Genre: Komedie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly
Releasedatum: 23 februari 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Dumb and Dumber
"What the one doesn't have, the other is missing."
Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.
Lloyd Christmas
Detective Dale
Karl Swanson
Bobby
tommykonijn
Deze Film blijft maar ruziën om het gemiddelde want het wisselt zich steeds af van 3,30 tot 3,31
lekker belangrijk...
lekker belangrijk...
Ik zeg het alleen maar effe.
tommykonijn
in de categorie kommaneuken of mieren bevredigen
Waar heb jij het over ?
Glacier
Dat jij je druk maakt om honderdsten achter de komma.
Wel eens van relativeren gehoord?
Dit vind ik 1 van de beste humor films ooit gemaakt. De film is super flauw en tevens geniaal. De humor zit er eigenlijk al vanaf de 1e minuut in en stopt pas bij de aftiteling. Normaal vervelen dit soort humor films snel maar deze juist niet. Het verhaal is eigenlijk ook best in orde. Vindt dit de beste film waarin Jim Carrey in meespeelt.
Carolaah
Hm helaas houd ik niet van dit soort films,
de humor in deze film komt totaal niet overheen met de mijne.
Voor mij iets 'te dom' en daarmee bedoel ik niet dat ik
altijd van die intellectuele films wil zien, maar dit is
net iets té flauw, te lomp.. maar ja, het zit ook al in de titel.
Helaas. 1,5 van mij
Glacier
Hm helaas houd ik niet van dit soort films
waarom kijk je dan?!
*kelly*
Vandaag nog een keertje bekeken en blijf vast en zeker met mijn 4,5 sterren!
Humor ten top!
Jakke0071
echt een leuke komedie , zelfs mijn eigen moeder kwam niet bij van het alchen.
En vooral dan door de kuren van Jim Carrey.
schitterende komedie. 3.5*
Brouwer
beste komedie aller tijden.
'Do you know what the most anoying sound of the world is?'

Mieke_Love
ik had daar al eens een stuk vn gezien MR
toen waren dt net slechte stukjes ik heb hem nu helemaal gezien en hij was super grappig zekr toen ik voor het eerst die autootje zag !! HA heel grappig
Geniale film! Jeeee had soms bijna tranen van het lachen.
De film is echt 1 van de betere comedies uit de jaren 90. Vooral het stuk waarin ze het blinde jongetje een dode vogel verkopen, hilarisch!
Carrey en Daniels zijn echt een fantastisch duo gebleken! Jammer dat ze het niet lieten bij deze film en er toch een vervolg uit gooiden. Gelukkig voor beide heren wel zonder hen zodat wij hen alleen herinneren als de Dumb and Dumber die wel echt goed was.
White Trash
1 van me favoriete comedys haha wat heb ik gelachen om deze film. Van het begin tot eind van de film zitten er gewoon legendarisch grappige scenens in. Vooral bij die scene op de WC na koffie te hebben gedronken met dat laxerend middel of die droom van Jim Carrey!
Het vervolg heb ik niet gekeken alhoewel die ene gast sprekend op Jim Carey leek
kArIzMa_Movie
Hilarische feelgood movie, die je doet blijven kijken! Heerlijk!
- Starts with an S! Let's see. Swim? Swammi? Slippy? Slappy? Swenson? Swanson?
- Maybe it's on the briefcase.
- Oh, yeah! It's right here. Samsonite! I was way off!
- Why you going to the airport, flying somewhere?
- How'd you guess?
- I saw your luggage, then when I noticed the airline ticket I put 2 and 2 together.
- So where are you headin'?
- Aspen.
- Hmmmm, California! Beautiful!
- Mary... I desperately wanna make love to a school boy.
Leukste film van Carrey. 4,5*
horrorfriek
Vroeger mezelf echt doodgelachen. stukken in de film waar de cola er ineens uit me mond kwaarrym...
De film is te grappig. ik kan de dialogen bijna dromen. Vooral dat hij zegt. we hebben een zeer klein budget koop alleen het broodnodige harry
komt hij aan met hoeden snoepgoed noem maaar op!!. wordt hij daarna bestolen. door oud vrouwtje. zegt hij niet stiekem doodgaan. whahah
lesamurai
Vind dit ook een geweldig grappige film!
rose
Dat vind ik dus wel. 1 van de beste komedies....
lesamurai
Dat vind ik dus wel. 1 van de beste komedies....
Aha, kan je wat meer films opnoemen die je zelf echt heel goed vindt (hoeven geen comedies te zijn):
rose
Heb je een pm gestuurd.
maerk
Of je kijkt welke films ze heel hoog waardeerd(4,5*/5* ofzo)
Henkebart
Ik vind dit idd nog steeds 1 van de beste comedies die er ooit gemaakt is. Jim Carrey helemaal in zijn element toenertijd!! Van mij maggie een 5 hebben.
Oja, mensen die in discussie gaan om de mening van een ander begrijpen volgens mij niet zo goed waarom mensen een eigen mening hebben.
film master
2 woorden: fantastisch grappig.
ps: jim carrey is de grappigste acteur die er is maar de laatste tijd.....
dinal12000
Grappige film, Jim Carry speelt zijn dommerik briljant maar de film haalt het niet bij There is something about Mary.
OneVision
Ik vind de film volledig geslaagd als komedie. Carrey komt in zijn duo-rol met Daniels veel beter uit de verf dan in al zijn andere films waar hij alleen de hoofdrol vervult. Carrey overacteert meestal met zijn clownsact en voortdurende gekkenbekkentrekken.
Maar in Dumb & Dumber komt hij goed uit de verf. Mede dankzij de onnozele vertolkingen van Daniels, het complete komische verhaal en zijn eigen stomzinnige kapsel....

Dumb and Dumber To

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993

Klopka
Misdaad / Drama, 2007
gas stationmotelutahstupidityrondritpillprankcigar smokinggeweldcrimineelbuddyfired from the jobclumsinessstepparent stepchild relationshipaspen coloradoparakeetdefecation scooterhotel suiteendangered speciesfoolish laxative