Genre: Komedie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly
Releasedatum: 23 februari 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Dumb and Dumber
"What the one doesn't have, the other is missing."
Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.
Lloyd Christmas
Detective Dale
Karl Swanson
Bobby
Jordy
Ik weet het, je moet er van houden, maar ik kan persoonlijk best lachen om de bekkentrekkerij van Carrey. Dit is één van z'n grappigere films, en Daniels is ook prima. 3 sterren.
Blindfold
Nog zo'n supermelige film met Jim Carrey. Deze vind ik misschien zelfs nog grappiger dan Ace Ventura.
ThaDeez
Toen ik deze film voor het eerst zag dacht ik: "neeee!!HOE DOM!" toen dacht ik terug aan de titel, en vond ik het meer dan O.K.!
ik heb deze film dan ook meer dan 10 keer gezien. (gehuurd wel te verstaan, dus geld neergelegd)
4 sterren voor deze hilarische komedie
Jerome-B
Ik vind dit persoonlijk een hele leuke en vooral grappige film, ik hou er wel van... Zit gewoon heel leuk in elkaar. En er wordt redelijk goed geacteerd, 3,5 ster.
gizzmo86
Echt een gave film. echt zo een die je na tien keer kijken nog grappig en leuk vind.
lindastuurman
Ik vond het wel een leuke film, maar af en toe waren de grappen wel erg dumb.
Obiwannes
Ik vond de film echt hilarisch, ik kan niet anders dan ermee lachen. Soms is het wat minder met (letterlijke) toilethumor, maar daar kan ik ook wel eens mee lachen. 4*
tom
kon er egt totaal niet om lachen, de titel zegt alles wat gezegd moet worden
FisherKing
Had nooit verwacht dat deze vermakelijk zou zijn..Maar hij bleek onderhoudend !
Debuut van de Farelly-broers !
Armin
De tranen rolden soms letterlijk over mijn wangen. Te dom voor woorden, maar wel erg leuk. ****
tenniskampioen
ronduit schitterende film!! heb hem al verschillende keren gezien en hij blijft even plezant en grappig.Beste komedie die ik ooit heb gezien!!!
petey
- 1901 berichten
File this one in the weird rumours pile, but a scooper for Coming Attractions reports that Christopher Walken is attached as one of the supporting actors of the upcoming "Dumb and Dumberer", the prequel to the Jim Carrey/Jeff Daniels comedy.
tenniskampioen
Heel zeker de grappigste film van Jim Carrey, al is Ace Ventura en The Mask ook niet slecht natuurlijk!!!
EmDee
peetjuh
Dit is echt een van de leukste lachfilms.
Ha ha sommige stukjes erin.
Als ik terug denk eraan begin ik spontaan weer te lachen.
Vooral als hij op de wc zit en zich helemaal leeg schijt omdat er laxeermiddel in zijn koffie zat.
Maar ik ga er niet te veel over vertellen.
Als je nieuwsschierig bent moet je hem gewoon gaan kijken.
een 3,5 ***
Rascal
Jah errug leuke film met zoveel flauwigheid dat je er melig van wordt. Carrey's leukste rol tot nu toe vind ik. You-pumpkin-pie-hair-cutted-freak
chrissie
hou niet zo van dit soort humor, maar heb toch heel veel gelachen, ga hem misschien nog wel eens een keertje zien, maar dan is de lol er wel af voor mij
Bandit
Ik heb 'm al een aantal keer gezien... Dat zegt genoeg, ik blijf lachen. ***1/2
Thegunner
hoe bedoel klote film.
Jim Carrey nog nooit zo slecht gezien zelf Cable Guy vond ik beter
Bandit
Jim Carrey nog nooit zo slecht gezien zelf Cable Guy vond ik beter
Je kan natuurlijk ook overdrijven...
Mik
scenes als: de race op de trap, de zeldzame uil, plassen op dat brommertje, dooie vogel aan blind jongetje, pissen in bierfles, aan de schijterij, die babes op het einde.. enz enz enz..
Vind je dus echt helemaal niet grappig? Onbegrijpelijk!

Dumb and Dumber To

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993

Klopka
Misdaad / Drama, 2007
gas stationmotelutahstupidityrondritpillprankcigar smokinggeweldcrimineelbuddyfired from the jobclumsinessstepparent stepchild relationshipaspen coloradoparakeetdefecation scooterhotel suiteendangered speciesfoolish laxative