Genre: Komedie / Avontuur
Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly
Releasedatum: 23 februari 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Dumb and Dumber
"What the one doesn't have, the other is missing."
Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.
Lloyd Christmas
Detective Dale
Karl Swanson
Bobby
mvdw89
Dit is gewoon een van de beste komedies van de jaren 90. Jim Carrey is gewoon prachtig als Lloyd en het verhaal zit gewoon zo dom in elkaar dat het goed wordt. Ik heb een aantal keren toch zeker echt heel hard moeten lachen en dat zijn toch maar weinig films die dit voor elkaar krijgen.
U-96
- 2081 stemmen
Op Speed na is dit de film die ik het meest heb gezien. Ik ken alle grappen, teksten en bewegingen uit mijn hoofd, dus ik kon er gisteren niet meer echt om lachen, maar het is en blijft een geniale film. Die 4.5 sterren en plaats in m'n Top10 blijven staan.
HiLL
heeeeerlijke film dit is nu echte goeie flauwe humor! blijft fantastisch..
us_raider
- 2034 berichten
Prachtige film. Echt leuke humor. Soms zelfs frustrerend zo dom...:P
3,5 sterren!
Nieke
Ik denk dat wanneer ik deze nogmaals zou bekijken ik hem zou afzetten. Maar in vroegere jeugdjaren (wat voel ik me oud) heb ik deze meermaals bekeken en goed gelachen. De eind bus-scène staat me nog steeds bij...
goldensabbath
één van de beste comedies die ik ooit heb gezien
sommige mensen houden niet van dit soort humer, maar ik kon er wel om lachen
:: ::
l
hehe
GuirY Rose
Heeerlijke dr0ge humor
geweldig!! En dat reclamespotje: dat jochie is Jonathan Brandis - Jippie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik heb me echt doodgelachen, vooral op het einde, met de bus - ooooooh...
mikoz
Leuke film met droge humor , toch well stukken leuker dan bijvoorbeeld een dude where my car.
Voor de rest niets bijzonders , 3,5
sweetlake
Inderdaad, een film waarvan je de soort humor moet kunnen waarderen. Ik vond hem erg grappig. In deze rol vond ik ook Carrey het goed doen. Helaas speelt die in bijna elke rol zo'n zelfde soort grapjas.
fabbyke
ik vond tot dat lloyd droomde over dat hij met Mary in het restaurant zat maar niks maar daarna is het echt lache dus toch nog 3.5
Mavrick
Voor de rest niets bijzonders , 3,5
sorry maar dat is ook geen vergelijking...
Respekked
. Helaas speelt die in bijna elke rol zo'n zelfde soort grapjas.
the truman show
man on the moon
the majestic
eternal sunshine of the spotless mind
echt topfilms!! zonder carey als een 'zelfde soort grapjas'! aanraders
THE_CROW
Heerlijke film die je zeker 5x kan kijken en je nog het pluis uit je navel lacht!
Voor mij nog steeds de leukste komedie die ooit gemaakt is.
Anonymous
De eerste keer dat ik deze film zag, vond ik deze film schitterend! De keren daarop ook. Als ik deze film nu kijk, is hij nog steeds grappig, als moet ik nu glimlachen op momenten waar ik vroeger helemaal stuk ging. Komt ook door het feit dat ik alle dialogen wel ken... Wat een eikels die Lloyd Chirstmas en die Harry Dunn!
Desalniettemin 4*
mikoz
sorry maar dat is ook geen vergelijking...
Jawel , beide droge humor en lompe personages.
Mr. Rookus
goeie film, mooie gebieden ! alhoewel ik me niet rot heb kunnen lachen,, is en blijft het een toppertje
*3,5
Dead01
- 1977 stemmen
Ik had gehoord dat je bij deze film ging plat liggen en moet zeggen dat is mij totaal niet gelukt.
Gewone komedie moet ik zeggen eigenlijk.
2.5 sterren
had er meer van verwacht
soom
geweldige rollen. Jim carrey en Jeff Daniels zouden nog veel meer films moeten doen met elkaar! ze zijn echt goed ingespeeld op elkaar, wat een goede film oplevert.
EmDee
Er is een DVD onderweg met een langere speelduur, deleted scenes en twee alternative endings.
tommyf
geweldige film echt top, als je niet van deze acteurs houd moet je ook niet kijken want dan heeft hij geen kans.
meesterlijk hoe stommer hoe domber!! 4.0

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993

Klopka
Misdaad / Drama, 2007
gas stationmotelutahstupidityrondritpillprankcigar smokinggeweldcrimineelbuddyfired from the jobclumsinessstepparent stepchild relationshipaspen coloradoparakeetdefecation scooterhotel suiteendangered speciesfoolish laxative