E.T. the Extra-Terrestrial (1982)
Genre: Avontuur / Sciencefiction
Speelduur: 115 minuten / 120 minuten (extended version)
Alternatieve titels: E.T. / E.T. en Zijn Avontuur op Aarde
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Henry Thomas, Drew Barrymore en Robert MacNaughton
Releasedatum: 2 december 1982
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot E.T. the Extra-Terrestrial
"He is afraid. He is alone. He is three million light years from home."
De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott en het wezentje schrikken zich eerst te pletter, maar sluiten dan vriendschap. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt het in een kast op zijn kamer. De jongen laat E.T. ook kennis maken met zijn broer en zijn zusje. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven. Toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.
Elliott
Tyler
Steve
Schoolboy
robertus65
Ik kan me niet voorstellen dat een filmliefhebber nog plezier heeft aan het kijken naar een film op de commerciële zenders.
En ik kan me niet voorstellen dat een filmliefhebber hier een 0,5* aan geeft.
robertus65
Ik laat me niet inpakken door een buitenaards wezen, sentimentele flauwekul allemaal.
Neemt niet weg dat de film nog steeds over een hoop kwaliteiten beschikt. Mooi sfeertje, geweldige cinematografie, briljante soundtrack, goede naturelle acteerprestaties, Drew Barrymore
, hoop geestige scenes, mooie fietsrace. lekker 50's sf sfeertje, enkel op het laatst wordt het pas sentimenteel. En tja, het blijft een kinderfilm.
Maar fijn dat Flodder 3 en de Kleine Blonde Dood wel een homerun bij je slaan. Heb ik nog aan mee gewerkt.
robertus65
Nou, dat is dan fijn, zijn we het toch ergens mee eens. Steven Spielburg is een prima regisseur, maar kun jij mij eens uitleggen wat die man heeft met buitenaardse wezens?
Hij is opgegroeid in de jaren 50.....
Classic 1950's Science Fiction Movies - Scifimovies.Com
Verder heeft hij volgens mij vooral iets met kinderlijke verwondering en gescheiden gezinnen. Zijn eerste amateurfilm ging ook over ruimteschepen/ufo's.
A strong consistent theme in his family-friendly work is a childlike, even naïve, sense of wonder and faith, as attested by works such as Close Encounters of the Third Kind, E.T. the Extra-Terrestrial, Hook, and A.I. Artificial Intelligence. According to Warren Buckland,[51] these themes are portrayed through the use of low height camera tracking shots, which have become one of Spielberg's directing trademarks.
Bron wiki
Dat is exact de truc die hij hier toepast. Van de 'grote mensen' die achter ET aanzitten zie je enkel hun onderlichaam. Alsof je er als vijf jarige naar kijkt. Zo krijgt hij de kijker terug in zijn 'kindertijdmode'
Nou, dat is dan fijn, zijn we het toch ergens mee eens.
Nee, hoor, zo goed vind ik ze niet.
robertus65
Duel is wel een film die mij meer aanspreekt.
marcjeb
Waarom ga je de film dan kijken ? als je toch niet van het genre houdt.. en dan helemaal onzin om het een cijfer te geven.
nush
Mijn eerste bioscoopfilm en laatst voor het eerst samen met mijn zoontje gekeken. Ik vind hem nog steeds prachtig en raak iedere keer opnieuw weer ontroerd. Een juweeltje, zeker voor die tijd.
erik neuteboom
Het is toch ongelooflijk dat E.T. erin slaagt om bij zoveel volwassenen tranen van ontroering te laten vloeien, overkwam mij ook en ik schaam me er geen (Movie) meter voor, ondanks het feit dat ik vaak klaag over Hollywood sentimenten e.d.!
Natuurlijk niet, jij bent daar veel te volwassen voor of niet?
skipy05
Mooie film. Al redelijk oude film maar wel goed gedaan voor die tijd. Verhaal is goed. De muziek is ook zeer mooi in de film.
GuyB
Wonderbaarlijk mooi.
Ik ben er nét uitgegroeid om er vijf sterren aan kwijt te kunnen, want E.T. slaagde er op het einde niet in om me "intern of extern" aan het wenen te krijgen. Wel is het hele verhaal magisch en deze film staat 30 jaar na datum nog steeds als een huis. De effecten verraden dan misschien de leeftijd, de film is een pracht om naar te kijken en nog veel meer om naar te luisteren. E.T. is een interessant wezen en van de kinderen mag je een flink staaltje acteerwerk verwachten. Genoeg argumenten om mijn score aan te wijten dus.
zeltmeister
E.T. is simpelweg een hele fijne familiefilm, waarin Spielberg laat zien dat hij goed de emoties van de kijkers kan beïnvloeden door combinaties van goed acteerwerk, muziek en beelden.
De effecten zijn wellicht wat gedateerd, maar dit is nog altijd een zeer goede film in z'n genre. Alles zit erin: spanning, emoties, humor.
Leuk ook om drew barrymore als klein meisje te zien.
Ondanks de leeftijd van de film, heb ik er vandaag toch weer van genoten.
Aardige fantasy, avontuur en SF film en zeker wel mooi gemaakt.
Acteren was ook erg goed.
Maar soms was het beetje saai en gebeurde er weinig.
3,5 ster
MJP10
Mooie film, ik vond op een gegeven moment die]alien echt grappig hoe die liep en sprak. zeker wel een voldoende waard:D
3.0 ster
Emma'
Hartstikke leuke film, voor een uit de jaren '80 echt goed gedaan. Dikke 4* waard!
RDJGH
harm1985
Onvervalste klassieker, en daar kan zelfs de extended edition niets aan veranderen. Gemaakt zonder de door mij verafschuwde CGI (had ook totaal niet gewerkt), maar met vernuftige filmtechnieken en een erg goed gemaakte ET-pop, die er levensecht uitziet, niet in de laatste plaats door de slijmerige huid die hij lijkt te hebben. Hij beweegt misschien wat houterig, maar, dat is misschien inherent aan zijn bouw, onwennigheid (of leeftijd wellicht)? Niet storend in ieder geval.
Het verhaal is ook briljant in al zijn eenvoud; een jongetje dat vriendschap sluit met een Alien die hier per ongeluk is achtergelaten en er dan alles aan doet om te zorgen dat hij weer naar huis kan. Bovendien wordt er voor kinderen erg goed geacteerd, met komische noot Drew Barrymore als hoogtepunt. Verder natuurlijk erg stoere jongetjes, met de bivakmuts op de crossfiets, erg herkenbaar allemaal.
Enige minpuntje is de muziek, die leek wel erg veel op die van Star Wars. Frappant overigens dat de extended edition van deze film zo keihard flopte (in tegenstelling tot de Star Wars Special Editions). Tja, een geweer vervangen door een walkie-talkie is ook een beetje raar...
harm1985
Onderhond wellicht

Over Onderhond gesproken: hij vond Elliot maar irritant, met name als ET weer tot leven komt, dan moet je echter zo interpreteren: hij doet immers maar alsof hij heel erg verdrietig is, om de agenten om de tuin te leiden. Dat een normaal jongetje van 6 niet kan acteren heeft als gevolg dat het huilen wat geforceerd overkomt, maar dat is dus expres.
movie acteurs
Teleurstelling van Spielberg.
Deze alom geprezen familiefilm heeft me, raar maar waar, nooit geraakt. Heb het persoonlijk altijd als een drukke film beschouwd en het einde is te sentimenteel. De gecomponeerde muziek van Williams is goed. Ook E.T ziet er goed uit en voor die tijd maakte dat wel indruk. Maar de rest van de film vind ik persoonlijk niet zo geweldig. Ik hou het bij een 2,0.
sweinsteiger
En ik kan me niet voorstellen dat een filmliefhebber hier een 0,5* aan geeft.
Mee eens, dit is een goede film!!
Akron777
Prachtige film, ik ga hem binnenkort eens aanschaffen. Wel jammer dat ze deze in 2002 hebben aangepast, het origineel is nu best lastig te vinden.
stfuympos

Netflix verwijdert hitfilm 'E.T.' van Steven Spielberg: kijk deze klassieker voor hij verdwijnt

Steven Spielberg-klassiekers 'Jaws' en 'E.T.' zijn sinds deze week te zien op Netflix
Hoofd van E.T. en andere iconische film-items voor veel geld onder de hamer

Steven Spielberg heeft veel spijt van aanpassen scène in re-release 'E.T.': "Had dat nooit moeten doen"

Intouchables
Komedie / Drama, 2011