The Return of the Pink Panther (1975)
Genre: Komedie
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Blake Edwards
Met onder meer: Peter Sellers, Christopher Plummer en Herbert Lom
Releasedatum: 19 juni 1975
Plot The Return of the Pink Panther
Het derde deel uit de 'Pink Panther'-serie. De 'pink panther'-diamant is gestolen van de staat Lugash. De dief laat echter een witte handschoen liggen. Dit doet iedereen geloven dat de Phantom weer aan het werk is. De Phantom is hierover zeer verbaasd en om de verdachtmaking ongedaan te maken reist hij zelf af naar Lugash om de dader te vinden. Op hetzelfde moment gaat inspecteur Clouseau op zoek naar de dader. Hij is ervan overtuigd dat het de Phantom oftewel Sir Charles Litton is.
Inspector Clouseau
Mac
Pepe
Fat Man
Sven Vermant
Toch jammer dat deze niet in de box zit.
Maar toch een leuke film uit de reeks.
duysterbos
vorig jaar (2005) zag ik een DVD box in de winkel van de Pink Panther reeks.
ik dacht leuk die koop ik, maar wat bleek....
alle Peter Sellers films zaten er in, behalve deze!!!
hoe konden ze die nou weg laten? en... waarom?
Trail of The Pink panther zat er namelijk wel in terwijl Peter Sellers die film niet eens heeft kunnen afmaken.
kortom, waarom een hele reeks min 1???
en dan nog wel deze, zeker in nederland is dit een van meest populaire films uit de reeks (erg vaak op TV geweest)
in deze film is het wel even wennen dat de rol van Sir Charles Litton is vervangen door Chistopher Plummer, maar voor de rest is deze film onzettend leuk, en telt veel gestoorde momenten.
zelf vind ik het dan ook 1 van de leuktste.
IcU
Naar het schijnt liggen de rechten van deze éne film bij een andere maatschappij, en wel Universal studio's. De box is uitgebracht door mgm studio's, vandaar.
thunderball
Yes! yes! yes! Eindelijk gevonden op dvd, wel voor een veelste hoge prijs ( bij de Bijenkorf voor 28 eurie, oef!), maar "hebbe is hebbe"! Te gek!
Liwwie
Ik heb al een tijdje de nooit in Nederland gereleasde engelse versie in huis. Heb ik vorig jaar geïmporteerd om dat er wel een nlsub opzat. Blijft de leukste Panther-film...
tsjidde
Ik heb hem een paar dagen geleden bij Play gekocht voor €7,49 incl. verzending, ook met Nederlandse subs.
thunderball
ok, wanneer nu ook nog iemand gaat vertellen dat hij betaald werd voor het zo vriendelijk en welwillend aannemen van de dvd dan metsel ik mezelf in zodat ik nooit meer te dure dvd's kan kopen!
Theatertje
Dit vond ik echt de meest belachelijke film van de hele PINK PANTHER-reeks. Of dat goed is, valt nog te bezien, want eigenlijk is de hele serie belachelijk. Ik ben van plan ze volgende week allemaal te verkopen op de rommelmarkt. Ik heb echt niets aan films die me storen...
thunderball
Sinds een maand of wat nu in een Nederlandse uitgave over al voor nog geen tientje te koop!
Zucht (zie boven!)!!
Dit vond ik echt de meest belachelijke film van de hele PINK PANTHER-reeks.
Dan heb je ze niet allemaal gezien.
Theatertje
OK, OK, ik tel de PINK PANTHER-films zonder Peter Sellers niet mee, en... Nou ja, eigenlijk heb je gelijk en is TRAIL OF THE PINK PANTHER de grootste bucht van ze allemaal. Bedankt om me even weer op het rechte been te helpen.
Theatertje
Heb ik toch al uitgelegd? Bucht betekent volgens het woordenboek 'rommel' en wij die hier in de buurt wonen spreken over bucht als wij iets slecht vinden. Ik persoonlijk hou wel van het woord bucht. Het is een beetje mijn stokpaardje.
Zoveel is duidelijk.
Zoveel is duidelijk.
Ach, iedereen heeft wel een stokpaardje, he
Nu weet ik dat nog niet want ik ben nieuw hier vanaf vandaag, maar ik ben er zeker van dat ik vroeg of laat ook jouw stokpaardje te weten zal komen
Maar geef toe: THE RETURN OF THE PINK PANTHER stelde toch niet veel voor, he...
Theatertje
Ik gaf hem twee sterren, maar in feite heb je gelijk. Op filmhistorisch vlak verdient de film drie sterren. Ik heb een ster aan mijn oordeel toegevoegt. Bedankt om mij op m'n vergissing te wijzen
dionj
Snap niet dat men hier zo'n lage waarderingen geeft voor koning Sellers. Onbegrijpelijk. Minstens 4*
aerts007
Toen,...............................Bangelijk!
Leuk deel uit de reeks maar kan helaas net niet tippen aan Strikes Again of zelfs A Shot. Toch is dit een goede komedie uit de reeks Clouseau.
biosmovie
Ik vind pink panther eigenlijk altijd wel leuk, tot nu toe vind ik de steve martin versie het minste. 4,0** voor deze met nog peter sellers die het erg leuk deed altijd
Een tijdje terug kocht ik de dvd box van deze serie en ik kwam er achter dat The Return...niet in de box zat terwijl dat de enige Peter Sellers PP film was die ontbrak. Dit door de rechten van de uitgevers ofzo. Lekker boeiend, heel erg irritant en vervelend. Zelfs Trial of the PP zat er in, die miskleun met aan elkaar geplakte beelden uit eerdere delen.
Maarja, ik wil natuurlijk wel de hele Sellers serie zien dus vanavond eindelijk het ''laatste'' deel gekeken na wat zoekwerk.
En gelukkig maar, ik vond hem duidelijk de leukste van allemaal. Peter Sellers blijft briljant als de falende Clouseau die elke keer toch weer succes heeft zonder dat hij het eigenlijk zelf heeft gedaan. In deze film is zijn de grappen goed geslaagd. Het begon al prachtig met de blinde muzikant en het aapje en het ging prima door. Later nog erg gelachen om het stofzuiger moment met dito afloop. Niet dat de film overloopt van grappen, maar de grappen die er zijn, zijn gewoon geslaagd. Dat was niet in elke PP film zo.
Het verhaal vond ik ergens maar wazig en zelfs wat onduidelijk maar het keek lekker weg. Zeker de dialogen en momenten tussen Clouseau en Dreyfus zijn altijd prachtig.
mayhemblik
Ik viel er halverwege in maar ik had hem ooit al eens gezien.
Wat heb ik weer ouderwets zitten schuddebuiken om de geweldige strapatsen van onze held.
Bijt uw hond, nee hoor absoluut niet waarop onze held het hondje in kwestie een aai over de bol geeft en natuurlijk gelijk word aangevallen.
Ik dacht dat uw hond niet beet, klopt ook maar dit is niet mijn hond,
Onze held verlaat een kantoor maar stapt de bezemkast in, hij blijft bijna een minuut weg om dan weer naar buiten te komen alsof het de normaalste zaak van de wereld is, ahh dit was de ouderwetse kast truc die pas ik nog vaak toe.
Mijn lieve god, wat een geweldige humor!!!
Ik moet als de sodemieters achter deze serie aan want ik heb zeker een uur niet aan het debacle van oranje gedacht.
elayz
Laatst gezien, was erg leuk voor een ''oude'' film!
Precies de zelfde humor als in de jongste delen.
Ik ga de rest van de pink panther ook zeker bekijken! Hopelijk zijn die net zo goed!

Son of the Pink Panther
1993