The Return of the Pink Panther (1975)
Genre: Komedie
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Blake Edwards
Met onder meer: Peter Sellers, Christopher Plummer en Herbert Lom
Releasedatum: 19 juni 1975
Plot The Return of the Pink Panther
Het derde deel uit de 'Pink Panther'-serie. De 'pink panther'-diamant is gestolen van de staat Lugash. De dief laat echter een witte handschoen liggen. Dit doet iedereen geloven dat de Phantom weer aan het werk is. De Phantom is hierover zeer verbaasd en om de verdachtmaking ongedaan te maken reist hij zelf af naar Lugash om de dader te vinden. Op hetzelfde moment gaat inspecteur Clouseau op zoek naar de dader. Hij is ervan overtuigd dat het de Phantom oftewel Sir Charles Litton is.
Inspector Clouseau
Mac
Pepe
Fat Man
sydney
De regelmatigheid van grappen is hierin minder dan in "the pink panther strikes again", maar de grappen die hierin zitten zijn wel hilarisch. Zoals stuntelig gebruik van vingerafdrukpoeder, de grijptang die op edele plaatsen terecht komt, de vermomming van Guy Gourbois (de achternaam kan anders zijn trouwens) en vooral de "I am frum the telepheuncompanie" scene. Geweldig. Ik denk dat ik hem vandaag nog een keer ga kijken.:)
Neder
vraagje: er staat hier dat t de derde film is uit de serie , welke is de 2de dan?
want als ik naar de op deze site vermelde jaartallen bij de Pink Panther films kijk zou dit de 2de moeten zijn.
1. Curse of the Pink Panther (1983)
2. Pink Panther Strikes Again, The (1976)
3. Pink Panther, The (1964)
4. Return of the Pink Panther, The (1974)
5. Revenge of the Pink Panther (1978)
6. Trail of the Pink Panther (1982)
Staat de 2de er soms niet op? of een typo ? ik hoor t wel , alvast bedankt. verder geen klachten over deze topsite hoor ; )
jay73
De tweede heet Shot in the Dark (zonder Pink Panther), volgens kenners de beste uit de serie. Ik ga hem binnenkort eens bekijken.
Jos2
De tweede heet Shot in the Dark (zonder Pink Panther), volgens kenners de beste uit de serie. .
Volgens sommige kenners. De meesten kiezen de eerste (The Pink Panther) of The Pink Panther Strikes Again.
Overigens is er ook nog de film: Inspector Clousseau. Met Alan Arkin in de rol van Clousseau. Ik meen dat ie direct na A Shot in the Dark werd gemaakt.
sydney
Persoonlijk vind ik "the pink panther strikes again" het beste. In deze pink panther is de rol van Clouseau nl. het beste uitgewerkt. In de eerste delen is er nog sprake van een opbouw van het karakter. Jammer dat ze niet op deze weg zijn doorgegaan (gezien het matige "revenge of the pink panther"). A shot in the dark is in ieder geval de eerste pink panther waarin de inspecteur echt op de voorgrond komt. In het eerste deel werd hij nog overgeschaduwd door alle andere rollen (David Niven, No.2 (Robert Wagner)
pinky
- 1999 stemmen
De beste Pink Panthers (imho) zijn The Pink Panther Strikes Again en - vooral- A Shot In The Dark. Waarom? Omdat die je het hardst en vaakst aan het lachen maken. Zo ongewikkeld is komedie nou ook weer niet.
De originele Pink Panther is overschat en overlong (al heeft ie weer wel die fantastische achtervolging aan het eind).
En de Alan Arkin Inspector Clouseau was een klein drama uit 1968.
Neder
thnx jay73
FisherKing
Niet gaan herzien dus ? oftewel wat viel tegen ?
Een aantal hilarische scenes maakt nog geen geweldige film. De film is traag en het verhaal oninteressant. Sellers zorgt alsnog voor de drie. De scene met de stofzuiger (en later de gladde vloer) is geniaal.
sydney
Ik ben het met je eens dat een aantal hilarische scenes nog geen geweldig film maakt. Echter Peter Sellers is gedurende de gehele film hilarisch in mijn optiek. Dit vind ik de op één na beste pink panther.
Mischa
Tja, met name de scenes waarin Lytton op pad gaat zijn traag en niet bepaald grappig. Scenes met Cato, het snelle leven van Guy Gadbois en inderdaad de stukjes bij de villa/het zwembad zijn daarentegen stuitend grappig!
Dutchy
Iemand enig idee of deze film op dvd (regio 2, nl ondertiteld) te koop is, en zo ja, waar?
Deze niet toch? Of was dat een andere? Ik heb de box en eentje los in USA besteld.
Quentin
Idd dat was deze, die is om een of andere rechten kwestie er niet in opgenomen en alleen los als R1 titel te krijgen.
YannickJoker
Deze wordt weer opnieuw uitgebracht in de VS, maar ik weet niet of hij hier ook komt. 4,5 * van mij, dit is gewoon zo leuk om te zien, genieten!
BOND31
Jammer dat deze niet in de Pink Panther-box zit, anders had ik m gekocht. Enkele van de beste grappen uit de reeks zitten in deze film. De '"kungfu" scene tussen Clouseau en Cato (in de koelkast!) is hilarisch. Ook het onderzoek van Clouseau in het museum waarbij alles mis gaat is om je te bescheuren.
Jammer dat deze film zo moeilijk verkrijgbaar is, is er iemand die hem in zijn bezit heeft?
Dennis Evahi
Behoort tot mijn favorieten. De film behoeft geen uitleg.....ga het zien, ga het zien..........
*****-sterren.
sydney
Gisteren de pink panther box gekocht. Daar zat "the return of the pink panther" achteraf gezien niet in. Misshien had ik dit moeten checken voordat ik deze kocht, maar ik ging er standaard vanuit dat dit deel erbij zou zitten. Weet iemand waarom deze niet in de collectie zit?
Dennis Evahi
Aaah wat erg voor je zeg! ....Wat een flop heb je dan gekocht, want deze is werkelijk waar zo leuk! Ik heb geen idee waarom deze er niet bij zit. Als ik jou was zou ik de box terug brengen en advies vragen bij de verkoper of verkoopster. Situatie uitleggen.......misschien dat ze wat voor je kunnen regelen. Ik zou er geen genoegen meenemen als ik jou was.
Besje
Uitleg hierover kan ik je geven:
The Return of the Pink Panther is de enige film uit de Pink Panther Series waar MGM de rechten niet van had.
En nagenoeg deze box van MGM is zit deze film er niet bij.
Helaas want is een hele goede film
Dennis Evahi
Ja is geweldig, behoort tot de leukste uit reeks. (Die scéne met die auto en dat Clouseau dan een soort van monteur is en dat hij dan die telefoon probeert te repareren) Onvoorstelbaar dat deze film in de re-make komt, is absoluut niet nodig. Deze is top!
film_kaza
was best leuk, maar ze hielden er opgeefmoment niet zoveel lol in.
2,5 sterren
sydney
ja, vreemd bericht. De Dikke van Dale geeft bij "opgeefmoment" niet thuis.
Vandaag nog maar eens een keer gezien, omdat ik wat vervelend werk mee naar huis had genomen. Deze film is mede dankzij Peter Sellers zo grappig... dat het mij probleemloos door die vervelende klus heen heeft geholpen.
Verhoogd naar vijf sterren.
thunderball
Dit is een vd besten van de hele serie, alleen Strikes ... is nog beter!
Begrijp ook niet waarom ie niet in de box zit, ik bedoel volgens mij is ie net als de anderen oorspronkelijk door United Artists uitgebracht en die zijn rond '82 door MGM overgenomen, dus wat is het probleem zou je zeggen?
Ik hoop dat ie ooit hier ook op dvd te krijgen zal zijn, moet het nu voor als nog met het zelf opgenomen VHSje doen.
Ik vind Sellers echt fantastisch in deze film, met als hoogtepunt de hotelscene met de stofzuiger en pagegaai! Toen ik die voor de eerste keer zag ben ik letterlijk van het lachen vd bank afgerold! Serieus!
robertus65
Dit is een van de allerleukste. Peter Sellers op z'n best met vele vermommingen.
Wat een gezeur over die film of die wel of niet in de PP box zit. Curse of the PP en Son of the PP zitten er ook niet in(in een andere PP box). Hij is wel te krijgen op dvd regio 2 met Nederlands ondertitel (en nog 12 andere talen). Beeldverhouding: 2.35:1.
thunderball
oja waar kun je hem dan halen? ik kijk sinds het ontbreken in die box altijd bij de R wanneer ik een platenzaak in loopl, maar heb hem nog nooit gezien!
robertus65
Op internet moet je zoeken, niet in de platenzaak.
Kijk 'ns bij

A Shot in the Dark
1964

The Pink Panther
1963

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

The Great Race