Genre: Oorlog / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Saving Private Ryan
"The mission is a man."
Tijdens de invasie van de Geallieerden in Normandië sterven twee broers. Een derde broer sterft gelijktijdig in Nieuw Guinea, bij het vechten tegen de Japanners. Als bekend wordt dat een vierde broer vermist is geraakt op het Franse platteland, wordt een missie gestart om hem veilig thuis te krijgen.
- IMDb (8,6 / 1622088)
- Trailer (YouTube)
- Saving Private Ryan (BoekMeter)
- Saving Private Ryan (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
T-Medic Irwin Wade
Captain Fred Hamill
Corporal Timothy Upham
D0N4LD
hele goeie film weinig mee mis soms had ik het gevoel dit is al gedaan en het gevoel van net niet, maar dat was maar soms
4/5
Livie
normaal heb ik het niet zo op oorlogsfilms, maar bij deze zit er nog een goed verhaal achter. Voor het verhaal 4 sterren.
Tim Burton
goeie film, alleen de beginscene(s) zijn echt ranzig, maar maken wel heel veel indruk!!
Mr Orange
Spielberg is helaas nog altijd erg Hollywoods en moet zijn films op een erg brave manier kunnen rechtvaardigen, althans zo lijkt het na het zien van deze film. Jammer, want de eerste 20 minuten zijn erg hoopgevend, en gooien de kijker door de bestorming heen, op een geweldige manier in elkaar gezet. Mij bekroop het gevoel dat ik zelf op ieder moment getroffen kon worden en ik heb nog nooit zo sterk de indruk gehad bij een film dat dit wel heel erg dicht bij de realiteit kon liggen.
Daarna vervalt de film echter in iets wat ik volgens mij al duizend keer gezien heb. Een typisch anti-oorlogsverhaal en ja, oorlog is vreselijk, en nee, dat mag niet meer gebeuren..... zoals me al verteld werd in Platoon, Schindlers List, Apocalypse Now, Das Boot, The Pianist, enz enz....
Een gedurft begin met een plotseling besef van de Hollywood cultuur. Slechts mondjesmaat komt in het verdere verloop deze durf nog terug.
Toch 4 sterren voor ditzelfde begin, ik heb me nog nooit zo dicht bij de oorlog gevoeld.
PS: Het einde is voor mij absoluut verschrikkelijker dan het begin... NIET OM AAN TE ZIEN!
Deek
Hele mooie film met een geweldig begin, en als toetje ook nog een geweldig einde.Ik vind het einde eigenlijk net zo goed als het begin. PRACHTIG OM TE ZIEN...... Top film 4,5 ster....
HeatWave
Helemaal met Tevelenco eens.
Zeer sterke film.
Ook voor mij geld, tot nu toe de beste oorlogsfilm die ik tot nu toe heb gezien.
Niels_S
Ja duh ... Lijkt me logisch. Zelfde plek en tijd.
Alleen was de Longest Day realistischer. In SPR waren het alleen maar Amerikanen die Normandië aanvielen, terwijl er dus werkelijk ook Fransen tussen zaten.
De GeuS
Madecineman (moderator films)
Ja en Engelsen en Schotten en Canadezen en Polen en Australiers en nog veel meer nationaliteiten. Maar dat doet hier niet ter zake aangezien in het verhaal een amerikaanse compangie gevolgd wordt. Bovendien is het historisch wel degelijk correct. De amerikanen vielen namelijk als eerste aan op Omaha beach en daarna op Utah beach. De engelse volgden pas later. Ik had van Dhr. Spielberg trouwens niets anders verwacht dan dat hij dit soort zaken goed zou hebben.
Waar is dat in Gods naam op gebaseerd. Als iemand volledig ten onrechte de witte haai heeft gedemoniseerd is het Dhr. Spielberg wel.
Bovendien vind ik SPR helemaal niet zo'n oprechte film, heel subtiel wordt de Amerikaan toch een betere inborst aangemeten dan de Duitser. (Zie mijn eerdere berichten.)
BoordAppel
Ja ik vind het ook erg sympathiek dat ze Duitsers laten branden en doodschieten als ze ongewapend zijn
. Wat een onzin lees ik toch vaak bij deze film zeg.
A.S.E.
. Wat een onzin lees ik toch vaak bij deze film zeg.
Vooral als de ongewapende Duitsers eigenlijk Tchechiërs zijn die gedwongen waren om in het Duitse leger te gaan.
The One Ring
Waar heb je dat in godsnaam uit kunnen opmaken. Jij bent blijkbaar een echte mensenkenner. Zelfs mensen die je maar een paar seconde ziet ken je al helemaal.
Madecineman (moderator films)
Ten eerste vind ik Jaws een film van een heel ander niveau. Jaws is in mijn ogen puur entertainment (waar overigens niks mis mee is hoor). Als mensen dit echter zo serieus gaan nemen dat hierbij de witte haai gedemoniseerd gaat worden dan is dat niet echt het probleem van de regisseur lijkt mij!
Daarbij denk ik dat Spielberg met SPR de kijkers toch wel wat meer wil meegeven dan alleen vermaak. De film vraagt daarom ook om geplaatst te worden in een min of meer juiste historische setting. En ik vind dat Spielberg dat toch vrij nauwkeurig heeft gedaan.
A.S.E.
Nightstalker
Dit vind ik de beste oorlogsfilm die er is ! Dit is gewoon weer een meesterwerk van Spielberg. Meesterwerk !!!
E V
De beginscène is echt gruwelijk (De rest van de film is trouwens ook nogal zwaar). Harde film, goed geacteerd.
Goodfella_90
zoals Nightstalker al zegt: dit is gewoon de beste oorlogsfilm ooit!
En het eerste half uur vind ik de beste oorlogsscene ooit gemaakt.
Maar niet alleen het begin is goed, de film blijft boeiend tot het einde. Deze moet je gewoon een keer gezien hebben.
5 stars
laurake
Heel goede film, meeslepend, brengt de oorlog op kleinere schaal in beeld. Mooi!
IcU
Vervolg: shaving private ryan
vervolvervolg: shaving ryan's private
(lachu lama's)
JoeCabot
brengt de oorlog op kleinere schaal in beeld.
Hmmm, dat vraagt bij mij toch om uitleg...
Persoonlijk ben ik niet aan dit soort oorlogsfilms. Ben meer liefhebber van vietnamfilms (en andere niet-(extreme)-tweedewedeoorlogsfilms), leve full metal jacket!
Scratt
idd de beste oorlogsfilm die ik al gezien heb. Persoonlijk vind ik em veel beter datn The Thin Red line die ik iets té sentimenteel vond en saai. In deze film vind ik de sfeer het beste en het verhaal.
4 sterren*
Carl
Ik heb deze film nu al een paar keer gezien en hij blijft boeiend. Het verhaal, de dilemma's, de menselijkheden, en inderdaad de 'oorlog op kleine schaal'..... ik kan geen minpunten ontdekken.
5 sterren.
farhad
Na het een keer va 99 procent van de films, wil ik ze nooit meer zien, deze film is een uitzondering{ samen met nog 20 films], de plot en einde van de film is gewoon ongeloflijk spanend en adembenemend. Hanks/ Spielberg samenwerking betekent hoog kwaliteit. Burns zet ook heel goed zijn personage neer, jamer dat hij na deze film weing films van betekenis gespeeld heeft. 4.5 sterren waard.
Bartje87
Dit is een topfilm, met een zeer goede acteur. Tom Hanks speelt deze ro voortreffelijk. een van de beste 2de WO films.

WOII-film 'Saving Private Ryan' van Steven Spielberg morgen te zien op televisie

'Saving Private Ryan' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

'Saving Private Ryan' verdwijnt uit het streamingaanbod: 'Cinematografisch zit alles perfect'

'Civil War' is razend populair: Welke andere oorlogsfilms mag je ook niet missen?

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
war crimesself sacrificeoorlogsveteraantweede wereldoorlogwar shipvliegtuigbraverynormandy, franceparachutetroopswaffen ssomaha beach legerepischcowardiced-daygebaseerd op een waargebeurd verhaalrescue missionamerican flagwar memorialdeserted town soldaatdoodlegermilitary operation jaren 40brutal violence