Genre: Komedie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly
Releasedatum: 23 februari 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Dumb and Dumber
"What the one doesn't have, the other is missing."
Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.
Lloyd Christmas
Detective Dale
Karl Swanson
Bobby
jimcarrey gek
goede film jim carrey héél goed in deze film jeff daniëls vond ik ook wel goed neit dat ik zeg een super leuke vette film maar hij is wel leuk 4,5
tommykonijn
Ik vond hem wel leuk soms kan ik wel lachen met Jim Carrey & Jeff Daniëls en Lauren Holly doet het ook wel goed geen top-film maar wel erg leuk en super vermakelijk, vooral de scene in dat restaurant vind ik wel leuk!

* * * *
Ik vind nog véél meer scenes Goed dan alleen die van in het Restaurant zoals bijvoorbeeld :
De Laatste Scene.
De Beginscene met Lloyd en dat Koffertje.
Harry let niet op waar hij tankt.
De opkanpbeurt van Lloyd en Harry.
En nog meer Hilarische scenes.
tommykonijn
In 2008/2009 komt er een nieuwe Komediefilm van Jim Carrey en als ik het zo zie lijkt hij me best Leuk hoor volgens mij een soort grappige Superman in het zuur.
all4all
Vanavond!!! is ie er weer op de buis
20:30 - 22:25 Dumb & Dumber op Veronica
niethie
Het blijft een leuke film, de humor is natuurlijk ontzettend flauw maar dat is nou juist wat de film zo leuk maakt daarnaast spelen carrey en daniels hun rollen beiden erg leuk.
Verder is het gewoon (hoe flauw ie ook is) iedere keer weer lachen geblazen als ik hem weer zie, het blijft gewoon een prima jeugdsentiment. 3,5 sterren
Eldarion
Film al 80 keer gezien, maar raak er nooit op uitgekeken. Volgens mij was er een andere versie op tv toen net, want er kwamen stukjes in voor die ik nog nooit eerder had gezien, ook waren sommige stukjes er juist uitgehaalt.
BlueVelvet
Ik vind het eerste uur (50 min.) erg grappig, maar daarna zakt het toch wel in.
maerk
Gistere voor de vijfde keer gezien en vind m nog steeds net zo grappig. Alleen zag ik stukjes die ik eerst nog niet had gezien
Supergrappig! 5 sterren.
Helemaal mee eens want hoe vaak je hem ook kijkt hij blijft Leuk.
Glacier
Het verhaal boeit niet zo en vooral het laatste deel wil het wel eens wat saai worden. Maar de vele hilarische grappen maakt deze film wel erg goed.
Ondanks dat 'ie kort geleden al geweest was, toch weer gekeken.
jumpstylemovie
Supergrappig! 5 sterren.
dat over die stukjes die ik in de dvd niet zag heb ik ook
Spider
Blijft toch een heerlijke onzinfilm.
Vraag me toch echt af hoe strak deze films geregisseerd worden en
of er "schiet-maar-raak" improvisaties plaatsvonden tijdens het filmen.
Jim Carrey blijft een groot improvisator natuurlijk.
Roseicollis
zelden een film gezien die zogoed met zijn titel match
hellblazer93
Goed onderhoudende en grappige film. Acteerprestaties waren best goed en het verhaal is leuk bedacht.
3 *
Glacier
zelden een film gezien die zogoed met zijn titel match
Zelden zo'n azijnpisser meegemaakt, ook gezien je andere scores.
Zie je 't nog zitten?
Roseicollis
Zelden zo'n azijnpisser meegemaakt, ook gezien je andere scores.
Zie je 't nog zitten?
ABSOLUUT
maar laten we het voor de sake of peace
maar niet over elkaars scores gaan beginnen
ArcovandenBroek
Blijft een superfilm! Vooral het einde is legendarisch!

Dumb and Dumber To

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993

Klopka
Misdaad / Drama, 2007
gas stationmotelutahstupidityrondritpillprankcigar smokinggeweldcrimineelbuddyfired from the jobclumsinessstepparent stepchild relationshipaspen coloradoparakeetdefecation scooterhotel suiteendangered speciesfoolish laxative