• 9.374.577 stemmen

The Return of the Pink Panther (1975)

Komedie | 113 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Blake Edwards

Met onder meer: Peter Sellers, Christopher Plummer en Herbert Lom

Releasedatum: 19 juni 1975

Plot The Return of the Pink Panther

Het derde deel uit de 'Pink Panther'-serie. De 'pink panther'-diamant is gestolen van de staat Lugash. De dief laat echter een witte handschoen liggen. Dit doet iedereen geloven dat de Phantom weer aan het werk is. De Phantom is hierover zeer verbaasd en om de verdachtmaking ongedaan te maken reist hij zelf af naar Lugash om de dader te vinden. Op hetzelfde moment gaat inspecteur Clouseau op zoek naar de dader. Hij is ervan overtuigd dat het de Phantom oftewel Sir Charles Litton is.

Inspector Clouseau

Sir Charles Litton

Chief Inspector Dreyfus

Colonel Sharki

General Wadafi

Chief of Lugash Police

sydney

De regelmatigheid van grappen is hierin minder dan in "the pink panther strikes again", maar de grappen die hierin zitten zijn wel hilarisch. Zoals stuntelig gebruik van vingerafdrukpoeder, de grijptang die op edele plaatsen terecht komt, de vermomming van Guy Gourbois (de achternaam kan anders zijn trouwens) en vooral de "I am frum the telepheuncompanie" scene. Geweldig. Ik denk dat ik hem vandaag nog een keer ga kijken.:)

avatar van Neder

Neder

vraagje: er staat hier dat t de derde film is uit de serie , welke is de 2de dan?

want als ik naar de op deze site vermelde jaartallen bij de Pink Panther films kijk zou dit de 2de moeten zijn.

1. Curse of the Pink Panther (1983)

2. Pink Panther Strikes Again, The (1976)

3. Pink Panther, The (1964)

4. Return of the Pink Panther, The (1974)

5. Revenge of the Pink Panther (1978)

6. Trail of the Pink Panther (1982)

Staat de 2de er soms niet op? of een typo ? ik hoor t wel , alvast bedankt. verder geen klachten over deze topsite hoor ; )

avatar van jay73

jay73

De tweede heet Shot in the Dark (zonder Pink Panther), volgens kenners de beste uit de serie. Ik ga hem binnenkort eens bekijken.

avatar van Jos2

Jos2

jay73 schreef:

De tweede heet Shot in the Dark (zonder Pink Panther), volgens kenners de beste uit de serie. .

Volgens sommige kenners. De meesten kiezen de eerste (The Pink Panther) of The Pink Panther Strikes Again.

Overigens is er ook nog de film: Inspector Clousseau. Met Alan Arkin in de rol van Clousseau. Ik meen dat ie direct na A Shot in the Dark werd gemaakt.

sydney

Persoonlijk vind ik "the pink panther strikes again" het beste. In deze pink panther is de rol van Clouseau nl. het beste uitgewerkt. In de eerste delen is er nog sprake van een opbouw van het karakter. Jammer dat ze niet op deze weg zijn doorgegaan (gezien het matige "revenge of the pink panther"). A shot in the dark is in ieder geval de eerste pink panther waarin de inspecteur echt op de voorgrond komt. In het eerste deel werd hij nog overgeschaduwd door alle andere rollen (David Niven, No.2 (Robert Wagner) )

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

De beste Pink Panthers (imho) zijn The Pink Panther Strikes Again en - vooral- A Shot In The Dark. Waarom? Omdat die je het hardst en vaakst aan het lachen maken. Zo ongewikkeld is komedie nou ook weer niet.

De originele Pink Panther is overschat en overlong (al heeft ie weer wel die fantastische achtervolging aan het eind).

En de Alan Arkin Inspector Clouseau was een klein drama uit 1968.

avatar van Neder

Neder

jay73 schreef:

thnx jay73

avatar van Wouter

Herzien. Leuk, maar viel me wel wat tegen.

avatar van FisherKing

FisherKing

Niet gaan herzien dus ? oftewel wat viel tegen ?

avatar van Wouter

Een aantal hilarische scenes maakt nog geen geweldige film. De film is traag en het verhaal oninteressant. Sellers zorgt alsnog voor de drie. De scene met de stofzuiger (en later de gladde vloer) is geniaal.

Wouter schreef:

Ik ben het met je eens dat een aantal hilarische scenes nog geen geweldig film maakt. Echter Peter Sellers is gedurende de gehele film hilarisch in mijn optiek. Dit vind ik de op één na beste pink panther.

avatar van Mischa

Mischa

sydney schreef:

Tja, met name de scenes waarin Lytton op pad gaat zijn traag en niet bepaald grappig. Scenes met Cato, het snelle leven van Guy Gadbois en inderdaad de stukjes bij de villa/het zwembad zijn daarentegen stuitend grappig!

avatar van Dutchy

Dutchy

Iemand enig idee of deze film op dvd (regio 2, nl ondertiteld) te koop is, en zo ja, waar?

avatar van Wouter

Deze niet toch? Of was dat een andere? Ik heb de box en eentje los in USA besteld.

avatar van Quentin

Quentin

Idd dat was deze, die is om een of andere rechten kwestie er niet in opgenomen en alleen los als R1 titel te krijgen.

avatar van YannickJoker

YannickJoker

Deze wordt weer opnieuw uitgebracht in de VS, maar ik weet niet of hij hier ook komt. 4,5 * van mij, dit is gewoon zo leuk om te zien, genieten!

avatar van BOND31

BOND31

Jammer dat deze niet in de Pink Panther-box zit, anders had ik m gekocht. Enkele van de beste grappen uit de reeks zitten in deze film. De '"kungfu" scene tussen Clouseau en Cato (in de koelkast!) is hilarisch. Ook het onderzoek van Clouseau in het museum waarbij alles mis gaat is om je te bescheuren.

Jammer dat deze film zo moeilijk verkrijgbaar is, is er iemand die hem in zijn bezit heeft?

avatar van Wouter

Ja, ik. Kun je gewoon bestellen. Regio 1.

Dennis Evahi

Behoort tot mijn favorieten. De film behoeft geen uitleg.....ga het zien, ga het zien..........

*****-sterren.

sydney

Gisteren de pink panther box gekocht. Daar zat "the return of the pink panther" achteraf gezien niet in. Misshien had ik dit moeten checken voordat ik deze kocht, maar ik ging er standaard vanuit dat dit deel erbij zou zitten. Weet iemand waarom deze niet in de collectie zit?

sydney schreef:

Aaah wat erg voor je zeg! ....Wat een flop heb je dan gekocht, want deze is werkelijk waar zo leuk! Ik heb geen idee waarom deze er niet bij zit. Als ik jou was zou ik de box terug brengen en advies vragen bij de verkoper of verkoopster. Situatie uitleggen.......misschien dat ze wat voor je kunnen regelen. Ik zou er geen genoegen meenemen als ik jou was.

avatar van Besje

Besje

Dennis Evahi schreef:

Uitleg hierover kan ik je geven:

The Return of the Pink Panther is de enige film uit de Pink Panther Series waar MGM de rechten niet van had.

En nagenoeg deze box van MGM is zit deze film er niet bij.

Helaas want is een hele goede film

Dennis Evahi

Ja is geweldig, behoort tot de leukste uit reeks. (Die scéne met die auto en dat Clouseau dan een soort van monteur is en dat hij dan die telefoon probeert te repareren) Onvoorstelbaar dat deze film in de re-make komt, is absoluut niet nodig. Deze is top!

avatar van film_kaza

film_kaza

was best leuk, maar ze hielden er opgeefmoment niet zoveel lol in.

2,5 sterren

avatar van dutchtuga

dutchtuga

film_kaza schreef:

was best leuk, maar ze hielden er opgeefmoment niet zoveel lol in.

2,5 sterren

sydney

ja, vreemd bericht. De Dikke van Dale geeft bij "opgeefmoment" niet thuis.

Vandaag nog maar eens een keer gezien, omdat ik wat vervelend werk mee naar huis had genomen. Deze film is mede dankzij Peter Sellers zo grappig... dat het mij probleemloos door die vervelende klus heen heeft geholpen.

Verhoogd naar vijf sterren.

avatar van thunderball

thunderball

Dit is een vd besten van de hele serie, alleen Strikes ... is nog beter!

Begrijp ook niet waarom ie niet in de box zit, ik bedoel volgens mij is ie net als de anderen oorspronkelijk door United Artists uitgebracht en die zijn rond '82 door MGM overgenomen, dus wat is het probleem zou je zeggen?

Ik hoop dat ie ooit hier ook op dvd te krijgen zal zijn, moet het nu voor als nog met het zelf opgenomen VHSje doen.

Ik vind Sellers echt fantastisch in deze film, met als hoogtepunt de hotelscene met de stofzuiger en pagegaai! Toen ik die voor de eerste keer zag ben ik letterlijk van het lachen vd bank afgerold! Serieus!

avatar van robertus65

robertus65

Dit is een van de allerleukste. Peter Sellers op z'n best met vele vermommingen.

Wat een gezeur over die film of die wel of niet in de PP box zit. Curse of the PP en Son of the PP zitten er ook niet in(in een andere PP box). Hij is wel te krijgen op dvd regio 2 met Nederlands ondertitel (en nog 12 andere talen). Beeldverhouding: 2.35:1.

avatar van thunderball

thunderball

oja waar kun je hem dan halen? ik kijk sinds het ontbreken in die box altijd bij de R wanneer ik een platenzaak in loopl, maar heb hem nog nooit gezien!

avatar van robertus65

robertus65

Op internet moet je zoeken, niet in de platenzaak.

Kijk 'ns bij elcheapo.