E.T. the Extra-Terrestrial (1982)
Genre: Avontuur / Sciencefiction
Speelduur: 115 minuten / 120 minuten (extended version)
Alternatieve titels: E.T. / E.T. en Zijn Avontuur op Aarde
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Henry Thomas, Drew Barrymore en Robert MacNaughton
Releasedatum: 2 december 1982
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot E.T. the Extra-Terrestrial
"He is afraid. He is alone. He is three million light years from home."
De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott en het wezentje schrikken zich eerst te pletter, maar sluiten dan vriendschap. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt het in een kast op zijn kamer. De jongen laat E.T. ook kennis maken met zijn broer en zijn zusje. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven. Toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.
Elliott
Tyler
Steve
Schoolboy
Jordy
Snif. De film speelt natuurlijk erg goedkoop in op de gevoelens van de kijker: het schattige alientje, en het schattige Drew Barrymore'tje zorgen er voor dat dit echt een erg ontroerende film is. Zit prima in elkaar, met leuke momenten, al vind ik 'm wat te braaf om 'm nou echt een hele hoge beoordeling te geven. 4 sterren.
Blindfold
De Klassieker bij uitstek. Zoveel jeugdsentiment dat het wel een half puntje extra krijgt.
ThaDeez
Het is inderdaad zonder verder commentaar een kei van een film. ik weet nog dat ik em toen ik jonger was erg veel heb gezien. 4,5 sterren.
geronimo
- 1955 berichten
Moet er nog steeds een traantje bij wegpinken. Kan er niks aan doen.
gizzmo86
Eeen leuke film die ik vaak heb gezien. Hij krijgt van mij vier sterren.
Eva
iedereen die deze film minder dan 5 sterren geeft begrijpt er niks van.
Blindfold
Ingewikkeld? echt niet. Het ging toch over een trol die z´n gat in de grond niet meer kon vinden ofzo (sorry al die Zuid amerikaanse drugs begint een beetje op te spelen).
Maar ik heb ook begrepen dat hier een special edition (a la Star Wars) van uit zal komen.
geronimo
- 1955 berichten
Was cynisch bedoeld, B. O ja, die drugs natuurlijk...
lindastuurman
Een van de beste films ooit, die 28 maart 2002 weer in de bios te zien zal zijn met extra scenes. Ik ga hem zeker nog een keer in de bios kijken, want toen ie in 1982 in de bios kwam was ik 6 maanden ofzo.
Ikzelf heb 'm op video grijs gedraaid en zal hem dus zodra E.T. op DVD is zeker aanschaffen. 5 sterren, zeker weten!
vliegtuig13
Ik vind deze film niet goed ofzo, hij is wel lief en zacht voor kinderen EN volwassenen. En complimentjes voor Drew Barrymore's acteerprestatie !
Phooze
Ik schaam me diep, maar deze film heb ik nog nooit in z'n geheel gezien. Wel kan ik me vaag iets herrineren van een snelle achtervolging (?) met een ambulance. Toen deze film uitkwam was ik net 66 daagjes deze planeet aan het verkennen. Maar ik ga 'm zeker nu wel kijken.
StuF
ik heb alleen het stukje gezien in de grot op t eind als ze afscheid nemen en ik was toen 6 jaar ofzo maar ik weet nog dat ik ervan moest huilen...
Jordy
"zacht voor kinderen EN volwassenen"
dat moeten ze op de hoes zetten! wat een reclame-zin!!
Jerome-B
Wat een lieve film toch, had hem ooit wel een keer gezien, maar kon me alleen paar stukjes nog herinneren... Met name leuke film om met een meisje heen te gaan
4 sterren voor deze klassieker!
Blindfold
Ik heb een halve ster van de score afgehaald, omdat Spielberg meedoet aan het onzinnige censureren van z'n films. 2 agenten die in de originele versie nog shotguns hadden, hebben nu opeens walkie talkie's en de zoon die eerst terrorist wordt genoemd, noemen ze opeens hippie.
Slaat natuurlijk helemaal nergens op.
Ik vind het juist een goede actie. Waar slaat het op als agenten shotguns op kinderen richten ?! Of een kind een terrorist noemen ? Laat me niet lachen...
jackie
Ik vind het slap van Spielberg dat hij die veranderingen heeft aangebracht.
Hij heeft die film in 1982 toch zo gemaakt, dan had hij dat toen moeten bedenken....
Jos2
Blindfold, ik vind je reactie niet kloppen. Tuurlijk heb je gelijk, maar de oude film blijft toch hetzelfde? Wie zegt dat je punten moet geven voor de nieuwe versie?
neo
Ik heb nou weer eens iets belachelijks gelezen over deze film.Dit overtreft alles wat er voor domme dingen gebeuren omtrent marketing van dvds.een stukje uit het artikel:
Het goede nieuws is dat USHV van plan is om op 22 oktober dan eindelijk E.T. the Extra-Terrestrial op DVD uit te brengen. Het slechte nieuws is dat de film slechts tien weken te koop zal zijn. Na die periode verdwijnt Steven Spielbergs meesterwerk voor onbepaalde tijd uit de schappen en is de kans bijzonder klein dat je de schijf nog voor een normale prijs kunt kopen.
Universal brengt in de Verenigde Staten twee bijzondere DVD-versies van E.T. the Extra-Terrestrial op de markt. De gelimiteerde DVD Collector’s Edition gaat zo’n 22,95 dollar kosten en bevat, naast de ‘20th Anniversary Edition’ van E.T., ongeveer tien uur exclusief bonusmateriaal. Zo geeft grootmeester Spielberg commentaar op de film, kun je genieten van honderden productiestills en neemt Drew Barrymore je mee naar een speciale cast- en crewreunie van de blockbuster.
Echte E.T.-liefhebbers kiezen natuurlijk voor de ‘Ultimate Collector’s Gift Set’, waar een prijskaartje van een kleine 69,95 dollar aan hangt. Voor dat geld krijg je dan wel de ‘20th Anniversary Edition’ én de originele versie van E.T. op DVD, plus een gelimiteerde soundtrack-CD, een kopie van het script en een exclusieve filmframe.
Obiwannes
Oh nee, vind ik echt belachelijk.
Maar wel slim gespeeld. Ze geen dit denk ik wel niet zomaar kunnen doen ...
Hobbes
Oh nee, vind ik echt belachelijk.
Maar wel slim gespeeld. Ze geen dit denk ik wel niet zomaar kunnen doen ...
das een juweel van een zin zeg

Netflix verwijdert hitfilm 'E.T.' van Steven Spielberg: kijk deze klassieker voor hij verdwijnt

Steven Spielberg-klassiekers 'Jaws' en 'E.T.' zijn sinds deze week te zien op Netflix
Hoofd van E.T. en andere iconische film-items voor veel geld onder de hamer

Steven Spielberg heeft veel spijt van aanpassen scène in re-release 'E.T.': "Had dat nooit moeten doen"

Intouchables
Komedie / Drama, 2011