• 9.374.701 stemmen

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Avontuur / Sciencefiction | 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Speelduur: 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Alternatieve titels: E.T. / E.T. en Zijn Avontuur op Aarde

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Henry Thomas, Drew Barrymore en Robert MacNaughton

Releasedatum: 2 december 1982

Plot E.T. the Extra-Terrestrial

"He is afraid. He is alone. He is three million light years from home."

De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott en het wezentje schrikken zich eerst te pletter, maar sluiten dan vriendschap. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt het in een kast op zijn kamer. De jongen laat E.T. ook kennis maken met zijn broer en zijn zusje. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven. Toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.

avatar van Jos2

Jos2

Jeetje. Ik wil gewoon de oude versie op dvd. Moet ik nu die dure onzinversie kopen? En gaat dit kermisje ook in Nederland afspelen? Of komt-ie hier gewoon normaal op DVD?

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ze geen dit denk ik wel niet zomaar kunnen doen ...

Ze GAAN dit niet zomaar kunnen doen ... is toch een normale zin (buiten geen dan)

Volledig eens met Jos2

avatar van Hobbes

Hobbes

Ze GAAN dit denk ik wel niet zomaar kunnen doen ...

dan istie nog behoorlijk krom hoor

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Jaja, ik zal ook eens beginnen.

Ik denk dat mijn zin toch degelijk (Belgisch) Nederlands is.

Maar om jullie te plezieren ...

Ik vind dat ze deze actie niet zomaar kunnen doorvoeren. Maar tijdelijk deze dvd verkopen. Het is toch een klassieker die ten alle tijde beschikbaar moet zijn. Hopelijk doen onze "Lage Landen" er niet aan mee.

Beter?

avatar van Jos2

Jos2

Beter?

Niet echt. Het is: TE alle tijden.

avatar van Jildou

Jildou

Huh? Volgens mij ben ik hier verkeerd, ik zou namelijk vertellen dat ik ET wel leuk en llief vond en dat ik het ermee eens ben dat het ongetwijfeld een klassieker is en dat ik hem 4 sterren geef, maar volgens mij ben ik beland in een les Nederlands.. Hmm, dan moet ik maar even verder zoeken.. Sorry dat ik de les verstoorde!

avatar van gotti

Een beetje te lief. 3*

avatar van lorelei

lorelei

ik heb hem pas weer gezien. En hij blijft leuk! Het is zo'n lieve film!

avatar van Wer-Al Zwowe

Wer-Al Zwowe

Niet echt. Het is: TE alle tijden.

Het is ten aller tijden.

avatar van Hobbes

Hobbes

hier in twente zeggen we gewoon: 'altijd'

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Het is 'te alleN tijde'. (zie: http://www.vandale.nl)

avatar van tovenaar

tovenaar

Het is E.T.

avatar van Wouter

Het is 'te alleN tijde'. (zie: http://www.vandale.nl)

Klopt als een bus.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

als we toch aan het mierencopuleren zijn: ´klopt als een zwerende vinger.´

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Het is inderdaad 'te allen tijde'

enne... sowieso!!!

avatar van EmDee

EmDee

hier in twente zeggen we gewoon: 'altijd'
Wi-j zegt altied !!

avatar van De Knip

De Knip

Ik hou wel van snif-films, maar ik vond en vind E.T. maar een matige film, sorry hoor voor de fans....

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Hoe kan je deze film nou 2 sterren geven? Wat een meesterwerk! Die openingsscene in het bos is werkelijk zo mooi gefilmd, briljant! De sfeer in de film doet het hem natuurlijk. Een van mijn favoriete films ooit.

5 sterren.

Queto Yurlunyur

Hoe kan je deze film nou 2 sterren geven?

Ja, dat vraag ik mij ook af. Dat is toch veel te veel voor zo'n stompzinnig filmpje zonder diepgang?

sydney

Ik wil het niet stompzinnig noemen. Misschien wel de beste Spielberg film. Ik ben nooit zo'n liefhebber geweest van Spielberg, maar deze film bevat gewoon alles wat een jeugdfilm nodig heeft.

Queto Yurlunyur

Ook een jeugdfilm heeft een goed verhaal nodig. Misschien dat bepaalde thema's ontoegankelijk zijn voor de jeugd, maar een beetje diepgang mag toch wel...

sydney

De jeugd wil niet diep nadenken, die wil een gezellige middag beleven. Ik zou hun deze film dan aanraden.

Queto Yurlunyur

Lijkt me nogal generaliserend. Sommigen willen misschien geen diepgang (maar dan toch in ruil wel actie of humor), maar een deel zal toch best een verhaal willen zien? Ikzelf bijvoorbeeld vond ET in mijn jeugd al niets (al zag ik hem met dertien jaar misschien toen al te laat)

avatar van Wouter

Kom zeg. Kijk de film opnieuw. het is de meest persoonlijke en diepgaande film die Spielberg gemaakt heeft. En nee, dan heb ik het niet over de overduidelijke paralellen met het Jezusverhaal die Spielberg gebruikte, maar over het blootleggen van een kinderziel. Als ET je niet raakt is er iets erg mis met je filmbeleving.

sydney

Misschien generaliserend maar ook kijkend naar mijzelf. In 1982 was ik 10 jaar, toen dacht ik nog niet na over de wereld. Maar wel aan hoe kan ik mijn verjaardag het mooiste inkleden? Met een film zoals ET misschien? Iedereen was tevreden en het was een geslaagde zondagmiddag. Tja, deze dingen blijven je gewoon bij.

Queto Yurlunyur

Als ET je niet raakt is er iets erg mis met je filmbeleving.

Mijn excuses voor mijn onvolkomenheden...

avatar van Jordy

Jordy

"At Steven Spielberg's insistence, the $30 DVD package of E.T. -- The Extra-Terrestrial due to be released on Oct. 22 will offer two versions of the film -- the original 1982 version and this year's 20th anniversary edition, featuring scenes deleted from the original and updated digital effects. "My intention was never to replace the original film," Spielberg said in a statement Monday."

valt me weer mee

avatar van EmDee

EmDee

Das zeker mooi.

Kunnen ze bij The man who wasn't there nog heel veel van leren.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Maar in NL komen er 2 versies uit, eentje met 2 discs en eentje met 1 disc. Denk niet dat de originele versie op de goedkope versie zit, of wel?

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Gewoon een topper, heb er zeer van genoten. Wat mij betreft mag hier wel een vervolg op komen, maar dan wel met dezelfde cast.