Genre: Komedie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly
Releasedatum: 23 februari 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Dumb and Dumber
"What the one doesn't have, the other is missing."
Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.
Lloyd Christmas
Detective Dale
Karl Swanson
Bobby
Hate Hater

idd, je kan dumb and dumber erg grappig vinden maar je kan em onmogelijk een klassieker noemen...
sn@ke
- 2077 berichten
Zeker een klassieker in het " slapstick - genre " , valt niet te ontkennen volgens mij
Mister_Pink
Mieschien wel een klassieker in het genre, maar het genre zelf is al erg slecht.
boondock
Als ik die scene zie dat daniels die sneeuw tegen die vrouw aan gooit pis ik nog steeds in mn broek
GFM
Genre zou op zich goed kunnen zijn, maar er is zoveel bagger in dit genre gemaakt....
Deze film steekt er, wat mij betreft dan, met kop en schouders boven uit!!
boondock
Deze film steekt er, wat mij betreft dan, met kop en schouders boven uit!!
mee eens
Mister_Pink
Austin Powers vind ik over het algemeen wel erg grappig. Maar dat zijn meer de grappen die grappig zijn om het niet-grappige.
markiemark73
ik heb echt krom gelegen af en toe.
met die meisjes op het eind in die bus gaaf man en die politieman met dat bierflesje, beukpijn van het lachen
djelle
Bij mij was dat ook zo. Deze film is een opeenstapeling geweest van goed gevonden grappen waarvan ik regelmatig in een deuk lag! Normaal gezien ben ik nochtans niet voor dat overdreven gedoe van Carrey, maar in deze film stoorde het me niet echt. Het paste ook meer bij het verhaal van die 2 dommerikken en in combinatie met Jeff daniels, die zijn rol subliem gespeeld heeft, was het allemaal best wel amusant.
Goed gevonden verhaal ook, vol met originele idëeen en grappen, en plezant in beeld gebracht. Dolkomische en lachwekkende dialogen en situaties werkten constant op mijn lachspieren. De film is als komedie glansrijk geslaagd. Je moet al een moeilijke mens zijn als je hier niet regelmatig krom ligt van het lachen (of toch tenminste eens goed lacht).
Persoonlijk vind ik het een meesterwerk in zijn genre en verdiend dus een 5. Man, ik heb genoten van deze lachfilm...
Madecineman (moderator films)
Ongelooflijk DOMME film maar dat was wel geheel volgens plan en verwachting 4* dus.
twin
Ik hou nooit zo van komedies en zeker geen amerikaanse, maar dit was voor mij een van de beste komedies die ik gezien heb, zo dom en melig, ik heb de film al een paar keer gezien en hij blijft leuk 5* voor beste komedie
The One Ring
Ik vind Britse humor vaak beter dan Amerikaanse, maar Amerikaanse is ook leuk. Deze hier is ook best vermakelijk.
Edie
Ook ik vind dit nou echte humor, en lach iedere keer wel weer
Beste film van J. Carrey vind ik, en geef hem 4.5 sterren.
Edie
the dude81
idd supercomedy . Sommige scenes kan je al bijna tot meest memorabele (comedy)momenten noemen.
****
MaartenF
Pas nog gezien omdat ik hem al een tijd niet gezien had. Bij één scene liepen de tranen echt over mijn wangen.
Dat is die scene waar Lloyd tegen die kok vecht en zijn hart eruit haalt
4* uit 5*
gertos
Deze film laatst gezien in de bus in Thailand, Thai gesproken en niet ondertiteld. En zelfs DAN lig je regelmatig dubbel in je stoel!
Ben bepaald geen fan van het genre, maar dit is m.i. een absolute klassieker!
En als we het dan toch over slapstick hebben, is wat mij betreft de scene op de W.C. het hoogtepunt.
5 sterretjes!
EmDee
DAt vind ik juist één van de weinige (goedkope) ergerlijke grappen.
De kleine dingen als Hi Mate, John Denver is full of shit, de sneeuwbal, de bus met meiden op t eind, etc. laten deze boven de gemiddelde komedie uitkomen.
Purmerend
De dubbele handschoenen, het verkopen van een vogeltje zonder hoofd aan een blind jongetje. Zout over je rechterschouder, gevolg rochel in je broodje.
pjaspers
Ik hou persoonlijk niet van komedie. Maar dit vind ik toch wel geweldig. 5 sterren in zijn klasse
Waakvlam
Dan kennen jullie ook die scene ook die agent een flessie PIS zat te zuipen, i.p.v. PILS. Geweldige film.
Zekers 4½* waard.
Phoenix
De beweging die Carrey maakt als hij zijn moped tot stilstand brengt...
Mr Orange
Absoluut geen geweldige film, maar nu na bijna 11 jaar nog steeds grappig en zonder meer de beste film van Carrey. Dus ja... ik kan niet anders zeggen. Een ..... ehhh... hm.... *ucheucheklassiekerUCHUCHEUHCEEE*
Nightstalker
De leukste komedie die er bestaat. Samen met de American Pie triology !!! Vet laggen
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Erg grappige film. Ik kan begrijpen dat sommige mensen niet van deze humor houden, maar persoonlijk kon ik er wel om lachen. De grappen zijn misschien simpel en voorspelbaar, maar wel goed uitgevoerd. Zelf vind ik de grap met de sneeuwbal het grappigst. Het is gewoon een luchtig filmpje, die je meerdere malen kunt bekijken.
4 sterren, omdat het 1 van de beste films is in deze categorie.
U-96
- 2081 stemmen
De beweging die Carrey maakt als hij zijn moped tot stilstand brengt...
Wat is een moped ?

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993

Klopka
Misdaad / Drama, 2007
gas stationmotelutahstupidityrondritpillprankcigar smokinggeweldcrimineelbuddyfired from the jobclumsinessstepparent stepchild relationshipaspen coloradoparakeetdefecation scooterhotel suiteendangered speciesfoolish laxative