• 9.373.905 stemmen

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Avontuur / Sciencefiction | 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Speelduur: 115 minuten / 120 minuten (extended version)

Alternatieve titels: E.T. / E.T. en Zijn Avontuur op Aarde

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Henry Thomas, Drew Barrymore en Robert MacNaughton

Releasedatum: 2 december 1982

Plot E.T. the Extra-Terrestrial

"He is afraid. He is alone. He is three million light years from home."

De tienjarige Elliott woont samen met zijn moeder, broer en zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott en het wezentje schrikken zich eerst te pletter, maar sluiten dan vriendschap. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt het in een kast op zijn kamer. De jongen laat E.T. ook kennis maken met zijn broer en zijn zusje. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven. Toch heeft hij heimwee naar zijn planeet. Ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker. Hun band is immers zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.

avatar van speedy23

speedy23

Vaak omschreven als de allerbeste Disney-film, ware het niet dat deze prent in de verste verte niets met Disney te maken heeft. Technisch steekt dit klassieke meesterwerk zeer goed in elkaar, en ook de creatie van het buitenaardse wezentje is zeer geslaagd. Geen Spielberg zonder John Williams: ook hier heeft deze componist weer voor een overdonderende score gezorgd. De man kreeg er een Oscar voor, net als het geluid en de special effects...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De tijdloosheid is één van de twee sterke punten aan de film.

Het andere sterke punt is het acteerwerk van de kinderen: niemand is irritant of slecht. Het kleine zusje is schattig in plaats van vervelend (zoals je eigenlijk bijna altijd ziet).

Leuk om Erika Eleniak te herkennen, nog voordat ze in de Pleeboy stond, slechts 7 jaar later

Verder is de film heel ongecompliceerd, de nasa/fbi mensen worden neergezet als eng, je ziet geen gezichten, ze spreken niet, en je komt ook niets over hun motieven te weten want dat doet er niet toe. Heel anders dan bijv. The X-Files e.d., even wennen, maar toch een goede keuze.

avatar van otherfool

otherfool

Ultieme familiefilm. Schattig, zielig en leuk tegelijk. Niet te missen natuurlijk.

3,5*.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Eindelijk gezien, en vond het wel een leuke kinderfilm.

Niet heel bijzonder maar Drew was echt schattig, en het was een leuk en zielig verhaal.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Leuke film voor tussendoor. Maar vond het niet zo bijzonder mooi gemaakt. Wel bekende scene met die fiets in de lucht maar vond de film niet zo goed. 3.0*

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Leuke , grappige , mooie en soms ontroerende film.

Ware klassieker vind ik

4****

avatar van The Oceanic Six

Dat de film toen een grote impact had in filmland geloof ik graag, de kwaliteit is zeker aanwezig.

Maar dit vind ik wel een film itt een paar anderen uit die jaren die de tand des tijd niet volledig heeft doorstaan. De special effects komen nu echt heel erg nep op me over en de traagheid van de film irriteert me ook wel.

Maar het ontroerende verhaal is nog altijd net zo goed, net als het acteerwerk en de mooie dialogen (ET Phone homeeee). Tel daarbij de schitterende muziek en de mooie wijze van filmen en je hebt ook nu nog een prachtige film. Alleen zie ik er zelf geen eeuwige klassieker in, die anderen wel schijnbaar zien. Net als met de andere alien film van Spielberg, Close encounters of the third kind, die me ook behoorlijk tegenviel.

Toch krijgt onze ruimtereiziger een:

avatar van Theunissen

Heb deze film destijds in de bioscoop gezien en ik moet zeggen dat ik toen diep onder de indruk was van deze film. Het verhaal was zeer mooi en soms zelfs zeer grappig. Het einde was zeer mooi en ontroerend. Het is vooral een film voor kinderen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Dat is magie zoals enkel Spielberg die kan maken. Het is tegelijk grappig en ontroerend, zonder dat beetje actie te vergeten die de film compleet maakt. Ik kan me voorstellen dat deze film nog een grotere indruk achterlaat op kinderen. Vandaar ook dat hij over 20 jaren en meer nog steeds bekeken zal worden.

Muziek is inderdaad grandioos en belangrijk. Ah, jullie horen het, keigoede film die een stempel heeft gedrukt op een generatie.

Verdient hij nu een plaats in de top 100 ? Jazeker, het is een film van een technisch hoog niveau... degenen die dat tegenspreken moeten niet vergeten dat de film meer dan 25 jaar geleden geregisseerd geweest is. Met de ogen van vandaag is het wat verouderd dat is waar. Maar moeten we een steen werpen omdat niet alles digitaal was in het verleden?

Spielberg was toen één van de enigen die innoveerde met een visie en creativiteit die nog steeds veel navolging kent.

avatar van DVD-T

DVD-T

Er zijn van die films die je altijd bij zullen blijven, en elke keer als je ze ziet puur magisch zijn.E.T. is zo'n film.De fiets voor de maan scène blijft ook onvergetelijk.

Elke keer als ik deze film zie word ik weer compleet meegesleept in het avontuur.Ik hoef de prachtige muziek van John Williams alleen al te horen en ik word al helemaal week.Het wezentje is en blijft een fantastisch karakter net als de kids die een geweldige acteer prestatie leveren.Je voelt op de een of andere manier de emoties gewoon mee.Toen ik nog klein was heb ik toch wel vaak gehuild op het einde, en nu kreeg ik opnieuw kippevel en toch weer een brok in m'n keel.Het is misschien jeugd sentiment en een kinderfilm, maar E.T. is een film die mij de buitenwereld doet vergeten, en mij 2 uur lang weer kind laat zijn.

Wat maakt E.T. zo geweldig? Het mooie, aandoenlijke verhaal over eeuwige vriendschap, de geweldige acteer prestaties, het avontuur, E.T. zelf, de prachtige muziek, de sfeer en 1 van de mooiste en meest zielige einde's die ik ken waar ik zelfs nu nog een traantje moet wegpinken.Het blijft keer op keer genieten van deze warme en fantasievolle film.

E.T. is en blijft pure film-magie!

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Recensie: E.T.

Een hele tijd geleden heb ik deze film gezien, maar ik kan me nog goed de beelden herinneren!

E.T. het toch wel lieve onschuldige maar ook lelijke wezen.

En nu ongeveer 27 jaar later blijft hij nog in mijn hoofd zitten.

Een leuke familiefilm die ik meerdere keren met mijn familie heb zitten kijken. De vrolijke beelden zijn erg leuk om terug te kijken, ook het vliegen is erg leuk gedaan. Spielberg bewijst zichzelf weer.

Een totaal ander genre dan bijvoorbeeld het eerdere Jaws in "75". Ook the Sugarland express was iets anders. Spielberg en zijn team weten een soort sprookje neer te zetten wat niemand meer vergeet. En iedereen ging in 1982 naar de bioscoop om deze film te zien.

Als we het over films hebben die iedereen in zijn of haar leven gezien moet hebben staat deze er wel bij. Samen met films zoals Forrust Gump en Psycho vind ik deze echt een klassieker van jewelste! Een topper in de carriere van Spielberg die zich steeds meer uitbreid. Maar hij zal nooit deze film overtreffen. In sommige kranten stond er dat A.I. beter was dan E.T. Het enige wat ik dan kan doen is lachen omdat E.T. niet te overtreffen is. Natuurlijk moet ik niet te veel goeds zeggen over deze film, bij elke film zijn er genoeg puntjes van kritiek...maar om die nou hier op te sommen? Nee dank u. Deze film verdient niet zo veel kritiek, het blijft een pracht film en het logo van Amblin (als ik het goed heb). De maan en de fiets!

Jaws is goed, E.T. is beter!

avatar van rep_robert

E.T.

Iedereen kent de film wel en heeft de film hoogstwaarschijnlijk ook zin zijn of haar jeugd gezien.
De film begint leuk en spannend, wel een beetje onlogische handelingen van Elliot. Ik zou midden in de nacht i.i.g. niet naar buiten gaan als ik vreemde geluiden zou horen. Ook de scene met de kikkers vond ik raar.
Krijgen kids in Amerika rond hun 12e al les in het doden en ontleden van kikkers? Rare scholen verder...
Dit zijn verder ook bijna mijn enige puntjes van kritiek op de film.

De film is grappig, E.T. is een schitterende personage(zelden zo'n sympathieke alien meegemaakt) en ontroerend.
De film is vakkundig in elkaar gezet en de muziek van John Williams past as usual weer is perfect in een film.
Het camerawerk is subliem, de camera hangt de hele film zo'n beetje op kindhoogte, op de moeder na zie je ook dat het een kinderwereld is...het 1e volwassen gezicht dat vol in beeld komt is tegen het einde, als de film serieuzer wordt.
Daaraan merk je ook dat de film met zorg in elkaar is gezet.

Kortom: 1 van de beste, zo niet de beste jeugdfilm die ooit in elkaar is gezet. Omdat hij zo goed is, is E.T. ook voor de volwassenen onder ons goed te pruimen.
Zeker een must-have om deze heerlijke film in je collectie te hebben!

avatar van MNV2

MNV2

E.T. Phone Home

Zonet de film voor het eerst in jaren herbekeken en het blijft toch wel één van de mooiste familiefilms die er zijn. Het is natuurlijk ook een stukje jeugdsentiment aangezien ik de film vroeger al meerdere malen gezien heb.

Het eerste wat echt opvalt aan deze film is de schitterende soundtrack van John Williams die ook de filmmuziek van o.a. Jurassic Park, Shindler's List, enz. verzorgde. Zeker als je het geluid met een degelijk surroundsetje beluistert en het geluid hard genoeg opzet. Verder is het camerawerk (zoals velen al aangehaald hebben) enorm goed gedaan. De opbouw van de film is voor een familiefilm nagenoeg perfect, de film neemt met zijn twee uurs voldoende de tijd om het verhaal weer te geven. Ook krijg je sympathie voor de personages uit de film en natuurlijk voor E.T. zelf, (al heeft Elliott wel geluk dat het een 'vriendelijke' alien is en niet iets in de trend van Ridley Scott's Alien .)

Verder heeft deze film alles wat je van een Spielberg film mag verwachten: degelijk acteerwerk, goede settings, ... er is eigenlijk weinig op de film aan te merken afgezien van het feit dat de special effects al wel wat gedateerd zijn ondertussen, maar dat vormt helemaal geen belemmering voor het verhaal.

4.0 sterren

avatar van killerfreak

killerfreak

Vanmiddag voor de eerste keer gezien (had 'm al laatst opgepakt toen ie op vtm was), en hij is natuurlijk alle lof en oscars waard. Ook al vond ik het einde natuurlijk net iets te voorspelbaar. Maar goed, tis dan ook voornamelijk een familiefilm die een happy-end diende te kennen, dus daar kan ik me wel in vinden

avatar van Halcyon

Halcyon

Als klein kind vond ik deze film wel leuk, maar zoveel jaren later, als volwassene, stelt het allemaal weinig voor. Erg slecht geacteerd, typische bombastische muziek en overdadig sentiment. In die zin vind ik E.T. dus een echte kinderfilm die volwassen nog weinig te bieden heeft. Tenzij uit nostalgie natuurlijk, maar dat gevoel heb ik niet bij deze film.

avatar van The One Ring

The One Ring

Hoewel ik E.T. als kind twee of drie keer gezien heb was het absoluut niet een van mijn favoriete kinderfilms. De laatste jaren heb ik veel gelezen dat volwassen mensen toegaven bij deze film veel gehuild te hebben en in Amerika geldt E.T. toch wel als dé klassieke kinderfilm, samen met The Wizard of Oz. Ik vroeg me al langer af of het niet verkeerd van mij was om mijn beoordeling van 3 sterren af te laten hangen van een oude herrinnering. Gisteren greep ik de kans op een herziening aan. The Wizard of Oz viel immers ook goed op oudere leeftijd.

Het resultaat is simpel: ik gaf vroeger weinig om E.T., nu nog net zoveel. De komische en avonturenscènes, zoals de chaos in de klas die ontstaat doordat E.T. en Elliott met elkaar verbonden zijn en de fietstochten vind ik erg leuk en doen me de status van de film begrijpen. De rest echter niet. De openingsscène in het donker is erg lelijk geschoten en voornamelijk irritant om naar te kijken. Daarbij vond ik als kind gek genoeg de "dood" van E.T. al weinig boeiend, dat is er niet beter op geworden. Jammer genoeg duurt dit stuk ook nog eens ontzettend lang. En dan moet dat eveneens lang uitgesponnen afscheid nog komen. Gelukkig zit er nog wel een aardige achtervolging tussen, anders was het waarschijnlijk niet uit te zitten geweest. Ik weet niet goed waarom E.T. voor mij als ontroerende film nooit gewerkt heeft (The Lion King kon het rond dezelfde leeftijd met gemak), maar het wordt er niet beter op. Ik had vroeger al moeite met deze droevige scènes, maar niet op de manier waarop andere kinderen er vaak moeite mee hebben.

Duidelijk een van mijn minst favoriete Spielbergs, ondanks dat het zeker zijn momenten heeft. 3 sterren blijven gewoon staan.

avatar van Gundamned

Gundamned

Voor het eerst in de bioscoop gezien toen ik een jaar of 7 was,en het blijft tijdloos.Nog steeds bekijk ik de film.Recent nog de Ultimate Gift Pack (US import) gekocht,puur voor de orginele versie.De aangepaste versie (20th anniversary) verpest de de hele film.Mijn 5 sterren gaan voor de orginele versie,niet voor de remastered versie.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Tsja, een typische Spielbergfilm: een stel irritante koters is opgescheept met een olijk buitenaards wezentje, het dreigt één grote ellende worden, maar uiteraard is daar het typische happy end a la Spielberg. De film schiet nogal uit de bocht, wanneer met groot materieel uitgerukt wordt. Ook irritant is het dat de moeder van dat stel ellendelingen eerst E.T. de hele tijd niet door heeft .

Mnee.

Absolute pijnpunt? De immer aanwezige, vreselijk jengelerige, crappy sentimentele soundtrack. Echt om horendol van te worden. Bij elke scene komt er onpassend lawaai uit de speakers geblaat die ook maar enige poging tot sfeer meteen de nek omdraait. Mijn beeld van (de wat oudere) Spielberg trouwens, weer bevestigd.

Verder vallen ook de pogingen tot visuele flair compleet in het water. Veel lichtbronnen die in de lens schijnen, maar meer dan Spielerei is het niet. Kwam vaak erg geforceerd en onkundig over.

Het basisverhaaltje is echter wel geinig. ET is tegenwoordig aardig rubber, maar kan er nog net mee door. Barrymore best schattig als klein kindje, die Elliot vond ik vreselijk. Zeker in de scene waar ET plots weer leeft. Maar verder wel wat lollige "ontdekkingscenes" waar de film toch even op kan teren.

De film duurt zeker een half uur te lang, het avontuurlijke verhaaltje kan niet lang vastgehouden worden en de tijd heeft stevig zijn tandjes gezet in deze film. Heel die "interventie" (zowat de laatste drie kwartier) had er bijna integraal uitgekund.

Vond het vroeger ook al niet zo'n boeiende film. Naarmate de leeftijd oploopt betert het absoluut niet.

avatar van Spetie

Het kan wel 20 jaar geleden zijn dat ik E.T. destijds gezien heb en ik weet nog wel dat het mij destijds allemaal niet zoveel deed. Een film als Willow was ik destijds bijvoorbeeld veel meer van onder de indruk en die vind ik nog steeds leuk. Gisteravond was de tweede keer dat ik E.T. zag en ik kon mij er nauwelijks meer wat van herinneren. Qua emoties deed de film mij vrij weinig, al is het wel een goed opgebouwde film. De film heeft zijn mindere wat langdradige momenten, maar daarnaast ook een aantal sfeervolle en sterke momenten. Zo is het fietsen in de lucht voor de maan een erg mooie en unieke scène. Ook de achtervolging op de crossfietsen is vermakelijk om te zien.

Verder snap ik best dat dit voor veel (jongere) mensen een ontroerende film is. Voor mij is dat niet het geval, maar ondanks dat gegeven heb ik me er zeker wel mee vermaakt. Ook leuk om weer eens een film te zien waar rubber gebruikt wordt en niet de soms erg lelijk CGI van tegenwoordig. Spielberg heeft echter zeker betere films gemaakt.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

E.T., meesterlijke film. Erg goede herinneringen aan, het is weer tijd voor een herziening. Ik weet niet hoe ik 'm nu zou beoordelen, maar als kind vond ik het echt prachtig. Net als Jumanji bijvoorbeeld, maakte veel indruk. Dat Elliot het wezen vond maakt het echt meeslepend, omdat er echt een relatie bij kwam kijken tussen de twee.

Klassieker gewoon.

avatar van zeltmeister

zeltmeister

E.T. is simpelweg een hele fijne familiefilm, waarin Spielberg laat zien dat hij goed de emoties van de kijkers kan beïnvloeden door combinaties van goed acteerwerk, muziek en beelden.

De effecten zijn wellicht wat gedateerd, maar dit is nog altijd een zeer goede film in z'n genre. Alles zit erin: spanning, emoties, humor.

Leuk ook om drew barrymore als klein meisje te zien.

Ondanks de leeftijd van de film, heb ik er vandaag toch weer van genoten.

avatar van 606

Aardige fantasy, avontuur en SF film en zeker wel mooi gemaakt.

Acteren was ook erg goed.

Maar soms was het beetje saai en gebeurde er weinig.

3,5 ster

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Teleurstelling van Spielberg.

Deze alom geprezen familiefilm heeft me, raar maar waar, nooit geraakt. Heb het persoonlijk altijd als een drukke film beschouwd en het einde is te sentimenteel. De gecomponeerde muziek van Williams is goed. Ook E.T ziet er goed uit en voor die tijd maakte dat wel indruk. Maar de rest van de film vind ik persoonlijk niet zo geweldig. Ik hou het bij een 2,0.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Deze film blijf ik voornamelijk waarderen vanwege het jeugdsentiment dat ik er bij heb. Het verhaal en en het wezentje blijven schattig.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Schattig onder voorbehoud!

E.T. is geen jeugdsentiment voor mij. Anno 2011 zag ik mij pas genoodzaakt om de film eens te onderwerpen aan een kijkbeurt. Het verhaal van het gezin en dan vooral het jochie dat geconfronteerd wordt met een verdwaalde Alien is bijzonder lief uitgewerkt. Helaas is de film gemaakt door een megalomane regisseur die een klein, lief verhaal over een bijzondere ontmoeting tussen mens en Alien niet genoeg vond.

Het moet allemaal grootser dan groots, er moet een spanningsboog in de film komen, de mensen moeten zich afvragen wie nou toch die mensen zijn die af en toe in beeld komen en duidelijk op zoek zijn naar de Alien. De regisseur geeft maar wat graag het idee dat het mensen zijn met snode plannen en dan blijkt het de NASA te zijn. Mag het de volgende keer wat intiemer meneer Spielberg?!

Kortom, een prima film met enkele overbodige mankementen die eigenlijk gemakkelijk verholpen hadden kunnen worden mits iemand het aan had gedurfd om Spielberg een corrigerende tik te verkopen toen hij op het idee kwam om enkele spannende elementen aan het verhaal toe te voegen. Dat had ook weer wat gescheeld in de speelduur. Een 3,5*

avatar van K. V.

K. V.

Na meer dan 10 jaar deze film nog eens her bekeken en wat een goeie film toch. De film boeide van begin tot einde. Desondanks dat het al zo lang geleden was, kon 'k nog heel wat scènes herinneren (bv die quarantaine met die plastic tunnel). Ook erg sterk geacteerd van die kinderen.

Absoluut de stempel klassieker waardig

avatar van mr_erp

mr_erp

Kan wel een klassieker zijn maar ik vond er eigenlijk niet veel aan.

Wat werd er 30 jaar terug trouwens slecht geacteerd en wat een irritante achtergrondmuziek.

Verder vond ik het geheel af en toe echt slaapverwekkend zo langdradig en is de film zo voorspelbaar als wat. Ik kon van tevoren al zeggen wat er ging gebeuren en dat zonder dat ik de film ooit eerder heb gezien.

Naar aanleiding van de hoge rating gekeken.. maar echt zware tegenvaller!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Grappig, de reden om deze film te kijken was dat mijn vriendinnetje toen ze klein was als favoriete knuffel een pop van E.T. had, van de film kijken was het echter nog nooit gekomen. Goede reden om deze eens uit de kast te trekken dus. Tijdens het kijken realiseerde ik me dat toen ik deze film voor het eerst in de bioscoop zag zij nog (net) niet geboren was

Afijn. Ik blijf het een erg leuke, innemende en grappige film vinden met recht een klassieker en een modern sprookje te noemen. Ik vond hem als kind al erg leuk en eigenlijk is dat niet zo veel veranderd. E.T is een charmant wezentje waarvan je makkelijk gelooft dat het echt is en geen rubber. De hechte vriendschap met de kinderen is erg goed en leuk gedaan en geheel vanuit het perspectief van de kinderen gezien. Vooral de symbiose die zich ontwikkeld tussen het wezentje en Elliot vond ik als kind erg fascinerend. De scene dat E.T. aan het bier gaat in zijn kamerjas is meesterlijk. De film ademt een heerlijk sfeertje van lekker onbezonnen avontuur. Van op je fiets de grote donkere bossen in, van een mysterie waar volwassenen niets van (mogen) weten. Sowieso vind ik Spielberg in E.T. erg sterk in de sfeerschepping. Vooral de jaren '80 atmosfeer heeft iets onbezorgds voor mij.

Goed de boze mannen in ruimtepakken blijken uiteindelijk toch niet zulke boze bedoelingen te hebben en deze spanningsboog lijkt me voor de kids beter te werken dan voor een ervaren filmkijker. Ik meen mij trouwens te herinneren dat Spielberg voor zijn 20th Anniversary Edition de pistolen heeft vervangen door CGI walkie-talkies... Wellicht dat Spielberg volgend jaar voor zijn 30th Anniversary Edition dit weer in ere kan herstellen?

E.T. verdient het wel want zelfs na 30 jaar vind ik (ook als volwassenen) dat deze film meer aan glans gewonnen heeft dan verloren.

De 4* blijven dan ook volop stralen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

E.T. Phone Home

Gisteravond sinds lange tijd deze klassieker van Steven Spielberg herzien. Vroeger vond ik het een erg mooie film. Ik huilde niet vaak bij films, maar dit was er zo een. Vandaar dat ik hem niet zo héél vaak gezien heb. Maar toch wel enkele keren. Ik was benieuwd of ik hem nog steeds leuk zou vinden.

En dat vond ik dus. Wat een ontzettend mooie film! Begint enigszins grappig. Ik heb best enkele keren moeten lachen gedurende de film. En dan bedoel ik alleen de dingen om het wezentje zelf. Bijv. als hij Yoda ziet bij halloween en dan op hem afloopt: 'home'. En nog enkele dingen die zich in huis zelf afspelen. E.T. vind ik echt een geweldig filmpersonage. Dus van het eerste stuk kan ik zeggen dat het vooral erg vermakelijk was. Vanaf de tweede helft, als E.T. ziek wordt wordt de film een stuk serieuzer en wordt het een ware dramafilm. Erg zielig in beeld gebracht, en het deed zelfs wat met me. De relatie tussen de kleine alien en Elliot wordt dan ook perfect in beeld gebracht. Ook goed geacteerd door de jonge cast. Leuk om een kleine Drew Barrymore te zien, maar vooral Henry Thomas zette zijn rol erg geloofwaardig neer.

De film heeft een aantal prachtige scenes, waaronder die wat hier op de poster is afgebeeld. Ook de vlucht op de fietsen en het uiteindelijke afscheid ziet er erg mooi uit. Dit wordt ondersteund door de fenomenale muziek van John Williams. Wat is die man toch een legende! Bezorgt in ontzettend veel films een sfeer die perfect past bij de film. De effecten vielen me ook absoluut niet tegen. Uiteraard zien de technieken op vandaag de dag er nog beter uit, maar het is typisch zo'n gevalletje van een film waar dit gewoon bij past.

E.T. the Extra-Terrestrial is een film die vermaakt, ontroert en gewoon prachtig gemaakt is. Het staat als een huis. Ik weet niet hoe ik nog verder moet beschrijven dat ik deze film gewoon echt een pareltje vind. De sfeer is werkelijk fantastisch! Ik geef 'm nu 4,5*, maar het zou zomaar kunnen dat ik er nog ooit een halfje bij doe.

4,5*`