik heb gezien 4.5*

Sommige zullen dat wel teveel vinden.. Maar ik kom alleen maar voor de actie en special effects.. Waarom dan geen 5?:

Dat gedoe tussen shia/sam en Mikeale ofsow/Megan Fox.. te romantisch voor een actiefilm xD

avatar van sss123

sss123

darthconner schreef:
Weer 's wat anders dan bling bling. Rappend blik, nog wel! Crisis, hé! RAPPENDE ROBOTS?! Hoe ongeloofwaardig wil je je film krijgen?? Hoe snel wil je het kleine beetje inlevingsvermogen dat deze... tja, film(?) biedt razendsnel de kóp indrukken?! Echt, ik was dan ook ontzettend blij dat die Jazz, over wie het hier gaat, total loss raakte! Thank you, Megatron!

een rappende robot ongewloofwaardig?
HAHAHAH dus dat 2 robots tegen elkaar vechten van een cybertron planeet is wel geloofwaardig
jij weet ook nie wat je zegt ?

jij hebt gewoon haat denk ik..

Karl van H.

Een film als Transformers er ook van betichten geen diepgang te hebben... tja, wat verwacht je dan ook helemaal van deze film? Een betoog over de slechtheid van de mens?

avatar van IcU

IcU

Ik heb hem herzien. Was beter dan dat ik in gedachten had, maar niet helemaal mijn ding. Dit ook de de humor die af en toe wat 'American Pie' achtig overkomt. Plat en iets wat makkelijk.

Wat ik niet snap: Aan het einde wordt die Bad Guy robot verslagen door middel van die kubus. Hij wilt die kubus de hele tijd zelf hebben, maar zodra hij dicht in de buurt is gaat hij dood... Waar slaat dit op? Dit is totaal langs mij heen gegaan. En hoe komt het dat Shia LeBoeuf dit wel weet en die Optimus Prime niet, aangezien hij zich zelf wilde op offeren, omdat hij de bad guy niet kon verslaan.

Kan iemand dit even uitleggen?

Karl van H.

Die kubus werd, als ik mij niet vergis in het hart van de bad-guy gedouwd, wat hem fataal werd. Had meneer LeBeouf dat ding netjes in zijn handen geduwd, dan was er niks aan de hand geweest.

avatar van legian

legian

IcU schreef:

Kan iemand dit even uitleggen?

optimus vertelde dat als hij zou verliezen dat shia de kubus in zijn 'hart' moest stoppen zodat die vernietigd werd maar ook hijzelf eraan zal doodgaan (wat die volgens mij niet verteld aan shia dus dat zou dan ook niet kloppen) , maar waar optimus niet aan dacht en shia wel is dat je em ook in megatrons hart kan stoppen om em te vernietigen en zodoende megatron uit te schakelen, zodat ze zouden winnen hoop dat dit wat duidelijkheid geeft

avatar van IcU

IcU

Aha ik snap het, dank u. Ik dacht in eerste instantie dat als Optimus Prime niet zou winnen, hij zich zelf zou vernietigen met de kubus in zich. Self distruction dus, en niet door die kubus. Dan zou niemand die kubus hebben en is de mensheid gered. Daarom vond ik het vreemd dat Megatron zo uit het niets werd vernietigt.

avatar van tijn79

tijn79

Als klein ventje was ook ik verslaafd aan Transformers en was uiteraard ook erg benieuwd naar de live action verfilming hiervan.

Deze hoop op een geweldig stuk jeugdsentiment werd naar mijn mening vrijwel niet bevredigd...helaas.

Wat ik zag was een geweldig lekkere actie film, met als basis die lekker oude serie.

Maar ik had zeker geen gevoel van nostalgie, want het leek er gewoon allemaal niet op.

Al met al wel een zeer vermakelijke film

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

De theme ''Arrival to Earth'' is echt episch.

avatar van CaRLoZ

CaRLoZ

Zo deze film is echt een van de betere vooral ook vanwege jeugdsentiment uiteraard. Heb deze van de week voor de 3e maal bekeken en hij blijft gewoon boeien en volgende week dan maar naar deel 2 heb er zin in.

3.5 ster

avatar van Don MN

Don MN

Al DeNiro schreef:

De theme ''Arrival to Earth'' is echt episch.

Ja, mee eens, geweldige melodie die echt lang in je hoofd blijft dwalen.

avatar van Fryce

Fryce

Heb deze nu zo vaak gezien en blijf hem goed vinden. Het gaat allemaal zo heerlijk snel en gelikt, met een goeie soundtrack en zeer appetijtelijk acteerwerk! Gewoon erg strak en lekker!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik ben deze film zowaar wat meer gaan waarderen dankzij dat achterlijke opgefokte vervolg. Deze film heeft ook verschrikkelijke momenten zoals de scene in die tuin, maar het valt nu allemaal wel mee na het zien van deel 2.

avatar van flipflop

flipflop

Best aardig, prachtige special effects en lekker spannend. Helaas wisselend acteerniveau, en soms vond ik het verhaal wat too much of een scene misplaatst. Verder bleef ik wel tot de laatste minuut geboeid, en dat is een goed teken.

Verder wil ik de film nog wel complimenteren om de kritiek op de huidige amerikaanse maatschappij die de film (stiekem?) levert .(de scene op de u.s headquarters met de president, en het laatste stukje na de helft van de aftiteling). Geweldig dat een maker dat durft te doen in zo'n gigantische blockbuster _o_

*3,5

avatar van djinnax

djinnax

JacoBaco schreef:

Haha, you see JacoBaco..... Idd het is ook een stukje kwestie van waarderen. Heb zojuist deel 1 op Blu-Ray zitten kijken, was de eerste keer op Blu-Ray maar wel de 10e keer in totaal ofzo.

Maar relaxt dat je hem nu gezien hebt en erover mee kan praten

avatar van MissyNador

MissyNador

Geweldige film! Heb em wel helaas zonder ondertiteling gezien. Ik ga zeker nog een keer kijken met ondertiteling.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Stompzinnig. Ik had al niet al te hoge verwachtingen, maar deze film was werkelijk te saai voor woorden. De special-effects waren prachtig maar zoiets kan mij nooit langer dan 90 minuten boeien, laat staan meer dan 120 minuten. De plot: een hoop oud ijzer dat tegen mekaar moet vechten. Maar dit zijn niet zomaar robots; Neen, ze zijn verborgen onder ons als simpele radio-spelers, gsm's en bovendien hebben ze gevoelens ! De Autobots willen de mensen redden want they deserve to live!. Michael Bay lijkt wel met dat overdreven melancholisch gedoe één of andere filosofische boodschap de wereld in te sturen. Verras ik trouwens iemand als ik zeg dat, Bay-gewijs, de acteurs op niets trekken? 1*

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Het zou wel eens kunnen zijn dat deze film op iets geinspireerd is...

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Lego?

Nee, wat ik mij afvraag is: wat is het verschil tussen dit deel en het vervolg, waardoor sommigen dit deel hoger waarderen. Ik behoor tot die groep, maar deze film heb ik inmiddels langer geleden gezien, dus misschien is mijn smaak veranderd. Of is er echt een groot verschil tussen deel 1 en 2? Ik irriteerde me bijvoorbeeld mateloos aan de slechte grappen in het vervolg, maar zaten die dan niet in deel 1?

avatar van huVILEub

huVILEub

Geweldige film, prachtige special effects en geweldige acteurs. Af en toe de 'vertrouwde'(?) Michael Bay grappen er tussen. Deze grappen zijn moeilijk te beoordelen... ze zijn leuk maar maken de film wel heel anders. Niet alleen actie-grappen maar ook echt komedie-grappen. Apart, je moet het leuk vinden.

Verder een fantastische film als is het verhaal (als je het niet al kent) best moeilijk omdat veel niet wordt uitgelegd, maar de film wordt daar opzich niet minder van.

avatar van aunuscus

aunuscus

De filml opzig had beter gekund, maar het onderwerp over aliens die de wereld aanvallen blijft er uit stralen.

avatar van Minotaures

Minotaures

huVILEub schreef:

Welke grappen, als ik vragen mag? Denk dat ik het totaal vergeten ben.

avatar van elvin1

elvin1

Deze film is gewoon masterlijk!

avatar van levi01

levi01

Trok op nik sdeze films, maarja wat kon ik verwachten van een regiseur als michal bay....

IK vind dat "transformers" echt verkracht zijn in de film. hij wou ze realistischer maken. waarom heeft een robot tanden nodig? -.-'

natuurlijk ook weer hetzelfde typische cliché verhaallijn.

Niet te vergeten al die domme uitspraken.

Toen ik buiten de cinema kwam dacht ik dat ik een hersentumor had gekregen...

levi01 schreef:

realistischer maken. waarom heeft een robot tanden nodig? -.-'

Daar kan de gemiddelde filmkijker zich goed mee identificeren, iemand met tanden

avatar van Flipman

Flipman

sss123 schreef:

een rappende robot ongewloofwaardig?

jij weet ook nie wat je zegt ?

jij hebt gewoon haat denk ik..

Dat was geen quote van Darthconner, maar van mij. Nee, natuurlijk zijn vechtende alien-robots ook niet geloofwaardig, maar dat is nog wel in een realistische context te plaatsen. Maar met Michael Bay aan het roer is dat schier onmogelijk.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

Transformers is een blockbuster titel uit 2007 en het goedlopende kindje van regisseur Michael bay. De hoofdrollen wroden vertolkt door Shia LaBeouf en Megan Fox die lang niet zo knap is als iedereen beweerd. ze is een hype, face it. Maar dat terzijde.

Transformers is een film die heel erg afhankelijk is van haar CGI en eigenlijk een wat goofy beeld schept van de transformers en de film een wat semi-serieuze en simpele lading geeft. Het is een lekkere actiefilm die eigenlijk op geen enkel moment saai wordt door de constante lading van frisse decepticon vs autobots gevechten.

De film wordt helaas nergens echt speciaal en is niks meer dan een aaneensluiting van actiescenes tussen Autobots en af en toe een scene die de sexuele spanning tussen Fox en Labeouf portreteert.

4/5 (3.5 was het geweest zonder de uitstekende voice-over voor Optimus Prime)

avatar van Meesters

Meesters

"voor mij is Michal Bay de slechtste, meest comerciële flut regiseur aller tijden.

Toen ik buiten de cinema kwam dacht ik dat ik een hersentumor had gekregen...

Volgens mij is er een jaloers .

Je moet deze film niet al te serieus nemen, ik kan me geen film herinneren die zo mooie special effects heeft als deze film, en ook de muziek was zeker mooi.

avatar van voskat

voskat

levi01 schreef:

Meer dan zat Transformers die tanden hebben. Is altijd zo geweest. Dat is niks van Bay, hoor.

avatar van ApoJapo

ApoJapo

Wat een troep en wat zonde van mijn tijd.