• 9.376.895 stemmen

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Alternatieve titel: Jurassic Park 3D

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Sam Neill, Jeff Goldblum en Laura Dern

IMDb beoordeling: 8,2 (1.163.165)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 30 september 1993

Plot Jurassic Park

"An adventure 65 million years in the making."

Wetenschappers slagen er in om dinosauriërs te klonen uit een druppel dino-bloed afkomstig uit een mug. De ondernemende miljonair John Hammond wil de gekloonde dino's aan het publiek laten zien en bouwt daarvoor een gigantisch thema-park. Een paar gelukkigen, waaronder een advocaat, een wiskundige, twee dino-experts en Hammonds kleinkinderen zijn die eersten die het park mogen bezoeken. Bij de eerste de beste onweersbui valt echter de elektriciteit uit in het park en slagen een aantal gevaarlijke dinosaurussen erin om uit hun verblijven te ontsnappen.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

K@i schreef:

Tjah Fantasy/ Actie Figuren zijn nou eenmaal een Stuk populaider dan Dinosauriers

Op dit moment wel. In 1993, toen ik deze film in de bios zag, was ook deze film een hype zo groot als The Dark Knight.

avatar van eltorro

eltorro

zeer goeie film goed verhaal en

goeie special efects

ook sam neil doet het erg goed in deze film

en dan nog die meesterlijke t-rex

avatar van matitie

matitie

Pastichio Rocker schreef:

Echt goede films met dino's zijn er de laatste jaren natuurlijk ook niet verschenen

matitie schreef:

Van die drie dinofilms?

Van Alle Dino Films ooit gemaakt Vanaf Mid Jaren 80

avatar van predator 2

predator 2

Ik heb deze film gisteren weer gezien.Hoevaak je deze film ook ziet het blijft een avontuur!

avatar van dammit

dammit

geweldig film voor die tijd en zelfs veel films van deze tijd kunnen niet op tegen jp hij blijft geweldig

go jp

avatar van Achmed

Achmed

Ik heb de versleten VHS nog hele mooie film. Elke keer als ik hem zie wordt ik steeds weer boos op die dikzak die het weer eens weet te verpesten het feit dat ik pissed blijf al weet ik dat het gaat gebeuren, betekent gewoon een top film

avatar van Kevin13

Kevin13

Van Alle Dino Films ooit gemaakt Vanaf Mid Jaren 80

alleen A Sound of Thunder...

Kevin13 schreef:

alleen A Sound of Thunder...

Beweer JIJ Nu dat ik alleen die gezien heb of Wat

avatar van Minotaures

Minotaures

Of je hem gezien hebt of niet, ik raad het je niet aan.

(Wat raken jullie diep off-topic)

avatar van The Last

The Last

Na lange tijd weer eens gezien.

Spielberg blijft een talentvolle regisseur, meestal stijlvol en staat altijd garant voor vermaak. Ook Jurassic Park is een heerlijke (en destijds originele) avonturenfilm vol met prachtige locaties, fenomenale sfx, leuk gecaste acteurs. Na 15 jaar weinig aan kracht ingeboet en die dino's zien er nog steeds levensecht uit.

Ondanks het feit dat de film duidelijk niet alleen op kinderen is gericht, vond ik het toch op de meeste momenten veel te braaf. Ach ja, een typische (ching ching) blockbuster, ik verwijt de film niks.

Maar zoals ik al dus zei, Spielberg staat wel altijd garant voor vermaak, zo ook hier, 3,5*. Ik sluit een mogelijke verhoging niet uit.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Mooi gezegd.

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

Opnieuw bekeken deze film en dacht dat als ik hem nu na zoveel jaar nog eens zou gaan zien, hij zwaar tegen ging vallen. Maar niets was minder waar, wat een geweldig spannend avontuur heb ik weer beleefd, deze film is zijn 5 sterren zo erg waard.... Met deze film verveel je je werkelijk geen seconde.

Toevallig stukje in de nieuwste Triv' dat Jurassic Park niet eens zo ondenkbaar en onmogelijk is, leuk stukje!

avatar van eltorro

eltorro

Ik snap niet dat deze de top 250 heeft gehaald,

alles aan deze film is goed het verhaal, de acteer presentaties,

de special effects, en het blijft leuk om deze film telkens opnieuw te kijken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Eltorro, bedoel je niet

''ik snap niet dat deze niet de top 250 heeft gehaald''

Tonypulp schreef:

Eltorro, bedoel je niet

''ik snap niet dat deze niet de top 250 heeft gehaald''

Snap het Wel Teweing overdreven achties Geen Ranzige kills

Bovendien scoren Dieren in films over het algemeen ook geen hoge punt

avatar van foray

foray

Heb toch weer eens zin om deze te zien. Daarom vandaag maar de JP Trilogy box set besteld. Lekkere film voor een druilerige zaterdag- of zondagmiddag.

Met de techniek van deze tijd zou er toch een super nieuwe versie moeten worden gemaakt.

avatar van fjutjumaja

fjutjumaja

Geweldig jeugdsentiment. Toen ik m in 1993 in de bios zag had ik m zeker een 5 gegeven. Moeilijk om deze met nostalgie doordrenkte film een juist oordeel te geven. De muziek, de technische snufjes en natuurlijk de dino's... heerlijk.

foray schreef:

AGE-411

vrees dat de techniek het juist gaat verpesten kijk maar naar

JAWS Vs Deep Blue Sea

om maar een voorbeeld tenoemen

Jurassic park heeft ook fantastische graphics. Net echt.

In tegenstelling tot Deep Blue Sea en titanic, waar de graphics net uit Playstation2-games lijken te komen

AGE-411 schreef:

Jurassic park heeft ook fantastische graphics. Net echt.

yes

maar volgens mij doelde degene op een remake met de huidige stuff

Don't Fuck with somethings thats already Perfect

avatar van Nomak

Nomak

Don't Fuck with somethings thats already Perfect

Daar zouden de Amerikanen zich aan moeten houden met al hun domme remakes van Aziatische films.

Maar goed, dat is een andere discussie.

avatar van WeZet

WeZet

Jurassic Park blijft prachtig om te zien. Voor het eerst als mannetje van 7 (tevens mijn eerste echte actiefilm!), en nu om de zoveel tijd.

En de composities van John Williams, prachtig.

avatar van tijntrix

tijntrix

mee eens:D

avatar van Vascago

Vascago

Als klein jochie nam ik elke week wel 1 of meerdere boeken over dino's mee uit de bibliotheek. En soms had ik dagdromen dat ik bij die beesten in de buurt was.

Nu ben ik een jaar of 20/25 verder en moet ik hier ineens aan terugdenken bij het zien van deze film. Mooier zou ik de dino's me niet kunnen inbeelden. En de actie is ook nog eens goed.

Fantastisch

avatar van dvd-me

dvd-me

Vascago schreef:

Fantastisch

ik had vroeger ook zo een dino obsessie, ik speelde met van die plastic dinotjes. Ik had een grote Albert Heijn tas vol (dus zo een stoffe sterke i.p.v. een plastice)

De film is inderdaad heel erg goed!